TÖKÖLI BVforrás főoldal vissza

Szomi 2018.04.24. 18:34

Nagyon tetszik az utolsó két hozzászólás. Örülök hogy vannak még olyan emberek, akik tisztán látnak. A börtön, az olyan hely, ahová bármelyikünk bekerülhet, a mai világban.Bárki.A csomagküldéssel kapcsolatban vajon lett már döntés hozva? Megszüntetik? Esetleg megmarad ez az egyetlen pozitív dolog, amit még tud a családtag tenni annak érdekében hogy a hozzátartóját minimálisan segítse? Bizonyára sokan örülnénk annak, ha megmaradna ez a lehetőség....

Timi008 2018.04.03. 15:24

Végig olvastam egy pár hozzászólást.A Bv intézetbe napi 500 forintért tartják a rabokat.El lehet gondolkodni ez a pénz mire elég.Amugy meg mindenkinek van ott egy téglája.

LelkesK 2018.04.01. 23:03

Sajnos ez már pszichológia amiről irsz. Azért nézik le egyesek a börtönviselteket, hajléktalanokat kétkezi munkásokat sorolhatnám, mert pontosan tudják, ők is bármikor ebbe a helyzetbe kerülhetnek. Ez egy pszichológiai védekezés.

lev1991 2018.04.01. 16:15

Annyira érdekes a jogról és kötelezettségről szóló eszmecseréjük, hogy engedjék meg, hogy én is kifejtsem a véleményem. Különbséget teszünk jogi, erkölcsi és emberi kötelezettségek között, igaz? Na már most. Azok akik a börtönben ülnek a jog szerint lettek elítélve. (Teszem hozzá az ügyvéd úr korábbi hozzászólását, hogy az emberek 10%-át igazságtalanul ítélik el. Vagyis úgy kerül rácsok mögé, hogy nem ott lenne a helye!!!). Nyilván ezek a törvények próbálják védeni az erkölcsöt és az emberek alapvető jogait, de mégis csak a jogi passzusok alapján ítélnek el valakit. Vagyis az alapján amit az Állam büntetni rendel. Kérdem én: és mi van azokkal akik, nem a jogba ütköztek bele, hanem emberileg vagy erkölcsileg hibáztak, mulasztottak, rontottak el dolgokat. Ma erre nincsen büntetés, megtorlás, büntetési intézmény. Vagyis nagyon könnyű lenézni és elítélni azt, aki börtönbe került - akár ártatlanul is, de mi sem vagyunk jobbak, csak éppen a mi vétkeinkre még nem találtak ki büntetési formát és rendszert. Vajon az nem számít bűnnek, amikor elfordítom a fejem egy segítségre szorulótól, vagy amikor nem állok ki az igazság mellett amin akár emberi életek múlhatnak, vagy éppen amikor nem szólalok fel és nem teszek semmit amikor igazságtalanság történik valakivel és az illető testileg/lelkileg sérül? Amikor "A" ember jogilag megvádolja "B"-t nem kizárt hogy neki is vannak bűnei csak az éppen nem a jogi halmazban található, hanem az erkölcsiben, vagy az emberiben.Különben ma Magyarországon nem egy túl bonyolult dolog börtönbe juttatni valakit. Vannak ügyészek, ügyvédek akik meséltek nekem pár érdekes dolgot, amitől gyökerestül megváltozott az én véleményem is az elítéltekről. Meg van ma már a lefizetés kiépített és kialakult intézménye, amely nyílt titok. És akkor itt visszacsatolhatok az előző okfejtésemre, hogy azok az orvosok/bírok/ügyészek stb, akik egy - vagy több - ilyen akcióban részt vesznek mások életének és családjaik életének kárára, ők nem bűnösök? Nem rács mögé valók? Persze könnyű újjal mutogatni a másikra, hogy ő egy börtön töltelék, neki nem jár semmi és e mellé kihúzni magamat, hogy én milyen zseniális vagyok mert nem kerültem oda. Hát, kerülhet - bárki - de ettől még nem feltétlenül különb csak éppen nem jogilag vétkezett.

Szomi 2018.01.07. 21:30

Igen, van igazság abban, hogy vannak kötelezettségeink amit elmulasztott a hozzátartozóm, azt most ő megbűnhődi.Nem libamájon akár élni, de nem is moslékon...Viszont ha már igazságszolgáltatás, akkor aki embert ölt, vagy rabolt, az miért csak enyhe büntetést kap? Az kissebb bűn, mint az aki adóját nem úgy fizeti ahogy kell? de okosak vagytok. Nem azért éhezik a hontalan, mert az én hozzátartozóm nem fizetett be valamennyi adót, hanem mert a nagyhalak még lubickolnak. Az Uniós pénzeket pedig nem a kis vállalkozók élik fel...Egyébként valóban nem csámcsogtál kedves Vadsuhanc... Biztosan te vagy itt az Ítélőbíró.. ???? Ez a fórum nem arról szól hogy neked kell ítélkezés. Ugye tudod?

Burn Out 2018.01.07. 20:42

Szerintem se menjünk inkább bele. A lényeg, hogy 2018.07.01. napjától módosul a jogszabály és tényleg csak a kijelölt boltokban lehet majd vásárolni.

Véleményem szerint nem sérül a fogvatartottak joga, mert a csomagküldés lehetőségét továbbra is biztosítja az állam. Persze a jogvédők nyilván máshogy gondolják.

tudatlan3 2018.01.07. 20:41

Nem ítélkezem a rokonod felett, ezt már megtette a Bíróság de mégegyszer elmondom a kedves hozzátartozód által elkövetett bŰncselekmény miatt lehet több ember éhezik.

Te most ténylég ennyire gy vagy vagy csak eljátszod?Orrod elött lopják szét a eu pénzeket és te komolyan veszed amit írsz?

Vadsuhanc 2018.01.07. 20:30

Aki az államnak ne fizet adót az nem járul hozzá a terhes anyák a rákbetegek, a nyugdíjasok, a mozgássérült gyermekek ellátásához és még sorolhatnám.

Gondolom az elcsalt adó és ennek elköltött összege bőven futná a börtönben töltött évek finanszírozását.

És ne gyere azzal, hogy nincs sértett mert igen is Magyarország állampolgárai sértettek.

És még én vagyok szűklátókörű, hogy nem sajnálom a magyar bíróság által elítélt bűnözőt mert nem tud a börtönben libamájat enni.

Részemről a téma befejezve.......... És ne haragudj, hogy kicsit elszállt az agyam.

Szomi 2018.01.07. 20:01

Leírom neked, bár nem tartozik ide,viszont nem azt írtam, hogy áldozat. Vállalkozott. Az Államnak nem fizetett elegendő adót, ezért került ilyen helyre. Civil áldozatokról szó sincs. Biztosan megérdemelte a büntetést dehogy többet kap egy ilyen jellegű bűntett miatt, mint aki drogot árult, ölt embert, rabolt ki civil embert, vagy erőszakolt nőt, gyermeket, na ez a magyar igazságszolgáltatás Szóval közel sincs azokhoz az agyhalott emberekhez, akik ilyenek miatt vannak bent. Ez van.Ő miatta nem éhezik senki, és nem került utcára sem.

Vadsuhanc 2018.01.07. 19:20

Kedves szomi elmondanád egy rövid mondattal, hogy a Te hozzátartozód miért került börtönbe, amely miatt nem érvényes rá az, hogy valakit megkárosított?

Nem csámcsogni és nem elítélni akarom, csak érdekelne mi az a körülmény ami miatt Ő áldozat és nem egy bűncselekmény elkövetője?

Szomi 2018.01.07. 19:06

A szűk látókörűséget Vadsuhanc emberi áldozataira értettem. Ugyanis eszébe sem jut, hogy áldozat nélkül is kerülhet bárki börtönbe. Egyébként igazad van, most még csönd van arról, hogy megszünik vagy nem a csomagküldés. Kár erről tovább gondolni dolgokat. Köszönöm szépen a hozzászólásokat.

Vadsuhanc 2018.01.07. 19:00

Kedves Szomi!Aki a börtönbe bekerült az általában bűncselekményt követett el.

Te írtad, hogy „.." Az én hozzátartozóm is az intelligens, tanult oldalhoz tartozik.Vállalkozott, de balul sült el..."”

A balul elsült vállalkozásának szerinted hány sértettje van?Ki nem fizetett alvállakozók, akik lehet éheznek miatta, de, ha csak a költségvetést megkárosította is lehet az kórházban éhező kismamáknak a sérült beteg embereknek miatta nem jut étel és nincs pénz ellátásra.

Nem ítélkezem a rokonod felett, ezt már megtette a Bíróság de mégegyszer elmondom a kedves hozzátartozód által elkövetett bŰncselekmény miatt lehet több ember éhezik.

Ezekre miért nem gondolsz?

gerbera317 2018.01.07. 18:51

Nem létező dologról szóló vitát feleslegesnek ítélni, ez mióta szűklátókörűség?

Szomi 2018.01.07. 18:47

Egy kicsit szűk a látóköröd... Mint írtam, nem csak gyilkos, erőszakos rablók vannak ott bent. Tudod vannak orvosok, igazgatók, tanárok, vállalkozók, akik nem tettek semmit sem az emberekkel, nem rövidítettek meg, nem öltek meg, és nem bántottak senkit. Azok akik adóssgba keveredtek, illetve más olyan dolgokat tettek amit nem tudatosan követték el. Rossz vállalkozás stb... Tudod én sem a gyilkos emberek miatt aggódok.. Az a helyzet, hogy általánosítasz. Fordítsd meg a helyzetet, és gondolj csak bele, hogy egy szeretteddel önhibáján kívül történik valami, majd el ítélik,börtönbe zárják. Bárkivel egy zárkába,ahol mindenkivel egyformán bánnak. Pedig a szeretted egyébként jó ember, mindenkinek csak segített az életében, viszont rosszkor volt rossz helyen, és rossz vége lett. Te nem tudsz segíteni rajta, pedig nagyon szeretnéd, + még az olyan emberek mint te ismeretlenül sározzák. Az én hozzátartozóm is az intelligens, tanult oldalhoz tartozik.Vállalkozott, de balul sült el. Most az egész családnak ez nagyon nagy fájdalom. Úgyhogy ne ítélkezz ismeretlenül!!!!! Egyszer még te is járhatsz rosszul.hidd el nem kell hozzá sok,és bármelyikünk ott találhatja magát valamelyik Intézetben.....

gerbera317 2018.01.07. 18:30

Nem kell itt moralizálni. Egyelőre ott tart a dolog, hogy maga a kérdés sem igaz.

Vadsuhanc 2018.01.07. 17:36

Gondolom a bűncselekmény sértettjeiről is gondoskodni akar majd a a szerencsétlen bűnelkövető. Mert lehet a sértett a csaló miatt az utcára került, az ittas vezető miatt tolószékben van, mert lehet a rablás miatt örök félelemben él, mert lehet, hogy a lopás miatt lehetetlen helyzetbe került mert lehet megerőszakolták...,,,,,

Soroljam még? A bűncselekmény áldozatainak étkeztetéséről ki fog gondoskodni kedves szomi?

Szomi 2018.01.07. 16:27

Nem csak én híresztelem. Más is megerősítette.illetve a média is foglalkozott vele. A magyarul Balóval. is foglalkozott a témával. Hidd el nem kitalálom. Egyébként 1 kérdésem volt, amire már kaptam választ. Lehet ezt még fokozni, de nem érdemes. Veled nem lehet beszélni, ugyanis az én problémám az szerinted egyedi. Pedig nagyon sokan vagyunk hidd el nekem, csak ezen a kicsi emberek nem fognak tudni változtatni....

"Burn Out#e-mailJelentem! 2018.01.07. 08:47ártatlanul más helyett :)

2018.07.01-től módosul:(5) Az elítélt kapcsolattartója az élelmiszert, tisztálkodási szert, dohányterméket tartalmazó csomagot ellenérték megfizetése mellett a bv. intézet területén működő, a személyes szükségletekre fordítható összeg levásárlására kijelölt üzletben állíttathatja össze jogszabályban meghatározott módon. Az ilyen csomag fogadása beleszámít a (2) bekezdésben meghatározott gyakoriságba"

gerbera317 2018.01.07. 16:15

OFF Egyelőre - n nélkül. ON

Jogok vs. jogtalanság? De hát nem tilos a csomagküldés. Azt egyedül te híreszteled, hogy ez meg fog szűnni. Mi a problémád?

Vadsuhanc 2018.01.07. 16:10

Kedves Szomi!

És akinek sérelmére elkövette a hozzátartozód a bűncselekményt szerinted mit gondol?

Esetleg, ha a Te vagy a hozzátartozód sérelmére követtek volna el bűncselekményt Te mit mondanál?

Mielőtt azt mondanád, hogy nem tudom miről beszélek elmondom neked az ország majdnem minden BV intézetében megfordultam. Tökölön több tucatszor. Vigyorgó kigyurt rabok voltak bent.

Mivel most kimondottan az étkezésről beszélünk megjegyzem, hogy a BV őrök ugyanazt a kaját eszik illetve kapják bent mint a fogvatartottak. Mellesleg megjegyzem, ha hazavinnéd a hozzátartozódat és a büntetését a lakásodban töltené le nemhogy háromszoros hanem 13 szoros összegbe kerülne az ellátása.

Mondd már el melyik az a büncselekmény, amely alapján az egyik fogvatartott a másiktól más BV eljárásra lenne jogosult. A törvény ilyet nem ismer.

Talán, ha az elítélt a bűncselekmény előtt meggondolta volna mivel jár az, ha a börtönbe jut.

Tényleg nem bántás, de menj be egy óvodába, egy hajléktalan szállóra egy kórházba.... Összesen nem kapnak annyi ellátást mint a börtönben ülő, bűncselekményt elkövető és elítélt emberek.

Szomi 2018.01.07. 15:42

Egyenlőre jogokról beszélek. Emberi jogokról. Szégyen az is ami az egészségügyben folyik manapság, ebben teljes mértékben igazad van. Ez egy másik téma. Erről is lehetne itt beszélni, de szerinted ez sem függ össze a politikával? Egyébként bárhová fordulhatunk, sajnos a kutyát sem érdekli,pont úgy ahogyan most téged sem érdekel mit szeretnék mondani.peóbáljunk nyíltan panaszt tenni.. Bele sem gondolok, hogy milyen következményekkel járhat... Az emberekkel emberként, az állatokkal állatként kell bánni. Az étkezést is beleértve. Tulajdonképpen ebből is látszik, hogy nem különítik el azokat az elítéleket, akik esetleg gyermekeket erőszakoltak meg, vagy aki esetleg nem tudott befizetni némi adót, vagy ép önhibáján kívül belekeveredett valamilyen rossz dologba... Sokféle bűnös van, bárki könnyen börtönben találhatja magát. Akik megérdemlik, mint az erőszakos bűnös, azzal ok, bánjanak úgy hogy tanulja meg egy életre, de nem lehet egy kalap alá venni mindenkit. Az étkezést lehet pótolni a hozzátartozónak,a kórházban, a börtönben lassan a levegőt is sajnálják az emberektől. Max.napi 1 óra friss levegő......

gerbera317 2018.01.07. 15:32

Ja, most látom, hogy van napi háromszori étkezés: „Vásárolni viszont kell, hiszen (...) éhen halnak, ha nem pótolná valamivel a benti kosztot”

„ amit egyébként itthon a kutyának adnak egyesek.”Ez nem jelenti azt, hogy a rabokat rosszul tartanák; sokkal inkább azt, hogy sokhelyütt túl jól tartják a kutyát.Én még voltam katona. Ott is megvolt a napi háromszori. A büfében legfeljebb édességet vásároltam. A büfét azok tartották el, akik az étkezdei kaját (a "dzsuvát") csak turkálták.

Vadsuhanc 2018.01.07. 14:40

Csakhogy ez nem politikai, hanem jogi fórum.Mellesleg a fogvatartottaknak joga van panaszkodni rengeteg fórumon ( helsinki bizottság és stb. )

Képzeld azt mondják, hogy nálunk a boltban is kétszer annyiba kerül majd a szóda mint eddig ..... Szemétség.

Visszatérve a börtönbe bezárt emberek jogairól. Tudod Te azt, hogy a Kórházakban egy kismamára nem jut annyi napi pénz egy napra étkezésre mint bent e a börtönben egy fogvatartottra?

gerbera317 2018.01.07. 14:08

Elnézést, ha esetleg túl naivat kérdezek, de a börtönben nincs napi háromszori étkezés?

Szomi 2018.01.07. 13:24

A véleményem megalapozott. Tudom hogy milyen élelmiszer kapható a benti boltban. Nem személyes tapasztalat, hanem egy közeli hozzátartozóm van bent.Lehet,hogy olyan dolgot tett, amit a törvény tiltott, de ez nem azt jelenti, hogy az emberi mivoltból ki kell forgatni őt és a családját is. Nem vita tárgya, egyenlőre, viszont hamarosan az lesz. Ez kérem már politika..... Vásárolni viszont kell, hiszen az az Intézet ahol a hozzátartozóm jelenleg elítélt, éhen halnak ha nem pótolná valamivel a benti kosztot, amit egyébként itthon a kutyának adnak egyesek.....

Vadsuhanc 2018.01.07. 13:01

..." azok a hírek keringenek..."

Olyanon megy a vita, amiről semmiféle jogszabály és még tervezet sincs. A keringő hírekre alapozott vita szerintem felesleges.


Szomorú örökös 2018.01.07. 12:55

Szomi

„Ráadásul minőségi élelmiszer ezekben a börtön boltokban mutatóban sincsenek.”

Az lehet, de nem is kötelező ott vásárolni. Sőt el is lehet kerülni, ha az ember eleve nem kerül be a dutyiba. Bocsi, nekem ez a privát véleményem.

Szomi 2018.01.07. 12:22

Igen sajnos. Ez valakinek piszkos jó üzlet, hiszen 3 szoros áron meg is lehet vásárolni azt,amit a hozzátartozómnak szánok. Ráadásul minőségi élelmiszer ezekben a börtön boltokban mutatóban sincsenek. Majdnem hogy kutya kaja, már elnézést.innentől kezdve majd lebetegednek, lefogynak, és stb..... Lehet ezt is büntetésnek szánják? Nem csak a társadalomtól zárják el az elítéltek ér, hanem az emberi jogaiktól is? A megfelelő étkezés,és egészség megőrzése már már tiltott.... Lassan...

Burn Out 2018.01.07. 08:47

ártatlanul más helyett :)

2018.07.01-től módosul:(5) Az elítélt kapcsolattartója az élelmiszert, tisztálkodási szert, dohányterméket tartalmazó csomagot ellenérték megfizetése mellett a bv. intézet területén működő, a személyes szükségletekre fordítható összeg levásárlására kijelölt üzletben állíttathatja össze jogszabályban meghatározott módon. Az ilyen csomag fogadása beleszámít a (2) bekezdésben meghatározott gyakoriságba.

Dr.Attika 2018.01.07. 08:03

Sőt vannak olyanok is akik ártatlanul ülnek. Becslések szerint 10%.

Dr.Attika 2018.01.07. 08:01

http://bortoncsomag.hu/

Szomi 2018.01.07. 08:01

Nos, gyermekekre, feleségére, édesanyákra, családtagokra gondoltam, akik hozzátartozójukat próbálják segíteni, hogy ne egy ideig gyenge, le épült ember térjen vissza hozzájuk. Persze van bent mindenféle ember, viszont soha nem szabad minden elítéltet egy skatujába bezárni, hiszen vannak ott olyanok is, akik nem gyilkosok, nem rablók........ (A cinizmusnak itt nincs helye)

Burn Out 2018.01.06. 19:22

„Akkora szegénység van, ezzel megnyomorítanak ártatlan embereket is......”

Általánosságban a börtönökben 99,9 %-ban ártatlanok vannak. :)

Szomi 2018.01.06. 16:42

Üdvözletem.Sajnos azok a hírek keringenek, hogy meg akarják a csomagküldést szüntetni a börtönökbe. Tud erről valaki információt adni, hogy mikortól nem lehet beküldeni csomagot?Igazságtalanságnak tartanám, ha megszüntetnék, hiszen akkor 3X annyiért kell az elítéltnek vásárolni alapvető dolgokat, és a családokat még nehezebb helyzetbe hozzák majd. Akkora szegénység van, ezzel megnyomorítanak ártatlan embereket is......

Amitiel01 2009.12.23. 13:40

Általában mindenhová ugyanaz. Nescafe zacskós, édeske, citrompótló, tea, vákuumcsomagolt szalámi, édesség ( csoki, nápolyi, keksz ), cigaretta, dohány, cigihüvely, cigipapír, vaj, smack leves ( ezt nem mindenhová engedik ), nekem a töpörtyűkrémet is beengedték két börtönbe is. Nagyjából talán ennyi.Ez az élelmiszercsomag. Általában 5 kg lehet, de legyen 10 dekával kevesebb, mert nem lehet tudni, hogy a bv mérlege hogyan mér.

A tisztasági csomagban pedig tusfürdő, sampon, borotválkozási gél ( nem lehet hajtógázas ), oblítő, mosogatószer, szivacs, borotva, fogkrém, fogkefe, minden, ami tisztálkodáshoz szükséges.

bestia 2009.12.14. 10:37

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni,hogy a tököli börtönbe milyen csomagot lehet beküldeni?Azt tudom ,hogy csak egy csomag lehet . De mi lehet benne? A segítséget nagyon köszönöm.

kokaine 2009.10.08. 22:37

Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni!A párom 4 év börtön fokozatú itéletet kapott ,ami jogerőre emelkedett.Ebből még csak 8 hónap telt el,és nem tudjuk,hogy mikor adhatjuk be a kérelmet a fogházasításra és mi kell hozzá!?Eddig előzetesben volt nem jogerős elitéltként 7 hónapot a jogerős itélet óta viszont még csak 1 hónap telt el!Ilyen esetben mikor adhatjuk be a kérelmet és hova kell beadni?Most a Tiszalöki bv-ben van az lett a letőltöje,de ez hozzánk 400 km re van!Igy a beszélőt is nehéz megoldani!Kérném aki tud valamiben segíteni,az válaszoljon!Köszönöm szépen

acicus 2009.10.06. 19:59

Sziasztok!bele-bele olvastam a történetekbe,hát nem is tudom mit írjak,kívánok mindenkinek,erőt,és kitartást.Kérdésem is lenne!Páromat múlt csütörtökön helyezték előzetes letartóztatásba(őrizet után),egy elég nyilvánvaló bosszú miatt.Pestre vitték,a Nagy Ignácba.Tud valaki nekem segíteni,hogy ott milyen állapotok uralkodnak,valamint mikor várhatok tőle levelet,tel.hívást,vagy valamit.amióta elvitték,semmit nem tudok róla.Még 1 kérdés:megfellebezte a kirendelt védőjével a fogvatartást,ezt a felsöbb Bíróságnak mikorra kell eldöntenie.A neten olvastam,de minden másként van leírva.Köszönöm mindenkinek a hasznos infót.

reményke25 2009.10.01. 21:37

van, valakinek hozzátartozója bernátkúton, akivel lehetne beszélni akár priviben??

lilia84 2009.09.16. 22:14

Bocs, hogy csak így belefolyok. Mi az a 2-3 hónap kedvezmény gyerekre? Köszi

Helgus20 2009.09.16. 21:59

Sziasztok.Tudja valaki,hogy Tökölön tényleg megszüntetik a havi 1 csomagot is ??? :(

Fmariann 2009.08.24. 08:12

Igen, igazad lehet... De ha már megkapja az EVSZt, akkor nagyobb lehet az esélye a fogházra is... Szerintem.

luca5 2009.08.23. 20:03

Nem kerül át automatikusan fogházba. Az én párom börtön fokozatban igényelte az EVSZ-t meg is kapta, de a fokozata nem változott, az újabb kérelem beadással jár!

Fmariann 2009.08.21. 19:46

Sziasztok újra!Helgus, írtam mailt! A többit privben.

Beegee, mi már próbálkoztunk beadni, mert azt hittük, hoyg beadható az EVSZ-kérelem minél hamarabb. Sajnos ha az előzetes és bevonulás között volt szünet(szabadlábon védekezett), akkor csak a bevonulás időpontjától számított 6. hónap után adhatja be...„Bvtvr. 28/A. § (2) Az enyhébb végrehajtási szabályok nem alkalmazhatók, ha

1. az elítélt a szabadságvesztés­ből – az előzetes fogvatartásban a szabadságvesztés foganatbavételét közvetlenül megelőzően folyamatosan töltött időt is beszámítva – a feltételes szabadságra bocsátásig esedékes időtartam felét nem töltötte le;”

A fogházra a kérelmet bármikor beadhatja, viszont hallottak bent olyat, hogy volt valaki, aki 6 dicsérettel beadta a kérelmét, és nem fogadták el. Ez változó. Viszont ha megvan az EVSZ, akkor automatikusan átkerül fogházba(vagy ilyesmi)...

Helgus20 2009.08.20. 15:01

Beegee..ha jól értelmeztem akkor a párod 30honapot kapott.ez az összbüntetése már a letöltendő igaz ?ebből 4ho előzeteset már leült ..úgy tudom ,nekem is a párom mondta pont most ..hogy ha leült 6honapot az összbüntetésből akkor kérheti a fogházasítást és az Evsz-t ..de ennek utána tudsz keresni a neten is .

Beegee 2009.08.20. 13:42

Sziasztok !

Lehet már sokan kérdezték és már én is kérdeztem de hol ilyen választ kapok hol olyat , sok ellentmondásos válasz van.Ha 30 hónap a börtönbüntetés (ebből 4 előzetesben lejön ) mikor lehet kérni fogházasítást és EVSZ-t?Köszi.

Helgus20 2009.08.19. 20:22

Fmariann...Neked melyik szinten van a párod ?az enyém a B13on van és dolgozik is .És arrol lehet tudni,hogy olyan kedvezményt mikor kap ahol egy honapban egyszer ki jöhet haza ...

Fmariann 2009.08.18. 21:08

Az én párom már 4 hónapja ott van... Nem egyszerű,az biztos... A kedvezményeket ugyanúgy számolják, mint máshol. Lényeges, hogy börtön vagy fogház fokozatban van. Előbbiben 3/4 rész után, míg utóbbiban 2/3 rész után szabadulhat feltételesen. Plusz 2-3 hónap kedvezményt kaphat gyerekre... De ezt úgyis kiszámolják neki ott.

Helgus20 2009.08.18. 20:38

Az én párom is ott van 3 hete Tökölön .. nagyon megrázó volt ..szombaton voltam nála bent ...:(ezzel a tetoválással kapcsolatban szerintem ,neki nem lesz ilyen ... már volt egyszer Kaposváron is ott sem csináltak semmit ..hogy adják a kedvezményeket ott Tökölön ?

Sz.Márton 2009.08.09. 11:11

Akik ott ültek régebben öt pontot tetováltattak megkülönböztetésként a kezükre, csuklójukra, ami úgy néz ki akár a dobókocka ötöse.(Látni pár ilyen embert az utcán mai is és eléggé felismerhető) Régebben több jelentése is volt ennek külföldön pl. az, hogy négyen védik, itt csak a négy fal közötti lét buta morfózisa. Mai is van e még ez a maradandó dolog kérdéses...de a legendák szerint (néha igazak)kemény hely volt mindig Tököl, az biztos.

Helgus20 2009.08.09. 10:32

Valaki mondjon ,nekem valamit a Tököli bv-röl .....

Wviki75 2008.11.24. 05:13

Sziasztok!Tudja valaki melyik börtönben van ún. ágyas beszélő?Hogy kell azt kérni?Párom Bernátkúton van és több rabot is érdekelne a dolog.Bernátkút aránylag normálisabb helynek tűnik,de ott sem könnyű.Párom a bevonulása után másfél hónap alatt 4 helyen fordult meg,ez neki a végleges,de mind közül ez a legelfogadhatóbb.Volt Tökölön,a Venyigében ,Sándorházán.Szóval beutaztatták vele a fél országot.Ez idő alatt a kapcsolattartás sem volt egyszerű.Volt,hogy 2 hétig se telefon ,se levél és semmit nem tudtunk róla,míg a következő helyről nem jelentkezett.Szóval nem egyszerű!Mariannak teljesen igaza van,hogy miért a gyereket bűntetik azzal,hogy nem láthatja apját vagy anyját.Mi a bevonulását követően majdnem 2 hónap eltelte után láthattuk viszont a kisfiammal az apját.Pedig a gyereknek is vannak jogai!

mariann8 2008.09.30. 16:45

És Tvrytko, nem hiszem, hogy a te dolgod lenne ítélkezni más emberek fölött, főleg nem, hogy nem ismered a helyzetet, mint az kiderült.Ja és ha még bűnözött is, nem az esetleges 3 éves gyereke bűnözött, akit azzal büntetnek, hogy nem láthatja az apját, anyját...

ksstomi 2008.09.17. 20:12

hozzászólás törölve

JIW ADMIN 2008.09.17. 10:45

Egy új weboldal azoknak akik megjárták a Javítóintézetek valamelyikét, vagy Tökölt!Légyszi szóljatok mindenkinek róla, ha valaki szabin vagy valami hasonló eltávon van írjon az oldalra nyugodtan!Egy oldal a fiatalkorúaknak! JIWGyertek és segítsétek kialakulni a JIW-et!http://www.fw.hu/jiw

JIW ADMIN 2008.09.17. 10:45

Egy új weboldal azoknak akik megjárták a Javítóintézetek valamelyikét, vagy Tökölt!Légyszi szóljatok mindenkinek róla, ha valaki szabin vagy valami hasonló eltávon van írjon az oldalra nyugodtan!Egy oldal a fiatalkorúaknak! JIWGyertek és segítsétek kialakulni a JIW-et!http://www.fw.hu/jiw

ksstomi 2008.09.16. 11:16

hozzászólás törölve

Wviki75 2008.09.13. 18:28

Ha okt.5.-én van elvileg beszélő és mi is akkor mehetünk akkor 1 hét híján 2 hónap után találkozhatunk először!Ez azért szörnyű!

Wviki75 2008.09.13. 10:53

Köszi a biztatást ksstomi!Én is remélem a lehetőségekhez képest a legjobbakat!Nektek is edi71!Párom részéről még panasz nem érkezett,igaz 1 levelet kaptam és abba nem fogja megírni.Valóban igaz,azért mert valaki fogva tartott az emberi méltóságába akkor sem lehet belegázolni.Én nem tudom milyen helyek ezek,de szégyen,hogy Európában létezik ilyen.Én az Ombudsmannak a gyerekem jogai megsértése miatt írtam,mert korlátozzák az apjával való kapcsolattartást.Egy elítéltnek is joga van a családjáról tudni ,hisz ember ő is.Ezek csak az én buta gondolataim,sajnos a valóság teljesen más.Ha kell én mindennap írok az Ombudsmannak akár az elítéltek bánásmódjával kacsolatban,akár a család jogaival kapcsolatban.Üdv.Wviki75Levelet ma is küldtem neki hátha egyszer megkapja!

edi71 2008.09.13. 09:31

Sziasztok!Úgy tudom,h beszélő minden hónap első vasárnapján van.De,h mindenkinek vagy csak a dolgozóknak azt nem tudom.Így én okt.5-én tudok menni.Viszont most írta a férjem,h amiket még a venyigébe írtam neki ,most megkapta.3 hét után.Tamás! tudsz arról vmit,hogy ha nem kerül át börtönből fogházba,akkor is lehet kérni EVSZ-t?Wviki!A lényeg,csak küld a leveleket,reméljük megkapja,mert ennyi legalább, ami tartja a lelket bennük!

ksstomi 2008.09.13. 08:08

hozzászólás törölve

Wviki75 2008.09.13. 05:01

Kösz az infokat edi71!Ezek így egyáltalán nem korrekt eljárások.az enyém is akar dolgozni,de még nem tudta ,hogy engedik-e az orvosok,mert asztmás és idegnyugtatókat is szed,de ezekről lemondott ,hogy dolgozhasson.Azt írta,ha nem engedik akkor lehet átviszik máshová,így kérte még ne küldjek levélen kívűl semmit,ezért még pénzt sem küldtem.Mivel a héten nem jött levél így azt sem tudom dolgozhat-e,vagy már el is vitték máshova.Viszont akkor a levelem sem kapta meg a borítékokkal.Ha olyan a nevelő több napig ül a levélen mire feladja és amit küldesz azt is egy kicsit még pihenteti mire odaadja.Ezt itt a házban ezeken a dolgokon már átment szomszédok mondták/vannak páran/.ezek után gondolhatod milyen házban lakunk!Arról tudsz valamit beszélő mégis mikor lesz?Üdv.Mindenkinek!Wviki75

edi71 2008.09.12. 19:45

B 10.De ez a körlet szám.Telefonálni reggel 6-tól lehet 18-ig,csak hétköznap.Ő írta,h dolgozik és pont így reggel 6-tól 18-ig,de remélem változni is fog majd a munkabeosztása.

edi71 2008.09.12. 19:36

Még annyit Wviki75,hogy az ügyvéd ma volt nála és Ő fizetett be a számlájára pénzt.Külön a telefonra,külön ,h tudjon vásárolni.Így már hétfőn megkapja és tud hívni.Amit én adtam fel rózsaszín csekken jóval később fog megérkezni az adminisztráció miatt.A Venyigéből pedig több,mint 1 hónap,mire utána küldik.Ennyi.

Wviki75 2008.09.12. 19:34

Sziasztok!Edi71 nekem a múlt pénteken írt levélben azt írta a párom,hogy 1-2 hét amíg rárakják a kártyára a pénzt.Küldtem neki borítékokat is,de a héten levél sem jött.Neked mi van a borítékon bv?,a párom bv15 ,gondolom ez a zárkaszám.Hátha együtt vannak.Nekünk meg most ment elsőbe a kisfiunk és ő is nagyon hiányolja az apukáját.Mindíg kérdezi jött-e levél és együtt bűvöljük a telefont,de hiába!Nem tudom ez mire jó?Nem csak őket szivatják ezzel,hanem a családot is!Üdv.Mindenkinek!Wviki75

edi71 2008.09.12. 19:10

Sziasztok!Mindenkinek köszönöm a jó szavakat!Telefon még azóta sem volt,ha minden igaz a jövőhétem már fog hívni.De legalább levél jön már.A lányunk most lesz 2 éves és nagyon nehezen viseli az apja hiányát.Tudja vki,hogy ha megkérjük a fogházasítást ,akkor ott maradhat Tökölön vagy sem.És azt,ha marad börtönben akkor is lehet kérni enyhébb végrehajtási szabályokat vagy az csak a fogházasoknak jár?Neki szerencséje volt,azt írta,hogy normálisakkal tették össze.Remélem Wviki75,hogy nektek is az lesz.Légyszives írjatok,ha tudtok vmit ez ügyben.Köszönöm mindenkinek.Edi.

Wviki75 2008.09.12. 15:36

Helló!Az én párom 2 hetet töltött a Venyigében onnan átvitték most 1.-én Tökölre ,közel 2 hete ott van,de hívni még nem tudott és egy 5.-én érkezett levél kivételével semmit nem tudunk róla.Milyen hely ez a Tököl?Állítólag a Venyigénél jobb!Látom másoknak is haspnló gondjaik vannak.Aki gyerekes ott a gyerek emberi jogait is sértik ezzel,mert nem engedik,hogy kapcsolatot tartson a bent lévő szülőjével,hírt kapjon róla stb.Ezzel kapcsolatban már írtam az Ombudsmannak is.Ne hagyjuk ezt!Üdv.Wviki75

ksstomi 2008.09.11. 11:46

hozzászólás törölve

ksstomi 2008.09.11. 11:41

hozzászólás törölve

monalisa1 2008.09.09. 12:42

Ennyi idő alatt csak hírt kellett vona adni magáról, de azért rossza nem kell gondolni., remélve mihamarább telefonál majd.

TvrytkoGondatlan küzúti baleset okozásának vétsége NEM bünözés - ergo akár veled is megtörténhet bármikor.

Monalisalaikus hozzászóló

Tvrytko 2008.09.09. 11:58

egyszerű az eset nem kell bűnözni... persze mikor már ülnek mindenki esdekel ezért azért... nem kell bűnözni...

edi71 2008.09.07. 22:22

Sziasztok!A férjem 18 napja van bent, eddig a venyigében volt most Tökölön van.Még nem telefonált azóta egyszer sem.20 e ft-ot vitt magával.14 hónapot kapott gondatlan közúti baleset okozásának vétsége miatt.Totál kétségbe vagyok esve,nem is tudom mit csináljak.Az ügyvédje sosem ér rá ezzel foglalkozni.Persze holnap keresek másikat.Ez normális,hogy nem telefonálhat?Örülök ,h rátaláltam erre az oldalra,mert legalább már van fogalmam valamiről.

ksstomi 2008.08.22. 08:35

hozzászólás törölve

-Betty- 2008.08.21. 22:49

Sziasztok!

Most bukkantam erre az oldalra..Az Én párom Tökölön van hétfő óta,előtte Vácon volt,a 3-ik hóban járunk,h lehet EVSZ-t kérni,v vmit h hazajöhessen legalább 7végére?Kérelmet vki nem tudna nekem küldeni?Előre is köszi mindenkinek,KITARTÁS! :-)

Babi27 2006.08.01. 15:46

Szia Lorcsi

Sajnos még semmi hír. De mindenféle képen megírom a fejleményeket, hiszen neked köszönhetem, hogy idáig is eljutottam.Nagyon reménykedem, abban hogy megkapja, de félek, hogy az idő rövidségére fognak hivatkozni " kérdés kinek rövid az idő..... Mert a parancsnoknak biztosan, de akik, bent vannak ….." Ha elutasítják a kérelmet, lehet felebezést benyújtani?

Lorcsi 2006.08.01. 14:00

Szia Babi!Nincs semmi újság? Hogy bírjátok? Már nincs is sok, nektek sem. Én hosszabb út vgét járom...! Azért ha megtudsz valamit írj! Kiváncsi vagyok, meg nagyon szorítok nektek:-)

Babi27 2006.07.27. 20:46

Köszönöm a gyors válaszod.Jó hétvégét nektek, na és persze sok boldogságot. Kicsit na jó nagyon irigyelek titeket, hogy vége ennek a rossz időszaknak. De már nekem is 4 hónap van hátra. És remélem, elfogadják a kérelmemet és akkor könnyebb lesz kibírni ezt az időt.

Lorcsi 2006.07.27. 15:39

Õk mondják meg, de neki kell kérvényeznie. Szabadságot kell kérnie azokra a napokra.Mindent kérvényezni kell!

Csak tudod én nagyon sokat telefonálgattam a Parancsnoknak, és tegnap volt a drágám parancsnoki meghallgatáson és ot mondta neki a Parancsnok, hogy hazajöhet, pedig ebben a hónapban már volt kétszer. Csak így hogy ő már szabadul jövő héten, kiadták a szabadságot és ő már keddtől nem dolgozik.

Mondd a párodnak, hogy érdeklődjön utána mindennek, ha nem megy ő ott utána, nem fogják neki feljánlani!!!

Babi27 2006.07.27. 13:03

Nagyon örülök Lorcsi, hogy ilyen jó hírt kaptál a párodtól. Remélem a mi esetünkben is ilyen kedvező döntést, hoznak. Amióta beadtam a kérelmet, azóta nem alszom nem eszem"igaz eddig sem ettem többet" annyira ideges vagyok hogy hogyan fognak döntést.Írtad, hogy erre a hétvégére nem kértetek el távot. Ezt a mondatot úgy értelmeztem, hogy a drágámnak kell kérni az el távot, ha megkapja a kedvezményeket. Vagy rosszul értettem? Én úgy gondoltam, ha megkapja a kedvezményt akkor ők mondják meg mikor jöhet haza.

Lorcsi 2006.07.27. 12:23

Képzeljétek!Az állampusztai BV annyira megenyhült, hogy nem is kértünk most 7végére eltávozást, erre tegnap közölték a drágámmal, hogy menjen 7végére haza!Még a végén megszeretem őket a végére...á, azért ez nem valószínű!Babi! Ez a hozzáállás eléggé bíztató a számodra!!! Hátha a te párodhoz is ilyen kegyesek lesznek :-)Nem fájdítani akartam a sziveteket, csak a pozitív példával, tartani bennetek a reményt:-)Jó hétvégét!Vigyázzatok magatokra!

Nelcsi 2006.07.25. 23:40

Sziasztok!

Szia bohacs67.Az ügyvéd Pesti,én nem vagyok az.Felmentem hozzá,bőven szánt rám időt,és teljesen meg vagyok elégedve a hozzá állásával,+maximálisan megbízok benne.Hidd el,láttam én már elég ügyvédet,ügyészt....Ez az első ügyvéd,akinek szíves örömest fizetek,hisz látom az értelmét,és korrekt(megszabott)árai vannak,számlaképes,ami nem hátrány.(előző ügyvéd,lazán öltönyzsebbe tette az előleget-nem is csinált érte semmit)Bátran merem ajánlani,én nála maradok,és örülök,h elvállalta az ügyünket.Külön e-mailben küldöm az elérhetőségét. Szia Babi.Köszönöm,remélem a legjobbakat,a rossz után csak jo jöhet.:)) Szia Lorcsi.Jol telt a hétvége?alig várom,h mi is ott tartsunk már,h kicsit(aztán végleg) haza jöhessen:))

Sziasztok.

Lorcsi 2006.07.25. 23:23

Babi!Igazán nincs mit köszönnöd, már mondtam:-)reméljük, hogy hasznát is veszitek...de ha véletlenül nem, akkor s megpróbáltad:-)

bohacs67 2006.07.25. 17:52

Sziasztok Lányok!Nelcsitől szeretnék kérdezni,mivel az én barátom is bent van 9 hónapja, szükségem lenne az ügyei intézéséhez egy olyan lelkiismeretes ügyvédre mint amilyenről a fórumon írt. Sajnos akármilyet találok, én azonban annak szeretnék fizetni aki tényleg tesz is valamit,és valóban a szívén viseli a sorsunkat. Én Pesti vagyok, nem tudod esetleg itteni ügyfeleket is vállal? Bár a mai világban már szinte teljesen mindegy a hely.

Babi27 2006.07.25. 14:23

Nem tudom elégszer, megköszöni a segítségedet, Lorcsi.Remélem itt Pesten is jól fognak hozzáállni a dolgokhoz. Végül is nekem sincs félni valóm, mert rendezett a szociális és az anyagi hátterem.

Lorcsi 2006.07.25. 13:26

2 hét múlva a PMH, és rá 1 hétre a Rendőrség! De szerrintem érdeklődhetsz náluk vagy 2 hét múlva, hivatkozva arra, hogy dolgozol és keveset vagy otthon!PMH szociális iroda!Nevetséges a környezettanulmány! Megkérdezik ki lakik a lakásban, esetleges eltávozása esetén fogadjátok-e a párodat, meg ilyenek. A rendőr nálunk például a gyermekemmel játszott, és csak ilyen fél vállról kérdezgetett...aztán mondta, hogy ő nem állít akadályt az esetleges eltávozásnak. Erre mondtam neki, hogy nem is állíthat, hiszen maximálisan rendezett a szociális, családi és anyagi hátterünk.A PMH-tól aki kijött nő, ő pedig csoporttársam volt az Egyetemen...:-)Banális az egész!

Babi27 2006.07.25. 10:18

Miután beadtad a kérelmet mennyi idő után, kerestek meg? Mert akkor megpróbálom úgy intézni a dolgokat, hogy otthon legyek.

Lorcsi 2006.07.25. 09:17

Szia Babi!

Sajnos nem szólnak előtte! Nekem az a szerencsém, hogy mivel a fiam még csak 1 éves, itton van az irodám és itthon dolgozom!A PMH-tól délelőtt, a rendőrségtől délben jöttek ki.

Babi27 2006.07.25. 08:24

Nelcsi

Nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön mindent elintézned a pároddal kapcsolatban.

Babi27 2006.07.25. 08:05

Szia Lorcsi

Megadtam a Budapesti címemet, hogy ide fog hazajönni. Mielőtt kijön a rendőrség vagy a Polg. Mest. Hvatal előtte értesít? Mert sajnos napközben a munkahelyemen vagyok. És ha kijönnek környezettanulmányozásra mit fognak nézni? Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyit a segítesz.

Nelcsi 2006.07.24. 22:51

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.Én voltam az ügyvédnél ma,és meghatalmaztam a felebbezésre.(áthelyezési kérelem)Igen alapos,és áttekintő módon állt neki,a legapróbb dolgokat is megemlítve.Azt hiszem én még ilyen lelkiismeretes,és jóindulatú ügyvédnővel nem találkoztam.(ráadásul az anyagiakban is korrekt)Csak jót mondhatok,és ezek után is ő lesz megbízva az ügyünkkel.Most már csak várnunk kell,és...remélnünk.Mindenkinek kitartást!

Sziasztok

Lorcsi 2006.07.24. 20:24

Nyugodtan kérdezz! Én tudom, hogy ilyenkor ez sokat jelent:-) Nyugodtan mondhatod neki telefonba.Sőt azt is mondd neki, hogy ha a BV bíró meghallgatja, mondja el, hogy szükséges lenne hazajönni, munkát, családot rendezni.Jézusom, Babi!Kimennek környezettanulmányra, azt tudod? És ha nem neveztél meg ,más címet az állandó lakcímre mennek, lesz otthon valaki, mert azt mondtad, most felköltötél Budapestre. Ezt elfelejtettem. Kimegy a Polg.Mest.Hiv. és a Rendőrség is!Ha nem vagy az állandó lakcímen írd, hogy az anyukádhoz megy haza, eltávozáskor.Így egalább nem autóztok ti 1 hétvégén 1300 km-t mint én...!

Babi27 2006.07.24. 17:49

Köszönöm a válasz Lorcsi.Ma voltam az ügyvédnél megírtuk a papírokat, holnap már el is küldi.Most már csak várni kell, hogy fognak dönteni.Reménykedem nagyon méltányos elbírálásukban.A páromnak még nem mondtam el, hogy beadtam a kérelmet, személyesen szeretném elmondani neki, vagy beszélhetünk ilyesmiről telefonon? Bocsi ha sokat kérdezek.

Lorcsi 2006.07.24. 14:39

Babi!

Elvileg elkülditek a kérelmet a BV Intézet Parancsnokának Címezve, ezt a BV Intézet 15 napon belül köteles továbbítani a BV bírhoz, és utána a párd várja, hogy hivassák a BV bíró elé!Én május 23-án adtam fel a kérelmet és június 20-án volt a BV bíró előtt a tárgyalás amikor megkapta.Felesleges a Parancsnokot felhívni, sőt... a BV Intézet csak akadályozza, a bíró dönt!

Babi27 2006.07.24. 10:45

Szia Lorcsi

Ti mikor beadtátok a kérelmet mennyi idő után kaptatok választ?Az ügyvédem hívja fel a parancsnokot vagy elég ha be adja a kérelmet?

hetka 2006.07.21. 09:09

Lorcsi!Köszi a segítséget, minden jót Nektek is.

Lorcsi 2006.07.20. 22:56

Nagyon szivesen mindenkinek:-)Hetka!Nem tudom azt, hogy az EVSZ jár-e a börtön fokozatban, mert engem ez nem érintett. De ha átminősítik a párodat fogház fokozatba, akkor 3 hónappal kevesebbet kell ott lennie!!! Ezb talán fontosabb attól, hogy hetente hazajárjon, nem? A feltételes szabadságot gyakorlatilag mindenki megkapja, akinek nincs fegyelmije!Ha ti, ill. ügyvéd kérelmezi, akkor a BV intézetnek javaslatot kell tenni! A mi esetünkben a BV intézet sem az átminősítést, sem az EVSZ-t nem javasolta, mégis megkaptuk!!! Tehát igza van Babinak, olyan nincs, hogy úgysem sikerül, ha nem így, hát akkor úgy:-)Jók legyetek!Jó 7végét Nektek!

hetka 2006.07.20. 14:39

Babi!Köszönöm a bíztató szavakat. Igazad van veszteni valónk nincs. Remélem, hogy ha próbálkozik az ember azzal nem árt, nem rontja az úgy is nehéz helyzetet.

Babi27 2006.07.20. 13:56

Még egyszer köszönöm Lorcsi az e-mailt.Hetka Bízni kell mindenben, és amit csak lehet, meg kell próbálni, mert ha meg sem próbálod, akkor nem tudod, meg mit tehettél volna a párodért. Én is mindent megpróbálok, mindig falba ütközöm, de soha nem adom fel, bennem tartja a lelket az a dolog, hogy még mindig tudok neki segíteni. Most beadóm a kérelmet, de ha elutasítják, akkor sem adóm fel. Nekem nincs olyan a szótáramban, hogy úgy sem sikerül, szerintem ti is felejtsétek el ezt a szót, és reménykegyetek Tudjátok, a remény hal meg utoljára.

hetka 2006.07.20. 11:53

Lorcsi!

Köszönöm az e-maileket, megbeszélem a párommal, mert amint írtam nem bízik abban, hogy bármit is megkapjon ott ahol Õ van.Még annyit kérdeznék, hogy szerinted már most megkaphatná a fogházasítást?Mit tudsz arról a kedvezményről, vagy nem tudom minek nevezem, hogy a börtön fokozatban lévőknek évente 3 hónap kedvezmény adahtó, a fogházasoknak 4 hónap.Az Én párom amikor bevonult, megkapta a lehetséges szabadulás időpontját ami szerint a 36 hónapból 27 hónapot kell letölteni utána szabadulhat. Gondolom ez feltételes szabadulás, és csak akkor kapja meg, ha nem csinál bent semmi olyat amiért elveszik ezt a kedvezményt, (de hát mit is csinálna).A törvényben olvastam olyat is, persze lehet, hogy nem jól értelmezem, hogy a börtön fokozatnál is van EVSZ, onnan is lehetne elvileg 24 órás eltávot kapni.Nagyon bosszantó, hogy miért kell ennyit harcolni azért is ami elvileg adható, és mi szabja meg kinek adják meg és kinek miért nem, ha nincs semmi baj, gond vele.Írigylem, de örömmel is tölt el, hogy a párod haza megy hétvégén, legalább Nektek jó hétvégétek lesz.

Nelcsi 2006.07.20. 11:28

Sziasztok!

Köszönöm Lorcsi,megkaptam.Majd ha oda jutunk,biztosan nagy hasznát vesszük.Köszi.:)Kellemes időtöltést hétvégére nektek!!Bár már mi is ilyen "eltávnál" tartanánk...de ami késik...:)Hétfőn megyek Pestre az ügyvéddel beszélni,most fogom meghatalmazni,és hétfőn lesz beadva a felebbezés is az áthelyezés miatt...Remélem a legjobbakat...

Sziasztok:Nelcsi.

Lorcsi 2006.07.20. 10:26

Babi!Az én párom mindent megkapott! Az EVSZ-t is, csak azon belül nem kapta meg az 5+1-is eltávozást!Az ügyvéd nem gond, de mindenképen csatoljatok a kérelem mellé - át e-mail-eztem - egy ügyvédi meghatalmazást, ahol te, mint a párod felesége, élettársa kapcsolattartója(ez fontos) meghatalmazod az ügyvédet, hogy képviselje a párod jogait! Így nem gond, de a meghatalmazás nélkül be sem fogadják!

Nelcsi!

Próbálkozz!!! Előbb-utóbb sikerül! Kérd máshová!Neked is elküldtem a kérelmeket!

Hetka!

Igen, sajnos nagyon otthon vagyok a Btk-ban, meg mindenben ami által segíthetek a drágámnak!Az látod egy sajnálatos dolog, hogy igazából, bármit el akarsz érni, ahhoz sajnos pénz kell! Neked is csak azt tudom javasolni, hogy előbb kérd a fogházzá tminősítést, és ha az sikerül az EVSZ-t. Az tudod, hogy ha megkapja az átminősítést rövidül az ideje:-)Segíteni annyit tudok, hogy neked is át-e-mailezem a 2 kérelmet, tölts ki, és keress egy rendes ügyvédet, aki olcsón ellenjegyzi!Hátha...!Nem akarom fájdítani a sziveteket, de az én drágám hétvégére hazajön!!! Tehát, ha tesztek érte, talán a tietek is nemsokára:-)ÛÜgyesek legyetek!!!!

Babi27 2006.07.19. 16:01

Nagyon szívesen NelcsiMár én is kezdek beletanulni, és Lorcsi nagyon sokat segített nekem. Szerintem az ügyvéded mindenben tud segíteni, hogy mikor és hová ad be a papírokat.

Nelcsi 2006.07.19. 15:16

Köszönöm Babi.Lassan nagyobb rálátásom lesz erre az egészre(bár ne lenne....) A börtönfokozat után lehet kérni a fogházat,igaz?Ki kell várni a 6 hónapot,vagy hamarabb is be lehet adni?Mi kell hozzá?Én is betudom adni?Meg hát hová is kell beadni?Ezzel kapcsolatban,aki tud,kérem segítsen.Köszönöm,sziasztok,kellemes időtöltést,ebben a nagy melegben.

Babi27 2006.07.19. 12:39

Lorcsi. Az nem lesz gond ha már az új ügyvéd fogja beadni a papírokat? Mert még Állampusztán a régi ügyvéd nevét tudják. De a páromnak már szóltam hogy hívják az új ügyvédet.

Babi27 2006.07.19. 07:48

Szia Nelcsi

A köztörvényes azt jelenti hogy saját hibájából van elitélve pl: lopás, csalás....A nem köztörvényes pedig gondatlanságból ítélték el.

Nelcsi 2006.07.18. 22:18

Sziasztok mindenkinek!

Hát,ma megkaptam az OPK válaszát.A Pesti tulzsufoltságra hivatkozva:elutasították.15 napon belül lehet fellebezni,de nem tudom ugyanoda írjak-e,és ha igen akkor mit.Egyáltalán van értelme?Nagyon ugy néz ki,ez már eldöntött tény,azért megpróbálom,hátha,de ezek után nem hiszem,h más választ kapnánk.Babi! Mi az a:köztörvényes?Köszönöm. Mindenkinek kitartást a nehéz időkre,hinnünk kell,lesz majd jobb is.Az idő megy,és napról-napra kevesebb,és közelebb kerülünk a párunkhoz.Egyszer vége lesz....

hetka 2006.07.18. 21:59

Szia Lorcsi!Amint az üzenetekből, segítő javaslataidból kiderül elég jól felkészültél már a Btk-ból. Az Én párom 3 év börtönbüntetést kapott abból már 18 hónapot letöltött és egy jutalom beszélőn kívül semmi más kedvezményt nem kapott. Igaz nem is kért, mert azt mondja, ahol Õ van ott hiába is próbálkozna nem kapná meg és lelkiekben ez nagyon megtörné. Sajnos mivel nem tudom megfizetni az ügyvédet és aki van nem igazából ért a Btk-hoz, nem tudom mit lehetne tenni, hogy legalább hétvégi szabadságot kaphasson. Persze Én leginkább azt szeretném, ha azt lehetne elintézni, hogy mivel a fele időt letöltötte engedjék el a többit. Az ítéletben erre nem tért ki a bíró, ez akkor azt jelenti, hogy nem is lehet kérni? Érdekelne minden ezzel kapcsolatos vélemény, segítség.Hetka

Babi27 2006.07.18. 21:41

Lorcsi még egy kérdés a párod miért nem kapta meg az EVSZ-t?

Babi27 2006.07.18. 21:39

Szia Lorcsi

A drágámnak a fél éve már kedvezményes. Bírósági ítélete 1 év fogházbüntetés, büntetés fele részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható. Már beszéltem az ügyvéddel is azt mondta mindent, megtesz, hogy segítsen, remélem így lesz. Nagyon szépen köszönök neked mindent Lorcsi, és várom holnap az e-mailt. Két honapja csak ezzel foglalkozom hogyan tudnék a drágámnak segíteni, de mindenhol falba ütköztem, remélem ez sikerülni fog, mert ha nem akkor tényleg nem tudok már segíteni neki.Lehet, hogy rövid az idő így nem kaphatja meg az EVSZ-t? Pedig én abban reménykedem, hogy mivel ö nem köztörvényes így jobban megkapja a kedvezményeket.

Nelcsi 2006.07.18. 16:48

Sziasztok! Kedves Lorcsi!

Ne haragudj,sajnálom,ha félreértetted.Nekem nincs bajom a romákkal,sőt,akik ismernek tudják,hogy közel 2 évig volt roma párom,mai napig Bódit hallgatok,és szépen éltünk.Nekem azokkal a buta sötét emberekkel van bajom(akár roma,akár nem)akik abban a zárkában vannak,és nekik ciki ujságot olvasni,meg a páromat zaklatják.Szóval nem általánosítás volt,csak megjegyzés,arra vonatkozólag,hogy milyen emberekkel rakták össze őt.Valószínű örülnék-gondolhatod-ha az értelmiségi pároddal tennék össze,mert akkor lehet,hogy nem hozzá vagdosnák a többiek a nadrágokat,hogy hajtsa össze,és provokálnának veszekedést,másról nem beszélve.Hát sajnos ez van.Mi most már a 4.-ik hónapnál tartunk(böriben),de ugy tudom 6 hónap után kérhetjük a fogház fokozatot.Erre vonatkozólag van vmi tanácsotok?Vagy folyamatban levő ügyeknél,nem lehet kérni,csak ha meglesz az összbünti?Azért kérlek szépen jó lenne a fogház-kérelem is,és az eltáv-kérelem is.Lassan csak odajutunk,nem?:))Köszönöm a választ,szia. Nelcsi.

Lorcsi 2006.07.18. 15:36

Sziasztok!Holnap küldöm mindkettőtöknek, csak elfelejtettem, hogy ezen a gépemen, csak a fogház-kérelem van, de holnapra elküldöm!!!Jutalomlátogatást ők tudnak intézni, dícséret ellenében! Nelcsi! Ez a ti esetetekben, 1előre kizárt, mert dícséret, dolgozóknak jár + foly.ügy! Állampuszán ez azt jelenti, hogy pl. én szombatonként jártam beszélőre 12-től, de ha a drágám kért volna jutalombeszélőt, akkor mehettem volna 1/2 9-től és 12-től is 1,5 óra beszélőre!Babi!Előbb az EVSZ-t kérjétek, addig semmi jutalmat, se spájz-emelést, se jutalomcsomagot, semmit! Rövid az időtök!Ez gond lehet!Az én drágámnak is mindig ezzel érveltek, pedig neki 14 hónap börtönbüntetése volt!Ebből végül 9hó 10 napot tölt, mert közben fogházasítottam!Ha holnap elküldöm, már intézheted is. Kb. egyszerre érjen oda,minthogy letelik a 3 hónap!Ítélet szerint 6 hó a fogház, vagy már kedvezménnyel???Ez lényeges!Nelcsi!Nem értettem pontosan, de felételezem, börtönbüntetésetek lesz, azt előszöz kérni kellene átminősíteni fogházzá (6 hónap ) és utána az EVSZ-t kérni.Folyamatban lévő üggyel semmit nem kap, még jutalombeszélőt sem!Végül, Nelcsi! Kérlek ne általánosítsd a kissebbséget! Mi is oda tartozunk pl.! És nem hogy olvasni tudunk, de én pl. egyetemet végzett közgazdász vagyok, és a párom is értelmiségi!Holnap küldöm nektek a kérelmet!Vigyázzatok Magatokra!Kitartás!

Nelcsi 2006.07.18. 14:13

Sziasztok.

Köszi,hogy írtatok. Lorcsi! A későbbiekben nekem is nagy szükségem lenne arra a kérelem szövegre,mert mi is szeretnénk majd "eltávot" kérni.Ha nagyon szépen megkérlek átküldenéd nekem is?Köszönöm szépen.Bár nem tudom,ezt mikor kérhetjük,gondolom,ha már meglesznek az utolsó ítéletek,és az összbüntetés.Az egész 3 évtől biztos nem lesz több,legrosszabb számítások szerint se,ha pedig optimistábbak vagyunk,akkor csak 1 év 7 hónap.igaz most még nagyon az elején tartunk. Babi! Az OPK-hoz én már 3 hete beadtam azt a kérelmet,feltüntetve,az anyagi helyzetet,Pesti lakóhelyet,gyereket,és betegségeket(édesanyja szívbeteg,és nem tud utazni),azt mondták 1 hónap a válaszig.tehát elvileg egy hét mulva megtudom(a címemre kiküldik),hogy engedélyezik-e az áthelyezést,vagy sem. Egyenlőre tényleg pokol ott neki,ahol ő van senki nem dolgozik,ítéletre várnak,és sok a kissebbség,16-an vannak egy zárkában,és abba is belekötnek(mármint a többiek),ha a párom ujságot olvas,mert hát azt minek?Mondjuk szerintem jó páran olvasni se tudnak.Szóval elég gáz.A csomagot is amit küldtem 1 nap alatt szétlopták tőle. Hát persze,hogy azt szeretnénk ha jobb helyen lenne!Szerencsére a telefon működik,és 2 naponta tud hívni.Ha valaki tudja,mi az a jutalomlátogatás,és mikortól,hogyan lehet elintézni,kérem írja meg. Köszönöm,sziasztok

Nelcsi.

Babi27 2006.07.18. 09:32

A levelet egy hónap után küldtem el miután be ment a párom. És három hét múlva válaszoltak is.

Babi27 2006.07.18. 09:30

Szia Lorcsi

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Az e-mailt még nem kaptam meg, biztosan, azért mert még nem küldted el, de ha elküldöd örök hálám neked.Lenne még egy kérdésem. A jutalomlátogatást hogy tudnám elintézni? Vagy azt a drágámnak kell intézni?

Szia Nelcsi

Írj a rossz anyagi helyzetről, meg arról amióta bent van még rosszabb az anyagi helyzet, nincs akire, számítsak, lelkileg engem és a páromat is megviselte.... Meg ilyesmi. Sajnáltatni kell nagyon magad, alázatosan írd meg a levelet.

Lorcsi 2006.07.17. 22:58

Babi!

E-mail-ben elküldöm Neked a kérelmet, (ezt én írtam, az ügyvéd csak ellenjegyezte) és ehhez kell még 1 ügyvédi meghatalmazás! Ennyi! 20.ezer forintnál ne fizess érte többet!

Nelcsi!

Addig amíg a párodnak folyamatban lévő ügye van, addig pokol Állampuszta, de kitartás!!! Ha kompromisszumképes, jó lesz neki ott! Az én páromnak is csak annyi a baja, hogy nem képes felfogni, hogy nem 1 wellnes szállóban van :-)És vége lesz, hidd el! Látod, már nekem is csak 19-et kell aludnom, de ha most gyorsan befejezem a munkámat és alszom, akkor csak 18-at:-)Kitartás csajok!!! Ez egy átélendő állapot! Valamiért biztos ezt az utat szánta nekünk a jó Isten! Hát akkor menjünk rajta végig, de erősen!!!Egyébként ha van kérdésed, szólj, sajnos én már elég profi vagyok a dolgokban, lassan jogi másoddiplomát kaphatnék :-)

aphrodite 2006.07.17. 22:11

Szia Babi!

Megkérdezhetem, h nagyjából mit írtál a levélben? Mivel indokoltad, h szállítsák el?És mennyi idő után írtad ezt a levelet?

köszi

Babi27 2006.07.17. 20:56

Szia NelcsiNekem az ügyvéd ajánlotta, hogy írjak egy levelet a B. V. bírónak hogy helyezzék el páromat Kecskemétre, mert mi azt halódtuk, hogy a fogházasoknak ott nagyon jó. Meg is írtam a levelet és három hét múlva már reagáltak is és engedélyezték az áthelyezését. De a párom meggondolta magát és azt mondta már nem akar sehová menni mert már itt megszokta és erre a "kis időre" már nem akar menni sehová. Én azt mondom próbáld meg te is és hátha neked is össze jön. CIM: Büntetés Végrehajtási Intézet 1055 Bp. Markó u 27. sz.

Babi27 2006.07.17. 20:47

Szia Lorcsi

Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál, és hogy sokat segítettél.Én most nem vagyok Nyiregyen mert, elköltöztem erre az időre édesanyámhoz Budapestre és itt is kerestem új ügyvédet mert az előző semmit nem csinált. Holnap fel is hívom az ügyvédet és megkérdezem, hogy tud-e ebben segíteni nekem, ha nem keresek újat. Remélem, találok olyat, aki tud nekem segíteni.És te milyen papírokat szedtél össze, amit, az ügyvédet aláírt?Az anyagiak nem számítanak nekem, az lenne a legfontosabb, ha ö minden hétvégén velem tudna lenni. Így könnyebb lenne elviselni.

Nelcsi 2006.07.17. 20:41

Sziasztok!

Kedves Babi,és Lorcsi!

Az én párom is Állampusztán van,nemrég került oda,most fogok lemenni elöször ott meglátogatni.Sajnos még nincs itélete(illetve jogerős már van,de még van más ügye is)most majd az összbüntetést várjuk."nagy"ítélete miatt,nem dolgozhat.A "vége"2-3 év között lesz.Május óta dobálják,Pesten kezdett,aztán Kecskemét,és most Állampuszta.Az első ügyvéddel sajnos nem jártunk jól...most fogok egy Pesti női ügyvédet fogadni,lelkiismeretesnek tünik.Voltam 3 hete az OPK-ban,és adtam be kérelmet,feltüntetve családja Pesti lakhelyét,édesanyja szívbetegségét stb. Én egyébként Egerben élek.Fogalmam sincs van-e esélye Pestre,vagy környékére kerülni(?) Jobb lenne közelebb,meg "jobb"böriben.:)Reménykedünk.Néha nagyon elkeseredek,de egyszer ugyis vége lesz,tudom.Ha volna vmi gondolatotok,(tipp,tanács,jó szó)ezzel kapcsolatban,szívesen fogadom. sziasztok:Nelcsi

Lorcsi 2006.07.17. 16:55

Szia Babi!

Mi is Nyíregyházán élünk:-)Én már jobban viselem, hogy bent van, bár én már lehúztam 8,5 hónapot, és már csak 19-et kell aludnom, amíg végleg szabadul. Így már könnyebb!Három hónap után kérhetitek az EVSZ-t, de ne ő kérje, mert az semmit nem ér, hanem te kérd ügyvéd által. Ebben tudok neked majd segíteni, ha gondolod - így hogy Nyíregyházi vagy - mert a mi ügyvédünk már nagyon sokat csinált! És mivel ez április 1. óta lehetséges, sajnos nem is tudja inden ügyvéd a módját! Az én ügyvédem sem tudta. Én jártam ki, ő szinte csak aláírta a papírokat!Én úgy harcoltam ki, hogy a nevelő nem engedélyezte az eltávozást, én pedig mindig felhivattam az ügyvéddel a parancsnokot!Nagyon tartanak ott az ügyvédektől!Az én drágám most 7végén is jön haza, lehet hogy 6 napra!!!Mindenképpen kérd meg az EVSZ-t ha anyagilag tudjátok vállalni, a 7végi utazást, mert érte kell menni és vissza kell vinni! Ez 30ezer forint!Én 8,5 hónapja erre dolgozom:-)Az én párom is dolgozik.Biztos ismerik egymást, hisz a "börtön szlenggel" élve, "földiek" :-)Kitartás! Bele kell törődnöd, el kell fogadnod, és segítened, ahol tudsz! Egyébként rámentek mindketten! Tudod, amibe nem halsz bele,attól csak erősödsz!

Babi27 2006.07.17. 14:40

Szia Lorcsi

Hogy harcoltad ki a parancsnoknál, hogy hazaengedjék a kedvesed?A párom két honapja van bent és novemberben szabadul. Akkor is kérvényezheti az EVSZ-t ha félévet, kell letöltenie? Õ gondatlan halálos közúti baleset miatt van bent.Az én párom egyébként dolgozik, és Nyiregyháza élünk.Egyébként te hogy viseled, hogy bent van a kedvesed? Én nagyon nehezen sajnos nem tudok beletörődni, hogy be kellet mennie.

aphrodite 2006.07.17. 06:39

Köszi mendenkinek a választ!

Lorcsi 2006.07.15. 09:00

Az EVSZ az enyhébb végrehajtási szabályok-at jelenti! Ha fogházas a párod kérhetné, bár nem tudom mennyi időt töltött már ki az ítéletéből...Az én drágám az "A" körletben van!Az EVSZ keretében hazajárhatnak 7végén!Azért pokol, mert óriási a megkülönböztetés, a kivételezés! Mást hazaengednek minden gond nélkül 5+1 napra, mi pedig még a 7végi hazajövetelért is anyit harcolunk, hogy az hihetetlen.Azzal magyarázzák, hogy nem indokolt a sűrűbb kapcsolattartás, és amúgy is augusztus 4-én szabadul. N em tudom, mi indokolja jobban a kapcsolattartást, mint hogy valakinek van egy 1 éves gyereke, akit 4 hónapos korában látott utoljára... De már volt itthon 2szer hétvégén, de azt is én harcoltam ki a parancsnoknál!A te párod dolgozik? Azért ha van lehetőségetek, próbáljátok meg kérvényezni az EVSZ-t!Egyébként ti hol laktok?

Babi27 2006.07.14. 12:24

Szia Lorcsi

Sajnos nem tudom mit jelent az EVSZ. A párom halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében tölti ítéletét.Lorcsi a te párod melyik épületben van?És miért olyan pokol neki?

Lorcsi 2006.07.14. 10:26

Tököl jó! A legemberségesebb talán az összes közül!Az én drágám Állampusztán van, ő is fogházas, de az egy pokol!!! És nekem 660 km oda-vissza!Babi!A te párod EVSZ-es?

aphrodite 2006.07.14. 06:50

Köszi mindenkinek a reakciót!

Tőlem kb. 20 km-re van Tököl, most meg Skőhidára járok, oda-vissza 450km. De bárhová elmegyek csak Õ legyen a lehető legjobb körülmények között! (nem a kajára gondolok, hanem az őrökre, nevelőkre, szabályokra, higiéniára, meg a nyugira) De gondolom ezzel mindenki így van!

Köszi mindenkinek és ha hasonló cipőben jártok, akkor KITARTÁST nektek is!!!

julius 2006.07.13. 23:36

Baracskát sokan emlegetik, mint jó helyet, de már beszéltem több ottani fogvatartottal, akik csak rosszakat mondtak róla.(Mondjuk nem voltak máshol.)

monalisa1 2006.07.13. 19:10

Nem tudom hogy te hol laktok, de vedd figyelembe, hogy az egyes látogatások esetén nem mindegy az utazás távolsága és annak kötsége.

Tehát lehet hogy egy Tökölre való áthelyezésből akár jó dolog is kijöhet.

aphrodite 2006.07.13. 17:04

Köszi Babi!

Nem én megyek böribe:-), a párom (fegyházas) van Sopronkőhidán:-( és felajánlották neki, h áthozzák Tökölre, de nem tudjuk mi legyen! De azért ezt megmondom neki!

Szia

monalisa1 2006.07.13. 09:38

Én már hallottam olyan esetről is, hogy valaki X intézménybe kérte a bevonultatását mert szerinte ott elég jó a koszt...

Babi27 2006.07.13. 09:10

Szia aphrodte

Én úgy tudom hogy a Kecskemét és Baracska az egész jó hely. De ha börtönbe mész, akkor inkább Baracska. A párom Állampusztán van de ö fogházba. A körülményekhez képest az is elég jó hely.

Üdv Babi

aphrodite 2006.07.13. 07:17

Sziasztok!

Tud valaki valamit a tököli böriről? Milyenek a körülmények és egyeltalán milyen ott? Mit hallottatok róla?Vagy hülye kérdés, de hol a "legjobb"? Ha valaki tud valamit, lécci írjon! Előre is köszi!