Jogorvoslat a szabs. bíróság ítélete ellen?forrás főoldal vissza

premike 2017.10.04. 02:20

Köszönöm szépen a válaszod ObudaFan!

Ezek szerint nem túl jók a kilátásaim.Nem marad más, mint bizakodom abban, hogy a bíróság korrektül fog eljárni, bár az első tárgyalás után erős kétségeim vannak.

premike 2017.10.04. 02:12

Vadsuhanc, a saját bőrömön tapasztaltam, hogy van szabálysértési bíróság, de ha nem hiszel nekem, google a barátod:

http://birosag.hu/…gyintezesben

ObudaFan 2017.10.03. 22:51

„az elsőfokú eljárás során semmilyen határidőt nem tartott meg az eljáró hatóság?”

Extrém esetben lehet ez alapjogsérelem, de a döntés érdemére nem hat ki, tehát erre alkotmányjogi panasz nem alapozható.

„nem szembesítette a tanúkat, akiknek a vallomásában nyilvánvaló eltérés volt?van egy fényképfelvétel az autómról, és nem tudják megmondani, hogy azt ki, mikor, hogyan készítette, és ki adta a helyszínelő rendőrnek?a sértett autóján levő sérülések nem összeegyeztethetők az autómon levő sérülésekkel, mégis az én autóm, és én vagyok az elkövető?”

Bizonyítási kérdések nagyon nehezen támadhatóak az Alkotmánybíróság előtt, mert az Alkotmánybíróság nem ténybíróság. El tudok képzelni olyan extrém esetet, amikor az ilyen kérdések sora összességében már a tisztességes eljárás alkotmányos jogát sérti, de így látatlanban nem mondanám jónak az esélyeket egy erre alapított alkotmányjogi panasz esetén.

Vadsuhanc 2017.10.03. 21:51

Pontosan jelöld meg kérlek, hogy hol van itt szó 'szabálysértési bíróságról" ?

Van szabálysértési hatóság és van bíróság. Szabálysértési bíróság nincs.

Talán, ha ismertetnéd a Téged ért sérelmeket nem csak az általad megállapítottak szerint, hanem ami az iratokból kiderül. De egyébként panasszal lehet fordulni oda, az alapján amit a neked küldött a " szabálysértési bíróság". Tuti, hogy a bíróság a panaszjogodra történt ismertetést a végzésében megírta neked .. Vagy nem ?

Kitől van határozatod vagy végzésed? Milyen bíróságtól ?

premike 2017.10.03. 21:15

Vadsuhanc:Szabs.106. § (2) Ha a szabálysértési hatóság a kifogással támadott határozatát nem változtatja meg, a kifogás hatósághoz történő beérkezését követő nyolc - a bizonyítási eljárás lefolytatása esetén tizenöt - napon belül az iratokat a kifogás elbírálására megküldi a 42. § (2) bekezdése szerinti járásbíróságnak. Az ismételt kifogást a szabálysértési hatóság haladéktalanul megküldi a járásbíróságnak.

Vadsuhanc 2017.10.03. 17:23

Szabálysértési Bíróság ?

Az meg ki a manó? Pontosan elmondanád ki az mert én ilyet nem ismerek...... Pontosan ki hozott döntést és miben ?

Lehet velem van a probléma........

premike 2017.10.03. 17:17

Köszönöm szépen a válaszod ObudaFan!

Alkotmányos jogom sérült azzal, hogy:

Valahogy ezek a kérdések a szabálysértési bíróságot sem érdeklik. A tehetetlenségtől falnak tudnék menni...

ObudaFan 2017.10.03. 14:58

Alkotmányjogi panasszal, ha valamilyen alkotmányos jogod sérült. Illetve perújítással, ha valamilyen új bizonyítékot tudsz felmutatni. Mással nemigen.

premike 2017.10.03. 13:09

Tisztelt Fórumozók!

Szeretném kérdezni, hogy amennyiben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt a szabálysértési bíróság előtt folyamatban levő eljárásban a bíróság az ítéletében elmarasztal, élhetek-e bármilyen további jogorvoslattal, felülvizsgálati kérelemmel, stb.?

Előre is köszönöm a válaszaitokat.