Feltételes alatt külföldre utazniforrás főoldal vissza

Peter666 2017.12.10. 18:13

Az Utv. Alapján feltételes szabadság alatt nem utazhat külföldre.

drgyorei-bunteto-ugyved.hu

csovanyos 2017.12.09. 09:32

Köszönöm a választ. Ha mégis tudomást szereznek a magyar hatóságok az utazásról, akkor a felfüggesztett része a büntetésnek vegrehajtásra kerül, vagy csak kisebb büntetésekre kell számítani?

pappcs 2017.12.06. 15:44

Az útlevelet ha van már ítélethirdetéskor bevonják, érvénytelenítik. Nem eu országba ìgy nem lehet utazni MAGYARORSZÁGRÓL az eu n belüli határátlépéskor ha lekérdezik az utazási tilalmat és az él, akkor nem.engednek ki. Szabály szerint végrehajtandónál a bírónak el kellene venni a személyit és "külföldre utazásra nem.jogosít" felirattal ellátott igazolvanyt kellene hivatalból kiállítani. Ezt (szerencsére) nem nagyon ismerik a bírók) tehát ott van a zsebedben a személyi. Ezzel lehet menni eu n belül de ha lekérik nem engednek ki. Viszont schengeni országba ellenörzés nélkül ki lehet menni. A külföldi eu-s rendőr nem látja a magyar korlátozást mert az a sis be nem kerül bele. Sőt ha kimész a schengeni térségből de nem magyarországról, akkor nem eu s országban a bevont útlevelet sem fogják látni a külföldi hatóságok. Tehát ha nem csinálja az illető a műsort, nem bűnöz külföldön nem vállal legális munkát akkor nem jönnek rá hogy külföldön van. Akiknek van valami vaj a fülük mögött az mind szlovákián csehországon keresztül megy nyugat európába mert ott nincs ellenőrzés. Mint pl. Hegyeshalomnál ami ugyan schengeni de tapasztalat hogy igazoltatnak főleg a magyarok. Az a lényeg hogy magyar rendőr ne igazoltasson a határátlépésnél akkor nincs bukta. Repülés "tilos" a vonat is megggondolandó, a legjobb autóval menni kikerülve az sztrádákat és a véda kamerákat. Hosszabb az út de megéri...

csovanyos 2017.12.05. 20:40

Kedves Fórumozók,

Kérdésemet rövidre fogom:

Mi a jogi következménye annak, ha egy feltételesen szabadlábra bocsájtott személy (a feltételes még nem járt le) külön bírói engedély nélkül, önhatalmúlag elhagyja az országot és erről a hatóságok tudomást szereznek?