PÉNZ BÜNTETÉSforrás főoldal vissza

Lökött 2006.07.29. 08:28

Tisztelettel

Azért vonósnégyest, melegszendvicset, hideg üdítőt ( sört - ezen az időjárási viszonyok között ) nem kell várni........

Az Országos bűnügyi nyilvántartóba azért bekerült az értékelés, hogy nevezett pénzbüntit kapott, ezért és ezért a cselekményéért, amit ekkor követett el.Ha még egyszer olyan jellegű cselekményt követ el, az Ügyész-Bíró is látja, s nem pénzbünti lesz a második cselekmény "értékelése", mert belátható, hogy az elsőnek nem volt visszatartó ereje, nem volt hatással a kuncsaftra, bűnismétlése miatt.

De a fő kérdés az erkölcsi volt, az kérhető, s meg is kapja a kérelmező.

balek_a_legnagyobb 2006.07.26. 21:10

tehat, ha peznbuntetes van, akkor szepen mindent elfelejtenek, azt ha kicsongettek az emberkek, mindenki mehet amerre lat?vagy felirjak a nagykonyvbe, azt ha rossz napjuk van elokapjak?

Lökött 2006.07.26. 17:29

......és az összeg kicsöngetése után...........

ObudaFan 2006.07.21. 21:10

Franko!Kaphat. A törvény erejénél fogva áll be a mentesítés pénzbüntetés esetén az ítélet jogerôre emelkedésének napján.

franko82 2006.07.21. 16:16

Érdeklődnék, ha valaki orrgazdaság miatt, pénzbüntetést kap, akkor kaphat e erkölcsi bizonyítványt?

Merenyn 2006.07.17. 21:35

Sziasztok!Egy kis segítséget kérnék :) Ha pénzbüntetést szabnak ki büntetésül és nem történt ujjlenyomatvétel, se fénykép készítés, az is priusznak számít? befolyásol-e ez pl egy vízumkérelmet? Az ismerősöm megkapta a végzést a pénzbüntetésről, de arról nem esik szó a levélben hogy milyen módon történjen a befizetés. Fog kapni újabb levelet ami erre vonatkozik? Azt tudom, hogy pl hagyatéki eljárás esetén (sajna volt részem benne) így zajlott: előbb a határozat, utána jött a csekk.Köszönöm!ÜdvMerenyn

Gyongy 2006.06.29. 00:55

?????????????????????senki tobbet??????????

Gyongy 2006.06.27. 22:33

Foggalmam sincs,de a kerdes meg mindig hogy mi a tehendo vagy mit lehet ebben az estrben tenni?

Kovács_Béla_Sándor 2006.06.27. 20:38

Mi köze mindennek a perújítás feltételeihez?

Gyongy 2006.06.27. 18:51

Kedves Kovacs Bela Sandor es Pocak!!Mint emlitettem ,az en esetemben bizonyos okokbol kifolyolag a leheto leggyorsabban kellett ezt az ugyet lezarni.A csalas vetseget ugyesen ramvartak {s emiatt penzbuntetest kaptam }Ettol fuggetlenul az okiratot nem hamisitottam meg szoval a tulajdonjog engem illetett,de a tanuvallomasban okirathamisitas feltetelezese es egymillio forint ertekben elkovetett csalas szerepelt igy a hatosag azonnal lefoglalta a szobanforgo tulajdonomat kepezo okiratot esa hozza kapcsolodo tobbit.Kerdezem ,ha tenyleg hibat kovettem el akkor miert kerulhetett a tulajdonjog legalisan az en tulajdonomba ?ha nem kovettem el hibat csak a masik fel vissza akarta kapni a tulajdonjogot akkor miert csak en vagyok a "hunyo" szo eleg zurzavaros szamomra hiszen az okirathamisitas nem valosult meg az predig nem 1 millio hanem 80 ezer forint.Miert kerult bunteto targyalasramiert nem polgari peres utra a dolog???Nekem az a velemenyem,hogy azert mert a hatosag elhitte hogy tenyleg nagyertekben elkovetett lopas es okirathamisitas tortent ami mosta targyalason ki is derult hiszen elottem mondta el az illeto s valojaban e tanu vallomasat szeretnem ha felulvizsgalnak !

Kovács_Béla_Sándor 2006.06.27. 12:10

OffNem is kijavítani akartalak, hanem arra gondoltam, hátha az olvtárs nem tudja pontosan, mit értesz "bebizonyosodik" alatt."ON

És az elévülési időre is figyelni kell.

pocak 2006.06.27. 09:11

Mivel Gyongy már említette, hogy perben gondolkodik, ezért a bebizonyosodás alatt természetesen bírósági eljárást és ítéletet értettem, éppen ezért nem a "tudomására jutott új tény" kifejezést használtam a perújítási tanácsomnál.

Kovács_Béla_Sándor 2006.06.27. 09:00

„Ha bebizonyosodik, hogy hamis vád, tanúvallomások és hamis bizonyítékok alapján lettél elítélve, kérhetsz az alapügyre perújrafelvételt”Ahhoz azért az is kell, hogy a hamis vádat, a bizonyítékok hamis voltát jogerős bírósági ítélet mondja ki.

pocak 2006.06.27. 08:38

Be. 70/B. § (6)"A bírósági eljárásban a vádlott, a védő, a fiatalkorú törvényes képviselője, a sértett, a magánvádló, a magánfél és a felsoroltak képviselője részére - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - a másolat kiadása nem korlátozható."Tehát neked mint vádlottnak minden keletkezett iratba betekintési jogod van.Július 1-től változik annyiban, hogy lehetővé teszi a másolat kiadásának korlátozását arra az esetre, ha az az emberi méltóságot, az érintettek személyiségi jogait, a kegyeleti jogot sérti, vagy a magánéletre vonatkozó adatok szükségtelen nyilvánosságra kerüléséhez vezet.

2006. évi LI. tv. 282. § (2)"Az Itv. (Illetéktörvény) 57. §-ának (2) bekezdése a következő e) ponttal egészül ki:[Illetékmentes a büntetőügyekben:]

Ugyanezen törvény 285. § (2) bekezdés d) pontja kimondja, hogy a fenti jogszabály módosítás ápr. 1-től hatályos:"E törvénynek

2006. április 1. napján lép hatályba."

Egyébként miért nem éltél a fellebbezéssel?Ha bebizonyosodik, hogy hamis vád, tanúvallomások és hamis bizonyítékok alapján lettél elítélve, kérhetsz az alapügyre perújrafelvételt, a bebizonyosodástól számított 6 hónapon belül.

Gyongy 2006.06.22. 15:37

Kedves Pocak!Koszonom ,hogy ujinformaciohoz juttatal.Nem volt informaciom arrol hogy aprilis 1 tol ingyenesen lehet hozzajutni a jegyzokonyvben elhangzottakrol.Ezt az informaciot hol talalom meg hivatalosan?Tanu allitasa szerint okiratot hamisitottam , megpediglen ,tulajdonjogot szereztem lopassal egybekotve, ami nem valosult meg hiszen az erintett okiratot kiado szerv egyertelmuen alatamasztotta hogy ez a vad amit a tanu rendorsegi jegyzokonybe is elmondott a nyomozati szakaszban es a targyalason is az nem valosultmeg!!!Mivel a targyalason ellentetes tanuvallomasok sorozata hangzott el,ahanyan voltak annyi fele verzio szerepelt s a masik oldal egy tanuval tobb szerepelt igy csalas vedegevel ,penzbuntetessel lezart lett az ugy!Az ugyesz a zarobeszedeben elmondta nem is igazan erti hogyan is kerult ez az ugy bunteto targyalasra miert lehetett egyszerubben lezarni a dolgokat.Sajnos nem vagyok szakavatott a jogban azert is probalok velemenyeket meghallgatni ez ugyben .Ha okirathamisitas es a lopas nem valosult meg akkor a kerdesem az hogy mikeppen lehetett a tulajdonomban levo okiratot lefoglalnia a rendorsegnek??? (ebben az esetben bizonyitekokkal ala lett tamasztva az okiratot kiado szervtol kapott informaciokbol, egyertelmuen kiderult , hogy a tulajdonjog legalisan kerult az en nevemre s}Koszonom a segitsegeteket.

pocak 2006.06.22. 08:35

Büntetőügyben nem rágalmazás van, hanem hamis vád és hamis tanúzásért lehet feljelentést tenni.Tehát aki hamisan bevádolt, az ellen hamis vád miatt, aki pedig tanúként mondott az ügy jelentős körülményeire valótlan dolgokat, az ellen hamis tanúzásért lehet feljelentést tenni.A hamis vádnál azonban be kell tudni bizonyítani, hogy a megvádolás objektíve valótlan volt. Ha utóbb kiderül, hogy nem volt megalapozott a vád, vagy bizonyíték hiányában felmentettek, az még nem jelenti azt, hogy tényleg valótlan volt a vád. A hamis vád tehát egyértelmű és bizonyítható hamisság, hazugság kell, hogy legyen.A hamis tanúzásnál a bizonyítható hamisság szintén fennáll, ráadásul a valótlan állítás az ügy lényeges körülményeire kell, hogy kiterjedjen.

Egyébként ha az alapügyben vádlott voltál, akkkor április 1-től ingyenesen kérhetsz egyszeri másolatot az összes iratról, az ügy lezárta után is. (Nem kell 100Ft-ot fizetni oldalanként, ez nem mindegy!)

Gyongy 2006.06.22. 05:41

Koszonom megegyszer a segitseget !!!{nallam most sotetedik,tavol vagyok ebben a pillanatban "kis hazamtol",de mostanra minden vilagossa valt szamomra!!!}Evekbe tellik mire vegig megy a ket per ....de mindenesetre meggondolando!!!Szep napot !!!

monalisa1 2006.06.22. 05:01

Hát már odakint kezd virradozni...

Ha ügyvédet fogadsz, az jelentős könnyebbség a dolgok előbbre haladásában majd, mert ő fogja tudni mit és hogyan.

Az omniózus jegyzőkönyveket - és az egész peranyagot - ő meg tudja kérni a bíróságtól.

Aztán majd gondosan átolvasva, közösen összehozzátok a keresetlevél tartalmát.

Kívánom a legjobbakat, de az első per a bűntetőügyi a hamis rágalmazás bírósági megállapítása végett, a második a kártalanításod dolga.

Jó sok idő elmegy majd velük...

Gyongy 2006.06.22. 04:49

Koszonom monalisa1 a segitsegedet!Termeszetesen tudom a pontos ugyiratszamot,csak azzal nem voltam tisztaban ,hogy ilyen esetekben a lezart targyalas utan lehet e valamit tenni a valotlan vadak ellen.Azaz fel lehet e hasznalni a birosagon jegyzokonyvbe vett tanuvallomasokat tovabbi per kapcsan!Azt hiszem fogadok ugyvedet ez ugyben .Koszonom nagyon kedves es segitokesz voltal!!!Szep napot kivanok Neked szia

monalisa1 2006.06.22. 04:03

Gyongy: közvetlenül nyílvánosságra hozni a történteket nincs mód, de a nagyobb napilapoknak van saját bűnügyi újságírója: őneki elmondhatot a sztorit - aztán majd meglátja cíkkérett-e.

Ettől függetlenül tegyél feljelentést a bíróságon, lefolytatják az eljárást és a hamisan rágalmazó/k/ ellen eljárnak majd.

Ezt követően polgár peres eljárást is indíthatsz - az ügy itt már "sinen" lesz -, és kérheted a vagyoni és nemvagyoni károd megtérítéséd., vagyoni ha esetlegesen valami anyagi kár ért a dolog miatt, pl. előzetes letartóztatás okán kieső munkabér stb. -, míg a nemvagyoni kár a jó hírneved megsértése stb. (Az utóbbi jó esetben X százezer forintot hozhat.)

Mint az első jogvitában érintett fél a tárgyalás jegyzőkönyveiről kérhetsz másolatot - minden bíróságon van un. kezelőíroda -, bár ahány oldal egy-egy jegyzőkönyvben annyiszor 100 Ft/oldal a fénymásolás illetéke...

De lehet akár csak kijegyzetelni is a lényeget: szabidő és szapora kézirás kérdése csupán.

Aztán már dolgozhatsz is a keresetlevél megszövegezésén.

A bíróságokon heti egy alkalommal van "panasznap" ahol akár jegyzőkönyvbe is veszik a feljelentést, és akkor nem kell a keresetlevél. Ingyenes.

Maga a peres eljárás már "fizetős", bár ha az anyagi stb. kölrülményeid indokolják, egyúttal kérheted a bíróságtól az alanyi költségmentességet. (Ezt majd külön, és az egész eljárás legkezdetekor elbírálják.)

Ha netán úgyvédre lenne szükséged, legjobb a megbízott ügyvéd aki végigviszi az egész ügyet, de ha hetán nincs pénzed ügyvédre, a bíróságtól kérhetsz kirendelt ügyvédet - bár sokat tőle ne várj.

Fontos, hogy a pontos ügyszámot tudjad.

Gyongy 2006.06.22. 03:01

Udvozlok Mindenkit!Dogge esetebol kiindulva hasonlokeppen,penzbuntetest kaptam .Be is fizettem a penzt !Kovetkezo lenne a kerdesem:a bunteto targyalason elhangzott tanuvallomasok publikusak e azaz,ki lehet e kerni az osszes tanu vallomasat es azokat nyilvanossagra lehet e hozni???Milyen jogi vonzatai vannak annak ha hamis vadak ,ragalmazasok ,hangzanak el anyomozati szakaszban,s emiatt kerul bunteto perre a sor s a targyalas vegen kiderul hogy nem megalapozott volt a vad????de valakinek ugye el kell vinnie a balhet......

doogy 2006.06.19. 12:49

Köszönök minden segítséget !Én a Bíroság gazdaságihivatalával beszéltem és hálla a magasságosnak nagyon segítőkészek voltak és kitolták a fizetés kezdeti időpontját egy hónapal ! Tehát bejöta tanács !Mégegyszer köszönöm ! doogy80

ObudaFan 2006.06.14. 19:42

Nem.

medveberci (törölt felhasználó) 2006.06.14. 07:09

obudafan! ez nekem szólt vagy a másik felhasználónak?

ObudaFan 2006.06.14. 00:13

doogy! Próbálj meg telefonon beszélni az ügyben eljárt bíróval/tanácselnökkel. Azért sok reményt ne fűzz a dologhoz, és inkább fizess, mint hogy leültessék.


Kovács_Béla_Sándor 2006.06.14. 00:03

Nem.

medveberci (törölt felhasználó) 2006.06.13. 20:18

ugyanez vonatkozik ha valakinek elég sok fizetési meghagyása van a biróságon hogy leültetik a büntetését?Sem vagyon sem pénz sem melóhely sem lakás semmi nincsen az illetönek.

doogy 2006.06.13. 14:53

Tehát akkor nincs rá sem mód sem lehetőség, hogy kapjak egy hónap haladékot arra ,hogy elkezdjem fizetni a büntetést ?

Előre is küszünüm a választ és küszünüm a tályékoztatást !

ObudaFan 2006.06.13. 00:02

Sok lehetőség nincs már, mert a részletfizetést legfeljebb 6 hónapra lehet engedni. Játszani meg nem jó vele, mert nem közérdekű munkára, hanem szabadságvesztésre változtatják.

doogy 2006.06.11. 13:23

Tisztelt forum !Szeretném segítségüket kérni olyan ügyből kifolyolag ,hogy nemrégiben kaptam 60.000forint pénz büntetést egy büntető ügyből és beadtam egy olyan kérelmet ami arra irányult ,hogy részletbenfizethessem be , ezzel nem is volt gond mert úgy rendelkeztek ,hogy 15.000-ft jával fizethetem ki ! Na most a problémám abból adodik hogy négy napon belül be kellene fizetnem és úgy két hete megszünt a munkahelyem és ennél az oknálfogva fizetésképtelené váltam ! A kérdésem az lenne hogy lehet e kérni a befizetés elhalasztását vagy lehet-ekérelmezni azt , hogy esetleg váltsák át közmunkára a pénzbüntetésem ?Előre is köszönöm mindenki segítségét és kérem