haszonélvezeti jog szerzése hamis papirok alapjánforrás főoldal vissza

Dr.Attika 2017.08.16. 13:11

Bizony. Így van.

http://kuria-birosag.hu/…apcsolatarol

Kovács_Béla_Sándor 2017.08.16. 10:30

Meg nem is a büntetőeljárás az adekvát módja a nem létező jog töröltetésének. Meg nem is a földhivatal perlése.

Öreg Tölgy 2017.08.15. 09:58

A 2007-ben elkövetett közokirat-hamisítás 3 év alatt évült el, és természetesen az elkövetéstől számít, azaz jelen esetben, amikor a hamis tényt bejegyezték a nyilvántartásba.

Roxane 2017.08.12. 04:17

Kedves fórumozok, szakértők!

Nővérem 2007-ben haszonélvezetet jegyeztetett be a lakásomra, hamis papirok alapján. Mit tehetek hogy visszaszerezzem a lakásom?

2014-ig anyukám lakott benne, mint haszonélvező. A halála után, 2014 végén derült ki, hogy a nővérem lett a haszonélvező. Az aláírásomat hamisította, a szerződés nem volt ellenjegyezve, sem hitelesítve, a földhivatal mégis elfogadta. A szerződésben az áll, hogy kifizettett készpénzben nekem a szerzodés aláírásaval egyidejüleg 6M-ot a haszonélvezeti jogért, amikor feketén-fehéren bizonyítható hogy 20.000 mérföldel arrébb egy másik országban tartózkodtam. Átutalási bizonylatot meg nem tud felmutatni, mert nem utalt át egy filért sem.

Kerestem egy ügyvédet, bepereltük a földhivatalt, 2 évig tartott az hogy a bíróság visszadobta az egészet azzal, hogy nem fognak ezen változtatni, arra hivatkozva, hogy 30 napom volt a fellebezéshez. Csakhogy 2007-ben a határozatot sem én, sem anyukám nem kapta meg, mert pont abban az időben anyukám nálunk volt látogatóban több mint két hónapot. Én külföldön élek már több mint 20 éve.Senki nem gyanakodott semmire, teljes volt a bizalom, olyannyira, hogy a nővéremmel még közös bankszámlát is nyitottunk.A nővéremnek nagy gyakorlata van a pereskedésben, két fia van, két apukától, mind a kettőt perelte gyerekelhelyezés, gyerektartás, láthatás, stb. Ez csak annyiban tartozik ide, hogy milyen karakter.

Miután a földhivatal ugyanazt a határozatot kiállította, a bíróság az tanácsolták hogy a forduljunk a rendörséghez. Ez meg is történt, a rendőrség viszont azt válaszolta, hogy elévülés miatt megszünteti az ügyet. Az elévülést 2007-től számoljak, nem akkortól amikor kitudodott.

A lakásom kb 50M -t ér, és egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a magyar jog szerint büntetlenül lehet lopni , csalni, csak éppen ügyesen kell csinálni, kivárni a megfelelő alkalmat!

Mit lehet ilyen esteben tenni?Mikor évül el egy közokirat hamisítás? És mikortól számolják?

Köszönöm a tanácsokat!