bankkártyával való visszaélésforrás főoldal vissza

sblady 2011.04.02. 12:06

Tisztelettel,

Az utan szeretnek erdeklodni, hogy milyen jogi panaszteteli lehetosegeim vannak a kovetkezo esetben:Par nappal ezelott sms-t kaptam a bankomtol hogy interneten vasarlas tortent a bankkartyammal. A bankkartya mindvegig az en tulajdonomban volt. A vasarlast szamomra idegen internetes portalrol tortent es nem tudom ki altal. Az osszeg per pillanat fuggo tetelkent szerepel a szamlamon (ami par napon belul aktivizalodhat illetve visszakerulhet pozitiv egyenlegkent attol fuggoen hogy az elszamolo bank benyzujtja e igenyet az osszegert). Az banki sms utan azonnali kartyaletiltas tortent.Ha az adott osszeg aktivizalodik ismereteim szerint jogos a rendorsegi feljelentes. Abban az esetben ha megsem jelentkezik az elszamolo bank az osszegert (igy az visszakerul pozitiv egyenlegkent a szamlamra es ebben az esetben anyagi kar nem tortent) jogos lenne e egy rendorsegi feljelentes az adataimmal valo visszaelessel kapcsolatban?

Elore is koszonom,SB

Nick Name 2006.01.15. 16:44

Nekem pénzbüntetésnek, lévén szó alternatív büntetési nemekkel fenyegett vétségről, de a pontos véleményhez valóban tudni kellene min. az obudaFan által hinyolt adatokat.

ObudaFan 2006.01.15. 14:15

Kérdés, hogy büntetve volt-e már az elkövető, megtérült-e a kár, együttműködő magatartást tanúsított-e, stb. Így elsőre felfüggesztett szab.vesztésnek tűnik.

medvuszka 2006.01.15. 13:27

Bankkártyával valóvisszaélésnél ami közel 100.000 Ft. Börtön büntetés jár e? VAJON? Láttam egy műsort ezzel kapcsolatban azért kérdezem. Üdv.: Pál