korrupcióforrás főoldal vissza

dNver 2006.06.15. 21:11

Ha nem bízol az ügyészségben, próbálkozhatsz a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatánál.

Igaz, általában a Rendőrfőkapitányságokon dolgoznak a beosztottaik, de teljesen függetlenek a rendőrségtől. Csak titkos információgyűjtést végeznek, nyílt eljárást nem folytatnak. Ha elegendő adat összegyűlt, feljelentést tesznek az Ügyészségre.De itt biztosan többet találsz:http://www.bm.hu/…u/index.html

Bye

Done 2006.06.03. 15:09

LízingSzerintem nincs még akkora multja a pótmagánvádnak, hogy ilyen messzemenő következtetésre jussunk. Minden esetre érdekes lehet, ha mondjuk az ügyész nem emel vádat, vagy ejti, és a bíróság meg megállapítja a vádlott felelősségét. :o) Valaki tud már ilyenről?

Done 2006.06.03. 15:07

Jó a nicked! :o))))))))))

Főlökött 2006.06.02. 19:00

Tisztelt Done

NE

Ma voltam egy hagyatéki tárgyaláson, ahol majdnem sírva fakadtam.Az drága bírónő, az egyik fél által írt levélkét figyelembe vette, a másik fél bizonyítékaira nem volt kíváncsi, azt mondta, nem az ügyhöz kapcsolódik. Vagy a pénz dominál, vagy nem tudom mi. Az elképzelésem megvan. Gyanítom, hamarosan elfogultsági indítvány kreálására került terítékre, a brága kzárása ügyileg.

sajnos ezt a világot éljük. Ezt szerettük volna annó. Most itten van, teljes valójában..............

Done 2006.06.02. 18:11

Bírói ítélkezés. Bírói függetlenség? Szóljatok hozzá, mit gondoltok?

Főlökött 2006.05.28. 08:13

lizing-

Egyetértek, csak a második fordulattal nem. Én ilyet nem állítottam, s nem is vagyok. Ez egy hosszú történet, s nem ide való.

gondnok-Feljelentést célszerű ismeretlen tettesre kihegyezni, mert akkor nem érhet meglepetés.........

Tisztelettel.

lizing 2006.05.26. 06:08

Vagyis löki egyet értesz... mert elég nyilvánvaló, hogy erről van szó! Persze zsaruként is mát láthat időnként az emberfia!Az ügyvédeket meg hagyjuk... :o))))))) van elég bajuk! :o)))

gondok 2006.05.25. 19:51

Nézd, nem sok tart vissza, hogy bepereljem a céget bűnpártolás vagy valami hasonló miatt. Csak az hogy nincs kedvem tökölni velük. Azon gondolkozom, hogyha a magánvád viszont megáll, akkor utána mégiscsak feljelentem őket.A panasz persze elment, hát majd arra is jön egy határozat. Feljelenteni most nem lehet nem nevesítve, mert csak a határozat kiállítójáról tudom azt mondani, hogy keresztbe tett.(Vagy rosszul értek valamit?)

Főlökött 2006.05.25. 17:18

Tisztelt lizing

Hivatalból üldözendő cselekményről volt akkor szó.

Második megjegyzésre nem nagyon kívánok reflektálni. Meg van a véleményem, de nem a Fórumra, nagy plénum elé tartozik.

Mindig azt szoktam mondani, hogy csak az ügyvédem jelenlétében nyilatkozom :-)))))

lizing 2006.05.25. 13:41

Amugy ha már itt tartunk... Szerintetek mi a pótmagánvádas eljárás lényege? Mi ez, ha nem az ügyészségi bűnpártolás törvényi garanciája?

lizing 2006.05.25. 13:39

Háát ez nagyon gáz... és mi lett a sértettel?

Főlökött 2006.05.09. 17:13

Tisztelt gondnok

Mindig azt a viccet szoktam elsütni, az utolsó mondat gyanán, hogy mutassa meg magát kezelőorvosának, gyógyszerészének. Bocsánat, viccnek szántam.Ezen elsütött vicc kapcsán ismerni kéne az életfelfogásomat, a mostani rabló - következmény nélküli világról, melyet nem kívánok részletezni, főleg nem, ebben a fórumban.

Indítással kapcsolatosan, tudom javasolni, hogy időrendi sorrendben le kell írni a történetet, nem "bőlére" eresztve. Javaslom a száraz tényeket, lehetőség szerint, tények bizonyítására szolgáló eszközök, személyek megnevezésével, felsorolásával.Természetesen a feljelentést erősen tudom javasolni, ismeretlen tettes ellen megtenni, s nem nevesíteni, a "tisztelt" személyt, így sok probléma nem adódhat. ( becsületsértés terén )

Szóval az elkészült remekművet, az illetékes Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz, ajánlott levélben szíveskedjék elküldeni.Pártolók lehet, hogy vannak, de nem vennék rá mérget, hogy elsimogatnának valamit is.......habár én azt mondom, egy próbát megér.Volt a prakszisomban olyan, hogy valaki nem tudta, hogy bűncselekményt valósított meg és így felmentették. Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor a szakmai hozzáértése, képzettsége hol is van, a tv. nem tudásáról már nem is beszélve.

Remélem azért valami reményt nyújtuttam.

Tisztelettel

ObudaFan 2006.05.08. 20:34

Központi Nyomozó Főügyészségnek hívják ezt a "hivatalt".

gondok 2006.05.08. 18:42

Sok okos nem jut eszembe. De mondjuk lenne valami hivatal, ahol ilyet el lehet mondani, és kivizsgálják az ügyet. Amilyen irdatlan hatalmas az államaparátus, akár bele is férhetne egy amolyan korrupcióellenesvizsgálóbizottság. De persze az mitől lenne jobb? Igazából embert keresek, már annak is örülnék, ha valaki csak "tájékoztatna" a lehetőségeimről, de a legjobb az lenne, ha valaki aktívan segítene. Mondjuk csak azért, mert van olyan hülye, hogy hisz még a jogrendben.

ObudaFan 2006.05.07. 00:45

És most milyen választ vársz?

gondok 2006.05.05. 08:44

A probléma csak az, hogy hogyan találok olyan embert, aki valóban nyomozni fog, és nem csak engem nyomnak víz alá mondjuk becsületsértésért, vagy valami hasonlóért? Ja meg már az ügyészségen is vannak "pártolók", sajnos hosszú a keze a bajnak....

ObudaFan 2006.05.04. 23:06

Azt leszámítva, hogy az ügyészség nyomoz, ugyanúgy , mint más ellen, más bűncselekmény miatt.

gondok 2006.05.04. 20:30

Hogyan lehet magas rangú rendőrtiszt ellen korrupció (bűnpártolás) gyanúja esetén eljárni?