tulajdon sértés????forrás főoldal vissza

Advokat 2005.05.27. 21:29

A rendőrségnek le kell folytatnia az eljárást. Az adatokból ki kell derülnie, hogy a baleset milyen körülmények között történt, így fóleg annak, hogy a parkoló autóban volt-e valaki vagy sem, erről a balesetet okozónak volt-e tudomása, kellett-e észlelni egy esetlgesen bent lévő személyt, stb... ugyanis ez alapján dől el, hogy szabálysértésről vagy bűncselekményről van szó. Így tehát vagy a szabálysértési törvény vagy a büntetőeljárási törvény szerint hivatalból kötelesek eljárni az elévülési időn belül. Függetlenül attól, hogy a biztosítási eljárás folyamatban van-e.

Tehát ha az okozó elismerte a baleset okozást a biztosító felé, és annak eljárása alatt azt nem vonja vissza, akkor már csak a ti belátásotokon múlik, hogy feljelentitek-e vagy sem. a balesetről ezek szerint ugyanis jó esetben egy jelentést írt a rendőr, amit nem iktattak ismertlen tettes ellen indult szabálysértési eljárásba, hanem jó mélyen irattároazták, de lehet, hogy egyetlen sort sem írt az esetről...

maxim22 2005.05.27. 17:18

hogy ne legyen félreértés: a rendör akkor mondta hogy nincs esély meg hogy nem tehet tanu nélkül semmit, amikor még a károkozo nem valotta be a tettét.

maxim22 2005.05.27. 17:14

Az auto tulajdonosa bevallotta a bácsikámnak (mivel én németben vagyok) hogy ö okozta a kárt és a baleseti bejelentöt aláirta. Szeretnék többet tudni arrol hogy a rendörségnek mi a kötelessége ilyen esetben. Tud nekem valaki egy könyvet ajánlani. Szerintem hiába nem volt tanunk, a rendörségnek kikellet volna kérdezni az aut tulajdonosát. Most meglesz büntetve, hogy a baleseti helyszint elhagyta, mert feljelentést nem tettem, mivel a rendör azt mondta tanu nélkül nincs esély.

pixel 2005.05.26. 23:01

Ilyen tényleg nincs.Ha beléd rohannak és cserbenhagnak, akkor soha nem lehetne bizonxitani. Igy mindenk cserbenhagyna.A rongálódásból megállapítható az autó .Jelenleg minden kárt a tulajdonost terheli, mindaddig még meg nem nevezi, hogy azidőben ki hajtott az autóval.

Advokat 2005.05.26. 16:57

Ha a rendőr ilyet mondott, akkor nagyon buta volt, mert ez nem így működik.

Ha az autót sikerült azonosítani,akkor az már fél siker. Az autókon lévő rongálódásokból ( pl. anyaglerakódás, festék felkenődés, stb... ) kétséget kizáróan lehet bizonyítani azt, hogy az az autó ütközöt-e a tiédnek. És ekkor annak a biztosítója már köteles lesz neked fizetni, és már egy másodlagos kérdés, hogy azt aki vezetett mikor és hogyan fogják azonosítani!

Írásban, pontos tényállással, bizonyítási eszközök megjelölésével feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen, és ha a rendőrség nem, vagy nem megfelelő szakmai szinten végzi el a munkát, akkor még az is előfordulhat, hogy nekik kell megfizetni a kárt.

maxim22 2005.05.26. 00:54

Németországban élek gyerek korom ota. A mult hetet magyarországon töltöttem és a parkolt automnak egy ismeretlen neki ment. A helyszint jelentés nélkül elhagyta. Miután észrevettem a kárt a rendörséget hivtam. Feljegyezték a kárt kaptam egy bizonylatot és kész. A földön látszot egy fékezési nyom ami a mellete lévö kocsmához vezetet. A pincér elmondta hogy nemrég három fiatal vendég távozott autoval, a nevüket nem tudja, de sürün jönnek és majd holnap kikérdez másokat és elmondja kiaz. A helyszinen találtunk egy darabot ami minket az auto tipusára vezetett és lakk ami az auomon találhato a szinre. Megis találták a magyar rokonaim az autot 6 nap után. A rendörségre mentek. ès engem nagy csalodás ért, mivel a rendörség elmondtza hogy sajnos nem tudnak semmit csinálni, mivel hiába van meg az auto, nincs tanu. A magyar jogszabály meg nem v´di a tulajdont. Azt ajánolja álapodjak meg az illetövel, de az bujkált eddig. Látom magyarország nem németország, hiába van az euban! Ja. A pincér nem mondta el kivolt a tettes, mivel azal joban van. Igy nincs tanum. Mit csináljak? Köszönöm elöre a válaszukat