Rágalmazásforrás főoldal vissza

helio 2006.07.25. 23:38

Nagyon köszönöm a segítséget.

ObudaFan 2006.07.25. 20:15

HAmis vád miatt lehet bármeddig, mondjuk abba szerintem a hamis tanúzásra felbújtás már bele fog olvadni.A rágalmazással kapcsolatban a következő esetig most már várni kell.

helio 2006.07.24. 23:03

Kösz a tanácsot. A hatóság előtt azt adta elő, hogy a szeretője vagyok, de sajnos a 30 nap már eltelt. Ezt eddig két különböző bírósági tárgyaláson mondta jegyzőkönyvbe. Ha jól értem, meg kell várnom, amíg újra előadja ezt a szöveget és akkor 30 napon belül kell lépnem? Az ügyésztől tudtam meg az első esetet. Neki nem kellett volna figyelmeztetnie, hogy nem elég a jegyzőkönyv felvétele, hanem feljelentést is tehetek, ha akarok 30 napon belül?A fenyetés miatt feljelentett a rendőrségen, már megvolt a bírósági tárgyalás is, és megszűntették ellenem az eljárást. Itt akkor bármikor tehetek feljelentést hamis vád illetve hamis tanúzásra való felbújtás miatt? A bírónak átadott telefonhívás részletező lista egyértelművé tette, hogy a 2 tanú hamisan tanúskodott.

ObudaFan 2006.07.24. 19:20

Rágalmazásért, becsületsértésért 30 nap alatt lehet magánindítványt előterjeszteni, úgyhogy ennyi idő alatt kell eldönteni. Kegyeletsértésért te nem tehetsz magánindítványt, ha annak a sértettje az ő apja.Ha viszont valamelyik hatóság előtt adta elő, hogy megfenyegetted, az nem rágalmazás, hanem hamis vád, ott viszont nem köt a 30 napos határidő, és nem magánindítványt kell tenni, csak feljelentést.

helio 2006.07.23. 21:54

Szia Zorro456!Kösz a tanácsot. Ügyvéd nélkül természetesen nem megyek sehová, sőt, először szeretném megszerezni a két bírósági jegyzőkönyvet, különösen a másodikat, hiszen az elsőről van információm az ügyésztől. Õt is szeretném megkédezni ebben az ügyben, bár nem biztos, hogy válaszol.Egyszerűen csak úgy érzem, hogy ennek soha nem lesz vége, ha nem lépek. Közben a srác megvádolt azzal is, hogy telefonon megfenyegettem, hogy egy "nagykéssel" meg fogom őt ölni a bíróságon, ha nem száll le a lányomról. A tárgyaláson nem jelent meg, csak a hamis tanúi, a döntés: a szabálysértési eljárás megszűntetése. Persze ez nem jelent semmit a jövőre nézve.

Zorro456 2006.07.23. 20:58

ügyvéd nélkül ne menj el a tárgyyalásra.Egyébként én ebben az ügyben csak ügyvéddel mennék bármilyen hatósághoz.

helio 2006.07.23. 15:48

Sziasztok!A tanácsotokat szeretném kérni, hogy rágalmazásért benyújtsak-e magánvádat. Jelenleg folyik a lányom örökösödési ügye - több, mint 3 éve - amibe én is belekeveredtem. A lányom féltestvére többször is telefonon zaklatott, hogy a segítségemmel ő kaphassa meg a teljes örökséget. Miután hiába kértem titkos számot, azt is megtudta napokon belül, a telefont üzenetrögzítőre állítottam és csak akkor vettem fel, ha nem ő volt a hívó. A lányomat is zaklatta az utcán. Õt megfenyegette, hogy börtönbe juttatja, ha nem működik vele együtt, a barátját pedig leütötte.Az egyik alkalommal hagyott egy undorító üzenetet, elmondva, hogy fog megerőszakolni ő és a barátai, és ezen túl a számba fogják elvégezni a szükségleteiket is. A rendőrség azt mondta, hogy ezért fölösleges feljelenteni, mert úgyse fogják elítélni. A zaklatás idején 6 körözés volt ellene kiadva és csak a telefonom lehallgatása segítségével fogták el, amit természetesen ő is megtudott. 3 hét múlva szabadult az előzetesből, állítólag vádalkuval, és minden vádat ejtettek ellene.Amikor az utcai zaklatást tárgyalták, a bíróság meghallgatta az üzenetet, ami az ő veszélyességét illetve emberi természetét kívánta bemutatni, de sikertelenül. A veszélyes fenyetést ejtették, majd engem behívatott az Ügyészség, ahol megtudtam, hogy azzal védekezett, én a szeretője vagyok, és közöttünk "ilyen stílusú beszélgetések" szokásosak. Felvették a jegyzőkönyvet, de az ügyész nem hívta fel a figyelmem, hogy pert indíthatok rágalmazás miatt.Egy következő tárgyaláson ismét jegyzőkönybe került, hogy a szeretője vagyok. Mivel a hagyatéki tárgyaláson tanúnak vagyok beidézve, számomra világos, hogy aljas szándékból nyilatkozott így mindkét esetben, és ráadásul a lányom és más ismerőseim, valamint a bíróság előtt.A felvétel utolsó mondata így szól: "Én is vagyok olyan jó, mint az apám", ami azt bizonyítja, hogy közöttünk semmiféle szexuális kapcsolat nem lehetett.Miután eddig jóformán minden feljelentést megúszott, nem tudom, van-e értelme magánvádat indítani, amit én szívesen kiegészítenék kegyeletsértéssel is, az édesapjára való tekintettel.Nem tudom, mit tegyek. A helyzet sérti az emberi méltóságomat, megalázó, hogy ilyen iratok léteznek, és biztos vagyok abban, hogy a hagyatéki tárgyaláson is elő fog ezzel jönni, hogy megkíséreljen hiteltelenné tenni. Mit tanácsoltok, mit tegyek?Előre is köszönöm.