FENYEGETÉS, MEGFÉLEMLÍTÉS BIZONYÍTÁSAforrás főoldal vissza

Gabicsek 2012.11.27. 11:42

Ez nem bűncselekmény. Nem kell vele törődni.

ezs58 2012.11.25. 10:00

Sziasztok!

Facebookon a következő üzenetet kaptam egy (szerintem álatalam ismeretlen), álnéven regisztrált felhasználótól:

"kennelben fogod leélni a hátralévő életed te kis csupasz undorító féreg!"

nem értem a levél indokát, nem tudok efféle haragosomról sem, mindezek ellenére elég ijesztő az üzenet számomra.Kérdésem az lenne, hogy milyen bűncselekményt valósít meg ezzel az illető, továbbá, hogy tehetek-e feljelentést? (Érdemes-e?)

Köszönöm

Véleményem 2012.11.20. 12:54

naposmaci

Nincs bizonyíték semmire, egy két vallomás lenne itt. Állítás és tagadás tehát senki nem lenne előbbre. Hangfelvétel nincs, rögzített telefonbeszélgetés vissza hallgatására nincs lehetőség. Az előzetes ilyen esetben megint nincs.Nagyon sok mindent nem tudsz tenni, feljelentést lehet tenni de ha nincs bizonyítékod és megvádolod a másikat, akkor meg hamis vád.

( Hagyd a nőt és a múltját a fenébe az egész nem ér ennyit... )

ObudaFan 2012.11.19. 12:31

Visszahallgatni nem lehet, a szolgáltató nem rögzíti a telefonbeszélgetések tartalmát.

naposmaci 2012.11.18. 01:38

Sziasztok!Szeretnék valamit megtudni nagyon fontos és életbevágó!

Párommal 2 éve vagyok együtt.Nem volt semmi gond köztünk,de sajnos az exe azt mondta páromnak,hogy ha engem nem hadj el akkor szerez fegyvert és megtalálja a módját,hogy elintézzen! Na most párommal megbeszéltünk,hogy ezt nem hadjuk annyiban és a Rendőrségen bejelentjük!!

Akkor a kérdésem a másik az lenne,hogy Ma 2012.Nov.17.-én reggel és délelött nem volt semmibaj,én Miskolcon párom Ipolytölgyesen lakik.erre este felhiv hogy nem szeret stb..és az exe is ott áll mellette,na most a zsarolási témát hogy lehetne bizonyitani??

Tehát első kérdésem:Párom exe azt jelentette ki páromnak,hogy ha engem nem hadj el akkor szerez fegyvert és megtalálja a módját,hogy elintézzen!Na ezt vissza tudja hallgatni a Rendőrség ugye a telefon hivás lekérésben??!Tudomásom szerint!!

Második kérdésem,hogy ezért mit kapna az illető,hogy engem igy fenyeget?? és ráadásul ha nincs gond a kapcsinkban és az elején ilyet kijelent páromnak de párom és én nem hagytuk magunkat,erre este felhiv az exével,hogy nem szeret engem a párom!!Tudom bizonyitani ugye azt is hogy páromat megzsarolta az exe ezzel???És mert félt párom engem ezért inkább vele marad és hazudik hogy megvédjen engem,tehát a hibás ck a páromnak az exe!

Ezekre mit kapna,milyen büntetést?Előzetesbe letennék ha igy fenyegetőzik és ha tudom bizonyitani hogy párom,megfélemlités miatt had el engem?? és ráadásul hangfelvételen is mondja párom mit akar az exe!!

Mit tegyek,milyen lépést honnan induljak el??

Elöre is Köszönöm a segitségüket az most nagyon kellene nekem!!:(:(

Köszönöm!!!!

kekszi27 2012.11.05. 03:17

Sziasztok!

Ha valakinek azt írom, hogy garantáltan tönkreteszlek, ha nem hagyod békén apukámat, és kíváncsi lennék mit szól ehhez a férjed? Az fenyegetésnek számít? Mit kaphatok érte?

Nem akartam bántani, csak szerettem volna, ha békén hagyja a apukámat.

Várom a választ. Köszönöm szépen

kovacsz 2010.11.24. 21:40

„igy nem tudni melyikünknek lesz igaza.”Én már tudom. :-)))

bolondmelós 2010.11.24. 21:39

Mint a területen és a témában tapasztalt ember, etikátlannak és felháborítónak tartom hogy egy területi képviselőt megruháznak.Üzlethelyiségben, vendégek előtt.A hűtő amelyikről szó van az biztosan az X sör gyártó promóciója, ingyen adja csak vegyél a a termékeikből bele.Átéltem én is már, hogy a főnökség más sört vett, mint ami a szerződés alapján a hűtőben lehetett volna, aztán nálam jött a fazon és okoskodott.Na persze, ilyenkor ...ekkor jön a főnök és vele beszéld meg.

Garázdaság megáll, a könnyű ts. is megáll csak feljelentést kell tenni.A kocsma pedig be fog zárni, pár napra , mert te feljelented, APEH VPOP, valósnak tűnő dolgokkalnem ad számlát, nem jó az elszámolás és a napi stand.....vagy romlott a söre, nincs jól kiírva az ár.Majd megáll valamelyik.

chrew76 2010.11.24. 21:20

Diagnózis:Az arc zúzódása.Csont sérülés nem mutatható ki.(Nem akartam megszorozni 10-zel a sérülésről a beszámolom.)

kovacsz 2010.11.24. 15:09

Vazzeg. Vállalom a következményeit.... :-)

guba 2010.11.24. 15:06

Hát éppen ez az ami engem elbizonytalanítana. Ha ugyanis keletkezett volna sérülés, akkor nem hagyta volna ki az előadásból, hanem megszorozta volna 10-el.Ha beleviszed a hipotéziseidet a jogesetbe, akkor rosszul minősíthetsz, míg ellenkező esetben azt mondhatod, hogy amit elmondtál az alapján minősítettem a bűncselekményt. Ha kihagytad a lényeget, te bajod...

kovacsz 2010.11.24. 14:50

Ui: „Voltam orvosnál leletem lett.” támasztja alá a verziómat miszerint valamiféle látható sérülés keletkezett.Sérülés nélkül minek ment volna orvoshoz?

kovacsz 2010.11.24. 14:44

Általában az 1-2 mondatos kérdésfeltevések főleg laikus kérdezőktől nem szokták tartalmazi a teljes tényállást, így azokra pontosan nem is lehet válaszolni, ez benne van a pakliban.Valóban ahogy te, úgy én sem tudom, mekkorák voltak azok a pofonok. (én nagyobbat feltételezek, te kissebbet, igy nem tudni melyikünknek lesz igaza.)

guba 2010.11.24. 14:37

„3–4 tisztességes pofon után már szokott lenni bőrpír, nyomásérvékenység, duzzanat, ami alapján megállapítható a könnyű testi sértés.”

Kovács, már megint abban a zsákutcában sétálsz amelyikben tegnap. Többet érne, ha abból indulnál ki, amit a kérdező előadott. Ha nem írta, hogy keletkezett duzzanat, akkor nem kell belemagyarázni, hogy ezek olyan tisztességes pofonok voltak, amelyek ílyen sérülést is okoztak. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, de a tényállásban nincsen benne. Ha ez alapján azt gondolná emberünk, hogy itt könnyű testi sértés történt, akkor valószínűleg a jó eséllyel téves minősítéseddel félrevezetnéd.

kovacsz 2010.11.24. 11:54

Így már érthetőbb, és felháborító.

jogaszlany5 2010.11.24. 11:51

Na, mire bepötyögtem a "megoldást" már meg is kaptuk a választ... :))

jogaszlany5 2010.11.24. 11:50

Ti még nem találkoztatok olyan üzletkötőkkel, vagy területi értékesítőkkel/képviselőkkel akik járják az országot és a cégük termékeit árusító helyeket (bolt, áruház, kocsma....) felkeresve tájékoztatják azok tulajdonosait az új termékekről, figyelik többek között, hogy a megállapodásuk szerinti helyen, formában tárolják-e a terméket (gondolok itt a jól látható helyre, plakátokra stb...) és ha esetleg mégsem úgy van, akkor azt jelzik a tulajdonosnak. Ha pedig egy sörös hűtőben címkével befelé állnak az "X" nevű sörök és csak a "Z" nevű sör címkéje látszik, akkor a vendégek nyilván csak "Z" nevű sört kérnek, mert azt hiszik, hogy csak az van!!! Ezért a cég képviseletében a területi értékesítő -előzetes megállapodásuknak megfelelően- igenis szóvá teheti, sőt címkével kifelé fordíthatja az "X" nevű, cége által gyártott söröket, s mindezt csak úgy tudja megtenni, ha benyúl a hűtőbe..........Ti férfiak.... csak a sörre tudtok gondolni, a mögötte rejlő valóságra meg nem...... :))

chrew76 2010.11.24. 11:41

Köszönöm a válaszokat!

Sörös területi képviselő vagyok,akinek ellenőriznie kellene a lejáratokat,hordón,üvegen,dobozon.De ennél a sörözönél nem is történt ilyen,mindösszeaz elözö látogatásnál a hűtő elött megállva rögzítettem,hogy milyen termékek vannak a boltban.(Ez is feladat)A fenyegetést ígyÉn nem is igazán értettem,addig amíg el nem csattantak a pofonok.Kamera is van az egységben, a hatóság megnézheti ezeket?

kovacsz 2010.11.24. 11:32

Ui. És a kocsmában sem botránkoznak -lehet hogy inkább helyeslik- meg ilyen vérlázító sörhöznyúlás utáni rendreutasításon. :-)

Főlökött 2010.11.24. 11:32

Tisztelettel :

Majd meglátjuk, mit hoz ki a hatóság, a nyomozás során :)Ha a kérdésfeltevő tájékoztat bennünket.

kovacsz 2010.11.24. 11:27

A ne nyúlj a sörömhöz kategória alapján szerintem nincs közösségellenesség. :-)3-4 tisztességes pofon után már szokott lenni bőrpír, nyomásérvékenység, duzzanat, ami alapján megállapítható a könnyű testi sértés. A többit majd az orvosszakértő mondja meg.

guba 2010.11.24. 11:22

Három négy tenyeres arculcsapás önmagában még csak tettleges becsületsértés lehet, ha sérülés nem keletkezett. Hogy a garázdaság megállna-e, az azért függ a helyszíntől és az eset egyedi körülményeitől. Megint más kérdés, hogy mit lehet majd bizonyítani, ha csak az alkalmazottai, és egy vendég volt jelen, aki részint valszeg szintén nem érdekmentes tanú, másrészt ha piás volt, akkor eleve nem teljes értékű tanú, vagy akár beszámíthatatlan.

Főlökött 2010.11.24. 11:00

Tisztelettel :

Könnyű testi sértés ami magánindítványra üldözendő illetve garázdaság.

Tényállási elemek adottak, elkövetési hely, idő, elkövető, sértett, a magatartás, független tanúk, és adott a látlelet is, ami a sérülést bizonyítja.

Az elkövetővel szemben garázdaság miatt mindenképp eljárnak, de a könnyű testi sértés tárgyában nyilatkozatot kell tenni, azaz magánindítványt kell tenni, hogy ezen büncselekmény miatt is eljárjanak az elkövetővel szemben, ha úgy nyilatkozunk.

kovacsz 2010.11.24. 10:48

Könnyű testi sértés.Milyen munka az amikor egy sörözőben - ahol nem vagy alkalmazott - a hútőben más söréhez kell nyúlkálni? :-)

chrew76 2010.11.24. 10:27

Tiszteletem!

Egy sörözöben a tulajdonostenyérrel 3 vagy 4 alkalommal arcon ütött.Megfenyegetett,hogy eltöri a kezem ha a hütőjében lévő sörösüvegekhez merek nyúlni.(Munkavégzésem egyik része lenne)Azt mondta :"Véged lesz!" "Meglátod!"Voltak tanúi a dolognak,bár azok az Ő alkalmazottjai,és italozó vendége.Voltam orvosnál leletem lett.

Feljelentést tettem.

Nem tudom minek minősül ez az ügy?

(Többen azt mondták nem fognak foglalkozi ezzel, mert kicsi dolog.)

Elöre is köszönöm válaszukat!


ObudaFan 2010.06.22. 13:16

Ismerni kellene a pontos üzenetet.

nykool 2010.06.21. 17:44

Sziasztok Fórumozók!Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve a tanácsotokat szeretném kérni!A párom volt felesége küldött a páromnak egy csodálatos üzenetet, amiben olyan jelzőkkel illet engem és a családom, ami minden határon túl megy! Azt azért megjegyezném, hogy sem a testvéremet, sem az édesanyámat nem ismeri egyáltalán!És ezeket még tetézte némi fenyegetéssel is, hogy mit fog velem tenni és hogyan is fogok járni! Ez nem az első alkalom volt, de most elsőként van kézzel fogható "bizonyítékom"!Én ezt az üzenetet elmentettem és ki is nyomtattam!Most mit tegyek, illetve kihez forduljak?Mert már a párom is szólt neki, de süket fülekre találunk, és kezd elegem lenni az állandó szemétkedéseiből!Előre is köszönöm szépen mindenkinek!Ui: fontos lenne a tanács

Biro András 2010.01.05. 09:58

És ha bizonyítani tudom, hogy Ő küldött valakit, hogy megfenyegessen, akkor milyen büntetést kaphat?

Biro András 2010.01.05. 09:56

És ha bizonyítani tudom, hogy Ő küldött valakit, hogy megfenyegessen, azért milyen büntetést kaphat?

laeyer 2010.01.04. 18:58

Ezek egyszerű bírságokról lehet szó, ha téged beperelnek valamilyen személyiségi jogok megsértése miatt!

De azért államtitkot vagy politikusokat nem javaslok lehallgatni. A kettős felhasználású termékekkel kapcsolatban komolyabb szankció is lehet. Visszaélésre adhat okot, hogy te felveszel valakit. Ha meg fel is használod...

Ha olyat akarsz felvenni, hogy téged sérteget, bánt valaki az nem gond. De üzleti, banktitok, szolgálati államtitok, magántitok már probléma lehet

ObudaFan 2010.01.04. 13:37

HA más módon nem tudsz bizonyítani, és csak a bizonyításra használod a felvételt, azzal még jogot sem sértesz.

Biro András 2010.01.04. 13:33

Ha bizonyítás miatt hangfelvételt készítek, az személyességi jogot sért ha jól tudom.Ha hangfelvételt készítek,annak mik lehetnek a büntetései?

laeyer 2010.01.03. 18:45

Elévülési idő min. 3 év. Még tehetsz feljelentét, de azt bizonyítanod kellene tanúkkal, hogy fenyegetően lépett fel, ki küldte..! Kényszerítés bcs.

laeyer 2010.01.03. 18:45

Elévülési idő min. 3 év. Még tehetsz feljelentét, de azt bizonyítanod kellene tanúkkal, hogy fenyegetően lépett fel, ki küldte..! Kényszerítés bcs.

Biro András 2010.01.03. 15:16

Tiszteletem!

Egy presszóban történt összetűzés után, feljelentést tettünk. A feljelentett fiatalember apja, elküldött hozzánk egy férfit, aki köztudottan behajtással,fenyegetéssel foglalkozik, hogy "kérjen " meg minket vonjuk vissza a feljelentést. Konkrétan velem beszélt. Tudtam mivel foglalkozik, burkolt formában próbálta tudomásomra adni, hogy jobb lenne visszavonni a feljelentést. Ez tavaly január elején történt. Lassan egy év eltelt, lehet még ilyenkor feljelentést tenni? Vagy már késő? És mennyi időn belül tehető meg a feljelentés, az elkövetéstől számítva?A válaszokat köszönöm!

jenő007 2009.08.21. 17:20

Azt szeretném tudni, hogy mit tudok akkor tenni ha valaki mail-ben megfenyeget és ismerem az illetőt és tudom hogy képes megtenni azt amit leír?

derill 2006.01.29. 23:12

2001 évi 110-es BH

figyelnek 2006.01.28. 21:17

Szia György!

Köszönöm a segítségedet.

Zoltán György 2006.01.28. 20:57

De felveheted, és azt bizonyítékként felhasználhatod, akkor is, ha személyiségi vagy egyébb jog megsértésével készítetted!

Van egy 2001-es BH.

figyelnek 2006.01.28. 15:27

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, egy illető engem is megfenyegetett életveszélyesen.Egy ilyen esetet nem lehet bizonyítani a rendőrségen csak akkor, ha felveszed a beszélgetést, amikor életveszélyesen megfenyeget az illető.

Azt szeretném kérdezni, hogy egyáltalán felvehetem a beszélgetést, a rendőrség és a bíróság elfogadja-e bizonyítékként.

Sajnos nekem van egy olyan érzésem, hogy nem fogadják el, bizonyítékként, sőt ilyen esetben még én követek el bűncselekményt...

Nick Name 2006.01.19. 17:04

A kényszerítés közvádas bűncselekmény, tehát bárki tehet feljelentést, más kérdés, hogy a feleséged aktív közreműködése nélkül a siker esélye nulla.

Nick Name 2006.01.19. 17:04

A kényszerítés közvádas bűncselekmény, tehát bárki tehet feljelentést, más kérdés, hogy a feleséged aktív közreműködése nélkül a siker esélye nulla.

Nick Name 2006.01.19. 17:04

A kényszerítés közvádas bűncselekmény, tehát bárki tehet feljelentést, más kérdés, hogy a feleséged aktív közreműködése nélkül a siker esélye nulla.

Nick Name 2006.01.19. 17:04

A kényszerítés közvádas bűncselekmény, tehát bárki tehet feljelentést, más kérdés, hogy a feleséged aktív közreműködése nélkül a siker esélye nulla.

benko laszlo 2006.01.19. 14:26

Szia Nick Name!

A keresetindítás akadályozatatása miatt ugye csak a volt feleségem indíthat keresetet ?Én nem ?

A bizonyíték erre pontosan az lenne hogy nem kap pénzt a vádlottól.Azért azt csak elhiszi a rendőrség v. a bíróság hogy hiányzik a megfélemlített (szegény, mert 1 kereset, 2 gyerek) havi költségvetéséből kb. 40-50 ezer Ft és nem szórakozásból jelenti fel ???

Benkő Laci

Nick Name 2006.01.18. 20:48

Esetleg a keresetindítás erőszakkal vagy fenyegetéssel történő megakadályozása jó lehet egy kényszerítésre, persze kérdés, miképp bizonyítható.

ObudaFan 2006.01.18. 19:05

A tartás elmulasztása csak akkor bűncselekmény, ha jogerősen, vagy előzetesen végrehajthatóan azt bíróság megítélte, addig nem. A veszélyes fenyegetés miatt szabálysértési feljelentést tehetsz.

benko laszlo 2006.01.18. 16:19

Szia Nagy Macska és JuKids!

Ez ám az állítólagos jog állam....Úgy tűnik hogy ez már a magyar igazságszolgáltatás szégyene.

Lehet hogy ,,túlragozom" a problémát de azért szerintem mégiscsak dupla v. tripla bűncselekményről van szó. Lásd lentebb 1.) 2.) 3.)Hogy megértsed kérlek olvasd el és válaszolj feltétlenül mert én adok a Ti véleményetekre!

A történet a következő..

A fiam féltestvére után az apja nem fizet gyerektartást. (Fiam és a féltestvére egy háztartásban élnek a volt feleségemmel)A volt feleségemet megfélemlítette és fenyegette hogy ha elmegy a bíróságra, akkor elrabolja a gyereket. A volt feleségem egy szószerint őzike lelkületű ijedős fajta, tehát sajnos a férfi elérte a célját ! Azután engem is megfenyegetett mert miután láttam hogy semmi sem változik, így a volt feleségem helyett én akartam lépni az ügy ben.Tehát adott három egy mással szorosan összefüggő bűncselekmény. Ezek egymás következményei

1.) Gyerektartás nem fizetése2.) Volt feleségem megfenyegetése (Megakadályozta hogy keresetet indítson a Bíróságon)3.) Engem is megfenyegetett (Kilátásba helyezte a fiam elrablását)

Valószínűsíthető hogy a férfi nem tudja azt hogy én semmiképpen sem indíthatok keresetet a volt feleségem helyett (ezért fenyegetett meg) !

Kérdésem röviden az hogy a rendőrség az én feljelentésemmel ezek után foglalkozik-e, illetve elegendő terhelő bizonyíték-e a férfi ellen az a tény hogy nem fizet gyerektartást. Megalapozza ez a megfenyegetésemet ?Ha elmegyek a rendőrségre feljelenteni a férfit, akkor mit csinálhat a hatóság a férfivel?

Tehát most támogatja a magyar jog a bűnözőket vagy szankcionálja ?

Kösz a választ

Benkő Laci

Nick Name 2006.01.13. 13:45

Jéééééééééééé, JuK, ezt Te írtad, vagy megszerezték a jelszavad? :))))

Ugyanis szóról szóra igazad van. :)))

JuKids 2006.01.13. 13:36

big cat!

Azért arra alapozni egy hamis vád miatti eljárást, hogy nem sikerült bizonyítani az eredeti vádat, nyilván nem lehet, mivel akkor azt sem sikerült bizonyítani, hogy a vád hamis lett volna. És esetleg a hamis vád bizonyítására elrendelt eljárás hozhatja azt az eredményt, hogy bebizonyosodik, hogy az eredeti vád nem volt hamis, így a kérdező számára kedvező is lehet a viszontvádaskodás.

JuK

the big cat 2006.01.13. 12:51

Ha nem tudod bizonyítani, jobb, ha nem is teszel feljelentést. A rendőrzésg bizonyíték, vagy bűncselekmény hiányában lezárja az ügyet, de akit megvádoltál hamis vád miatt feljelentést tehet.

benko laszlo 2006.01.13. 10:55

Sziasztok !

Az egyik ember megfenyegett. Bizonyítani eléggé nehézkes. Ha a rendőrségen feljelentést teszek mire számíthatok ha nem akarja beismerni ?Ha szembesítéskor a rendőrség arra a következtetésre jut hogy valamelyik nem mond igazat mit tud tenni?Mit csinál ezek után, hogy zárja le a jegyzőkönyvet ?

Köszönöm

D