Büntetési tételekforrás főoldal vissza

Szecsike 2006.04.05. 14:31

Szia Obuda Fan!

Úgy néz ki valóban nem a félbeszakitás miatt volt a két környezettanulmány, ugyanis ma telefonált anyósom, hogy ott vannak a környezettanulmány miatt.Ez már a harmadik.Mivel anyósom átadta nekik a telefont, igy tudtam velük beszélni.Õk kifejezetten a félbeszakitás miatt mentek, csak sajnos rossz cimre. A kérelmen egyébként ez a cim szerepelt, hogy itt fogja tölteni a 3 hónapot, de valami oknál fogva mégis az állandó lakcimére mentek.Viszont mivel az egy másik megye, igy most át kell küldeniük a mi megyénkbe.Ez már egy kicsit bonyolitja a dolgot, vagyis attól félek, hogy nem lesz időben engedélyünk.Õk azt mondták, hogy a BV kérésére valami pártfogó valahonnan jöttek.Szóval mégis kell környezettanulmány a félbeszakitás miatt is.

Szecsike 2006.04.05. 14:27

Szia Nick!

Köszi szépen!

ObudaFan 2006.04.04. 23:21

A büntetés félbeszakítását ha a műtét miatt kéritek, akkor logikusan nem sok értelme lenne a kornyezettanulmánynak szerintem.

Nick Name 2006.04.04. 20:16

A büntetési tételeket a Btk Különös részben találod az egyes bűncselekmények mellé rendelten.

Szecsike 2006.04.04. 18:29

Sziasztok!

Meg tudná nekem mondani, hogy hol találhatók ezek a büntetési tételek?Vagyis hogy honnan lehet tudni, hogy milyen büncselekményért mennyi büntetés szabható ki?

Aztán még azt is megkérdezném, hogy elképzelhető-e, hogy egy kegyelmi kérvény miatt két helyről is kijöjjenek környezttanulmányt végezni?Ugyanis egyszer már voltak kint (azt mondták a gyámügytől) és ők is azt mondták (illetve hitték), hogy kegyelmi kérelem miatt jöttek.Viszont ma találkoztam egy rendőr ismerősömmel, aki szintén azt mondta, hogy a kegyelmi kérelmem ügyében neki kellene kijönnie hozzánk környezettanulmányt csinálni!

Elképzelhető-e hogy az első környezettanulmányt a büntetés felfüggesztése iránti kérelem miatt csinálták?Ugyanis már beadtuk a kérelmet a csipőprotézis mütét ügyében is. Állitólag ahhoz is kell a környezettanulmány.Viszont mikor őket megkérdeztem, hogy amitt jöttek-e elképzelhetőnek tartották azt is.Én meg most tanácstalan vagyok.A mütét miatti kérelem ugyanis most fontosabb lenne, hiszen a mütétet április 24.-ére irta ki az orvos.Mennyi idő alatt szoktak egy ilyen kérelemet elbirálni és mi ennek a menete?Aztán ha kedvező döntés születik, vajon mikor engedik ki a 24.-ei mütét miatt?

Tud valaki ilyenekről valamit?

ELőre is köszönöm ha valaki felvilágositást tudna adni.