Eltávozás, BFforrás főoldal vissza

ObudaFan 2007.01.04. 21:45

Figyelembe veszik, különösen, ha a folyamatban levő ügy alapján előzetes letartóztatásnak is helye lenne, ha nem lenne fogva.

Szecsike 2007.01.04. 06:55

Köszi szépen Obuda Fan!

A jutalom eltávozást karácsonyra nem kaptuk meg azzal az indokkal, hogy még folyamatban lévő ügye van.Már csak az lenne a kérdésem, hogy a folyamatban lévő ügy számit-e a BF szempontjából is?Előre is köszönöm!

ObudaFan 2007.01.03. 20:17

Az elítélt példamutató magatartásáért, a munkában elért eredményéért, a tanulásban tanúsított szorgalmáért, az elítéltek nevelésében való eredményes közremûködéséért, élet vagy jelentôs anyagi érték megmentéséért vagy súlyos veszély elhárításáért jutalomban részesíthetô.A jutalmak közé tartozik a rövid tartamú eltávozás és a kimaradás is.A rövid tartamú eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban és az átmeneti csoportban legfeljebb tizenöt nap, amely a szabadságvesztésbe beszámít. Ha az elítélt fizetett szabadsággal rendelkezik, az eltávozást a fizetett szabadságba be kell számítani.Kimaradás annak az elítéltnek engedélyezhetô, aki a szabadságvesztésbôl fegyházban legalább a büntetés tartamának felét kitöltötte, börtönben legalább hat hónapot, fogházban legalább három hónapot kitöltött, illetôleg, akit átmeneti csoportba helyeztek.A kimaradás tartama huszonnégy órát nem haladhat meg. A kimaradás idejére - az elítélt letétben lévô pénze terhére - a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka költôpénz kiadását engedélyezheti.Kimaradás elsôsorban az elítélt családi kapcsolatainak fenntartása, a szabadulása után a munkahelyrôl és a lakásról való gondoskodás elôsegítése érdekében engedélyezhetô.Nem engedélyezhetô kimaradás, ha az elítéltellen újabb büntetô eljárás van folyamatban; vagy az elítélt a kimaradással kapcsolatos magatartási szabályokat ismételten vagy súlyosan megszegte.A kimaradás az elítéltek csoportja részére is engedélyezhetô. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka dönti el, hogy a csoportos kimaradás kísérôvel történik-e.

A szabadságvesztés végrehajtása fontos okból - közérdekbôl, illetôleg az elítélt személyi, családi körülményei, egészségi állapota miatt - félbeszakítható.A szabadságvesztés félbeszakítását

engedélyezheti.A félbeszakítás tartama, valamint az engedély nélkül a büntetésvégrehajtási intézeten kívül töltött idô a szabadságvesztésbe nem számít be.Az elítélt felügyelettel vagy anélkül meglátogathatja a súlyos beteg hozzátartozóját, részt vehet a hozzátartozója temetésén. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka elrendelheti bilincs használatát, kivételes esetben megtagadhatja a látogatás, illetôleg a temetésen való részvétel engedélyezését.

krisztacsk 2007.01.02. 21:34

Sziasztok!

Ha valaki tudna nekem segíteni a Bf vagy eltávozásról azt nagyon megköszöném!Mennyi idöt kell bennt tölteni hogy lehessen kérvényezni az eltávozást?Meg minden érdekel ezzel kapcsolatba!!!Előre is köszönöm szépen!!!Krisztacsk

ObudaFan 2006.12.20. 21:43

Próbálkozni lehet.

Szecsike 2006.12.20. 21:34

Szia Obuda Fan!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, bár azt hiszem már nem tudok vele mit kezdeni.Múlt héten irtam ugyanis a helyi bv parancsnoknak melyben megkértem, hogy engedje haza a páromat három napra a karácsonyra való tekintettel. Hivatalos választ ugyan még nem kaptam, de mondták a páromnak odabent, hogy én irtam nekik egy "szivhez szóló levelet", de sajnos nekik nem áll módukban teljesiteni a kivánságomat. Nekem pedig az az érzésem, hogy a bf-re akarnak hivatkozni, hogy mivel három hónap bf-et kapott az OPK-tól, igy már túllépett a bv. parancsnok hatáskörén és ezért ő nem engedheti ki. Persze az ügyvédünk nekem is azt mondta, hogy a bf-nek semmi köze ehhez.A baj csak az, hogy mivel ugye a párom két mankóval van odabent a betegszobán ezért nem tud dolgozni sem, igy dicséretben, jutalomban sem részesülhet, viszont én ezt az Õ esetében nagyon igazságtalannak tartok.De hát nincs mit tenni. Meg kell várnom a hivatalos válaszukat és akkor már úgyis minden mindegy lesz. (elmúlik karácsony)Nem tudom lenne-e értelme telefonom felhivnom a parancsnokot???Mit gondolsz?

ObudaFan 2006.12.20. 21:01

A rövid tartalmú eltávozás nem bf., hanem egy jutalom. Így annak valóban nincs jelentősége, hogy volt bf. A rövid tartamú eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban és az átmeneti csoportban legfeljebb tizenöt nap, amely a szabadságvesztésbe beszámít. Ha az elítélt fizetett szabadsággal rendelkezik, az eltávozást a fizetett szabadságba be kell számítani.

Szecsike 2006.12.20. 11:58

irtam.

Valaki egyébként tud nekem segiteni?

aphrodite 2006.12.20. 07:44

Szia, én segíteni sajnos nem tudok, viszont kérdeznék!

Mi a menete a BF-nek, ti mit írtatok, mire hivatkoztatok és egyeltalán mennyi idő ez az egész herce-hurca? Mi januárban szeretnénk elindítani és minden érdekel ezzel kapcsolatban! ha tudsz, kérlek írd meg az e-mailemre! Előre is köszi a segítséget!!

aphrodite

Szecsike 2006.12.19. 19:48

Sziasztok!Egy nagyon fontos kérdésem lenne. A párom aki ugye bv intézetben van, ebben az évben kapott három hónap büntetés félbeszakitást az BVOPk engedélyével. Most viszont amikor a karácsony miatt három nap eltávozást kértünk, (tudomásomra jutott), hogy arra hivatkozva akarják elutasitani a kérelmet, hogy ebben az évben kimeritette már az adható "szabadásokat" vagy nem tudom minek kell nevezni. Ügyvédem viszont azt állitotta, hogy kaphat három napos eltávozást a helyi bv parancsnoktól és ehhez semmi köze nincsen a félbeszakitásnak.Akkor most mi az igazság?Megköszönném a válaszokat.