Magas korkülömbség - Büntethető bármivel???forrás főoldal vissza

ObudaFan 2006.06.28. 21:36

Fajtalanság: a közösülés kivételével minden súlyosan szeméremsértô cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére vagy kielégítésére szolgál.

A fenéksimogatás, meg a combsimogatás ehhez felnőttek között még nagyon kevés.

12 év alatti gyermekek esetén viszont a bírói gyakorlat szerint már a mell, vagy a fenék símogatása is kimerítheti a fajtalanság fogalmát. Így tulajdonképpen semmi olyat nem tehet a 10 évessel, ami a nemi vágy felkeltésére vagy kielégítésére szolgál.

Esi Husi 2006.06.20. 12:58

Tisztelt fórumozók!

Engem az érdekelne, hogy tulajdonképp mi minden tartozik a fajtalansághoz? Minden, ami szex, de nem közösülés?

Ide tartozik-e pl. a combok vagy a fenék szexuális célzatú simogatása?

Azon kívül mi a helyzet a 14-18 év közötti ifjak és a 12 éven aluli gyerekek közötti szexuális kapcsolattal? Mit tehet meg mondjuk egy 16 éves lány egy 10 éves kislánnyal és mit nem?

Nick Name 2005.08.18. 18:11

Elnézést a feltételezésért! :))

the big cat 2005.08.13. 14:27

Nem valóban nem mindegy, de ugye itt a 12 évesről volt szó, nem a 11 éves 1 naposról, sem a 11 éves 364 naposról.

Nick Name 2005.08.13. 12:39

Na azért pontosítsunk:nem minegy, hogy 12 éves-e az a másik fél, vagy csak 11 éves és 364 napos.

Rohanok tovább, egy hét múlva leszek újra itt, de erre muszáj volt reagálnom.

the big cat 2005.08.08. 13:04

...természet elleni fajtalanságot... bocsánat

the big cat 2005.08.08. 13:03

Valóban jól látod, a helyzet ez. Ennek oka pedig a jogalkotó mualsztása, ugyanis amikor az AB megsemmisítette a más okból alkotmányellenes tényállásokat, melyek a természet elleni fajtalankodást szabályozták, hirtelen űr támadt, és a erre az AB a jogalkotó figyelmét fel is hívta, de többet nem tehetett, hiszen pozítív módon jogot az AB nem alkothat.

De valójában akár az LB is helyretehetné a kérdést, azzal, hogy a közösülést, mint fogalmat, amely ma csak a heteroszexuális "természetes" aktust érti alatta, kiterjeszti mondjuk az anális aktusokra is, amelyek ma a nomális heteroszexuális aktustól eltérő összes szexuális aktussal együtt a "fajtalanság" (ma már egyébként nevetségesen pejoratív) fogalma alá tartoznak.

Tehát nem csak homoszexuális , de heteroszexuális "fajtalankodás" sem büntethető abban az esetben, ha a partnerek mondjuk 12 és 17 évesek, igaz ez azzal jár, hogy gyakorlatilag semmyilen homoszexuális konszenzuális aktus nem büntethető.

JuKids 2005.08.08. 12:31

Nick (ill. big cat),

jól látom, hogy 18 év alattiak fajtalankodhatnak 14 év alattiakkal is? Azt tudtam, hogy a felnőttek fiatalkorúakkal való fajtalankodását kedvenc bíróm kezdeményezésére legalizálták, de nem gondoltam, hogy egy 17 éves fiú mondjuk legálisan fajtalankodhat egy 12 évessel. Ezzel szemben egy 14. születésnapját ünneplő fiú nem közösülhet az egy nappal fiatalabb barátnőjével (aki mind testileg, mind szellemileg jóval érettebb nála). Úgy gondolom, hogy egy majdnem 14 éves lány és egy alig 12 éves fiú között igencsak különbözően reagálná el egy fiatalkorú fiúval való együttlétet - de éppen ellentétesen azzal, mint amit a Nick által idézett törvényből kiolvasok.

JuK

Nick Name 2005.08.06. 20:12

Btk 201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(3) A büntetés két évtől nyolc évig, illetőleg egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1), illetőleg a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény sértettje az elkövető hozzátartozója, avagy az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll.202. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra bír rá, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy mással közösüljön vagy fajtalankodjék, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(3) A büntetés két évtől nyolc évig, illetőleg egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1), illetőleg a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény sértettje az elkövető hozzátartozója, avagy az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll.

the big cat 2005.08.06. 18:33

A törvényekben főszabályszerint nem az van benne mit lehet, hanem az, hogy mit nem. Ez különösen igaz a Btk-ra (Büntető Törvénykönyv).

Egyébként a Btk. különös részében találod meg a vonatkozó szabályokat a 190. § környékén, ha jól emléxem..

chris791 2005.08.06. 11:59

Köszönöm a megnyugtató válaszokat.. ez igen gyors volt..:)

Nem tuddnátok esetleg ide vonatkozó paragrafusokat, törvényeet mondani, vagy hogy hol talállhatóak. Kinyomtattnám, s elvinném a srácnak hogy nyugoddjon meg..:)

Köszi!

Nick Name 2005.08.06. 06:26

Azért ha én lettem volna a barátod helyében - persze csak elméleti szinten - előbb utána néztem volna, és csak utána kezdtem volna el bújkálni (ha lenne rá ok, de ahogy Big is írta, nincs).

the big cat 2005.08.06. 06:05

14 év felettiek konszenzuáli szexuális kapcsolata (hacsak nem vérfertőző a kapcsolat) nem büncselekmény. Sem a rendőrnek, sem más hatóságnak semmi köze hozzá.

chris791 2005.08.05. 23:53

Tiszteletem a fórumozók társaságának!

Egyik nagyon jó barátom kért meg hogy járjak utánna egy nagy problémájának.

A barátom 26 éven, és megismerkedett 15 éves lánnyal. Ez még nem is lenne baj, de egymásbaszerettek, de fülig ahogy kell.Tudni kell, láttam a lányt, és nem tipikus 15 éves, elöször azt hittem 18-19.. :)

Mivel a lány szülei is elfogadták a barátomat, így úgymondd áldásukat adták a kapcsolatra.

Most az a problémájuk, hoyg nyílvánosan nem mernek összebúni, kézen fogva menni, mert nem szeretnék ha bármi rendőrségi vagy egyéb ügy lenne a szerelmükből.

Szexuális kapcsolat még csak petting szinten van náluk, de nagyon szeretnék már egymást érezni. A lány már nem szűz.

A barátom attól tart, hogy viszont büntetendő cselekmény lenne már, és nem mer tovább lépni a kapcsolatban, és tuddjuk milyen ha egy ifjú lányban tombolnak a hormonok..:)

kérdés... Büntetthető ez a kapcsolat, vagy netán a szexuális kapcsolat kettőjük viszonyában?

Ha egy rendőr esetleg igazoltattja őket mikor nyílvános helyen mutattkoznak, meghurcollhattja, büntettheti e a srácot?

Előre is köszönöm a barátomék nevében.Chris