Bejelentés jogosulatlan szofverhasználat gyanujárólforrás főoldal vissza

macicicalány 2007.01.26. 10:18

Sziasztok!

Nem ide tartozik, csak van egy dolog :

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.21. 22:31:37[hozzászólás törölve]

Gratulálok! Eddig miért nem lehetett ezt megtenni? Miért kell az ilyenekkel vitatkozni?

Üdv. : Dia

blade 2007.01.23. 15:41

Kea!Teljesen igazad van! :-)Mégis...Én utoljára az óvodában árulkodtam:-))

Lamerka! Te Nemzet Gyöngye!:-)))Maga a megtestesült Erkölcs!:-))Tüntessenek ki azért mert felnyomtad a szomszédot!:-))))Szerintem ezt a kis történetet barátaidnak ne meséld el mert kiröhögik a belüket!:-))A slussz poén meg az lesz ha te húzod a rövidebbet :DAmúgy meg nem vagyok sáros,de ha az is lennék majd megfürdök!:-))

Most lesülyedtem a szintedre...mert felvettem a "kesztyűt".Többet ilyet nem teszek.

kea4 2007.01.22. 21:34

Persze, hogy tiszta óvoda. De csak azért, mert mindenki felveszi a kesztyût.

Üdv:KEA.

kanoslajos 2007.01.21. 22:35

Ez a topik tiszta óvoda , sztem lamika egy megcsalt vénkisasszony aki igy akar bosszút állni az ex-pasiján.

Röhej

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.21. 22:31

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.21. 22:28

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.21. 22:23

[hozzászólás törölve]

blade 2007.01.21. 16:45

Na a kukacoskodó nö! no comment :-)

Traffic 2007.01.21. 16:14

T. blade!

„Nyugottan mondthatom hogy egy szánalmas megmerem kockásztatni hogy nöszemély vagy! de ha férfi akkor én kérek elnézést az 1-esel kezdödök között!:-)”

A nők nevében kikérem magamnak!Úgy gondolom, hogy faji, etnikai, nemi, stb. hovatartozást nem kéne firtatni ebben az amúgy is teljesen szétoffolt topikban.S ha már ilyenre vetemedett a T. hozzászóló, akkor kéretik a magyar helyesírás szabályait is figyelembe venni.Én kérek elnézést.

blade 2007.01.21. 12:15

Lamerka!Végigolvastam ezt a kis topokot amit létrehoztál...Nyugottan mondthatom hogy egy szánalmas megmerem kockásztatni hogy nöszemély vagy! de ha férfi akkor én kérek elnézést az 1-esel kezdödök között!:-)Te egy gusztustalan bosszú hadjáratot inditottál aminek a tényleges okát nem irod le de szerintem senkit nem is érdekel. Remélem hogy az ügy végén hamis vád, rágalmazásért, stb... fog feljelenteni az akit te meggyanúsitottál! Remélhetöleg nem keveset fogsz fizeti neki, ezért meg a biróságnak, plussz a kis ügyvédednek hogy kihuzzon a szarból amibe beleraktad magad!:-)Majd akkor tanulsz abból hogy soha nem a más dolgával foglalkozunk hanem a sajátunkal! Kis spicli! Sok embernek ez a baja...

the big cat 2007.01.20. 19:11

"Nade ez a tag annyira belefásult annyira romlott, hogy születésétől kezdve, vagy csak így akarja palástolni jelentéktelen, mivoltát"

"ez erkölcsi és anyagi téren is egy kis semmi, néha meglepő, hogy milyen agresszív magatartással akarja ezen negatív tulajdonságait leplezni"

Én nem ismerlek, így véleményt csak itteni működésedből tudok alkotni, de meg kell kérdeznem: Néztél te már tükörbe?

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.20. 17:42

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.20. 17:38

[hozzászólás törölve]

Pjotr 2007.01.18. 17:43

Balázs az ilyen vonatkozásban senkit nem érdekel, hogy a microsoft és az állam között milyen megoldás van.A lényeg az, hogy sok ember legálisan juthat hozzá ingyen.Nem kell ellopni, minek...Azt kéne elfogadni, hogy a windows nem jár alanyi jogon mindenkinek.

Balázs_ 2007.01.18. 07:41

"Lamerka hozzáálása visszatetszést kelt ennek ellenére mindenkiben, pláne úgy, hogy azzal vádol, hogy biztos lopta a windowst meg a programokat mert azt nem tudja, hogy pl. a Microsoft sok embernek bizotsítja ingyen(!) a windowst és egyéb programokat, pl. minden felsőoktatásban lévő diák és tanár megkaphatja."

Azért ehez annyit hozzátennék, hogy nem kell ám a Microsoftot dicsőíteni, hogy jajj, odaadta ennek a rétegnek ingyen, milyen nagylelkű. Szó nincs ilyenről! Ez ki van fizetve! Csak nem az adott személy, hanem az állam! Szóval ez egy nagy tévhit, hogy a Microsoft ingyen adja.

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.17. 17:27

[hozzászólás törölve]

Pjotr 2007.01.17. 16:58

Még véletlenül sem akarok hitvitát a dologból.De senki nincs rákényszerítve, hogy Xp és office fusson a gépén és ha képet kell szerkeszteni akkor fent legyen az egész Adobe programcsoport a gépén.Otthoni használatra vannak ugyanolyan grafikus felületű linuxok ingyenes open office-szal, böngészővel, levelezővel.Nem létszügséglet otthon milliós 3D modellezőket meg CAD rendszereket használni.Az sajnálatos, hogy a legújebb játékot nem tudja megvenni a gyereknek, de a távirányítós autót sem lopja el senki a boltból, mert nincs rá pénze.Ez egy jogi fórum szóval senki ne kezdjen el fikázni, hogy a linus szar, meg nem jó meg semmi ilyesmit!Ha a jog felől nézzük, akkor ez bizony lopás, pláne úgy, hogy otthoni feladatokra lehet ingyenes szoftvereket találni.

Lamerka hozzáálása visszatetszést kelt ennek ellenére mindenkiben, pláne úgy, hogy azzal vádol, hogy biztos lopta a windowst meg a programokat mert azt nem tudja, hogy pl. a Microsoft sok embernek bizotsítja ingyen(!) a windowst és egyéb programokat, pl. minden felsőoktatásban lévő diák és tanár megkaphatja.

Pjotr 2007.01.16. 17:30

Szerintem itt zárjuk le, akit még érdekel lamerka vagy a barátja az menjen az indexre vagy hasonló helyre, itt maradjunk a jogi kérdéseknél.

kaffer 2007.01.16. 17:18

Kedves SuperMan (lamer), ha igazán a rosszat akarod üldözni, azt ne bosszúból tedd. Ha segíteni akarod a rendőrség munkáját (akikről megvan a személyes negatív véleményem), akkor segíts nekik úgy, hogy a Derrick tudásodat nagyobb halakra használod fel, és nem belerúgsz még egyet ebbe az "antiszociális" barátodba. Apropó, hogy lehet egy barátot ilyen mocskos módon bemártani? Miért villogsz a családod vagyonával, az elért életszínvonallal? Te mi adtál hozzá? Szegény antiszociális barátod egyetlen szerencséje a rendőr húga, aki aztán nehogy megbízzon valakit azzal, hogy ugyan nézzen már utána honnan jött össze ennyi pénz Mr. Arisztokratának, feleségének és egyke fiúknak? Na de, reagálva igazi kérdésedre, ha van rendőr a családban, ha nem, tapasztalatom szerint a zárt adatokat is könnyen (egész könnyen) meg lehet szerezni. Nem kívánok neked semmi rosszat, de ahogy leírtad, az antiszociális barátodnak semmi vesztenivalója nincs........Jó lenne ha ezt a fórumot is (aminek a címe izgalmas tartalmat takar) komolyra fordítanánk.Gyerek vagy még te. Egy lelkisérült gyermek.

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.16. 17:06

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.16. 16:51

[hozzászólás törölve]

Pjotr 2007.01.16. 16:27

Ne haragudj, de ez a leírás pontosan passzol a te jellemedre, így a hszeid alapján pont ilyennek képzeltelek el...

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.16. 16:24

[hozzászólás törölve]

Pjotr 2007.01.16. 16:10

Tévedsz, nem valószínű, hogy ebben a fórumban bárki is a törvénysértések mellett állna ki.Itt a jogról van szó, az meg elég egyértelműen fogalmaz a szoftverekkel kapcsolatban.Veled van a baj, meg a stílusoddal ahogy az egészet intézed.Valaki megbánt egy fórumban, téged ismerve, valószínűleg igaza volt, erre te kicsinyes bosszúból feljelented, miközben lehet, hogy ezzel egy életre tönkrevágod.Mindenki követ el hibákat és sért jogszabályokat, mindenkibe bele lehet kötni.

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.16. 15:35

[hozzászólás törölve]


Pjotr 2007.01.16. 12:50

Nagyon érdekes az elméleted lamerka, azt már megfigyelted, hogy rajtad kívűl senkinek nem kell netcafféból neteznie emiatt?Itt és máshol nagyon sokan felvállalják a nevüket, címüket.Látom rólam is kinyomoztál valamit....Kár volt, ha megkérdezed megmondtam volna...Szóval azt meg kéne gondolni, hogy ha te vagy az egyetlen minden fórumon, aki mindig mást mond mint a többiek, akit mindig meg akarnak verni, akkor annak oka van, és nem az, hogy mindenki hülye csak te vagy normális...

the big cat 2007.01.16. 09:13

Ez egy jogi fórum. A paranoiát és a szociopátiát orvosi fórumokban tárgyalják inkább...

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.16. 08:13

[hozzászólás törölve]

kaffer 2007.01.15. 23:40

lamer,Nyilván nem találod a helyed ebben a "nyomorult világban". Remélem az élet jól megver majd. A budapestieket "lesúrmózod" a szegény embereket lealacsonyítod (nincs pénz szgépre, stb.), és guszustalan módon, bosszúvágyból besúgsz embereket, másokat megfenyegetsz, s mint egy önjelölt Derrick nevek és adatok után kutatsz, majd nyilvánosságra hozod azokat. Tanácsot kérsz tőlünk, mert besz@rtál a következményektől. Az, hogy valakit arról kérdezel "tud e magyarul", mert valamit rosszul gépel, számomra azt jelenti, hogy "mindegy mit, csak támadni"... Valszeg nagyon rossz gyerek korod volt/van. Van testvéred, vannak barátaid? Na én sem pszichológus, sem ügyvéd nem vagyok, és csak azért keveredtem ide, mert érdekel a jog, de végigolvasva ezt a fórumot én személy szerint szívesen picsán rugdosnálak (és most loggolj de keményen). Ha igényed van rá reagálj, de találkozót ne akarj megbeszélni velem. Az ügy végére a pont az lenne, ha valami "szerencsétlen csóró, akinek az anyja takarítónő" vagy egy "pesti súrmó" adna egy olyan súlyos pofont (loggolj), hogy elfelejted a jelszavadat itt.... Amúgy az oldal jó, és az ilyen Rambókkal (Derrick, 3/3, Matrix) még kicsit szórakozni is tudok az "egyéb" komoly fórumok mellett.

JuKids 2007.01.15. 22:17

Thor: "Szerintem ez lesz az uccsó ügy amit megoldanak... Most csak egy rendörségi ügyintéző(illetékes/vezető/stb.) helyébe képzeltem magam, hogy én mennyi energiát fordítanék erre az esetre. Rengeteg a jogosulatlan szoftver de a nagy cégeken kívűl nem sok kárt okoz másoknak h az illető megvette-e(bár aláírom h jogilag üldözni kell)."

Hadd jegyezzem meg, hogy általában az ifjúságvédelmi osztályok szeretnek számítógépeket begyűjteni feltételezve, hogy azok tulajdonosa pedofil, és hogy mégse égjenek be akkorát, ha nem találnak egyetlegy "pedofil képet" se a gépen, a szakértőnek intézett első kérdés arra vonatkozik, hogy milyen szoftvereket használ a gép tulajdonosa, illetve ezzel melyik cégnek mekkora kárt okoz. A szakértői vélemény ára több százezer forint, tehát ennyit tesz fel a rendőrség dupla vagy semmire anélkül, hogy bárki feljelentette volna emberünket jogosulatlan szoftverhasználat miatt. Vagy az állam fizeti majd, vagy emberünk, úgyhogy a rendőrök nyugodtan szórhatják a pénzt két kézzel. Többször írtam erről a belügyminiszternek, illetve az igazságügyminiszternek, Ti is olvashattátok itt a Fórumon, a legértelmesebb válasz eddig az volt, hogy "a rendőr is ember". Mielőtt pedig a szerencsétlen gyanúsítottat megkérdeznék, hogy van-e számlája a Windowsról, már le is zsírozzák a BSA-val, hogy mennyi kár érte őket és hogy kívánnak-e polgári pert indítani a gyanúsított ellen (van ilyen faxom, én 400.000 forint körüli kárt okoztam nekik, most hogy így mondták, és kívántak pert indítani), akit végül a "pedofil" ügyben felmentenek, de a szoftverek miatt elítélnek. Szerintem ez a szánalmas, sőt egyenesen gusztustalan.

JuK

jogiforumer 2007.01.15. 21:36

Lamerka, neked hiányzik egy fórum tali nem gondolod?

the big cat 2007.01.15. 16:56

szánalmas...

c8totale 2007.01.15. 16:54

viccparádé

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.15. 16:47

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.15. 16:42

[hozzászólás törölve]

Thor 2007.01.15. 10:38

Szerintem ez lesz az uccsó ügy amit megoldanak... Most csak egy rendörségi ügyintéző(illetékes/vezető/stb.) helyébe képzeltem magam, hogy én mennyi energiát fordítanék erre az esetre. Rengeteg a jogosulatlan szoftver de a nagy cégeken kívűl nem sok kárt okoz másoknak h az illető megvette-e(bár aláírom h jogilag üldözni kell).Rablások, lopások, testisértések stb. esetében is szidják a rendőrséget h lassú, akkor nem ezzel az üggyel fognak foglalkozni, még ha jogilag fel is kéne esetleg lépniük. És én is azt mondom h inkább menjenek ki és rendezzenek házkutatást egy orgazdánál, autótolvajnál vagy drogdílernél, ne pedig pár szoftver miatt császkáljanak és végezzék a rengeteg papírmunkát...Remélem ezzel tiszteletben tartottam mindenkit de akkor is ez a véleményem...

Pjotr 2007.01.15. 08:14

Már hiányoltunk lamerka!Féltünk, hogy valaki annyira megvert, hogy már gépelni sem tudsz.Mert előbb utóbb az lesz a sorsod...Ja és mielőtt rohannál a rendőrségre feljelenteni, nem én foglak megverni....

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.14. 13:22

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.14. 13:21

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.14. 13:19

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.14. 13:18

[hozzászólás törölve]

kék laguna 2006.12.30. 14:48

Végigizgultam a lamerkás történetet,a verekedés résznél becsurgattam a nevetéstől,ezárt utólagos elnézést a szereplőktől.)

Endre 2006.12.28. 21:17

Tudtommal a 3D markt csak azt nézi mennyire combos a géped,(leteszteli a gyorsaságát az alaplapnak,meg a memoriának,procinak, stb ,azt ebből megmondja milyen szintet értél el,ez jó arra is hogy mielött vennél egy játékot,megnézzed hogy menni fog e rendesen a gépeden stb stb,)nem pedig azt hogy milyen programok vannak rajta.

vagy nem?

lamerka (törölt felhasználó) 2006.12.11. 13:59

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.12.11. 08:37

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.12.10. 19:52

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.12.10. 19:44

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.12.10. 19:41

[hozzászólás törölve]

Főlökött 2006.12.10. 15:06

Tisztelettel

Nem értem, mit kell jelezni az ügyészségnek?

Azt, hogy névtelenül tettünk egy bejelentést, a szomszédra, s nem lépték meg ?

Hát nem is fogják. Egy névtelen bejelentés nem alapoz meg egy halaszthatatlan nyomozati cselekményt. Még a nyomozó hatóság lenne kellemetlen helyzetben, amit jogosan fel sem vállal, magánlaksértés tekintetében. Szerencsére nem olyan világban élünk, hogy bárki, bármikor bejöhet a magánterületünkre, magánlakásba, alapos indok nélkül, akármilyen hatóságról is beszélünk. Ebbe beleértem pl. az Eon áramkommandót is, akik téves elképzeléssel berongyolnak egy magánterületre, mert Õk valakik, s szépen tulaj felszólítására, ki is hátrálnak, mert ellenkező esetben nehéz helyzetbe kerülnek. Ugye zárt-bekerített helyre, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül..........

Ilyen feljeletgetés esetén, aki-akivel haragos viszonyba van, /ne legyen következménye/ névtelen feljelentéssel él, a másik ellen. A hatóság jogosan nem foglalkozik ezen bejelentésekkel, max irattározzák, mivel a hatóságnak nem az a dolga-feladata, hogy hozzájáruljon egy vitás kérdésben, a felek egymással történő szórakozásához.

Mindebből arra kívántam rávilágítani, ha megáll a bcs, minden tényállási eleme álláspontunk szerint, nevesített feljelentéssel kell élni, s akkor a nyomozó hatóság foglalkozni fog a feljelentett cselekménnyel. Nem teheti meg, hogy nem foglalkozik vele. Ebben az esetben azért hozzáteszem, a feljelentés következményeivel is találkozni kell. Nevezetesen :1., Hamis vád ( ha a bcs nem állapítható meg )2., a feljelentett személy megtudja, ki a feljelentő /1-Házkutatási határozatból, max-iratismertetéskor/

Jó szomszédi viszonyt, szomszédi jó kapcsolatot erősíteni fogja, ez biztos. Nem csodálkoznák a szomszéd feljelentésén is, bármilyen témában, és eljárásban (államigazgatási-bünti-re gondoltam ). Pl. rendzavarás, környezetkárosítás, tartott állatokkat kapcsolatban.....stb.

Ha már odáig jutottunk, hogy feljelentéssel élünk, le kell írni, hogy X személy testvére rendőr, így elfogultságmentes vizsgálat érdekében, az illetékes Megyei Főkapitány, más nyomozóhatóságot, illetve illetékes vezető Ügyész, más nyomozóhatóságot fog megbízni, a nyomozás végrehajtásával. Szóval ennyi.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.12.08. 13:23

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.23. 23:59

[hozzászólás törölve]

Traffic 2006.09.23. 19:39

Főleg, ha olvassa a jogi fórumot és minden részletet ismer feljelentőjének gondolatairól, tevékenységéről, tanúként tett vallomásáról...

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.22. 21:29

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.22. 21:27

[hozzászólás törölve]

Traffic 2006.09.22. 21:15

T. lamerka!

Éget a bosszúvágy, ugye?

A nyomozási cselekmények elvégzéséhez (néha elég sok) idő szükséges. A feljelentőt nem tájékoztatják az elvégzett nyomozási cselekményekről.A nyomozás határideje 2 hónap, amely meghosszabbítható.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.22. 21:08

[hozzászólás törölve]

_Wasp_ 2006.09.22. 15:02

Lehet, hogy lezárják az ügyet házkutatás nélkül is.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.22. 14:47

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.18. 19:45

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.18. 19:09

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.18. 17:30

részemről ez a em létező vita lezárva, továbbra is fenntartom, hogy férfi így nem viselkedik. Minden jót láma, kívánom, az embered tudja meg, hogy ki a besúgó.

ju.adam 2006.09.18. 17:28

na én most értem vissza pestről, 11-től eddig bent volt dolgom, 11kor a nyuati első vágányánál vártam ezt a díszhuszárt, természetesen nem volt ott. Szerencsére időt nem pazaroltam rá, hiszen amúgy is ott volt dolgom, de azért korábbi felvetésemet -miszerint egy jellemtelen féreg- csakugyan beigazolta. Nem baj, legalább kicsit felpezsdült a forum :D

Kovács_Béla_Sándor 2006.09.18. 13:20

Ja, hogy csata se volt... Pedig már gyűltünk a vérszagra, mint a Fókusz.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.18. 13:14

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.18. 13:14

[hozzászólás törölve]

Kovács_Béla_Sándor 2006.09.18. 13:01

Ha levonhatunk messzemenő következtetéseket abból, hogy egyikük sem jelentkezik, akkor valamelyik pürruszi győzelmet aratott...:)

lewho 2006.09.18. 12:48

eredmény?:))

Pjotr 2006.09.18. 09:50

9:50 van :)) még egy óra...Már várom a beszámolót....

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 15:40

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.17. 15:38

11kor a nyugatinál leszek. Fekete robógoval. Első vágánynál

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 15:06

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.17. 15:01

holnap bent vagyok pesten, hol találkozzunk és mikor? De gondolom, ha feltételes módban (jaj,nehogy feljelents :D ) kapsz egy pofont, úgyis szaladsz a rendőrségre mint egy ribanc,nem? na hol és mikor???

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 14:39

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.17. 14:12

kész röhej... ilyen fazonnal utoljára oviban találkoztam, ő azt nyomta, hogy "megmondalakovónénineeeek"... ha csak csúnyán néztek rá, egyből "megmondalakovónénineeeek". Te is ugyanazen a szinten vagy, csak te "megfenyegettél, ezt lelogooooltam" :D

hihetetlen hogy felnőtt (?) ember ilyen szinten legyen :D :D

na csak jelentgessél föl a továbbiakban is embereket, hátha valamelyik ad egy nyaklevest (és azt majd lelogolhatod :D ), én több időt nem pazarolok rád.

ju.adam 2006.09.17. 14:07

"ja megfenyegettél ezt lelogoltam ..."

azért ugye nem pisiltél be félelmedben :D

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 13:36

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 13:31

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 13:28

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 13:27

[hozzászólás törölve]

bootmaker 2006.09.17. 13:20

Na de UrakVan ilyen és olyan ember is, az "olyanokkal" meg nem kell foglakozni, úgy sem fognak megváltozni.A virtuális adok kapok meg úgy sem vezet sehova :)Fő a békesség (és a bableves).

B

ju.adam 2006.09.17. 13:01

amúgy meg az hogy velem találkozol és kapsz két fülest, az nem változtat semmit azon, hogy egy jellemtelen féreg vagy, hiszen aki miatt ide írsz már egy ideje, aki miatt rettegsz, hogy lebuksz, na őt így is - úgy is sunyi alattomos módon támadod.

ju.adam 2006.09.17. 12:59

itthon van a gépem öreg, és holnap pesten leszek délelőtt. Nos?

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 12:06

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.17. 11:59

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.16. 13:00

"Két féle embert üldözök a törvény erejével"

:D :D :D mi vagy te öreg? valami önjelölt rambó? a törvény erejével csak a hatóságok üldözhetnek valakit, nem egy ilyen kis gyáva anyámasszonykatonája, aki lesből feljelentget, aztán meg be van csinálva, hogy megtudják, hogy ő volt. Jellemtelen féreg vagy. Ha nekem gondom van valakivel, akkor férfi módjára oda állok elé és elmondom, nem sunyi módon támadom meg elbújva. Gondolkozz el ezen.

Ja és jelents föl!

Ha kell az adataimat is megadom. Szolgálati gépem van, csupa legális szoftverrel, de mondom, jelent föl, legalább megtudom az adataidat, megkereslek és nyakonváglak hülyegyerek.

Elnézést a forumozóktól a hangnemért és az offolásért, de kiborítanak az ilyen alakok!

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.14. 19:00

[hozzászólás törölve]

balek_a_legnagyobb 2006.09.14. 17:57

lamerka 2006.09.05. 12:36:30adam... nem kéne talán kóstolgatno, nehogy egy ellenőrzésnél derüljön ki, hogy van nálad valami bibi :D

csak hogy cafoljam a 3. pontot :)

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.14. 16:50

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.14. 16:02

[hozzászólás törölve]

balek_a_legnagyobb 2006.09.14. 13:55

es te is ezt kivanod masnak..hat ezuton szeretnek gratulalni.azert mert a neked anyuka elszamolja a vallakozasahoz az otthoni programokat(ami ugye akar adocsalas is lehetne), es ezt mas nem teszi, ezert te itt gyerekes bosszubol jelentgeted fel, mint valami onjelolt igazsagoszto. Arrol nem is beszelve, hogy az itt forumozokat is megfenyegeted, hogy feljelented, ha csunyan szolnak hozzad. Es most gondolkodj el szepen, hogy ki is az az antiszocialis, mar ha tudod egyaltalan hogy mit jelent.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.12. 19:11

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.12. 19:07

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.12. 19:05

[hozzászólás törölve]

Pjotr 2006.09.12. 18:37

Abban igazad, van, hogy egy szoftver lopás is lopás, de ezek az érvek, hogy egy ilyen senki ne használja ingyen, nagyon gyerekes, nagy a gyanúm, hogy nem te költöttél sokszázezret a programokra, de legalább lenne benned bátorság kiállni, ha már jelentgetsz.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.12. 16:45

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.12. 16:43

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.12. 16:28

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.12. 16:26

[hozzászólás törölve]

Pjotr 2006.09.11. 17:26

Egy vicc ez az ügy és eddig így is bánnak vele, gondolom aki megtehette a rzs alapján az megnézte mi ez.A baj ezzel az, hogy egy gyerek bohóckódása miatt sok ember ezzel tölti az idejét és sokszázezer forint elmegy rá.Azt is gondold végig, hogy most ez a bosszú az államnak, ha tárgyalásig eljut valami csoda folytán, akkor több milliójába kerül...

Főlökött 2006.09.08. 18:55

lamerka

Részvétem, T. Traffic-nak teljesen igaza van, s ezen fórum, nem ezért jött létre.

RZS szám alapján, be lehet azonosítani az ügyet, személyeket, stb. stb.

Nem kellene ilyet tenni, remélhetőleg okultál az esetből.

ju.adam 2006.09.08. 09:10

nekünk volt egy ilyen szomszédunk. 80éves tata a nejével minden héten feljelentett minket, mert feljárót építettünk a padláshoz. Minden héten jött ki az illetékes akárki, hogy Józsi bácsi megint feljelentette önöket, hogy azért építették a feljárót, hogy meglessék a Teri nénit fürdés közben. A végén már röhögve jöttek ki, anyám kávéval várta őket. 18szor jelentett föl az öreg.

a szomorú, hogy lamerka még talán 30 éves sincs és már most itt tart...

Kovács_Béla_Sándor 2006.09.07. 23:04

:)

_Lala_ 2006.09.07. 22:08

asszem, most jön az, hogy "nomen est omen"...

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.07. 21:50

[hozzászólás törölve]

JuKids 2006.09.07. 21:23

Ez az egész kezd egyre szürreálisabb lenni... ;-)

Végső esetben csak tudod valahogy törölni a regisztrációdat onnan, ahol a kép van, vagy gondolod még azután is elérhető lesz? De szerintem egy szimpla képtörlés is elég lenne, esetleg felülírás vagy valami hasonló...

JuK

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.07. 20:58

[hozzászólás törölve]

JuKids 2006.09.07. 20:32

lamerka,

egyszerűbb, ha Te távolítod el a képről a RobotZsaru kódját (ahogy a személyes adatokat sikerült), vagy magát a képet, mint hogy a linket távolítsák el. ;-)

JuK

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.07. 20:18

[hozzászólás törölve]

Traffic 2006.09.07. 20:05

T. lamerka!

Nem moralizálok, mert ez a fórum nem azért jött létre.Arra viszont szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a vallomásod bal oldalának alján lévő kód alapján azonosítani lehet azt a rendőrkapitányságot, ahol a vallomásodat tetted.Az adatkezelés, adatvédelem kényes dolog, sebezhetővé tetted magad a sok és fölösleges információval, amelyet ezen a fórumon leírtál.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.07. 19:49

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.06. 20:45

és egy ilyen filléres tartozás miatt akarsz ilyen szánalmas módon bosszút állni... hát csak sajnálni tudlak...

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.06. 16:16

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.06. 15:27

remélem az illető megtudja, hogy te jelentgeted fel őt és megadja,ami jár neked..

ju.adam 2006.09.06. 15:26

micsoda egy pitiáner alak vagy... ilyen kisstílű bosszút... fúj!

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.06. 00:57

[hozzászólás törölve]

JuKids 2006.09.06. 00:14

lamerka,

megtennéd, hogy válaszolsz egy kérdésemre: a feljelentett illető az egyetlen, akiről tudod, hogy "jogtisztátlan" (ez nagyon tetszett!) programokat használ? Nem hallottál még ilyet senki mástól? Nincs más ismerősöd, aki letölt vagy másol zenéket, filmeket, játékokat? Aki nem vette a Windowst, hanem "szerezte valahonnan"? Tényleg érdekel. Az első, ami megfordult a fejemben - még az első hozzászólásodat olvasva - hogy csak játszol és a rendőrséget akarod tesztelni ezzel az egésszel, de ahogy egyre jobban belemélyedsz: zavaros, semmitmondó chat-részletek, képernyőképek a háttérben a Total Commander (shareware program!) ikonjával - huh, tényleg nem tudom, hogy most kit is akarsz ezzel az egésszel megfogni... Szóval örülnék, ha válaszolnál a fenti kérdésemre.

Kösz,JuK

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.05. 21:57

[hozzászólás törölve]

Dr.Attika 2006.09.05. 12:46

Ne moralizáljatok már. Jogi kérdésre, jogi válaszok voltak. Hogy ki miért jelent fel valakit az főszabály szerint nem jogi kérdés.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.05. 12:36

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.05. 11:31

Hát belőled remek besúgó lett volna pár évtizede... inkább nézz magadba, hogy TE milyen ember vagy, ha ilyen hülyeségek miatt akarsz mást bajba keverni...ráadásul gyáván, anonim módon...

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.05. 02:26

[hozzászólás törölve]

JuKids 2006.09.05. 00:49

ju.adam,

tegyük hozzá, hogy tőlem pl. 272 db. CD-t és 24 winchestert vittek el (na jó, csak 23-at, mert egy hónap nyomozás után rájöttek, hogy az egyik egy floppy-meghajtó - ettől függetlenül nem adták vissza). A 272 CD-ből kb. 50 gyári, nyomott lemez volt, pl. újságmellékletek (CHIP stb.), mégis 11 hónapon keresztül tartotta szükségesnek az Ifjúságvédelem a lefoglalás alatt tartásukat, elemzésükre több mint másfél milliót költöttek. És mindezt nem azért, mert valaki feljelentett, hogy bármim is lenne, hanem merő önszorgalomból, az adófizetők pénzének rovására, hátha összejön valami. Az ügyészség későbbi feljelentésem során megállapította, hogy a házkutatási kirendelő határozatot valójában hamisították, de attól még törvényesen jártak el, mivel CD-ket vittek el, és ezek (mint köztudott) tiltott pornogáf felvételek készítését támasztják alá, így feltétlenül szükséges volt lefoglalni és lefoglalás alatt tartani őket (a CHIP mellékleteket is), valamint megvizsgálni, hogy vannak-e rajtuk jogosulatlanul használt szoftverek. Gondolod olvastad, hogy 14 hónap után bűncselekmény hiányában szűnt meg a tiltott pornográf felvétel készítésésének alapos gyanúja (akkor még így hívták) miatt indított eljárás, amelynek során a szoftvereimet vizsgálták. Nem egy "kollégám" járt így, hogy nevetséges indokokkal, tiltott pornográf felvételekre hivatkozva pakolták ki a lakásukat, majd szoftvereket kerestek náluk, és hiába "derült ki", hogy nem gyerekpornó, hanem felnőtt erotika volt a CD-ken, a "mellesleg" lefolytatott szoftverkutatkodás miatt marasztaló ítéletek is születtek már. Ennyit arról, hogy le lenne terhelve a yard - éppen hogy akkor is csinálnak ilyen ügyeket, ha ennek a jogi lehetősége sincs meg, és még a bíróság is képes ilyen esetben elítélni az éveken át pedofilnak beállított szerencsétlent, csak mert "kiderült", hogy nincs számlája a Windowsról.

JuK

ju.adam 2006.09.05. 00:20

Már ne is haragudj, de pont az ilyen hülyeségek miatt vannak leherhelve a szervek... lamerka, ez nem a kommunizmus, amikor névtelenül dobálták fel az embereket. Nem akarok itt vitát szítani, csak nem értem, hogy ha alá akarsz tenni valakinek, akkor miért nem akarod, hogy tudja, te voltál az...

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 23:32

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 23:28

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 23:25

[hozzászólás törölve]

Dr.Attika 2006.09.04. 23:24

Ha nem vállalja be a nagynéni és egy szót nem szól, akkor is a hatóságnak kell bizonyítani, hogy ő volt konkrétan. Nem mondom, hogy nem lesz még kellemetlenséged a dologból. Ráadásul az a bibi, hogy az ilyen ügyekben nagyon sok pénzbe kerül az igazságügi szakértő, akinek díját a rendőrségnek kell előlegezni és mint tudjuk a rendőrség nem dúskál pénzben lehet, hogy nem nagyon forszírozzák az alapos szakértői bizonyítást.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 23:22

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 23:16

[hozzászólás törölve]

Dr.Attika 2006.09.04. 23:12

Végül is akkor hogyan szólt a feljelentés? X.Y. illegálisan CD-et másol. Ebben és ebben a lakásban illegális másolót üzemeltetnek. Ha név szerint nem jelentettél fel senkit akkor nincs gond.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 23:11

[hozzászólás törölve]

Dr.Attika 2006.09.04. 23:09

Büntetőeljárásról szóló tv. 96.§.

Dr.Attika 2006.09.04. 23:07

A hamis vád a hatóság előtti vádolással megvalósul. Ha büntetőeljárást is indítanak az minősítő körülmény. Nyilván az, hogy hamis a vád vagy sem, az vagy az ügy végén derül ki vagy az eljárásban. Ha az eljárásban akkor csak az eljárást folytató hatóság feljelentésére indítható büntető eljárás. A jogerős elbírálás után maga a terhelt is indíthatja, de bárki.De itt gondolom a lényeg, hogy mikor hamis a vád? Akkor hamis, ha az előadott tények nem felelnek meg a valóságnak, vagy ha a való tényekből levont következtetés tér el a valóságtól. Az ügyre lefordítva: Ha a feljelentettről bebizonyosodik, hogy nem másolt CD-et, hófehér, mint a ma született bárány, és ha véletlenül illegálisan másolt zenei anyagot hall, akkor rohan a legközelebbi CD boltba egy legálisat venni, hogy a szerzőt, az előadót kár ne érje. A másik szerint, ha bebizonyosodik, hogy valóban másolt CD-et, de azok nem más szerzői jogi védelem alá eső műveit tartalmazzák, hanem a saját fürdőszobai áriáit.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 23:02

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 22:57

[hozzászólás törölve]

Traffic 2006.09.04. 22:43

T. lamerka!

A tanú bármikor kérheti adatainak vagy nevének + adatainak az ügy irataitól zártan történő kezelését. Ilyenkor visszamenőlegesen köteles az eljáró hatóság minden iratban elvégezni a zártan történő kezelést.A név szerint történő feljelentést már nem változtathatod át ismeretlen tettesessé.

Ha jól emlékszem a hamis vád bűncselekmény akkor valósul meg, ha a név szerint feljelentett személyt gyanúsítottként hallgatják ki, majd a büntetőeljárást ellene megszüntetik. (Ebben azonban nem vagyok biztos).

Dr.Attika 2006.09.04. 20:20

Nos ha már egyszer egy konkrét személyt bűncselekmény elkövetésével vádoltál, akkor nem módosítható ismeretlen tettesre a dolog. A büntetőeljárás megindul és ha megalapozott a gyanú és minden egyéb törvényi feltétel adott a büntetőeljárást le kellfolytatni a feljelentett ellen. Ekkor beindul a gépezet. Természetesen annak nincs akadálya, hogy a vallomást módosítsd, hogy utóbb átgondolva úgy látod, hogy még sem ő volt. Ez viszont már nem változtat azon a helyzeten, hogy ha és amennyiben az bizonyosodik be, hogy hamis vádolás történt veled szemben eljárjanak hamis vád miatt. Létezik a hamis vádnak gondatlan alakzata is ami szerint a hamisan vádolás azért történt, mert gondatlanságból nem tudtál arról, hogy a tényállás valótlan. A zárt adatkezelés kérésének elmulasztása valóban hiba vol, mert így zaklathat.Ezért kell a konkrét személy feljelentésével csínján bánni. Konkrét ismereteidnek kell arról lenni, hogy ő ül a gép mellett, ő csinálja a dolgot. Igy már csak remélni lehet, hogy a rendőrök alapos munkát végeznek és bebizonyítják az állításodat. Megmondom őszintén nagyon nehéz azt bizonyítani, hogy ő csinálja. Ha még házkutatás során meg is találnak mindent és nincs tetten érés, a bűnösségét alátámasztó tanúvallomás és egyéb bizonyíték hiányában nagyon necces a dolog.

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.04. 19:57

[hozzászólás törölve]

ju.adam 2006.09.03. 11:28

én csak annyit kérdeznék, hogy miért dobtad fel az illetőt? Ez valami pitiáner bosszú akar lenni?

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.03. 11:03

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.02. 20:01

[hozzászólás törölve]

lamerka (törölt felhasználó) 2006.09.02. 19:54

[hozzászólás törölve]