bkv balhéforrás főoldal vissza

Nick Name 2005.06.03. 21:15

Nem fura, hanem butaság.

Természetesen a járművezetéstől eltiltásnál az elkövetett szabályszegés és következményei mellett legnagyobb jelentősége az illető közlekedési múltjának van, tehát a hosszú, balesetmentes közlekedés, a jogosítvány munkaeszköz volta nagy súlyú enyhítő körülmény.

fakanál 2005.06.03. 20:26

Kedves Nick!

Az ügyész indítványozta, mert szerinte veszélyes vagyok a társadalomra, pedig 98 óta mióta van jogsim nem okoztam semmilyen közlekedési balesetet, és kihágást sem.Pedig nagyon sokat vagyok úton, az a munkám is, hogy járom bp et.Ezt figyelembe veszik?A kifogása az volt, hogy több ember is megsérülhetett volna a buszon.Ez elég fura nem?

Nick Name 2005.06.02. 20:08

Hű, de gyors vagy! :)

Ns, ha már tudod a tárgyalás idpőpontját, biztos a kezedben a megyei főügyészség indítványa. szinte biztosra veszem, hogy ők is csak hosszabb felfüggesztettet, nem pedig végrehajtandót indítványoznak, és abból láthatod a járművezetéstől eltiltással kapcsolatos ügyészi indítványt is (aminek persze nem kötelező helyt adni).

fakanál 2005.06.02. 20:06

Kedves nick Name!

Némiképp megnyugtattál, de várjuk ki a végét. 22. én lesz 1 fok.Utána majd írok.hi

Nick Name 2005.06.02. 20:01

Kedves fakanál,

a szabadságod semmiképp se féltsd, a jogsid elvételére is minimális az esély. Egyébként nem pontosan értem, amit írtál: ha csak annyi történt, hogy a busz fékezésre kényszerült, akkor honnan kellett volna tudnod, hogy ettől valaki úgy eleshetett, amitől sérülése keletkezett? Véletlenül nem inkább közúti veszélyeztetés a vád?

Mindenesetre nem kell megijedni. Üdv:

fakanál 2005.06.02. 19:37

kedves Nickname!Javasolták,hogy téged kérdezzelek problémám hátha megoldásában.

Öt évvel ezlőtt történt esetem rövid ismertetése:Budapesten egy főútvonalon egy buszmegállóban álló buszt kíséreltem meg kikerülni, mikor az elindult, s mikor mellé értem szemből jármű közeledését észleltem.Ekkor a buszsofőr nem hogy segített volna őt biztonságosan kikerülni, hanem a gázra lépett.Ekkor én a busz elé soroltam mire ő fékezett, és ekkor a buszon egy öreg hölgy hámhorzsolásos sérülést szenvedett.Ekkor a sofőr igen indulatosan próbálta tudtomra adni, hogy mekkora barom vagyok,én megálltam a párom kiszállt a kocsiból felment a buszra veszekedni, majd visszaülta kocsiba és elmentünk.Ezért engem a segítségnyújtás elmulasztásának veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűncselekménnyel vádolnak.Elsőfokon kaptam 4 hónap 1évre felfügg.De az ügy védem fellebbezett, és az ügyészség is.nagyon félek, hogy mi lesz a 2.fokon tárgyaláson.A jogsimat féltem meg a szabadságom.Büntetlen előéletű vagyok,soha nem okoztam közlekedési balesete, sem kihágást, a buszsofőrt pedig már elküldték a bkv tól, mert több ilyen esete volt már.Kérlek valami bíztatót írj már nekem ha van rá lehetőságed.köszi