BÛNÜGYI KÖLTSÉGforrás főoldal vissza

ObudaFan 2006.11.13. 20:45

Lefoglalni az adós birtokában, ôrizetében levô vagy más olyan ingóságot lehet, amelyrôl valószínûsíthetô, hogy az adós tulajdonában van. Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, ôrizetében levô ingóságot, ha a rajta levô jelbôl vagy más körülménybôl minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában.

Az, aki a lefoglalt vagyontárgyra tulajdonjoga vagy más olyan joga alapján tart igényt, amely a végrehajtás során történô értékesítésnek akadálya, a vagyontárgynak a foglalás alóli feloldása iránt végrehajtási igénypert indíthat a végrehajtást kérô ellen.

zoepit 2006.11.11. 21:58

...ja annyit még hogy neki nincsenek értékei,de minden értékemről nincs papir hogy az enyém!

zoepit 2006.11.11. 21:24

Lenne egy kérdésem:volt egy testi sértésem közösen a párommal,"bűntársként".Én voltam 1 rendű vádlott.A bűnügyi költség rám eső felét kifizettem,barátom nem -nincs rá pénzünk.A ház amelyben lakunk,CSAK az ÉN tulajdonom,de ő be van állandóra jelentve.Élettársi szerződésünk NINCSEN /én még nem válltam el a "volt"férjemtől de már 4 éve külön élünk./Mostani párom tartozását 2 héten belül ki kéne fizetni,már volt 1 felszólitás.77 ezer FT.A végrehajtó elviheti az ÉN értékeimet az Õ tartozása fejében?Válaszát előre is köszönöm!