CSECSEMÕGYIKOSSÁGOKforrás főoldal vissza

intyipintyi 2006.12.10. 09:51

Úgy néz ki meg van az ítélet a tavaly junius 04.-i - Bem J. utcai csecsemőgyilkosság ügyében.Eddig (számomra) meg nem erősített hírek szerint F.-né K.É.a 8-15 év helyett 5 évet kapott.S ha a hír igaz - akkor most kegyelmi kérvényt adtak be !!??Ez már röhehehejes !Tud valaki erről bővebbet ?

Zoltán György 2006.06.26. 11:34

Intyipintyi!

Gyerekeknek van lehetőségük együtt maradni akár egy Gyermekfaluban, vagy Családotthonban....

A nevelőotthonok ideje lejárt, amit a hatvanas évek vége óta felépítettek, azt most lassan, de tudatosan szétverték...

Azaz egy nevelőszülő, aki alkalmas a feladatra, magához veheti és felügyelheti a gyerekeket!

Ha konkrét kérdésed is van, tedd fel! Ha tudok válaszolok!

Szia: Zoli

Ui.: A téma nem KÉNYES, hanem VÉRLÁZÍTÓ!!!

intyipintyi 2006.06.26. 08:50

Köszönöm a jó szót.Érdekekes,hogy mostanság senki nem ír rajtad kívül.Kényes a téma - tudom.

TE - nem hagytál magamra.

EMBEREK !!!!!!! KÖNNYEBB BECSUKNI AZ AJTÓT ?????

monalisa1 2006.06.25. 19:47

És a nagyobb gyerekek egyházi-, esetleges néhány napos nyaralásával kapcsolatban is egy tudakozódás...

Vélem jót tenne nekik egy kis kimozdulás otthonról.

monalisa1 2006.06.25. 19:45

Igen, csakis az igazat, a színtiszta igazat. A saját lelkiismereted ezáltal rendben lesz.

Az ingyenes telefonos lelkisegély szolgálat nem csak az aktuális öngyílkosjelölteknek lehet mentőöv - bár aki "ugorni" akar az előbb-utóbb úgyis felmegy a háztetőre -, hanem mivel jobbára szakemberek ülnek a telefon túlvégén - és ANNYI MINDEN ESETET átbeszélgettek már -, így kellő tapasztalattal rendelkezhetnek: akár hasznos tanáccsal, ötlettel is szolgálhatnak. Akár azok a szerencsétlen gyerekkel kapcsolatban, akik aztán TÉNYLEG nem tudnak kihez-miként-hogyan is fordulni.

Szóval egy hívást- próbálkozást esetleg csak megérne a dolog.

MInden jót!

intyipintyi 2006.06.25. 17:13

Nagy presszió alatt vagyok az üggyel kapcsolatban,de azért annyira nem,hogy külső segítség kellene.Sokat tettem azért,hogy normális körülmények közt jussunk el eddig a napig.Úgy érzem,hogy segítség-barátság ide vagy oda a bíróságon az igazat kell mondanom.Hogy kiknek teszek vele jót-rosszat nem tudom.Viszont ha nem ezt tenném akkor valószínű sokáig cipelném én is a terheit.

És ahopgy írtad,a többi már a bíróságon és a gyámügyön áll.

monalisa1 2006.06.25. 15:42

Ha sehogy sem bírod a lelki terheket - és főleg a tehetetlenség nyomását, vélem Sz.helyen is van telefonos lelkisegély szolgálat, és tán még valamiféle tanáccsal is tudnak szolgálni.

Vagy akár valamelyik parókiára is bemehetsz - hívő- nem hívő itt lényegtelen -, mert veszélyben lévő családról van szó.

Esetleg megszervezhetnék, hogy a gyerekeket elvigyék néhány napos nyaralásra egy táborba...

intyipintyi 2006.06.25. 12:48

Az előbb már küszködtem a könnyel.Köszönöm az eddigi válaszokat is.Ebből is látni,hogy nemcsak politikailag,hanem morálisam is két részre van szakadva az ország.Az a baj,hogy 1 idő után én is magamra maradtam és nem volt kivel ez ügyben megbeszéljek dolgokat,vagy hogy kibeszéljem magam.Ráadásul más lépcsőházakból többen kérdezgetik a mai napig, hogy "mégszabadlábon van az a k..va?"(pedig nem az) - meg beszélgetés közben kitérnek az esetre és mondják, hogy "gyilkos"- és ha akarnék sem tudok már így beszélgetni.A segítség - érzelmek nélkül nem ment volna.Megpróbáltam tenni azért,hogy a tárgyalásig (ez végül 1 év lett) bírják cérnával a mama és az anya is.Még akkor is,ha mélyen elitélem a tettét. És akkor is,ha utólag lettem bizonyos abban,hogy elkövette.Igen, a gyerekek ártatlanok.Két felelőtlen ember gyümölcsei.Az apa már azóta nem jár ki,hol dolgozik,hol nem.Adósság pedig van már így is elég.

A gyerekekkel kapcsolatban : ha az anyát elitélik - legalább a 6 kisebbet hagyják együtt !!!

Könnyebb lenne nem tudni dolgokat.

Egyébként nem csodálkozok azon,hogy az emeberek ilyenkor "becsukják az ajtót" - De ! Az sem megoldás - sőt! Többször végzödtek esetek még nagyobb tragédiával - csak mert az emberek elfordultak ilyenkor a másiktól.- itt főként a gyerekekre gondolok.

monalisa1 2006.06.25. 10:44

Te emberileg NAGYON SZÉPEN teljesítettél a család felé hosszú időn keresztül.

Sokan mások csak a saját ajtójukat zárták volna szorosan be: ami nem az én dolgom az nem az én gondom.

A továbbiak nem tőled függ és nem is rád tartozik - ez már a bíróság és a gyámhatóság dolga.

Ha úgy adódik, a gyerekekért tegyél majd még...

A gyerekek még nem rontottak el az életben semmit (!), csak abban nincs szerencséjük, hogy nem jó szűlőket fogtak ki...

A jelen háborgó lelkiismereted remélve mielőbb megnyugszik.

Annak a férfinak és annak a nőnek is csak egy élete van (...), vélelmezhetően az apa nem fog megváltozni, de az anya sem az aki képes lenne a helyzet magaslatán állni.

Boritékolnám előre, hogy az a család 1-2 év múlva már nem a ti lépcsőházatokban fog lakni: a férfinek az osztrák munka letelik és ezzel "pénze" nemigen lesz, amiennyit meg itthon keres nem adja haza... Az ilyen-olyan állami segélyből meg nemigen lehet annyi gyerekkel megélni. A ki nem fizetett közüzemi számlák rövid idő alatt felgyülemlenek - költöznek majd el...

intyipintyi 2006.06.25. 10:09
monalisa1 2006.06.24. 11:19

Bizonyára nem kevés azon nők száma akiknek az életében valamely ok miatt volt egy/két/ abortusz, és emiatt "gyilkosnak" érzik magukat amíg csak élnek.

Aki azonban már többszörös családanya, és egy újabb terhességet bevállal, adott esetben már ezért is felelősség terheli: meggondolatlan, felelőtlen.

Az ma már csak költői kérdés, hogy mi lett volna ha a szülés nem éjszaka indul meg nála amikor egyedül volt és azt csínál amit csak akar (...) hanem nappal - a 9-ik gyerek bizonyára meglenne.

Azt írod a nőről, hogy iskolázott stb., de a nem kívánt terheség elleni védekezésről még nem hallott?

Csak szüli a balhés gyerekeket egyre-másra,aztán majd valahogy csak lesz...

Hát a legutolsó beírásod alapján módosítom a véleményemet: a gyerekek érdeke lenne ha a jelen családi közösségből kiemelve és szétdobva őket nevelőszülőkhöz kerülnének, mert a rossz gyerekkor nagy valószínűséggel rányomja bélyegét a felnőtt korukra.

És akkor már nem kell tekintettel lenni az újszülöttjét megölő nőre: büntesse a jog kellő szígorral őt.

Az a férfi sem nevezhető "édesapának"...

intyipintyi 2006.06.23. 23:34

Hát igen. Õk mivel magyarázzák ki - a felfüggesztettet ?Visszatérve: a mi esetünkben is megállja a kiszabható 8 - 15 év.

Én is sajnálom a szomszédasszonyom - de a sajnálatom csak odáig áll,hogy 15 éve rossz emberhez ment férjhez. Onnantól a saját akarata minden, így a 8 gyermek is.

Továbbá sajnálom a 8 gyermeket is ( 3 és 12 év közöttiek) akik szinte mind idegbetegek,durvák,sokszor agresszívek,verekednek és ordítanak egymással > a lányok is.Hihetetlen mennyiségben káromkodnak - az anyjuk és a mama nem sok vizet zavar ebben. Õket is elküldik melegebbre.Nevelni nem tudják őket.Ez egyrészt az apa életmódjából is adódik aki annak idején rendszeresen hajnali 1-2-kor részegen,mikor már elfogyott a játékgépen a pénz, hazaérve felverte az egész családot, ordított-fenyegetőzött-káromkododott-agresszív volt-leakasztott speizajtóval rohangált a földszinten stb.. - ezt átvették a gyerekek is.És nem lehet leszoktatni őket.Amikor azt írtam még a topic elején,hogy a gyerekeknek pl.nevelőszülő lenne a legjobb - akkor ezekre is gondoltam.Ráadásul elég felelőtlenül kezeli az anya is azt "nem sok pénzt" amit kap.

Az ügyészt és a bírót is sajnálommert ilyen ügyekben kell döntést hozniuk - ami sokszor nem könnyű feladat. Minden tiszteletem az övék - kivárták,hogy az iskolának vége legyen.

Rendkívüli módon sajnálom a mamát is - hogy ilyet kellett megérnie a lányától.

Ja , és lesajnálom az apát is

mancs 2006.06.23. 15:56

egy kisgyerek története:

http://index.hu/…var/0622kem/

the big cat 2006.06.22. 23:03

Én rettenetesen sajnálom azt a gyereket akit megölt ez a lelkiismeret nélküli rongy ember.

Nem értem pontosan, milyen tényt kellene még azon kívül ismernünk, hogy egy teljesen védtelen emberi lényt hidegvérrel megölt, úgy hogy az iszonyatosan szenvedett előtte, miközben az anya az, akinek a leginkább védelmeznie kellene a gyereket. Miközben volt nyilvánvaló választása. Mégis, mit kellene még ezen kívül mérlegelni, mit kellene még ezen kívül tudni, pontosan mi az a körülmény, ami megváltoztatja ezt a gyilkosságot? Mi az ami visszahozza az életbe azt a védetlen, ártatlan teremtményt?

Abszolút tévesnek tartom a Mo-on urakodó jogi álláspontot a csecsemőgyilkosságokkal kapcsolatban. Egy védtelen embernek a gondviselője általi megölése a legsúlyosabban kellene minősüljön, mint ahogy ez sok országban így is van.

De ebben az önzésre épülő országban a gyilkosságokat mindig ki lehet magyarázni szociális vagy anyagi körülményekkel, meg mindeféle maszlaggal, miközben nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a döntés az anyáé, kilenc hónapon keresztül készült a gyilkosságra.

Ezek a körülmények kimerítik az előre kiterveltség és az aljas indok minősítő körülményeit, és esetünkben a különös kegyetlenség is megállhat. Ha felnöttet öl meg valaki három ilyen minősítő körülménnyel, majdnem biztos az életfogytiglan. Ha a törvény és az erkölcs szerint is a gondozására szoruló védtelen gyermeket öli meg, akkor felfüggesztettett kapjon?

Rettenetesen sajnálom azt szegény megölt gyereket, akinek az élete, a lehetőségei azelőtt véget értek, hogy egyáltalán elkezdődhettek volna.

mancs 2006.06.22. 21:44

PAPPA: köszönöm, hogy ilyen bölcs és józan vagy.

intyipintyi 2006.06.22. 20:51

Õszinte leszek.Ha az én feleségem csinálta volna az én gyermekemmel ugyanezt - kivégeztem volna.Tán én is számíthattam volna akkor egy felfüggesztettre ????Röhejes lenne.

Ki kellene nyitni a börtönöket,mert nem oldódnak meg a világ problémái ? Minek a rendőrség a bíróság - csináljon mindenki azt amit akar - fosztogassunk,öljünk embert ? - büntetlenül ?

Ha minden csecsemőgyilkost felfüggesztenek , akkor abortusz törvényre már szükség sincs. Ha nem vetetik el időn belül,megszülik - elteszik - oszt kész ? Hisz ugysem kell bűnhődni.Ennyire egyszerü lenne?

Egyébként az a "szerencsétlen" asszony nagyon is jól megvan a bürkéjében.

pappa 2006.06.22. 19:37

Rettenetesen sajnálom azt az asszonyt. És azokat is, akik a tények töredékének ismeretében elítélik. Ez a történet is nagyon súlyos, szerteágazó társadalmi problémát mutat, ami attól nem fog megoldódni, hogy egy szerencsétlen asszony sok évet ül.

intyipintyi 2006.06.22. 19:18

Hmmm !Ez kemény fogalmazás volt,de nagy igazságok vannak benne.

the big cat 2006.06.22. 10:51

Érdeklődve olvasom a véleményeket, és megint csak csalódnom kell, maikor látok oylasmit, hogy a körülményekkel próbálnak mentegetni, egy teljességgel menthetetlen tényállást.

Bármiylenek is a körülmények a döntés végül a gyilkosé volt, és még súlyosabb, hogy sem szociális, sem másfajta (büntetőjogi szempontból egyébként is irreleváns) végszükségben nem volt, és volt nyilvánvaló választása.

Ez az anya iszonyatosan rossz anya, ha képes volt egy gyerekét megölni, bizonyára képes lenne a többit is, ha úgy véli morálisan az emberi élet mérlegelhető.

Azt gondolom, hogy a gyeremkeit el kellene venni, hiszen demonstrálta, hogy veszélyes rájuk, és legalább 15 évet kellene kapnia.

Persze nem így lesz, maradnak nála a gyerekek, és megússza felfüggesztettel, ami megerősíti abban, hogy a moralitás, ami alapján meggyilkolta a saját gyermekét helyes volt, a társadalom elfogadja. Ezt az értékrendet továbbadja a gyerekeinek, akik hasonlóan fognak majd eljárni.

intyipintyi 2006.06.22. 08:05

Az,hogy visszavonja azért ebben az esteben nem :X.Rajta kívül 8 12 év alatti gyermek volt és két felnőtt férfi.Megállapították,hogy Õ szült,beismerő vallomást tett.stb.A mama mit von vissza - azt,hogy megtalálta és 1 hét múlva bejelentette?"csírájában elfojthatta bármiféle felsírás lehetőségét..."Ez már érdekesebb,hiszen külsérelmi nyom nem volt a babán,idegenkezüségre utaló nem merült fel.Az apa hiába dolgozott Ausztriában,abból a család szinte semmit sem látott.Ital buli haverok.Meg kell védenem - iskolázott,eszes,kedves hölgy - nem egy sötétség.14 éve Ö sem így gondolhatta.Munka helyett gyerekeket akart.

monalisa1 2006.06.22. 04:38

Na mentem aludni...

monalisa1 2006.06.22. 04:37

Előfordulhat hogy a média "nem kapja fel" a témát, de te azért majd térjél vissza rá amint lesz itélethírdetés.

Csak érdekelne a dolog.

monalisa1 2006.06.22. 04:32

Vélem iskolázatlan az a nő, nem más mint egy "szülőgép".

Én csak és kizárólag a 8 gyerekre figyelemmel vagyok az ő oldalán., értsd a gyerekek pártján.

monalisa1 2006.06.22. 04:28

Akkor a rendőrség időközben módosította a vádat (?), mert az emberölés vétsége és az emberölés bűntette nem azonos kategória.

A mama meg bár vallot a saját lányára - mi mást is tehetett volna szegény -, aztán ő is visszavonhatja akár...

Az hogy esetileg kinek is válaszolsz: a nevét írd oda már a kezdetkor és akkor mindenkinek érthető.

monalisa1 2006.06.22. 04:18

A bíróságon meg majd visszavonja a rendőrségen tett vallomását...

Azt látod elhiszem, hogy bár tudatosodnia kellett benne az élveszületés (!), de próbálta titkolni végig a terhességét, mert hát volt már 8 gyerek = éppen elég is.

Valahogy és AZONNAL csírájában elfojthatta bármiféle felsírás lehetőségét...

Tehát a lakásban alvók lényegében tényleg nem hallhattak meg semmit.

Na, aki a mai világban ENNYI gyereket világra hoz az önmagában is felelőtlen némber, mert NE az állami szociális támogatásokból és/vagy segélyekből nevelődjön fel az a sok gyerek.

Azt hogy az apa külföldön kereste a pénzt, szerencsés esetben is csak időlegesség a családi kasszát illetően.

Nagy a valószinüsége, hogy nem fogják lecsukni.

Ha csak nagyon bután nem vall maga ellen...


intyipintyi 2006.06.22. 04:09

A csatolt cikkek 2005.06.12 és 13. Most 2006 06. van.Jelenleg a vád : "14.életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette."Természetesen a testvérek "szétszedése" a gyerekeknek nem lenne jó.Az hogy ki tudta-ki nem -egyetértünk.A 4. -ről inkább nem beszélek. - nem fantáziáltam - egyébként én is "épelméjű" vagyok. (...vagy mégse ???)A 9.-es pont. - nem torzítottam semmit - elfogult sem vagyok - tényeket írtam.Az a baj hogy nem sok maradt a védelemnek.És bizony az ügyész,mint vádló-kíméletlen lesz.Csak próbálom vádlott-védő-ügyész és bíró szemszögéből is megközelíteni az ügyet.Csak a gyerekeket és a mamát sajnálom - ha mégis szabadsávesztés lesz az ítélet.A mamának sem volt könnyü bejelentést tenni a saját lánya ellen.Óriási erő-félelem kellet hozzá.Ja és elnézést,hogy mindig az előttem írónak válaszolok - nem személyeskedéből teszem.

intyipintyi 2006.06.22. 03:32

Az utóbbi hozzászólásoddal teljesen egyetértek.1 hete került nyilvánosságra,hogy évente kb.300 embert itélnek el ártatlanul és emiatt az állam félmilliárdos nagyságrendü kártérítést fizet ki.

De hogy a témánál maradjunk:

péterapó - az általad említett, 22§ a > i pontjai közül egy sem áll fenn.Az Igazságügyi Szakértő Intézet boncolási jegyzőkönyve szerint a gyermek szinte minden szervét kivették - egyértelműen megállapították,hogy a gyermek lélegzett -élve született.Nem "kezdő" anyáról van szó - 8 élő gyermeke van.Gyenge védekezés,hogy nem sírt fel. Akkor megpacskolom-pofozgatom stb. - saját vallomása szerint titkolta is-segítséget soha nem kért a terhesség és szülés előtt, alatt, után - a rendőrségen beismerő vallomást tett stb."teljesen magamnál voltam" -lenti (link>cikk,illetve kizárt mindent az elmeorvosszakértői team is.

monalisa1 2006.06.22. 03:15

intyipintyi: a rendőrség a csatolt cíkk szerint "gondatlanságból elkövetett emberölés VÉTSÉGÉVEL" vádolta meg a nőt, tehát sem nem visszaeső SEM nem mint ún. gyilkos.

Véleményem szerint fogházbüntetést fog kapni az összes körülményre tekintettel: bűntetlen előélet, az eddigi normális családi életvitel valamint a 8 gyerekre IS figyelemmel, jó esetben akár felfüggesztettre is kijöhet a dolog.

Bármi is történt annak a 8 gyereknek továbbra is szüksége van az anyjukra., az apa dolgozik, a nagymama pedig nem biztos hogy képes lenne ennyi unoka gondját/nevelését felvállalni.

Ha a gyerekeket állami gondozásba veszik és/vagy nevelőszülőkhöz adják, ezzel az ők eddigi testvéri családközösségüket megbontját, és ez nem lenne szerencsés.

2. Szerintem nem.

3. NEM gyilkos = nem a legsúlyosabb cselekményt követte el - lásd a bűneset rendőrségi minősítése - bár az orvosszakértő szerint a gyerek élve született.

4. Már miért fulladozott volna az a gyerek az anya hasában., ezen az alapon az ÖSSZES világra jönni készülő gyerek "légszomjjal" küszködne még odabentről...

És nagyon morbid amit ezen pont alatt fantáziálva összehozol - ez már túlzás.

És semmi köze az esetleges és/vagy gazdag család kitételhez, főleg nem, hogy lényegében egy RENDEZETT anyagi körülmények között élő családról van szó.

Ez a nő előzőekben megszűlt már 8 gyereket (!), és bizonyára megfelelően is neveli őket, mert a leginkább érintett hozzátartozó- a saját édesanyja semmi rosszat nem mond a lányáról.

5. Az országban ma már jónéhány kórház kapujában van incubátor, de évek óta gyakorlatilag kihasználatlanok., tudok olyan megyei kórházról ahol közvetlenül a főbejárat mellett van elhelyezve az incubátor, tehát BÁRKI is jár ott láthatá ha babát helyeznének el benne - tehát a cselekedet felfedezetlensége kizárt. Évek óta nincs is benne gyerek...

Abban igazad van, hogy megszüli és lemond a gyerekről - ez így lett volna rendjén -, DE ehhez az apa egybehangzó beleegyezése is szükséges...

6. Ha egyszer a rendőrség a "gondatlanságból elkövetett" szót használta, ha megfeszülsz is te mint magánember EZT nem mínősítheted felül -tetszik vagy nem teszik.

Az 1 hétig való rejtegetés elgondolkodtató, már a Persil szokatlan "illatosodása" okán is.

7. Tudni valamit vagy csak vélni valamit az nem ugyanaz.

Bizonyára alaposan kikérdezik az anyát, az apát, a szomszédokat, és pszichológus szakember jelenlétében a nagyobb gyerekeket is.

Egyedül a nagymama mondta azt, hogy tudott a lánya terhességéről, de "közeli hozzátartozóra terhelő vallomást tenni nem kötelező" - mondja ki a jogszabály.

Hogy részeg volt-e az apa, nos lehet., az én gyerekkori házmesteremnek is volt 6 gyereke, és az a férfi is megitta esetenként a magáét.

Ergo részegen = felelőtlenül a "gyerekcsínálás" könnyen megy...

8. Egyedül csak az anyát fogják bűntetőjogi bíróság elé állitani, az apa és a környezet nem fog a vádlottak padjára kerülni.

9. A TÖRVÉNY MINDENKIRE VONATKOZIK (!), legfeljebb az olyan elfogult emberek torzítanak egy jó nagyot a dolgokon, mint lehetsz te magad.

Pappa általánosságban szólt hozzá a leveledhez, és véleményem szerint jól.

És befejezésül: a magam részéről is MAXIMÁLISAN ELITÉLEM az anyát - szándékosan nem alkalmaztam egyszer sem az "édesanya" szót.

Amúgy ahogy a nő mondta: ahol 8 gyerek van ott egy újabb is elfér - ha élve születik. Mert ő nem ekként vélte látni a dolgot - és cselekedte azt amit.

Évekkel ezelőtt vidéken egy még gyermekkoru kislányt ejtettek teherbe, és bár a bíróság engedélyezte a terhesség megszakítását, de egy egyházi szervezet "hangosan" tiltakozott a beavatkozás ellen - volt is a médiában oda-vissza téma a dologról. Végül is az egyik alföldi megyei kórház szülész-nőgyógyászatán a problémát megoldották.

Éppen most van a Parlamant előtt az a törvénymódosítás, hogy aki szült már 3 gyereket, és x életévét betöltötte, kérheti majd a végleges sterilizálását. (Vagyis 35 éves korától már eddig is élhetett ezen kérelemmel bármely nő.)

péterapó 2006.06.22. 02:10

intyipintyi !Az igazságszolgáltatást egyébként naponta megcsúfolják....ha nem követsz el semmit - azért- nyugodtan kaphatsz 20 évet vagy életfogytiglant.

Lelkiismeret furdalás nélkül elitélhetnek bolti sorozatgyilkosságért is.

Szerencse kérdése, hogy te vagy e a "kiválasztott"

Üdv P.

péterapó 2006.06.22. 02:05

intyipintyi !

Több lehetőség van a vádlott felmentésére.

A büntethetőséget kizáró okokBtk.22. § A büntethetőséget kizárja:

Az orvos szakértő véleményét is lehet támadni az élveszületés tényével kapcsolatosan.Nyilván az ilyen ügyben kötelezően résztvevő ügyvédnek is van néhány ötlete a felmentés érdekében. Sülés utáni beszűkült tudatállapot...

Szerintem maximális esetben kapja az ejnye-bejnyét.

Üdv P.

intyipintyi 2006.06.22. 01:32

http://www.seta.hu/…archivum.cgi?…

intyipintyi 2006.06.22. 01:09

http://www.nyugat.hu/…/cikksql.cgi?…A hétfőn - 26.-án kezdődő perben a vád: EMBERÖLÉS BÜNTETTEpappa - ezek szerint"a nagyon szegény, képzetlen, tudatlan, teljesen kiszolgáltatott asszonyok" eltitkolhatják a terhességüket,megszülhetik a kicsit,majd belerakva egy lezárt dobozba nyugodt lélekkel elvonulhatnak aludni - hisz úgysem lesz semmi az ügyből - felfüggesztettel megússza !?

Mert,hogy ezt nem büntetik - érthető.6. - Mindegy milyen okból-indíttatásból követte el - nem gondatlanság volt- előre hónapokon keresztül készült megszabadulni a kicsitől - titkolta s titokban szülte meg - rajta kívül még 10 ember aludt a 3 szobában

7. - Csak Õ nem tudta,hogy sokan tudják-sejtik a terhességét. Az apa is tudta,sőt részegen aludt az egyik haverjával a középső szobában amin keresztül kiment az anya a fürdőbe.8. - Természetesen az apa is felelős és a környezet is de nem ők követték el bűncselekményt.

9. - A törvény nem mindenkire vonatkozik ??Amiben Te reménykedsz az az igazságszolgáltatás kudarca-megcsúfolása lenne. A vég.

monalisa1 2006.06.21. 23:53

Segítség lenne ha be tudnád másolni az újságcikket, illetőleg hogy az eset mikor történt és melyik lapban írtak róla. (Ehhez esetleg kutakodj utána a sz.helyi újságban ill. az ottani városi könyvtárban.)

Vélem aktuálisan is foglalkozik majd az esettel a média, és akkor jobban fel lehet rá majd figyelni.

Tudod, 8 gyerek ide vagy oda, sajnos gyakorta vannak hasonló tragédiák, és egyik eset megy a másik meg jön...

pappa 2006.06.21. 23:52

Anélkül, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban bármilyen konkrétumot ismernék, csak azt mondhatom, remélem, igen. Ha az asszonynak börtönbe kell mennie, az nem használ senkinek.Rettenetes és szégyenteljes, hogy manapság a nagyon szegény, képzetlen, tudatlan, teljesen kiszolgáltatott asszonyok ilyesmit tesznek és a környezetük úgy csinál, mintha semmit nem venne észre. Az ilyen esetekben az apákat soha senki nem vonja kérdőre...

intyipintyi 2006.06.21. 22:29

A szombathelyi Bem József utcai csecsemőgyilkosság - anya ügyében a per most kezdődik.Kérdésem: megúszhatja-e felfüggesztettel a 8 gyerekére való tekintettel.Az újság és a TV annak idején azt közölte,hogy emberölés büntette miatt 8 - 15 évet kaphat.