Játékszenvedély, de cég pénzen is!forrás főoldal vissza

ObudaFan 2006.01.08. 12:13

Az, hogy mikor kap már letöltendő szabadságvesztést, nagyon sok körülménytől függhet, de játkészenvedélyben szenvedő embernél összejöhet akkora - meg nem térülő - kár, hogy ez lesz belőle. Ha felfüggesztettet kap, akkor a próbaidőre büntetett előéletű lesz. Sztem itt lenne az ideje, hogy valamilyen gyógykezelésen gondolkodjon az illető, mert különben a radikális megvonás lesz a gyógykezelés.

sziget 2006.01.08. 11:35

Huhh!Köszönöm a választ!Hát, nem nyugodtam meg tőle.Mégegyszer köszi!A letöltendő szabadságvesztésnek van konkrét értékhatára? És ha nem letöltendőt kap, attól még büntetett előéletű lesz, ugye?

ObudaFan 2006.01.08. 11:10

Sikkasztás, és a szenvedlybetegség nem büntethetőséget kizáró ok, büntetést kell kiszabni. Az elsősorban az összeg nagyságától függ, hogy lehet-e letöltendő szabadságvesztés.

sziget 2006.01.08. 09:17

Üdvözlök mindenkit!Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet.Van egy közeli hozzátartozóm, aki játékszenvedélybeteg. Nem rendszeresen, hanem évente, másfél évente indul neki, akkor azonban nincs megállás, a saját pénze, hitelkártyái után a cég kasszájához is hozzányúl. Eddig "családi összefogással", meg hitelfelvétellel mindig vissza tudtuk tenni, de nem tudjuk ezt a végtelenségig csinálni. Szóval a kérdésem az lenne, hogy sikkasztásnak számít-e ez, és milyen büntetésre számíthat, ha igazolhatóan(?) szenvedélybeteg? Van-e ebben az esetben is valamiféle kényszer gyógykezelés vagy egyből a börtönbe menne?Előre is köszönöm.