Járművezetéstől eltiltásforrás főoldal vissza

Traffic 2006.09.23. 19:36

T. Főlökött!

Olyan járművet nem vezethet, amelynek vezetése engedélyhez kötött. (kerti traktor, szgk., stb-stb.) A kerékpár és a kézikocsi is jármű, de ezekkel vezetői engedély nélkül is lehet közlekedni. (Ismétlés a tudás anyja)

Közforgalom elöl elzárt magánúton(-területen) viszont bármit lehet vezetni eltiltás hatálya alatt is, ha megvan rá az ingerencia. Csak sérüléses baleset ne legyen belőle, mert akkor büntetendő lesz a cselekmény.

Ellenvetéssel élek a nők orruknál fogva történő vezetése ellen! :))))))

Főlökött 2006.09.23. 10:17

Tisztelettel

Járműnek minősülő eszközt nem vezethet, ebben az esetben, illetve azt csak magánterületen és nem közterületen, ha lekűzdhetetlen vágyat érez a jármű vezetésre.Hozzáteszem, az asszonyt az orránál......... nem minűsül engedély nélküli vezetésnek :-)))))))))))Ez jól esett.

Traffic 2006.09.19. 20:32

T. Főlökött!

„Viccet félretéve, csak olyan kategóriát nem vezethet, melyet vezetve elkapták el és eltíltották.”

Cáfolom! :)Olyan járművet nem vezethet, amelynek vezetésétől eltiltották.Az eltiltás kiterjedhet a közúti járművezetésre, kategóriára(A,B, stb.), valamint járműfajtára (szgk., tgk., stb.).Ha valakit a közúti járművezetéstől tiltottak el, akkor csak kézikocsit tolhat vagy kerékpárt vezethet :))). Oh, ez nem volt vicc! :)

Főlökött 2006.09.15. 19:55

Tisztelt Traffic

vezethet, de csak max görkorit, vagy rollert :)))))))))))))))

Viccet félretéve, csak olyan kategóriát nem vezethet, melyet vezetve elkapták el és eltíltották.

Azaz segédmotorral kapták el és van B kategóriája is, és nem a B kategóriát használva vezette a járművet, akkor a B kategóriát még használhatja. Vagy mondjuk nyerges vontatóval közlekedhet, ha van rá vizsgája, és intézkedés során, nem azt vezette.

KaranyiczB 2006.09.14. 08:27

Köszi szépen. Továbbítom neki. Én is erre gondoltam amúgy csak megerősítettetek benne.

ObudaFan 2006.09.13. 00:04

Viszont ennek hatálya csak a Magyar Köztársaság területére terjed ki.

_Lala_ 2006.09.12. 19:22

Egyébként ezt annyival egészíteném ki, hogy ez se nem EU-függő (mindegy, milyen külföldi jogsija van), se nem állampolgárság-függő (külföldieket is el lehet tiltani a magyarországi vezetéstől)...

Traffic 2006.09.12. 18:21

T. KaranyiczB!

Hiába szerzi meg bármely EU tagállamban a vezetői engedélyt, Magyarországon eltiltották a járművezetéstől, azaz itthon nem vezethet.Amennyiben a külföldi vezetői engedéllyel Magyarországon vezet az eltiltás hatálya alatt, akkor a külföldi hatóság által kiállított engedélyt is elveszik tőle és feljelentik.Ezen szabálysértés 150.000 forintig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással büntetendő.

KaranyiczB 2006.09.12. 17:21

Segítsetek egy ismerősöm kérdezte de nem tudtam válaszolni neki.Elvették a jogosítványát de azt hallotta, ha valamely EU tagállamban megszerzi a jogosítványt akkor azzal itthon is közlekedhet? Igaz ez? Én is olvastam hasonló cikkeket valamely Autós újságban ha jól emlékszem az Autó2-ben és ott sem tudtak az adott cikkben 100%-os állásfoglalást adni, hogy ebben a szituációban mi is a pontos jogi helyzet. Ugyanis ha egy EU tagállamban a megfelelő vizsgáknak és feltételeknek eleget tesz akkor elméletileg vezethet az egész EU területén. Ha valaki tud ennek helyretételében segíteni írjon. Köszönettel.