egyetemistaforrás főoldal vissza

Zoltán György 2005.05.20. 22:29

A hatósági előadónak írsz egy kérelmet, hogy tekintettel jövedelmi viszonyaidra, és helyzetedre; engedélyezze számodra a részletfizetést, vagy "engedje el a fizetést".

Hivatkozhatsz, hogy első és rendkívűli eset,rutintalanság..??? figyelmetlenség...Biztos meg tudod fogalmazni, sírás megy mindenkinek:-)

Aztán vagy figyelembe veszi, vagy nem.Ha Bíróságon lehet csak megfellebbezni, akkor hagyd!Fizess!

Imerősőm egyirányú utcában ment, csak az ellenkező írányból, mert nem figyelt...A szemből szabályosan érkező rendőrautóból kiszáló közegek már írták is a feljelentést...Első körben 5.000.-Ft Szabálysértési Bírságot szabtak ki.Másodikra el is engedték...:-))

hercseg 2005.05.20. 19:02

kedves Screamo!

mindig a zöldkártya használójának kell fizetnie a büntetést.1 rossz hír:ha nem fizeted ki, vagyoni végrehajtásra kerülhet sor, függetlenül attól, hogy van-e jövedelmed.inkább fizesd be, mert a végrehajtás kínos dolog tud lenni.

tisztelettel: hercseg

Nick Name 2005.05.20. 18:20

Neked. A jövedelem hiánya nem ad felmentést, azt a bírság összegének megállapításánál kell figyelembe venni. Eyébként ez nem büntetőügy, hanem szabálysértés.

screamo 2005.05.20. 16:37

Hali,azt szeretnem tudni hogy ha Én egy egyetemista vagyok és megfogtak a rendőrök hogy érvénytelen zöldkártyával közlekedtem és megbirságoltak csak nekem nincs jövedelmem.Ilyenkor kinek kell kifizetni a büntetést?