2000 ft - ért való feljelentésforrás főoldal vissza

Főlökött 2006.11.27. 16:43

Tisztelt tutuka

Ezen tényállás leírása igen hiányos, így állástfoglalni nehezen lehetséges.

Nem lehet tudni az alap bűncselekményt. Ha sima átutalás, az nem bcs. X személy, Y személynek átutal egy összeget, valamiért. Bizonyítandó az ígéret, szolgáltatás tényállása.

X valami igéretet tesz, Y-nak, ellenszolgáltatásért, azaz pénzért vállal valamit, mely ellenszolgáltatást megkapva nem teljesíti vagy nem is tudja teljesíteni, az tévedésbe ejtés, tartás, anyagi haszonszerzés célzatával, azaz csalás, Btk. 318.§ be ütközik.Minősítés, a károkozás nagysága, 10.001.-Ft - tól bűncselekmény, ha nincs minősítő körülmény,, pl. több személy esetén üzletszerűség, ha nem lépi túl, megszüntetés.Egy személy esetén, főleg ha visszautaásra is kerül az összeg, nem bcs. Sima átutalásnál, igéret nélkülinél, pl. tévedésből történt átutalásnál, a nem visszaküldés, ügyész állásfoglalás szerint nem bcs., azaz nyonm. megszüntetés, vagy feljelentés elutasítás.

Tisztelettel

tutuka 2006.11.21. 19:44

egy ismerősőemt feljeletették 2000 ft-ért mert nem küldött el valamit postán az illetőnek. bankszámlára utalta a pénzt a vevő de már elég régóta (2-3 hónap) meg lett szüntetve az a számla. kérdésem az lenne, hogy milyen büntetést kaphat a vádlott illetve hogy mennyire nagy súlya van annak, hogy egy másik feljelentést is tettek ellene vagy 7000 vagy 8000 ft ért.mennyi időre itélik el letöltendőre?