Ítélet kihirdetése után........forrás főoldal vissza

bozsoi 2005.11.25. 09:55

Sziasztok!Csak azt szeretném megkérdezni, hogy bírósági itélet után 7 évvel betekinthetek-e az ellenem lefolytatott eljárás(ok) dokumentumaiba? (bírósági, ügyészségi, rendőrségi). Ha igen hol és hogyan tehetem ezt meg?

Nick Name 2003.09.22. 05:34

Azt tudnod kell, hogy a felülvizsgálati eljárásban a Legfelsőbb Bíróság csak a jogerős ítéletben megállapított tényállásra alapítva hozhat ítéletet, tehát csak jogkérdést vizsgálhat. Nem tudom, a Te ügyedben mi a jogerősen megállapított tényállás, de ha például az, hogy sérülést okoztál valakinek, vagy elloptál valamit, akkor a LB nem állapíthatja meg, hogy nem így történt. És nem azért, mert a politika erre kényszeríti, hanem azért, mert ez a törvény.

Kócoska 2003.09.21. 23:54

Régen jártam a Fórumon. Teljesen kikészített a bizonyitékok figyelembevétele nélküli I. és II. foku ítélet. Pszichiátra, szanatórium, gyógyszerek, stb. Diagnózis: súlyos depresszió és pánik betegség.Mindez azért, mert 10 perc alatt -sajtóorgánumok jelenlétében - elítéltek.Rendőrség kétszer felmentett. Polgári perben megállapították az ártatlanságomat. A Nyugdíjfolyósítónak a kára megtérült. Ezek után elítéltek, ezzel az igazságtalan ítélettel nem tudtam megbírkózni és majdnem belehaltam a személyemet ért gyalázatos meghurcoltatásba.

A kiszabott büntetésem 1 év felfüggesztett + 100.000 Ft-os pénzbírság már lejárt. Ennek ellenére a Legfelsőbb Bírósághoz fordultam, bízva igazságos, bizonyítékokon alapuló teljes rehabilitációban.

Szerintetek hihetek még az igazságos , politika mentes döntésükben? Vagy a Legfelsőbb Bíróságban is csalódnom kell?

Nagyon várom válaszaitokat.

Köszönettel: Kócoska

Béres-Deák Attila 2002.12.14. 12:12

A jog lehetőséget ad arra, hogy a bjróság írásos indoklás nélkül ítéletet hirdessen. De a tisztesség azt kivánja, hogy ne tegye. Hogy is van ez? Itélek, aztán megmondom, hogy miért? Nem kelene ezer oldalas indoklásban gondolkodni. A lényeget kellene leírni. Tocsik ügyben is eltelik több hónap az írásba foglalásig. Számomra ez azt jelenti, hogy a bírónő ítélt, de nem tudta, hogy milyen indokok  alapján.

Nick Name 2002.12.14. 09:53

Utolsó kérdésedre a kicsit megkésett válasz: mert a Büsz (bírósági ügyviteli szabályzat) 64.§-ának /4/ bekezdése ezt írja elő.

Kócoska 2002.10.30. 22:01

Lujza!

Köszönöm a segítséged, élek vele.SziaKócoska

lujza 2002.10.30. 08:39

Dr. Murányi László. Sajtó-és médiajogot tanított nekünk spec.koll.-ként. Nem tudom milyen ügyben keresed, de remélem tud segíteni. Esetleg megadom a Pázmány telefonszámát, ? a polgárjogi tanszéken tanit, de nem hiszem, hogy minden nap bent van. Kérdezz a titkárn?knél rá.tel: 429-7272

lujza 2002.10.29. 09:34

Egyetértek!A nevet holnap megírom.Üdv

Kócoska 2002.10.29. 00:10

Kedves Lujza! Korábban is segítettél, kérlek írd meg e-mailba a tanárod nevét. Megkeresem.

Ami a politikai hitvallásomat illeti, valóban elkötelezett vagyok, de tudnod kell, hogy én mindig a városomért politizáltam. Meggyőződésem, hogy bármelyik település csak akkor fejlődhet, ha a képviselők nem pártpolitikai hovatartozásuk szerint szavaznak.

lujza 2002.10.28. 15:26

Kócoska!Az egyetemen tanultam sajtó-és médiajogot. Ha gondolod megadom a nevét a tanárnak( fejb?l nem tudom) és a Pázmány jogi karán elérheted ?t. Mellesleg én róla úgy tudom, hogy politikailag ? is a 'bukott politikai oldal' mellett van, mint ahogy-ha jól vettem ki az írásodból- Te is. Bocs, ha félreértettem.Üdv!És fel a fejjel!

Kócoska 2002.10.21. 20:55

Kedves xyz!

Nem tudom hallottál-e a BSA-ról? Az ORFK és a BSA együttműködési megállapodást kötöttek. Ennek eredménye, hogy bizonyos szoftverhasználóknál, rajtaütésszerű házkutatásokat tartanak. Szakértelem hiányában pedig, igen keményen büntetnek. Pl. Nem jogtiszta  szoftver használatáért, akár több éves börtönbüntetés is kiszabható.

Mivel nem igazán hiszem, hogy kérdésedre szakértők válaszolnának, ezért kérlek ismerkedj meg a www.euroAstra.com honlappal. Ennek a portálnak jó része az információs társadalomról szól. Itt megtalálod a BSA 'jótékony' tevékenységéről szóló írásokat. Kérdésedre megtalálod a válaszokat is. (Ha valami nem tiszta, küldj e-mailt.)

Szia.

Kócoska

xyz 2002.10.21. 14:10

Tiszteletem Mindenkinek!Elnézést hogy ide írok de ez a topic aktiv! A következő kérdésem lenne:Amennyiben nagykorú magánszemély vagyok, nem rendelkezem önálló keresettel és a rendőrség elkobozott tölem cd-ket, melyeken illegális szoftverek vannak(Windows, stb..), milyen itéletekre számíthatok? Sosem kereskedtem velük, magáncélra lettek használva csak!Kérem válaszoljanak!

Kócoska 2002.10.15. 20:41

Kedves Lujza!

Köszönöm a gyors és egyértelmű válaszodat.

Az egész ellenem indított pert, nem szivesen minősítem. Politikus vagyok, önkormányzati képviselő, sosem rejtem véka alá véleményemet.  Röviden: a választások kimenetele miatt, útban voltam.

Egy valóban pártatlan bíróság

Ha végre kezemben lesz az Ítélet, elmegyek a Legfelsőbb Bíróságig. Hiszem, hogy megtalálom az igazságomat, de addig, lelkileg is ki kell tartanom, ami nem könnyű.

Egyben kérlek, segíts találni olyan szakembert, aki járatos  média ügyekben.

Üdvözöllek:

Kócoska

lujza 2002.10.14. 09:52

A Be. szerint (165.§) a határozat írásbafogalalása a meghozataltól illetve kihirdetést?l számított 8 napon belül történik, hosszabb indokolás esetén 15 nap.Nem értem miért küldték át újra els? fokra!!  

Kócoska 2002.10.09. 21:45

Büntető ügyben a másodfokú bíróság szeptember 11-i tárgyaláson meghozta ítéletét, amit szóban kihirdetett.

30 nap letelt. Személyes érdeklődéskor kapott tájékoztatás szerint a megyei bíróság még le sem gépelt. Továbbiakbanközölték, hogy visszaküldik a városi bíróságra és ők majd kézbesítik.

Kérdéseim:

Kócoska

2.