Ügyészi "melléfogások "forrás főoldal vissza

Pjotr 2006.11.24. 12:50

Ha senki nem kezdeményezi csak megbüntethetik okirtahamisításért esetleg csalásért az ál gazdálkodót (szerintem maximum felfüggesztett lesz belőle) de a földet nem veszik el tőle.Pert mindenkinek magának kell indítania, de esélye csak annak van aki adott be vételiajánlatott és a megtévesztés miatt nem ő kapta meg a földet.Azt nem hiszem, hogy figyelmbe veszik, hogy én akartam....

Minden ügyészségen van panasznap akkor lehet bemenni és kérdezni.Feljelentőként csak feljelentésbe nézhetsz bele meg minden határozatból fogsz kapni egyet.Ha sértett is vagy akkor csak a téged érintő részbe nézhetsz bele.A nyomozás során csak pár dologba nézhetsz bele utána értesítenek, hogy van lehetőség iratbetekintésbe, akkor nézhetsz bele mindenbe ami rád vonatkozik, ha nem vagy sértett, akkor nem nézhetsz bele semmibe.

Fanny73 2006.11.23. 21:20

Kedves opeth,

Nem akarnál kifejteni egy véleményt az ügyészség & ál - családi vállalkozo topikban felvetett kérdésre? Szerinted a megtévesztetteknek kell polgári pert indítaniuk a földekért, vagy ezt - ha a buncselekmeny beigazolodik az ál-családi vállalkozóról - meg fogja tenni helyettük az ügyészség?

Vagy kérdezzük meg az ügyben eljáró ügyészt? Egyáltalán: meg lehet ot keresni ezzel a kérdéssel?

Elore is kösz minden segitseget.

opeth 2006.11.21. 18:42

én az vagyok.

1. abszolút nem gáz, és nem is kompromitáló. előfordul, hogy maga az ügyész tesz indítványt a felmentésre.miért lenne ez gond? az ügyésznek sem célja, hogy a bizonyítékok ellenében elítéltesse a vádlottat?!

2. abszolút nem kellemetlen, bár ritka. de semmi következménye nincsen.

3. mármint a nyomozó hatóság tévedett? milyen felelősségre vonásra gondolsz? a fegyelmi is ritka, és főleg nem ezért jár. körültekintőbb eljárásra általánosságban nem szólítunk fel, hiszen ez így értelmetlen is, és a felmentés sem jár semmilyen következménnyel.hiszen az ügy egykoron vádképesenek találtatott, aztán a tárgyaláson a közvetlenség elvéből adódóan is, kiderült, hogy mégsem bizonyítható a bűnősség, és felmentették a vádlottat.ilyen előfordul, ezért van a bíróság, a tárgyalás, hogy döntsön a bűnősség kérdésében.

ennyi.

Lhotse 2006.11.21. 16:48

Előrebocsájtom: nem vagyok ügyész.

zion 2006.11.17. 10:39

Üdvözletem,

kérdésem főleg a tapasztaltabbakhoz szól.

Kösz minden választ, Zion