csalással vádol az oktatási intézménybenforrás főoldal vissza

nagyne_nemeth_nora 2018.02.21. 23:20

Köszönöm szépen a válaszokat!

Még egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy a közműveknél a mérőóráknál kevesebbet diktáltunk be, mert a tavaszi/nyári hónapban akartunk többet diktálni, amikor már kevesebbet fogyasztunk. Ennek lehet valamilyen büntetőjogi következménye?

Ezt az összeget (amit most a közművek kiszámlázott) úgyis nekünk kell megfizetni, illetve a tartozást elismertük.

Tehet velünk szemben feljelentést a bérbeadó emiatt?

drbjozsef 2018.02.19. 19:48

nora,

legkozelebb, ha mar ilyen inkorrekt a berbeado, kerjetek ujra a befiztetési bizonylatokat, a lenyeg, hogy mobillal vegyetek fel a beszelgetest. Lehet pofatlankodni az adozas megkerdezesevel (bar semmi kozotok hozza), meg talaljatok meg ki ilyeneket, amivel nem volt korrekt menet kozben. Aztan meg lehet neki emliteni, hogy fel van véve, ne ugráljon az egyetemen. Hátha hat.

Egyébként meg fizessétek ki a hátralékot.

Ja, kirugatni ilyennek biztosan nem tudja, még fegyelmi se lenne, ehhez az egyetemnek a világon semmi köze nincsen.

nonolet 2018.02.19. 16:45

Magasról tojjátok le a bérbeadó fenyegetéseit...Az egyetemi témában, senkit nem érdekel az és nem is fog vele foglalkozni.

- -

A tartozást viszont valóban illik megfizetni!Azt akár törvény erejével is be tudja hajtani tőletek.Csak akkor az többe kerül majd nektek.

- -

Miért ti akartok fellépni a bérbeadó ellen?

Hisz jelenleg ti vagytok a fő jogsértők!!!Akik nem fizettek hónapok óta...Ingyen laktak, ezzel aljas módon tudatosan átbaszva a bérbeadót!

Mégis ti vagyok megsértődve, felháborodva?!!!Nehogy már vazze... kapjatok már a fejtekhez.

nagyne_nemeth_nora 2018.02.19. 14:51

Tisztelt Fórumozók!

Van egy 22 éves fiam, Budapestre jár egy egyházi jogi egyetemre. Béreltünk neki egy lakást Budapesten, amelyet kisebb-nagyobb sikerekkel fizettünk is, azonban több havi elmaradásunk van jelenleg. A fiam felszólította a bérbeadót, hogy adjon neki átvételi elismervényt az átvett összegekről, azonban a bérbeadó nem adott ilyet. A lakást nem tudjuk fizetni, az felmondásra került, a fiam a hónap végén kiköltözik onnan. A férjem nem él velünk, én betegség miatt keresőképtelen lettem.

A bérbeadó a fiamat azzal fenyegeti, hogy elhíreszteli róla az oktatási intézményében, hogy csaló, és hogy a dékánhoz megy és kirúgatja onnan, mert nem fizetett lakbért és azt mondta, hogy a fiam olyan magatartást tanúsított, amely az egyházi egyetem jóhírnevét sérti.

Azt szeretném kérdezni, hogy a fiamat emiatt kirúghatják az egyetemről? Továbbá, hogy milyen jogi lépést tehetünk a bérbeadóval szemben?