Sürgős!!!forrás főoldal vissza

kores 2005.06.29. 15:35

SziaIgazad van igy szol pontosan, én nem jegyzem meg ennyire szó szerint a meghatározásokat s igy csak felszínesen emlékszem,bent nagyon sok könyvet olvastam a témában.kores

Nick Name 2005.06.29. 14:38

Kedves kores,

kérdésedben ott a válasz: az előzetes nem büntetés. Ehhez képest, ha mondjuk valaki 1 év 6 hónapot kap, akkor annak kell arányosnak lenni az alanyi és tárgyi büntetéskiszabási körülményekkkel, függetlenül attól, hogy esetleg az előzetes beszámításával már nincs belőle hátra semmi, vagy éppen még az egész hátra van.Egyébként olyan szabály, amit Te írtál, kimondva nincs, a büntetés-kiszabás szabálya a következőképp szól:

Btk 83. § (1) A büntetést - céljának (37. §) szem előtt tartásával - a törvényben meghatározott keretek között úgy kell kiszabni, hogy igazodjék a bűncselekmény és az elkövető társadalomra veszélyességéhez, a bűnösség fokához, továbbá az egyéb súlyosító és enyhítő körülményekhez.

Persze ez csak az elmélet, gyakorlatban valami szerepet mindig játszik a döntésben. Nehezebb a helyzet többvádlottas ügyben, ahol a belső arányosság miatt az egy-egy vádlott büntetéséhez való hozzányúláskor mindig tekintettel kell lenni a többiére is.

kores 2005.06.29. 09:56

Szia Cola!Eszemben sincs védeni,sőt inkább azt mondom hogy sokakat el sem ítélnek aki odavalo,csak vannk ilyen furi esetek amikora miértre nem találom a választ.kores

Cola (törölt felhasználó) 2005.06.29. 06:50

azért ne legyünk felháborodva, ha egy bűnözőnek börtönbe kell vonulnia...

kores 2005.06.28. 21:59

szia N.N!Igen,ez tudom,hogy igy van,már azt is tudom,hogy az előzetes nem büntetés,hanem eljárásjogi cselekmény.Olvastam olyant hogy a végrehajtanó szab.vesztésnek illeszkednie kell az egyénnek a társadalmoba való visszailleszkedéséhez.A példánkban ez hogyan illezkedik?kores

Nick Name 2005.06.28. 06:36

Természetesen semmi értelme nincs évek után két hétre visszaküldeni valakit, de a büntetés kiszabása során sok minden figyelembe vehető, kivéve az addig előzetesben töltött idő.

kores 2005.06.27. 20:47

sziasztok!Ez Pest Megyei B.-on volt,egy autotolvaj banda ügyében hozott a tanács itéleteket,köztük ezt az ominozust is,ha jol emlékszem tizenkettő vagy tizenhárom napra kellett visszamenni a delikvensnek.Az elkövetés után öt évre sikeredett lezárni az ügyet,én mint laikus mai napig nem értem igy ebben a formában mi értelme volt visszakűldeni bárkit is.Tudja valaki?kores

bigger 2005.06.27. 15:27

Szia Nick!

Köszönöm a választ, megpróbálok akkor keresni egy topicot.

Köszi addig is, további szép napot!

Nick Name 2005.06.27. 14:43

Kedves bigger,

a 8:40-es kérdésedre válaszolnék kores helyett, ha nem baj: természetesen, akár egy le nem töltött napot is le kell tölteni, illetve csak amiatt nem lehet enyhébb büntetést kiszabni.

A nekem szóló kérdésedet javaslom, hogy tedd fel egy ezzel foglalkozó topicban, a végrehajtás ugyanis ugyanúgy folyik, mint egy polgári ügyben, a polgári végrehajtó csinálja, nekem nincs rálátásom.

Üdv,

bigger 2005.06.27. 11:45

Szia kores!

Még annyit elárulsz, hogy helyileg hol volt ez az ítélet? És milyen típusú ügyben?

Előre is köszi

bigger 2005.06.27. 08:45

Szia Nick!Újabb kérdésem lenne.A házamat zár alá helyezték és ugye el fogják majd árverezni. A kérdés az, ha megvan a 2.fok és esetleg nem kell mennem , akkor mennyi időm van arra, hogy kiköltözzek? Mi a gyakorlat időben erre vonatkozólag?

Mert mostanában hallottaqm, hogy a Benkő p ex neje 1 éve be sem vonult és még mindig a lefoglalt házban bújkált. Eddig nem jutott oda a végrehajtás?

Köszi a választ!Szép napot!B.

bigger 2005.06.27. 08:40

Szia!

Hát ez elég vicces!Ezek szerint akár 3 nara is visszaküldik az embert ?

kores 2005.06.20. 18:56

sziasztokAz Én ügyemben (10vádlott volt benne)10 honap előzetest tőltő ,kapott 14 honap börit.A z itélet után a biroság folyosolyán azon röhögcséltek ,hogy előbb otthon lesz,mint hazaér a bentről irt levele.kores

bigger 2005.06.13. 11:22

Szia Nick!

Köszi a választ, meglátjuk mi lesz és főként mikor.

Ha lesz még kérdésem vagy valami fejlemény jövök ide hozzád ezerrel!:-))

Köszi mindent!

Szép Napot!

Nick Name 2005.06.13. 05:41

Kedevs bigger,

utólag s köszi a jókívánságot. A büntetés kiszabáa kapcsán bármi megeshet. Br elméletileg neem lenne szabad figyelembe venni a büntetés kiszabásánál, hogy ki mennyit volt előzetesben és mennyi a hátralévő idő, tapasztalataim szerint nem kizárt, hogy előfordul.

Üdv:

bigger 2005.06.11. 10:55

Szia Nick!

Nagyon köszönöm a leveled, ez egy kis erőt ad a küzdelmemben.

Ez a felező csak annyiban sántít nálam, hogy én 2 hét híjján voltan 1 évet előzetesben. Tehát ha ezt alkalmazná a T bíróság, akkor azt jelentené, hogy 2 hétre kellene bevonulnom. Azt még kibírnám, de gondolom, hogy ilyen ítéletet ők nem szívesen hozznának nem? Vagy megesik az ilyesmi?

Még annyit kértünk a végén alternatívaként ha kvázi semmit nem tudnak elfogadni akkor legalább fogházra minősítsék . Akkor ez valamicskével több, mint 4 hónapot jelentene. De nagyon remélem erre nem kerül sor.

Az autós ügy 2 hete történt, azóta nem kaptunk semmiféle feljelentést, persze lehet ez sem megy gyorsan. Remélem minnél előbb megkapom a papírokat.

Köszi a válaszokat, nagyon jó pihenést a hétvégére!

Üdv

Bigger

Nick Name 2005.06.10. 09:36

Szia Bigger!

A felezés - gondolom a Btk 47.§ /3/ bekezdésre gondolsz, - jó ötlet, azt feltétlenül vegyétek bele. Más alternatívának nem látom az értelmét. Feltételezem, hogy a további ennyhítésre gondlsz, hogy már kitöltött legyen a büntetés, de azt - ha úgy gondolják - úgyis megteszik. A felezés nem ennyire kézenfekvő, pedig jó eszköz arra, ha valaki cselekményének nagy a tárgyi súlya, de kedvezőek a személyi körülményei.

A kocsi kapcsán nyugodj meg, azt attól kezdve használhatjátok, amióta jogerős a zár alá vételt megszüntető végzés. Az, hogy a rendőrség mit kapott, vagy mit nem, ügyviteli kérdés, Ti a jogerős végzéssel utólag is igazolhatjátok a jogszerű használatot.

Neked is kelemes hétvégét kívánok, üdv:

bigger 2005.06.10. 08:02

Jó reggelt Nick!

Örülök, hogy valaki már visszatért hozzám.A fellebezést már megírtuk, tulajdonképpen azokat a dolgokat írtuk bele, amiket már itt is megrágtunk.Az szüleim és az én betegségeim, a megbánás, kármegtérítés, jó magaviselet az előzetes alatt, valamint a jelenlegi munkahelyem és jó teljesítményem. Hát meg látjuk mire lesz elég:-)

A másik kérdésem szokásos dolog e , hogy kérem a bíróságot arra, ha nem látja lehetőségét a felfüggesztettnek, akkor még azon kívül más alternatívákat is kérjek?Gondolok itt felezésre stb..?

A másik kérdésem pedig lentebb volt a zár alatt lévő gépkocsival kapcsolatban.

Köszönöm, hogy segítesz és nagyon jó hétvégét neked és kicsivel jobb időt is!

Üdv

Nick Name 2005.06.10. 05:42

Kedves bigger,

mondd a kérdésed! Természetesen szívesen válaszolok bármire (bár pont most hétvégén nem leszek itthon). És ha lehet, egy picit szűkebben annál, minthogy mi legyen a fellebbezésben...:)))

bigger 2005.06.09. 13:57

Hahóóóóóóóó!

Senki nem beszél már velem?

Mi történt veletek?

bigger 2005.06.07. 09:22

Szép Napot!

Mindenki nagyon eltünt!!Nem válaszol senki??

Ma megyek az ügyvédemhez megírjuk a fellebbezést. Adhatnátok némi jótanácsot mi az ami feltétlen legyen benne. Persze az ügyvéd valószínűleg tudja mit írjunk, de hátha valami fontos dologon átsiklanánk, aztán lehet, hogy fontos lenne.

Várom a leveleket!

Textilhal! Minden ok???

Üdv és szép napot Mindenkinek!

bigger 2005.06.03. 08:24

Jó reggelt Textilhal!

Remélem teljes már a regenerálódás !

Sajnálom , hogy a lábaddal ez van, de talán tényleg elveszi kicsit a figyelmedet másról .:-))) Remélem minden rendbe jön hamarosan.!

Van valami új fejlemény?

A telefonkártya nagy kincs odabent! De ezek szerint többet telefonálhat, mint mi az előzetesben. Ott csak hetente 1x5 perc u.n családi és 1x5 perc ügyvéd. Hát ez semmire sem volt elég. Pláne ha pl az ügyvédi irodában nem az ügyvéded vette fel, -mert nem volt bennt-akkor is úgy vették , hogy megvolt a heti beszélgetésed. Elég gáz volt.Nem szeretném újból átélni.

Na látod, ez az amit nem tudok, hogy ők honnan fogják azt tudni, hogy példamutatóan élek, meg hogy rendben van minden körülöttem??

Remélem valahogy megoldódik. Minden este mostanában lefekszem és azon kapom magam, hogy az jár a fejemben, hogy mit fogok mondani az utolsó szó jogán.?

Na most megyek dolgozni, este vár egy jó kis Neoton koncert, holnap meg a balatonon egy szülinapi buli.

Jó hétvégét mindenkinek!

Textilhal 2005.06.01. 12:25

Kedves bigger!

Köszönöm a gratulációt, a pihenés valóban jól esett és úgy érzem, meg is érdemeltem már. Sajnos egyelőre az álláskeresés csúszik egy kicsit, mert megint műteni fogják a lábamat, most éppen Budapesten. Pontosan még nem tudom, mikor, mert az a prof aki csinálni fogja, jelenleg külföldön tartózkodik. Kb. 3-4 hét múlva derül ki, hogy mikor lesz az operáció. Részleteket is akkor tudok majd meg a műtétről. Most annyit tudok, hogy ez egy új eljárás, 1-2 hónapja alkalmazzák, de csak Bp-en és csak egy kórházban. Az én problémámra azonban éppen ez a legjobb megoldás, úgyhogy érdemes belevágni (szó szerint...) és megpróbálni. Bár nem lesz egyszerű (cuccolni, utazni, látogatni, hazajönni stb.), de majd lesz valahogy. Úgy még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy! :)

Arra, hogy valóban megbántad amit tettél és azóta is példamutatóan élsz, kézzelfogható bizonyíték az, hogy jó munkahelyed van, ahol igencsak megállod a helyed és elégedettek veled. Én úgy érzem megtudod majd győzni őket (Tisztelt Bíróságot) arról, hogy az előzetesben töltött idő elég volt neked, már teljes mértékben megbűnhődtél azért, amit elkövettél. Bízom benne, hogy így lesz!

Az álmok gondolom a bizonytalanságból erednek, mert nem tudod, hogy vissza kell-e még oda menned, vagy nem. Nyilván valahol tudat alatt mindig ott kószál ez a gondolat a fejedben, éjszaka pedig időnként akcióba lép a kétség. Azért remélem, hogy szoktál szépeket is álmodni, másról és máshogyan! :)

A párom tegnap felhívott telefonon, és újabb levelet is írt. Szerencsére tévedtem, egész jó volt a hangja, még nevettünk is nagyokat a 10 perc alatt. Küldtem neki telefonkártyát és fogok is még, amikor csak tehetem. A jövedelmem sajnos elég karcsú (rokkant nyugdíj), de megteszem, amit csak tudok. Júniusban csomagot is szeretnék majd küldeni neki, telepakolom minden finomsággal, amit csak szeret!!! :)))

Most mennem kell, majd jövök!

Neked is szép napot!

bigger 2005.06.01. 10:13

Jó napot Mindenkinek!

Örülök, hogy minden rendben Textilhal!Gratulálok a vizsgáidhoz, ez igazán szép teljesítmény! Gondolom jól esett ez a kis pihenés.

Hát én is örülök, hogy sikeres vagyok, csak nem tudom ezt hogyan lehet a bíróság tudomására hozzni, hogy el is higyjék. Mert ugye magáról mindenki mondhatja, hogy mennyire szuper -hiper de annak kellene kézzel fogható bizonyítéka legyen.Hát nem tudom!?

Sajnálom, hogy ha a párod ki van borulva, vagy legalább is úgy érzed. Sajnos mindig van az embernek ott bennt hullámvölgye, amikor kicsit belegondol, hogy mennyi van hátra még és úgy érzi nem bírja ki.

Én éjszaka megint arról álmodtam, hogy bennt voltam, csak most annyi volt benne a jó hogy 4 embert sabadítottak éppen és én köztük voltam. Sajnos minden héten bejön egy álom benntről és nem tudom ezt, hogy lehetne kiküszöbölni. De gondolom, amig nem fogom megtudni a végleges döntést, addig nem nagyon fogok tudni szabadulni tőle.

Fontos, hogy írj Neki, ez biztos nagyon jót tesz a kis lelkének! Ahogy olvasom ezzel nem lesz problémád.

Remélem azóta már megint jött levél és kicsit jobb hangulatú!

Te most a vizsgák után mit fogsz csinálni? Dolgozol valahol vagy tanulsz még valamit?

Na szép napot mindenkinek!

Textilhal 2005.05.30. 19:54

Sziasztok!

Bocs, bigger... Itt vagyok és élek:)

Szombaton megvolt az utolsó államvizsgám, négyest kaptam. Azon a héten végig tanultam, mint a megszállott. Szombat délután óta pedig gyakorlatilag (majdnem) folyamatosan aludtam, enyhén szólva leszívott az elmúlt két hónap.

Örülök én is, hogy sikeres vagy a munkádban, ez mindenképpen töltést ad neked és valóban előny az "ügyed" szempontjából is. Csak így tovább! :)

A párom holnap lesz bent 3 hete, sokkal többnek tűnik. Nem csak nekem, hanem neki is. Épp ma kaptam meg tőle a negyedik levelet és talán ez volt az első, amin úgy éreztem, hogy rendesen ki van borulva.

Most, hogy vége a nagy tanulásnak, több időm lesz írni neki. Szerencsére jó az írókám, 7-8 oldalig le sem állok általában... :)

Most nincs időm többet írni, mert megyek el itthonról egy kicsit lazítani.

Majd jelentkezem, legyetek jók és vidámak és írjatok, ha lesz rá időtök. Ígérem, ezután én is sűrűbben jelentkezem majd.

Pá!


bigger 2005.05.30. 09:01

Hahóóóó Textilhal!

Minden rendben??Írj! mi ez a nagy hallgatás???

Üdv

bigger 2005.05.30. 09:00

Jó reggelt Nick!

Tök jó , hogy így ismeretlenül is örülsz a sikeremnek.

Nem tudom ezt milyen formában kéne a bíróság elé tárnom? A fellebbezésbe írjuk bele, hogy milyen jó véleménnyel vannak rólam? Vagy jó volna a főnökömtől egy értékelés? Bár az nehéz lenne, mert nem tudja a történetet. Még azt hinné, új munkahelyet keresek.

Az jó hír, hogy lesz tárgyalás, bár gondolom a bíráknak így jóval több munkájuk is lesz. Nem?Igen a papír azt jelenti. Ezek szerint a másod fok talán még meg sem kapta?

Lenne egy kérdésem ismét.Sajnos az történt, hogy az eljárás alatt a párom nevén lévő egyik gépkocsit zár alá helyezték. Miután kiderült, hogy nincs köze a dologhoz, az elsőfok feloldotta a zár alól a gk-t és ez jogerős márciustól. A forgalmit még nem kaptuk vissza de biztosítást már kötöttünk rá. Az én nevemre mert a páromnak van egy másik kocsija és így ezen én vagyok az üzemben tartó. Szombat éjjel egy esküvőről haza menet rendőrségi ellenőrzést kaptunk. És kiderült, hogy még nem lehetne használni az autót, mert a rendőrség még nem kapott semmi papírt a bíróságtól. Gondolom valami büntetés-szabálysértés lesz, de félek, hogy esetleg ez az eset a másodfokon rám nézve nem bizos, hogy túl jó. Lehet ebből valami bajom?Köszönöm a választ előre is!

Üdv!

Nick Name 2005.05.27. 05:35

Kedves bigger,

örülök a sikereidnek. Ha ilyen fontos és jó munkát végzel, érdemes erről is egy kis összeállítást készíteni a másodfoknak, a büntetés kiszabása körében jelentősége lehet.

Ha az "elsőfokról kapott papír" alatt az ítéletet érted, akkor az csak azt jelenti, hogy az elsőfokú bíró írásba foglalta azt, és továbbküldte a megyei (fővárosi) főügyészségnek. Õk is véleményezik az elsőfokú ítéletet,és utána küldik meg a másodfokú bíróságnak.

És még annyit szeretnék mondani, hogy - mint egy másik topicban is láthatod - immár nem kell tartani attól, hogy tárgyaláson kívül intézik el a fellebbezésed, hála az Alkotmánybíróságnak. Tehát mindenképpen lesz lehetőséged arra, hogy személyesen mondd el az indokaid a bíróságnak.

Üdv:

bigger 2005.05.26. 08:21

Sziasztok!

Mindenki eltünt?

Én újból itt vagyok. A külföld jó volt, az anyacég ellenőrizte a mi munkánkat és az enyémben nem talált hibát!!!! Ez jó!:-)

Tegnap mire hazaértem, megkaptam a papírt az elsőfokról. Bár az ügyvédem tegnap még nem, biztosan majd ma. Ez azt jelenti, hogy a 2 fok is most kapta meg az anyagom?

Üdv mindenkinek !

bigger 2005.05.23. 14:34

Sziasztok!

Jól levagyok maradva , kicsit sűrű volt a hétvége és most is pörgésben vagyok, mert holnap külföldre kell mennem 2 napra -munkából kifolyólag-és egy csomó anyagot össze kell még szedbnem.

Akkor lássuk sorban:

Kedves Textilhal!

Köszönöm a jó kívánságokat, nagyon jól sikerült a buli, ahúgomék teljesen odáig voltak az örömtől, én meg a tudattól, hogy örömet szerezhettem Nekik és a család együtt lehetett. Nagyon szupi volt az idő is jókat ettünk, ittunk-bár én csak üdítőt, mert az alkoholt nem szeretem. :-)Remélem neked is nagyon jól telt a hétvégéd, megnyugodtál egy kicsit és kevesebbet "agyalsz". Biztos jött már levél vagy valami hír újból felőle nem?

Én is úgy gondolom, hogy biztos sok múlik azon, hogy a bírónál mennyire vagy szimpatikus első ránézésre, és ő mit lád benned abban a pár percben. Remélem , hogy sikerül megismertetnem magam velevalamennyire, hogy ő is úgy lássa , hogy nálam már ez is elérte célját.

Azért borzasztó nagy felelősség az ővék, hogy emberek felett ítélkeznek, minden elismerésem azé, aki megpróbál a legtárgyilagosabb lenni. Bízom benne , hogy van ilyen!

Írj, hogy mi történt veled!

Kedves Nick és Hercseg!

Remélem a próféta beszél belőletek! Ma is azt álmodtam az éjjel, hogy "ott" voltam és borzasztó szorongásos érzésem volt. Nagyon rossz még álomban is nemhogy a valóságban , és ráadásul ilyenkor nagyon nyúzott vagyok és ki vagyok.

Én is úgy gondolom, hogy a nagy jelenetekkel csak ront az ember a helyzetén és én nem is vagyok ilyen. Soha nem tudok jópofizni se senkivel, csak azért , hogy én abból előnyt kovácsoljak magamnak bármilyen téren.

Úgy fogok tenni , ahogy mondtad, mert én is ezt látom a járható útnak és ez jellemző inkább rám(az egész eljárás folyamán is az volt), hogy korrektül elmondtam a dolgokat és próbáltam az ő szemszögükből is nézni a dolgokat, megérteni őket, bármennyire rossz is volt ez az én számomra.Ha kapok valami értesítést szólok azonnal!

Ezt az adatos ügyet tényleg nem is akarom feszegetni, csak rosszul esik, persze nem ez az egyetlen dolog, ami rosszul működik ebben az országban. Igen , vannak rendesek is. Az egyik mondta, hogy ő még a szüleinek sem mondta el, nem akart engem kellemetlen helyzetbe hozzni és nem is tudja, hogy mi a pontos szitu. Reméli megoldódik számomra jól.Na a másik meg elmondta fűnek -fának, a szüleim hallották vissza, persze már mástól , aki hála Istennek lecseszte az illetőt, hogy hogy jut ilyesmi az eszébe, biztos azért vagyok a gépben, mert többszőr betörtek hozzám. Szóval kellemetlen, de ha csak ennyi lenne, akkor jó lenne.

Köszönöm a biztatást , mindenképpen jelentkezem mi a fejlemény!

Írjatok!Csütörtökön újból leszek, aztán utána legközelebb hétfőn.

Üdv mindenkinek! És köszönöm , hogy vagytok és bátorítást adtok a jó tanácsok mellett!

hercseg 2005.05.20. 18:57

kedves Textihal és Bigger!

régebbi kérdésre válaszolok(természetes-e, hogy bármely bv-alakalmazott hozzájuthat az adataidhoz?):nem megengedett, de sajnos a gyakorlatban rendszeresen megvalósul.ellene nem lehet igazából tenni semmit, a titoktartás kötelezi őket - elvileg.a gyakorlat az ellenkezője.ha megkéred őket, hogy ne beszéljenek erről, 90%-ban megteszik.a smasszer is ember sőt a nagyrészének szíve is van/tapasztalat/.nem érdemes nyíltan fellépni ellene,mert helyzeti előnyük igen nagy.sajnos ez van.mindkettőtöknek sok kitartást kívánok!bízom benne, kedves Bigger, hogy nem kell bevonulnod!Nick Name megírta, hogy miért, csak ismételném őt. sok szerencsét kívánok mindehhez!

Textilhal 2005.05.20. 12:09

Még néhány gondolat...

Az érzelemhiány tulajdonképpen nem baj, helyesebben az nem baj, ha nem látszik rajtuk kívülről semmi. Attól még belül jól működhetnek a "dolgok". Úgy gondolom, hogy a bíró mérlegelési jogköre valahol erről is szól, képtelenség kizárni teljes egészében a szubjektív véleményt és érzéseket. Mérlegeli a tényeket, bizonyítékokat, körülményeket és dönt mindezek alapján, a törvénynek megfelelően.

De kérdezem én: ki az, aki figyelmen kívül hagyja annak az embernek a reakcióit, viselkedését, tekintetét, beszédstílusát, öltözködését (etc.), akinek sorsáról dönt? Tehát van-e olyan bíró, aki képes ezektől teljesen függetlenül dönteni?

Ez - véleményem szerint - már nem a szenvtelenség, vagy rosszabb esetben közöny problémája, hanem a tárgyilagosság követelményének kérdése. Mert ebből aztán sok kell legyen egy emberben, aki ezt a hivatást választja. De mennyi az, ami még hasznos a tevékenysége során és mennyi, ami viszont már közelebb áll a fent említett kategóriákhoz?

Megjegyzés: belőlem például pontosan ez a tárgyilagosság hiányzik, ami kell ehhez a szakmához. Vagy ez kifejlődhet az idők folyamán? Nem tudom. Jelen pillanatban és az eddigiek alapján úgy érzem, éppen ezért áll tőlem messze az a szerep, hogy valakinek azt mondjam: 2 év letöltendő.

Na, ha filozofálgatok, abból nem lesz polgári jog államvizsga! :)

Amúgy meg lehet, hogy nem csak a tárgyilagosságban szenvedek hiányt, hanem az agyammal is van némi probléma. Önálló zálogjog??? Ez nem megy bele a fejembe. Ha egyszer fogalmi eleme, hogy járulékos, akkor hogyan lehet önálló?

Most ebéd, utána pedig ismét belemerülök, hátha megvilágosodok...

Nick Name 2005.05.20. 09:44

Jó reggelt Nektek is!

Kedves bigger, az egészen bizonyos, hogy nem lenne szabad térdre esni és úgy zokogni, az ilyen nagyjeleneteknek gyaran rosszabb a hatása, mintha annyit se mondanál, hogy bikkmakk. Én röviden talán úgy mondanám: arról kell meggyőznőd a bírókat, hogy Nálad a büntetés véljai már teljesültek. Beláttad a hibádat (bűnöd) és annak nagyságát, amennyire tellett, igyekezted helyrehozni, rendezted az életed, további hasonló elkövetés még alkalom esetén sem fordulna meg a fejedben, így a büntetés céljai Nálad további szabadságelvonás nélkül is elérhetőek.

Ehhez pedig nem zokogni kell, hanem intelligensen, hitelesen és őszintén beszélni. Minden attól füg, hogy mennyire "jön ez át". A nyilvános ülésen az utolsó szó jogán lesz alkalmad beszélni, arra ez kiváló alkalom. Ha a másodfokú bíróság tanácsülésen - azaz a részváételed nélkül - kívánja elbírálni az ügyet, akkor erről értesítést fogsz kapni. Ebben az esetben kérlek, jelezd azonnal, aztán majd gondolkodunk! :)

Kedves textilhal,

tökéletesen egyetértek azzal, amit írtál. A kívülről látszó szenvtelenség nem biztos, hogy érzelemhiányt takar (bár kétségkívül van olyan is). Egy másodfokú tárgyalás pedig valóban nem hosszú idő, de arra, amit az előbb leírtam biggernek, pont elegendő.

Köszönöm a jókívánságokat, Nektek is kellemes hétvégét!

bigger 2005.05.20. 08:31

Jó reggelt Nick!

Hát én minden erőmmel azon vagyok, csak nem tudom ezt a meggyőzést hogy tudom kivitelezni . Korábban írtad, hogy nem is biztos hogy lesz tárgyalás és ha lesz is gondolom nem tart túl soká. Ott is gondolom kérdeznek én meg válaszolok, de a lelkembe nem biztos , hogy belelátnak,hogy mennyire megviselt, mennyire bánom. Azt talán leszürhetik az ügyvéd álltal beadott papírból , és az aktáimból hogy bevallottam, segítettem, a megtérítésben is partner vagyok. A bv-ben is csupa jó voltam.Azt mégsem mondhatom vagy igen , hogy én mennyire rendes vagyok és azóta mennyire példamutatóan élek ?Nem tudom, hogy kell ilyen helyzetben viselkedni. Nem akarok nagy drámai szinészetet előadni , térdre esni és úgy zokogni. Csak szeretném ha látnák rajtam, hogy tényleg mennyire megbántam és ez tényleg egy tévedés volt és érett vagyok arra, hogy ennyi kis bizalmat szavazzanak nekem. Szóval ez elég nagy feladat, de ha van ötletet, akkor szívesen veszem!

Üdv és jó hétvégét!

Textilhal 2005.05.20. 08:20

Még-még valami:)

Nick, Neked is jó hétvégét!

Textilhal 2005.05.20. 08:19

Még valami:

A kedvesem másodfokú tárgyalása össz-vissz 15 perc volt, mindennel együtt. Ott már 3 hivatásos volt, szenvtelenek és unottak voltak. Persze mit vár az ember, ez nekik csak egy ügy a sok közül. Õk dolgoznak és ítélkeznek, az ő oldalukról szemlélve valóban nincs miért keseregni. Félreértés ne essék: nem hibáztatom őket. Aki hibázott, az (többnyire) mindig az, aki a vádlottak padján ül.

De azért van köztük emberséges, még ha nem is látszik rajtuk, minek mutassák ezt. Szeretném azt hinni, hogy a többségük az. A megbánásod sokat nyomhat a latban. Ne aggódj!!!

Pápá:)

Textilhal 2005.05.20. 08:13

Szia bigger!

Nem tudom, ezt még elolvasod-e előtte, mindenesetre nagyon kellemes hétvégét kívánok Neked! Az idő miatt nem kell aggódnod, reggel hallgattam a rádiót és állítólag napos, száraz idő lesz 20 fok feletti hőmérséklettel. Megvan!!! Meteorológus leszek inkább... :)))

Tök jó ötlet a meglepetés buli, biztosan jól fog elsülni és örülni fognak.

A sírásról annyit, hogy annyira örültem, amikor felhívott, olyan boldog voltam, hogy max. emiatt bőghettem volna. De mivel kevés volt a 10 perc (mégis mindennél többet ért), nem akartam pityergéssel elhúzni az időt. Annyira megnyugtató volt a hangja, éreztem rajta, hogy TÉNYLEG jól van! Egyébként az a típus vagyok, aki elég nehezen sírja el magát, ahhoz már nagy gebasznak kell lenni. Sajnos, vagy szerencsére, nem tudom. Talán könnyebb és hasznosabb lenne néha sírni. Majd pucolok hagymát:)

Próbálj meg nem gondolni arra, ami ESETLEG vár Rád. Tudom, mondani könnyű...

A lényeg, hogy most hétvégén érezd magad nagyon jól a családoddal!

Nick Name 2005.05.19. 17:17

Kedves bigger,

hát pont ezt, amit a végén írtál, erről kellene meggyőznöd a másodfokú bíróságot. Nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Az elsőfokú tanácsból meg ne vonj le következtetést, ott egy bíró van és két népi ülnök, ami az esetek többségében tényleg csak dísz. Másodfokon viszont három hivatásos bíró.

bigger 2005.05.19. 17:13

Szia Textilhal!

Na látod! Minden elrendeződik! Gondolom nagyon jó, hogy tudtál vele beszélni és gondolom, hogy alig bírtad bőgés nélkül igaz?Hát igen a posta nem a leggyorsabb de azért működik. Most már ideje, hogy kicsit megnyugodj! És vígasztaljon, amit Nick írt, hogy lehet még másfél év sem lesz!

Hát ez eléggé eldöntendő kérdés, hogy mi legyél. Gondolom nagy dilemma. De biztos megtalálod a legmegfelelőbb utat!

Én tök jól vagyok ha nem gondolok arra , hogy mi várhat rám és nem kéne mindig úgy gondolkodnom, hogy most ezt mégsem veszem meg, mert ha menni kell akkor hiányozni fog az a pénz. Meg néha azon kapom magam, hogy az üzletben nézelődöm, és nézem az olcsó tusfürdőket stb, hogy ha menni kell akkor majd azt veszem.

A melóhely nagyon jó, a magánélet is.Most készülök hétvégére a húgom 30 éves lesz holnap meg a sógorom is annyi volt a múlt héten és szerveztem nekik egy meglepetés kerti partyt vidéken a szüleinknél. Remélem jó idő lesz és örülni fognak. Én már nagyon be vagyok zsongva. Nagyon szeretek adni, örömet okozni.

Úgyhogy lehet már csak hétfőn tudok beugrani, de addig is írjatok!

Neked és Nick-nek is nagyon jó hétvégét!

bigger 2005.05.19. 17:03

Szia Nick!

Hát sajnálom, de remélem valami hasonlóan megértő tanács lesz. Egyébként erről is megvan a rossz tapasztalatom. Az első fokon drága bírónő elvonult magában a másik két idősödő hölgy meg más irányba. Úgyhogy egyedül eldöntötte, hogy mit ítél a tanács:-)

Persze nem pattogok, tényleg nem kaptam az esethez képest sokat, csak tényleg rossz lenne most fél év miatt mindent tönkre tenni. A magánéletem, a munka és az egészségem is. Gondolhatod milyen borzasztó minden nap arra gondolni, hogy mi van ha menni kell és újból átélni mindent.

Én a felfüggesztettel is tökéletesen elégedett lennék, tudom bűnhődni kell. De ha elérhető a bűnhődésem így is, akkor ne zárjanak be!!!!

Textilhal 2005.05.19. 09:34

Yeeeeeeesssssssssssssssss!!!!!!!!! :))))))))))

Most hívott a párom! Jól van, minden oké. A társai jó arcok, a kaja pont jó. Vállalt takarítást, így minden nap fürödhet. Jövő héttől valószínűleg a konyhán is fog dolgozni. Tényleg jól van, éreztem a hangján.

Azt hiszem most valóban megnyugodtam...

Tegnap kapta meg a levelemet, este válaszolt rá, de csak ma küldik, tehát nem valószínű, hogy ideér pénteken, majd csak hétfőn.

Megyek tanulni, majd jelentkezem.

Sziasztok és további kellemes napot! :)

Textilhal 2005.05.19. 08:17

Sziasztok!

Igen, így a "célegyenesben" már valóban kellene tudnom, hogy mi lesz velem. De egyelőre még nem tudok semmit. Talán későn érő típus vagyok, nem tudom. 25 éves vagyok (lassan 26), de még keresem a helyem, ezt asszem már írtam. Majd meglátjuk. Van valami, ami nagyon érdekelne és úgy gondolom, közelebb állna hozzám, mint az ügyvédkedés vagy bármilyen jogászkodás. Ez pedig a pártfogó felügyelet. Ezzel csak az a gáz, hogy mivel nem kifejezetten (illetve kifejezetten nem) jogász-szakma, nem számít bele a gyakorlati időbe, tehát nem lépek vele a szakvizsgához vezető útra. De ha nem akarok jogász lenni, akkor meg minek a szakvizsga, nem igaz? Na, szóval még minden zavaros...

Azt írta, a társak jó fejek, semmi gond nincs velük. Remélem, hogy ez kölcsönös és ők is ugyanezt gondolják a kedvesemről. De szerintem ezzel nem lesz gond, őt ismerve. Ha leszámítom az elfogultságomat (szerelem), akkor is tény, hogy toleráns és alkalmazkodó típus. Gondolom a következő levélben majd erről is ír részletesebben, hogy hogyan jönnek ki egymással.

A koránkelés sem probléma neki, mert a munkája miatt eddig sem pocolt sokáig az ágyban reggel. Szóval bírja a gyűrődést. :)

A konyhán fog melózni, jövő héttől küldik valami tanfolyamra (higiénia), aztán kezdődik majd a munka. Örülök, hogy dolgozni fog, szerintem ő is. Jobb így neki.

A mondást ("Ami nem öl meg, az megerősít") én is ismerem és maximálisan egyetértek ezzel.

Remélem te jól vagy és minden rendben melóhelyen, pároddal, családdal. Tudom, nem könnyű így élni a mindennapokat, hogy ott lebeg feletted ez a dolog, mint valami sötét felhő. Sok kitartást kívánok Neked és a végkifejlettre a legjobbakat! De szeptember-október még messze van.

Kedves Nick! Ezek valóban jó hírek! Úgy gondolom, hogy a "nagyon nagy vagy sok stikli" kizárt, úgyhogy marad a másfél év! :)Egyébként azt tudtam, hogy miről szól az EVSZ, csak abban nem voltam biztos, hogy ha átkerül fogházba esetleg, akkor ez automatikusan 2/3 utáni feltételest jelent-e. De mostmár ezt is tudom, hála Neked! Köszi! :)

Na, megyek tanulni, mert sosem leszek okos... :)

Sziasztok, majd jelentkezem!

Nick Name 2005.05.19. 05:47

Kedves bigger,

a másodfokú bíród biztos nem leszek, de a másodfokú bíróság egyébként is három tagú tanácsban jár el. Csak azt tudom tanácsolni, ha már beismerésben vagy, ekkora elkövetési érték mellett ne akard a büntetés mértékének a csökkentését, kizárólag a felfüggesztésre menj rá. Ott jobban érvényesülhetnek az alanyi szempontok. Ezt az adat-ügyet talán most valóban nem érdemes bolygatni.

Kedves textilhal,

Neked talán még jobb híreim is vannak. Egyrészt a másfél évbe szinte nyugodtam beleélheted magad. Ahhoz nagyon nagy vagy sok stiklit kellene elkövetnie a párodnak, hogy ne részesüljön kedvezményben, főképp első bűntényesként. A gyakorlatban szinte mindenki megkapja, kivéve aki épp az elbíráláskor is súlyosabb fegyelmi hatálya alatt áll. Sőt, arra is van mód kifogástalan magatartás esetén, hogy a bv. bíró eggyel enyhébb fokozatba sorolja az illetőt, azaz fogházba, ahol a feltételes kedvezmény máris egyharmad. És akkor a két év nem is másfél, csak 16 hónap.

bigger 2005.05.18. 12:40

Sziasztok!

Először is Nick nagyon köszönöm, amit írtál, kár , hogy nem te leszel a 2 fokú bíróm! :-)Az a baj, hogy Neki biztos nem lesz rá sok ideje, hogy engem megismerjen olyannak, amilyen vagyok. És Te jól láttod... Én annyira megbántam és lelkileg is rámentem. De bízzunk aJó Istenben és a bírák ítélőképességében!Megkeresem az általad megadott EVSZ-t.

Nagyon szeretném ha nem lenne rá szükség.

Gondolom ezt a ki fér hozzá az adatomhoz és ki nem, ezt nem érdemes feszegetnem jogilag??! Úgysem érek el vele túl sokat igaz?

Textilhal!

Örülök nagyon , hogy van hír! Már agyon aggódtam, hogy ennyi ideig nem írtál.Mostmár hidd el rendben lesz minden, bár az idő biztos Neked nehezen fog telni! De azért kitartás!

Hát akkor ez az "egészség program" nem jön be Nálad. Egyébként én is utálom a futást, mert unalmas. Inkább olyan dolgokat szeretek, ami szórakoztat is közben. Ping-pong, Squash,foci :-))) Persze ezek mind olyan dolgok, amiket az ember nem tud egyedül csinálni. Sajnálom a cigizést, de ha nem is akarsz leszokni, akkor tényleg nincs értelme eröltetni.

Ha már ötöd éves vagy, akkor azért lassan csak el kell döntened, hogy merre felé lépsz tovább nem? Van valmi halovány elképzelésed???

Mit írt a párod a zárkatársakról? Jók? Gondolom a korán kelés annyira nem jó.Fog tudni dolgozni??

Na írj ha van időd a tanulás mellett és kitartás!! Minden nap eggyel közelebb van a szabaduláshoz!

Egy kedves barátnőm írta mindig nekem, mikor bennt voltam:" Ami nem ől meg az erősít!"

Na üdv mindenkinek szép napot!

Textilhal 2005.05.18. 08:30

Üdv!

Először is: köszönöm a bíztató szavakat, bigger és Nick Name! És ezt most nem csak azért írtam, mert "illik" megköszönni, hanem mert tényleg jól esik.

Jelentem: összeszedtem egy kicsit a lelkem, meg a fejem is (eléggé széthullottam). Nem vagyok hajlandó sajnálni magam, ezzel senkinek sem teszek jót. Neki biztos nem. Magamnak és a környezetemnek sem. Nyilván lesznek még nehéz percek (órák, napok...), szóval nem azt mondom, hogy véglegesen felülkerekedtem a szomorúságon és az aggódáson, de azért próbálok erős lenni.

Ebben egyébként sokat segített az, hogy pénteken kaptam tőle levelet! :))) (Épp azután, hogy idevirnyogtam néhány igen negatív sort...) Azt írja, jól van, a körülményekhez képest. Persze nem is nagyon írhat mást, de úgy vettem ki a soraiból, hogy komolyabb gáz nincs, szóval elviselhető a helyzet.

Válaszoltam is neki rögtön ezerrel! :)))

Később majd biztosan fog tudni többet és részletesebben írni, egyelőre a részletekről még nem tudott nyilatkozni, nem is volt miről sokat írnia, hiszen ezt a levelet a második benti napján írta.

Mindenesetre megnyugtató volt már maga a tény is, hogy írt.

Bigger: Azt hiszem, volt még néhány kérdés, amire nem válaszoltam. Ötödéves vagyok, most küzdök az államvizsgákkal, illetve már csak egy van, jövő héten szombaton lesz. A dohányzás tényleg gáz, de őszintén szólva nem is nagyon akarok leszokni, így elég nehéz is lenne, mármint akarat nélkül.A futás ötletnek jó, csak nálam nem kivitelezhető. (Volt egy balesetem másfél éve, most nyáron lesz az ötödik műtét, egyébként térdről van szó, ezért írtam, hogy a futás kizárt. Egyelőre...)

Nick Name: Én is az EVSZ-ben bízom, illetve abban, hogy a két év csak másfél év lesz a 3/4 miatt. Az a baj, hogy az utóbbiba már teljesen beleéltem magam, abból indulok ki, hogy másfél év és kész...

Na megyek okosodni, még jelentkezem.

Kellemes napot Nektek!

Nick Name 2005.05.17. 19:30

A továbbiakhoz:

Nick Name 2005.05.17. 19:28

Kedves bigger!

Amit a másodfokú bíró büntetéskiszabási lehetőségeiről írtál, az nagyrészt igaz, ott van egyedül a nagy difi, hogy nem azt kell adott esetben megindokolni, hogy miért nem szabott ki valaki a törvényi minimumnál enyhébb büntetést, hanem azt, hogy miért igen. Elsődlegesen ugyanis mindig a törvényi büntetési tétel az irányadó.

Én inkább látatlanban - csak egy kicsit megismerve a személyiséged - arra hajlanék, hogy ekkora kárérték mellett 2 év alá menni nem lehet, de a beismerés, a megbánás, a jelentős kártérülés és az egész személyiséged összességében olyan különös méltánylást érdemlő ok, ami a Btk 89.§ /2/ bekezdésére figyelemmel megalapozza a büntetés végrehajtásának hosszabb tartamú próbaidőre való felfüggesztését. Na tessék, most jogászkodtam egyet! :)

Sok erőt és kitartást kívánok Neked és Textilhalnak is!

bigger 2005.05.17. 09:52

Szia Textilhal!

Nagyon remélem , hogy már jobban vagy!A hétvégén nem tudtam írni, de együtt érzek, tudom vannak ilyen hullámvölgyek.Remélem azóta kaptál már valami hírt és azóta minden renben!

Nyugodtan írj, ha tudok vígasztallak!

Üdv és fel a fejjel!

bigger 2005.05.17. 09:49

Kedves Hercseg!

Köszönöm a hozzásólást. Bár én jobban örülnék ha már a bírót is érdekelné ez a dolog és nem csak a köv. nevelőtisztet.

A másik kérdésem hozzád és Nick-hez: Hogy létezik az, hogy bárki aki bármilyen beosztásban dolgozik bv-ben hozzá juthat az én adataimhoz??

Elég kellemetlen hogy én egy kis faluból származom és sajnos elég egyedi nevem van, amilyen az országban biztos nincs még egy. és már 2 gyerek is jelezte, akik smasszerként dolgoznak két különböző helyen és szintén falubeli, hogy láttak engem és az ügyemet a gépben és, ugye ez elég kellemetlen rám és a családomra nézve, mert rögtön az egés falu a szájára vesz. Elég baj ez, hogy megtörtént nem hogy még szájról szájra jár az ügyem...Mit lehet ezzel kezdeni?Már az is felháborított, amikor őrizetbe vettek és 2 barátnőm a keresésemre indult, aztán eljutottak a fogdához, akkor meg sem győzödve arról hogy kik ők és valóban a barátaim e az ügyeletes elmondott mindent, hogy mi meg hogy... Szerintem ez sem szabályos. Vagy tévedek?

Textilhal 2005.05.13. 13:46

Szia bigger!

Azt hittem, az első néhány nap volt a legnehezebb. Ma rá kellett jönnöm, hogy k*rva nagyot tévedtem.

Teljesen be vagyok fordulva.

Nem akarok itt siránkozni. Majd ha összeszedtem magam, jelentkezem.

Addig is minden jót neked!

Szia.

hercseg 2005.05.13. 11:40

kedves bigger!

előző héten feltett kétdésedre(számít-e az előzetesben töltött idő alatti nevelőtiszt véleménye?) válaszolok:természetesen számít s amit írtál rendkívül bíztató.az előzetes nevelőtiszt véleményére neked kell mejd felhívni a bv-nevelőtiszt figyelmét.a hónaponta egyszeri otthon tölthető hétvégéről nem hallottam még, de ettől függetlenül, lehet, hogy van.érdemes lenne felhívnod bármely, a besorolásodnak megfelelő bv-intézetet, ott meg tudják mondani.

tisztelettel: hercseg

bigger 2005.05.13. 08:22

Jó reggelt Nick!

Természetesen a bíróság előtt nem kívánom hangoztatni ezt a dolgot, mivel ez egy álltalános vélemény és az én helyzetemet nem változtatja.Tényleg mély megbánásban vagyok és be is ismertem az elejétől és mindenben segítőkész voltam/ vagyok.Nem tudom mennyire tudja a személyiségemet átlátni egy másodfokú bíró, mert valószínűleg nem lesz erre túl sok ideje.?Tudom nagyon rezgős a léc az én esetemben pont egy határ értéken "lebegek" ami már valószínű a bírón fog múlni, hogy merre billenti a mérleget. Az első foku nem látott rá lehetőséget arra, hogy alá menjen a büntetési tételnek, de igazából sok magyarázatot nem talált rá, legalább is olyat nem ami részben vagy egészben ne lenne megvétózható.

Szép napot Neked!

Nick Name 2005.05.12. 17:03

Kedves bigger,

jogász vagyok, maradjunk ennyiben! :)

"Olyan nem létezik, hogy a bíróság is azt mondja , hogy tényleg hülyeség fél évre megint kiszakítani valakit a rendezett életből és megvizsgálják, hogy milyen volt a magatartása az 1 év alatt a Bv-ben és azóta kinnt?"

De, létezik, és fontos is, sajnos ennyire nem egyszerű a dolog. Van egy büntetési tétel, ami persze áttörhető például az enyhítő szakasszal, illetve a büntetés különös méltánylást érdemlő okból fel is függeszthető, de mindezt komplexen kell értékelni. A cselekménynek is van egy bizonyos tárgyi súlya, X millió Ft kár nem söpörhető le, ugyanakkor természetesen fontos a terhelt személyisége is. Egyik sem értékelhető a másik nélkül, önmagában mindkettő torz büntetés-kiszabást eredményez.

"Az ügyvédem is azt mondja hogy nagyon sok ember ezt nem is tartja bűncselekménynek, mert mindenki megteszi, ha lehetősége van rá".

Azt azonban tiszta szívvel javaslom, hogy ezt a bíróság előtt ne hangoztasd, mert ez pont azt támasztja alá, hogy bizony szükséges a büntetés. Ha egyébként beismerésben vagy, akkor a töredelmes és feltétel nélküli megbánást javaslom. Az valóban döntő lehet egy "felfüggesztett vagy végrehajtandó" kérdésben.

Kedves szavaidat köszönöm, üdv:

bigger 2005.05.12. 15:25

Szia Textilhal!

Először is nagyon örülök, hogy már van híred róla! Ez már pozitívum!

Az viszont nem jó, hogy Te dohányzol!Tessék szépen leszokni és inkább fussál walkmennel akkor is ki tudod az agyad kapcsolni.Hányad éves vagy?

Egyébként ez tényleg olyan eset, amit 10-ből 9 ember megtesz, csak nem bukja be vagy nem olyan béna mint én, hogy azonnal mindent elmond, vagy sokkal nagyobb tételben csinálja és akkor mehet házi őrizetbe, amit majd beszámolnak a végén a büntibe és már hipp-hopp szabadlábon is van, eltöltött fél év előzetest bennt "oszt" jó idő!Ami megtörtént megtörtént, kár keseregni, csak az a baj, hogy valahogy ez a jogrendszer nem teljesen ok, mert azért különbséget kéne tenni a bűnözők között. Nem? Nem mindenki gyilkos meg pedofil.Az ügyvédem is azt mondja hogy nagyon sok ember ezt nem is tartja bűncselekménynek, mert mindenki megteszi, ha lehetősége van rá.

bigger 2005.05.12. 15:14

Szia Nick!

Köszi a felvilágosítást! Én sem gondoltam, hogy túl nagy súllyal eshetne a latba, de muszáj minden kis fűszálba kapaszkodnom és mindent megtenni azért, hogy ne kelljen ezt újból végigcsinálnom.Megkérdezhetem, hogy ügyvéd vagy e? Persze megértem ha nem válaszolsz rá.

Nagyon örülök, hogy van ez a fórum és látom, hogy sok embernek van rengeteg kérdése még akkor is ha van ügyvédje.

Olyan nem létezik, hogy a bíróság is azt mondja , hogy tényleg hülyeség fél évre megint kiszakítani valakit a rendezett életből és megvizsgálják, hogy milyen volt a magatartása az 1 év alatt a Bv-ben és azóta kinnt? Lehet, hogy jó nagy hülyeséget kérdezek megint.

Üdv! és Örülök, hogy vagy ezen a fórumon!

Textilhal 2005.05.12. 13:48

Hm... Nos igen, van még mit tanulnom.

Mindenesetre köszi bigger nevében is, hiszen a kérdés elsősorban őt érinti. De a saját nevemben is köszi, mindig tanul az ember! :)

Nick Name 2005.05.12. 13:31

Kedves textilhal,

van jelentősége az első- és a másodfok közötti további időmúlásnak, a gyakorlatban, ha az jelentős, szerepelni szokott a büntetéskiszabási körülmények között. Azonban önmagában ritkán elég ahhoz, hogy egyedül eldöntsön egy olyan kérdést, mint pl. végrehajtandó-e vagy felfüggesztett.

Textilhal 2005.05.12. 08:53

Jó reggelt!

De, igyekszem "túlhajtani" magam. Egyrészt mert nagyon kemény vizsga következik és muszáj rá sokat tanulni. De a másik ok lényegesebb, amit te is írtál: próbálom valahogy elterelni a gondolataimat, erre a tanulás megfelelő lehet(ne). Csak az a baj, hogy elolvasok 3-4 sort, mondatot és utána azon veszem észre magam, hogy már lapoztam is, de nem emlékszem, miről volt szó...

Szóval ezt jelenti a "kipróbálnak", már értem. Dohányzik és kávézik. Bevitt egy karton cigit, de azt mondta, nem fog rágyújtani, másra fogja "használni" a cigit. Csereeszköz lesz, ami nagyjából annyit jelent, amit te is írtál. Egyébként is le akart szokni a cigiről, ezt most egy jó alkalomnak tekinti. Azt mondta, füstmentesen fog kijönni. Megígértem neki (illetve inkább magamnak, mert ő nem vár el tőlem ilyesmit), szóval megígértem, hogy mire kijön, én is leteszem a cigit... Egyelőre megőrülnék nélküle, óránként gyújtok rá. De majd összeszedem magam.

Hát igen, nektek ilyen szempontból nehezebb, hogy együtt éltek. Gyakorlatilag minden percet együtt tudtok tölteni a munkahelyen kívül. Így sokkal jobban érezhető lesz majd számotokra egymás hiánya. Na! De ez nem is biztos, hogy bekövetkezik!!! Lehet, hogy ez a bekezdés teljesen felesleges, bízom benne, hogy így lesz.

Már értem a kérdést is, amit valamelyik nap elbénáztam. Válasz: Úgy gondolom, hogy a kettő között eltelt időnek nincs jelentősége. De ez csak az én (jogász-palánta) véleményem.

Nem érzek semmit csöpögősnek, amit írsz. Az vesse rád (és a kedvesemre, illetve még sokezer másik emberre) az első követ, aki sohasem hibázott. Mindenki elkövet olyan dolgokat, aminek aztán következményei vannak. Ki így, ki úgy. Éppen ezért a következmények sem ugyanazok, nem feltétlenül jogkövetkezmények.A másik pedig az, hogy a kedvesem és (a szavaidból kivéve) te is olyan dolgott tettetek, amit 10-ből 8 ember csinál, csak nem mindenki bukja be. Ennyi.

Velem akar lenni a szabadulás után, bár nem lesz könnyű. Úgy értem, nem megy majd egyik napról a másikra. De a hosszú távú terveiben én vagyok az elsőszámú! Nekem pedig természetesen ő az. :)

Az biztos, hogy anyagilag az ügyvédek járnak a legjobban. Egy ügyvéd annyit kér el bármiért, amennyit nem szégyell. Az ügyészeknek megvan a maguk "szerepe", ehhez sem fér kétség. Bíróként pedig tényleg nagy felelősség ítélkezni mások felett. Egyébként is az a típus vagyok, aki mindig mindenkit megsajnál, asszem nem lennék jó bíró, rámenne a lelkem...Nos, eddig kizártam jó sok dolgot, még az is lehet, hogy pályát tévesztettem. Egyelőre keresem a helyem, ha találtam valamit, rögtön szólok neked is, oké? :)))

Nem, levelet még nem kaptam tőle, de... És akkor most jöhet a jó hír!!!Tegnap kaptam híreket felőle. A családot fel tudta hívni pár percre, ők beszéltek az egyik haverjával, aki meg este engem hívott fel. Na, ez kicsit a bonyolult lett, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy jól van, öten vannak egy cellában, normális arcokkal. A kaja jó, szerencsére ő mindenevő és nem válogat. Egyelőre unatkozik, mert meló még nincs, de folyamatban van. Úgy van vele egyébként, hogy bármnit megcsinál, csak legyen valami. Egyrészt, hogy elfoglalja magát, másrészt pedig szeretné bentről támogatni a családot, ha tudja. Na de ez még a jövő zenéje. A lényeg, hogy a hangja jó volt, nem beszélt mellé, tényleg minden rendben, persze a körülményekhez képest.

Ez nekem elég volt, hogy egy ici-picit megnyugodjak.

Most viszont mennem kell. Talán ma még jelentkezem, de ha nem, holnap biztosan!

Minden jót!

bigger 2005.05.11. 14:10

Szeva!

Remélem nem tanulod túl magad! Bár jobb ha az energiádat erre fordítod, ahelyett, hogy jár az agyad mindenfélén.

Szerintem aki ilyen rövid időre megy, azt nem teszik nagyon elvetemültek közé.Úgy hallottam azok a balhésabbak, akik nagyon hosszú időre vannak bezárva, nekik mindegy. A többiek azért féltik a kedvezményüket. Ja! Későn jut eszembe, az is jó, ha megkérdezik miért van bennt, akkor állítólag azt kell mondani, hogy életellenes tett miatt és jó hosszú időre. Akkor nem nagyon kekeckednek, de akinél tudják, hogy kedvezménye van és ne adj Isten mégis szemét társaságba kerül,akkor próbálkoznak. Na de reméljük a Te Kedvesed már beilleszkedett egy szolid társaságba.A"kipróbálnak" azt úgy gondoltam, ahogy fentebb már írtam, hogy próbálkozhatnak, hogy pl csicskáztathatnak e, adj a csomagodból stb.. Nagy előny ha nem dohányzik és nem kávézik. Akkor nem szálnak rá a csórók, és ha "kiskirály" akar lenni, akkor vehet nekik néha cigit, kávét és azért bármit megtesznek.

Ja! még a tegnapi leveleddel kapcsolatban:

Nálunk az a nagyon nagy baj -de csak ebből a szempontból-, hogy mi nagyon nagyon sokat vagyunk együtt. Miután együtt lakunk, a munkaidőn kivűl szinte mindig. És ez ha menni kell nagyon rossz lesz.

A másik pedig a kérdés az lett volna: hogy ugye az 1 foknál azt is figyelembe vették állítólag enyhítő körülménynek, hogy mennyi idő telt el azóta. Azt akartam kérdezni, hogy azt még pluszba beszámolják e esetleg, hogy az 1 és 2 fok közötti eltelt idő. Persze ezt nem tudom biztosan milyen hosszú lesz. Az első fok márc.-ban volt, az ügyvédem szerint szeptember -október körül várható a másod fok.

Köszönöm a szurkolást, remélem bejön.:-)36 éves leszek, amúgy nagyon szolid rendes lány aki egyszer megcsúszott, de már nagyonnagyon megbánta, hogy fájdalmat okozott azoknak , akik bíztak benne, de nagyon hálás, hogy mindvégig kitartottak mellette:-)

Na ez is most lehet csöpögősre sikerült, de tényleg ez az igazság.

Levlet küldtél/kaptál már?

Veled akar lenni a szabadulás után?

Szerintem talán az ügyvédség a legjobb, legalább is jövedelem szempontjából, bár igaz a védencet akkor is védeni kell, ha tudod, hogy sáros . Nem?Az ügyészek álltalában genyók, bár az ügyvédem szerint előre megmondják nekik, hogy mit kell kérniük-tenniük, nem maguktól olyanok. A bírói poszt meg rohadt nagy felelőség-szerintem.

Na szép napot, ha ma nem is holnap újra benézek!

Textilhal 2005.05.11. 12:00

Halihó!

A netről mi is beszéltünk, hogy vajon van-e lehetőség erre bentről, de kizártuk. Mi is úgy voltunk vele, hogy nem valószínű, hogy megengedik. Ha mégis, az nagyon jó lenne!

Az ügyvéd sajnos nem jön szóba, pontosan azért, amiért látogatni sem tudom őt. (Család.)

Hát igen, nyilván sokat számít, hogy kikkel, milyen emberekkel van "összezárva" odabent az ember. Ilyen szempontból nem féltem őt. Úgy értem, az a típus, aki bárkivel megtalálja a megfelelő hangot, képes alkalmazkodni. Lelkileg nagyon erős. Az aggaszt, hogy ehhez kevés, ha az egyik ember ilyen... Félek, hogy olyanokkal van együtt, akik nem is akarnak normális kapcsolatot kialakítani a társakkal. Remélem, hogy ez kiderül majd az első leveléből és bízom benne, hogy nem fog túl rosszakat írni.

Szegénykém, nagyon nehéz lehet neked. Még mindig erről szoktál álmodni, ez azt jelenti, hogy rendesen megviselt a dolog. Nem ismerjük egymást, de nagyon szurkolok, hogy ne kelljen ismét ilyen helyzetbe kerülnöd!

Egyébként mit szabad még tudni rólad? Hány éves vagy? Ha gondolod, e-mailben is folytathatjuk, de azt is megértem, ha nem szeretnél túl sokat elárulni magadról.

Mindenkit "kipróbálnak"? Te jó Isten, ez mit jelent???

Hogy mi leszek? Fingom sincs. Ügyvéd biztos nem. Korábban bíró vagy ügyész szerettem volna, de ez is elmúlt. Azt hiszem kiábrándultam. De erről részletesebben majd máskor, most kajálok, aztán tanulás ezerrel.

Majd jövök!

Pá:)

bigger 2005.05.10. 15:26

Szia!

Hát tényleg lehet, csak ketten nyomjuk itt már.

Akkor rendes volt, hogy elmondta, persze ha komolyak a szándékai akkor ezt így is kell.

Biztos azért jobb lenne, ha megint minden nap tudna írni legalább. Mintha azt hallottam volna hogy mostmár a börtönben is lehetőség van netezni. Bár eléggé csodálkoznék ezen.Te itt azt gondolod neked itt könnyű, ő meg azt gondolja, hogy neki ott könnyű és mi lehet vajon veled. Ez már csak így van.

Ügyvédjével nem tudsz bemenni vagy kapcsolatban lenni vele?

Az idegeim nem a benti helyzettől mentek tönkre, hanem , atól, hogy rettenetesen aggódtam a szüleimért, a szerelmemért, hogy mi van idekinnt. Volt olyan lány, akinek az anyukája akkor halt meg, amikor ő bennt volt, s a temetésre semt tudott elmenni, mert bilincsbe vitték volna, úgy meg nem akart. Az valami borzasztó érzés lehettt.:-((Az elején még a rendörségi fogdán nagyon pici helyen voltunk 3-an, abból 2-en dohányoztak-én nem. Voltak fulladásos rohamaim, de erre most is azt mondják a stressztől van. Aztán a bv-ben már 14 ágyas "szoba" volt. Hál Istennek elég normális csapatal. Tanárnő, egyetemista, tehát inkább jobb képességűek, fehérek és nem dohányzók. Persze néha ide is bedoptak egy-két rossz arcot, de nem volt gond, kissebb balhék csupán, egyszer volt verekedés két csaj között.De én belülről csak örlődtem, nagyon sokat sírtam és még most is sokat álmodok arról, hogy megint ott vagyok , nincs semmim, telefon kártyám sem, enni valóm sem és borzasztó...

Szerintem mindenkit "kipróbálnak", hogy meddig lehet vele elmenni. Én mindenkivel próbáltam beszélgetni, de nem engedtem túl közel senkit. Aztán fokozatosan kialakulnak a kapcsolatok. Van egy csaj, akivel azóta is nagyon jó barátnők vagyunk és tartjuk a kapcsolatot.Szóval nem igaz, hogy mindenki alvilági arc odabennt, sajnos lehet, hogy valaki egyszer téved és nagy árat fizet érte, de az biztos, hogy az ilyenek , mint én 1 ft-ot sem vennék el senkitől sem.

Te mi leszel ha nagy leszel?

Textilhal 2005.05.10. 12:24

Az ügye 2001-ben kezdődött. Tavaly novemberben ismertük meg egymást. Tudtam mindent, elmondta őszintén, mi a helyzet. Sőt, ő volt az, aki dobbantani akart, mondván: én jobbat érdemlek, mint ő. Azt mondta, nem akar nekem fájdalmat okozni mert nagyon szeret, úgyhogy felejtsük el egymást. Akkor még ugye elsőfokon volt 2 év letöltendő és januárra ígérték a másodfokot.

Én azt kértem tőle, hogy hagyja, én döntsem el mit akarok, azaz kit. Õt akartam és akarom, mindennel együtt. Ezt hívják szerelemnek...

Na, gondolom a többiek itt kezdenek kiakadni, mert kezdek szappanoperába átmenni. :)))

Bár, ahogy elnézem igazából csak ketten maradtunk.

Abban igazad van, hogy megedződtünk már. Volt, hogy egy hónapig nem tudtunk találkozni, csak telefon, sms, e-mail, chat. Mindez elég a túléléshez, de valójában édes kevés.De azt hiszem mondtam már korábban, hogy nem kételkedem sem benne, sem magamban. Tisztában vagyunk egymás érzéseivel, úgyhogy át kell vészelni ezt az időszakot és azután együtt kezdünk új életet. (Ez megint csöpögős, de ez van.)

Nekem (hozzá képest) "könnyű" lesz átvészelni ezt az időt. Akinek igazán nehéz, az ő. Ezzel tökéletesen tisztában vagyok. Támogatom, ahogyan csak tudom. Õ azt mondta, az is elég neki, ha tudja, hogy vagyok neki. Ez nem is kérdés.

Rámentek az idegeid? Annyira gáz odabent? Ez most biztos hülye kérdés volt részemről... Megőrülök...

Igen, vidéken pörgősebb a dolog a fővároshoz képest.

Asszem ma már nem leszek, holnap jelentkezem!

Minden jót, szia!

bigger 2005.05.10. 11:03

Szia!

Hát gondolom nem könnyű. Már az eset előtt is együtt voltatok vagy csak utána?

Bár azt hiszem úgy, hogy nem mindennap voltatok együtt, így esetleg kicsit könnyebb. Nem? Pláne ha messzebb is voltatok egymástól. Bár így is nagyon rossz gondolom.

Ez jól hangzik ha rögtön lehet kérni halasztást, akkor talán nem fognak rám annyira haragudni. Bár csak ne kéne!

Én abszolute készülök rá. Gyűjtöm a pénzt, hogy amíg bennt leszek a páromnak legyen miből fizetnie a rezsit és engem csomagolnia. Jelen esetben én sokkal jobban keresek, mint ő és úgy gondolom nem árt az óvatosság, meg ha kijövök akkor sem fog rögtön menni a munkába állás az biztos.

Nekem azért van betegségem is sajnos, ami a bennt töltött 1 év miatt lett súlyosabb, mint volt. Meg vannak idegiek is.Ez is attól. Plusz még a szüleimet is én támogatom, mert nagyon kevés a nyugdíjuk.

Bár ilyenkor eszembe jut, hogy Z.S rákja se hatottta meg a T.bíróságot.

Sajnos az én párom meg nagyon bízik abban, hogy nem kell visszamennem és minden nap muszáj mondanom neki valamit, amivel nyomatékosítom, hogy esély van rá sajnos és akkor fél évig magára lesz utalva. Ezért kell sporólnunk. Ha meg mégsem akkor elvihet egy hétre pihenni valahová. :-)))

Mindenesetre nagyon rossz ez a bizonytalanság.Vidéken szerintem gyorsabban mennek az ügyek, mint BP-en.

Az az időmúlás már nem számít bele ami az első és másodfok között eltelik?

Jó tanulást, visszanézek majd később!

Textilhal 2005.05.10. 09:22

Szia bigger!

Ha a többi este csak fele ilyen nehéz lesz, mint a tegnapi, asszem belepusztulok.

Betegség nem volt, azaz nincs. Figyelembe vehették volna azt, hogy folyamatosan munkaviszonyban állt és két kiskorú gyermeket kell eltartania. Volt tárgyalás másodfokon, kb. 15 perc alatt lezavarták.

A halasztást az ügyvéd kérte meg rögtön a tárgyalás után, nem kell vele megvárni a behívót. 3 hónapra szól, általában meg szokták adni. Lehet hivatkozni arra, hogy munkahely van, amit rendezni kell, illetve család. Úgy tudom, ebben nem nagyon szoktak akadékoskodni, úgyhogy ha (neadjisten!) oda kerül a sor, mindenképpen próbáljátok meg! Így lesz időd elrendezni a dolgaidat. De azért azt kívánom, hogy erre ne legyen szükség.

Egyáltalán nem hangzik hülyén, hogy görcsölsz. Ott úgy gondolom nem az idő számít, ebből fél év is nagyon sok.

Neked is szép napot!

Szeretnék valami bíztatót írni... Használj ki minden percet a kedveseddel! Rengeteget számít.

Azt tudom javasolni, ami az én taktikám volt: nem éltem bele magam abba, hogy felfüggesztik, abból indultam ki, hogy be kell mennie. Így könnyebben el tudtam fogadni az ítéletet. Ha mégis felfüggesztették volna, akkor az nagyon kellemes meglepetés lett volna.

Most tépek tanulni, nyakamon a következő vizsga.

Majd jövök.

Pá!

bigger 2005.05.10. 08:50

Szia Textilhal!Hogy telt az első este? Gondolom nem túl jól. Gondoltam rád!

Sajnos ezt az ítéletet csak akkor fogom megtudni, ha ott kimondják.

Hát a párod története kisértetiesen hasonlít az enyémhez, annyi különbséggel, hogy én előzetesben voltam 1 évet.

Voltak a párodnak betegségei vagy egyéb olyan körülmény , amit a bíróság nézhetet volna pozitívabban?Tárgyalás is volt 2 fokon?Azt írtad korábban, hogy kapott halasztást júliusig. Ezt elég gyorsan megadták akkor. Nem?Vagy ezt mikor kértétek? Amikor megérkezett a behívó?Én attól félek, hogy nem lesz időm a munkahelyemen elrendezni a dolgokat. És az élég gáz lenne, mert olyan munkakörben dolgozom, amit nem lehet sitty-sutty átadni, pláne még embert is találni ennyi idő alatt.

Görcsölök nagyon. Persze lehet, hogy ez hülyén hangzik, hogy fél év miatt valaki ennyire görcsöl, de hát a megszokott életből kiszakadni ez is sok.

Biztos nemsokára te is kapsz tőle levelet!

Szép napot!

Textilhal 2005.05.09. 18:25

Kedves bigger!

Elolvastam a "Börtön vagy felfüggesztett" cím alatt futó "történetedet" és a hozzászólásokat is.

Valóban enyhítheti a dolgot, hogy a kár jelentős része megtérült. Ezen kívűl figyelembe vehetik azt is, hogy azóta elhelyezkedtél, munkaviszonyod és rendezett életed van. Ugyanakkor tényleg nehéz megítélni azt előre, hogy mi lesz... (Nem lettél sokkal okosabb általam.)

Van néhány dolog, amit leírok a kedvesem ügye kapcsán, talán irányadó lehet:

2004. decemberében hozták az elsőfokú ítéletet. A bűncselekmény (vagyon elleni) büntetési tétele 2-8 év. Első fokon kapott 2 év letöltendőt (börtön). Az ügyvéd fellebbezett felfüggesztettért, az ügyész nem fellebbezett, nem kért súlyosítást. Azt mondták, ezév január vége körül várható a másodfokú tárgyalás, ehhez képest csak április elején került rá sor. Helybenhagyták az elsőfokú ítéletet. Rá másfél hétre érkezett a behívó és durván 2 hetet adott.

Válaszolok a kérdéseidre is:

Most megyek levelet írni, talán ma még jelentkezem.

Ja, és fel a fejjel neked is. Tudom, könnyű ezt mondani...

pixel 2005.05.09. 16:58

Én voltam a rácsok mögött, de mint gyerek felügyelő.14-18 év közöttiek előzetes fogvatartó intézetében.Így nehezen tudom megitélni a más szituációt.

bigger 2005.05.09. 15:15

Szia!

Először is az a szar ebben az elzárásban, hogy mindenkinek a másikért szakad meg a szíve.Tudom én is mindig attól voltam totál ki, hogy a szüleim hogy élik ezt meg és , hogy teljessen belerokkanak, abba, hogy a gyerekei közül pont a diplomás kerül ilyen helyzetbe. Õk meg miattam emésztették magukat, hogy én hogy bírom ki , milyenek bennt a körülmények. Szóval mindenkinek szar.

Hát a te helyzeted akkor még rosszab, ha nem tudod látogatni. Jobb akkor szerintem nem belegondolnod, hogy mennyi ideig nem látod. A lényeg, hogy telefonálni biztos fog, bár azt sem lehet valami sűrün, meg a levelezés.Légy erős, Õ is az lesz hidd el, ha már kicsit lecsendesedik a lelke és dolgozik vagy elfoglalja magát valamivel. Tegnap azért együtt tudtatok lenni? Gondolom nem aludtál túl sokat??

Hát az én ügyemről részletesen elolvashatatod a börtön vagy felfüggesztett című fejezetet. Igen fél évnél tartunk, bár nagyon jó lenne ha valahogy sikerülne ezt elkerülni. Nem volt egyszerű az egy év előzetes után újból talpra állni, munkahelyet találni. A párommal is sikerült összeköltöznöm, tehát minden jó lenne. És tök értelmetlen lenne fél év miatt ezt megszakítani. Persze a bírókat ez lehet, hogy nem érdekli.A családom biztosan mellettem áll, a páromban csak bízakodhatok. Amikor az előzetes volt akkor nem volt hű, persze ehhez hozzátartozik az is, hogy ő semmit nem tudott és miattam 2 hónapig őt is becsukták, szóval kicsit meg volt zavarodva, de aztán ahogy kikerültem és rendeztük a sorokat akkor dobta a másikat és velem van azóta. Igaz azóta szerintem sokkal szorosabb lett akapcsolatunk, de nem vagyok totál nyugodt. Egy nő hűségesebb tud maradni , mint egy férfi. De azért bízom.Hova kellett bemennie?Engem igazábol a fenti topicon feltett kérdéseim izgatnak, hogy van e esélyem arra, hogy ez a fél év ne legyen és mennyi idő mulva lesz a2 fok kb? Márciusban volt az 1 fok.Ha tudsz ezekről valamit szívesen veszem.Üdv! Fel a fejjel! Már ma írhatod a levelet Neki nem?

Textilhal 2005.05.09. 13:56

Szia bigger!

Minden egyes vígasztaló szó jól esik, köszi az eddigieket és a következőket is előre!

Igazság szerint magam miatt nem aggódok, inkább miatta. Úgy értem, én várok rá, amennyit kell, szeretem őt, úgyhogy bármit kibírok. Az viszont megőrjít, hogy vele mi lesz odabent.

Természetesen támogatom, amennyire csak tudom. Levelezés szerintem is nagyon fontos, csomagot is küldök neki, ha tehetem. A látogatás viszont nem megoldható. Hogy miért nem? Hogyan is fogalmazzam ezt meg... Szóval a kapcsolatunk nem "publikus", gondolom érted, mire célzok... Emiatt még bonyolultabb az ügy. Ráadásul ő hozzám képest az ország másik végén van, mondjam tovább az akadályokat? Bár mellette jöttem rá, hogy a földrajzi távolság nem lehet komoly akadály a szerelemben. Most viszont, ebben a helyzetben ez is keresztbe tesz nekünk.

Na, nem panaszkodok tovább. Kitartónak és erősnek kell lennem és nem én vagyok az, akinek a legnehezebb a helyzete, hanem Õ, hiszen neki kellett bemennie oda. Teljesen új és eddig nem ismert környezet, szabályok, élet. Távol a családjától, távol tőlem.

Ne csak rólam legyen itt szó, írhatnál magadról te is. Hogy áll most pontosan az ügyed? Ha jól emlékszem, elsőfokon fél év, ugye? A szavaidból az derül ki, hogy melletted is áll legalább egy ember (a párod), akire számíthatsz, ez megnyugtató. Bízz benne! Csak magamból indulhatok ki: fel sem merül bennem olyasmi, hogy erre rámehet a kapcsolatunk. Nyilván ő is kitart melletted, ne aggódj!

Ha tudok, én is szívesen segítek neked bármiben, kérdezz bátran. Akár gyakorlati kérdéseket is, hiszen büntetőjogból már leállamvizsgáztam, tavaly tanultam bv-jogot és büntetőeljárásjogot is, ELVILEG tehát képben kell lennem... :)

bigger 2005.05.09. 13:06

Szia Textilhal!

Tényleg nagyon sajnálom és biztosan most nagyon rossz, de ha minden jól megy, nem kell 2 évet várnod. Tudom ez sovány vigasz, mert én a fél év miatt is parázom.

Annyit tudok, hogy ha nem balhés az illető és látják rajta, hogy "ki van" akkor próbálják "nyugisabb" zárkába tenni.

Persze ez attól is függ, hogy hova kell bevonulnia.

Az mindenesetre tutti, hogy a benti létet sokkal könnyebb úgy elviselni, ha bennt azt érzi az ember, hogy kint valaki várja és támogatja ,csomag stb. A levél is nagyon fontos, hogy minnél többet kapjon és abban bíztasd a támogatásodról. Azt biztosan tudod, hogy mit szabad beküldeni és mit nem.Nálunk volt egy csaj, aki a jogerősből szabadulva azonnal előzetesbe került egy másik eset miatt, ő azt mondta, hogy náluk az volt a szabály , hogy aki csomagot kapott annak ki kellett rakni és aki érte... Hát ilyen szempontból jobb egy kisebb zárka vagy olyanokkal együtt lenni akik hasonló szinten vannak, akiket szintén támogatnak kintről.Tehát nem lesz könnyű, de ha be tud illeszkedni és elnyeri a nevelő támogatását, akkor valahogy ellesz.Kívánok Neked(tek) kitartást, és kérlek írj ha van valami említésre méltó, ha tudok pár vígasztaló sort írni..:-(((((

Textilhal 2005.05.09. 11:43

A kedvesem megy be, illetve bent van már 1 órája és 41 perce...:(((

Közben rájöttem, hogy a textilhal nem sokat árul el a nememről. Tehát: én nő vagyok:)

Hogy hogyan éljük meg, arról egyelőre annyit, hogy most nagyon gáz. Talán később majd könnyebb lesz? Nem hiszem...

bigger 2005.05.09. 10:16

Szia Textilhal!

Hát együtt érzek és nagyon sajnálom.Nem tudom ki az aki bemegy én előzetesben voltam 1 évet, ami azt hiszem sokban hasonlít, de én csak a női oldalról tudom a dolgokat.

Azért írj, hogy hogy éltétek meg! Az én párom is retteg, ettől a kilátásba helyezett fél évtől. És persze én is , hogy elveszítem, bár esküdözik, hogy nem.

Kitartás!

Textilhal 2005.05.08. 19:35

Sziasztok!

Itt vagyok újra, túl a vizsgán, a következőig most van időm egy-két napot lazítani.

Válaszok:

bigger: Az ügy eléggé elhúzódott, 2001-ben kezdődött és most volt áprilisban a másodfok. Köszönöm a bátorító szavakat. Egyébként holnap megy be, egy kicsit kész vagyok...

Mr Ness: Sajnálom, de az ügy részleteibe inkább nem mennék bele, több okból. Talán túl óvatos vagyok, nem tudom. Bocs.

Hercseg: Köszi!

Egyébként a szabályokkal nagyjából tisztában vagyok, mert tanultam és persze sokat tájékozódtam most, hogy "élesben" megy majd a dolog.Amit viszont nem írnak le a törvények, engem az érdekelne igazán. Milyenek odabent IGAZÁBÓL a viszonyok? Mennyire gyakori a fizikai bántalmazás?

Minden érdekel, kérem azokat, akik rendelkeznek tapasztalatokkal, írjanak!

Köszönöm!

bigger 2005.05.05. 10:02

Szia Hercseg!Köszi a jótanácsot megnézem, bár sajnos az előzetesben töltött idő alapján van némi rálátásom a szabályokra.Persze biztos van különbség.Azt hallottam ha jól viselkedik az ember, akkor haza is járhat. Jó volna! Bár nem tudom, hogy fél évnél is így müködik e?

Köszi!

hercseg 2005.05.05. 09:43

Textilhalnak és biggernek!

bevonulás előtt javaslom a BVOP.HU honlap ALAPFOGALMAK linkjének elolvasását.hasznos dolgok vannak benne (pl. napirend, látogatás rendje, stb.), amelyekkel nem árt korábban megismerkedni, ha már - sajnos - muszáj.

Tisztelettel: hercseg

Mr Ness 2005.05.04. 11:23

Textilhal: meg szabad kérdeznem, hogy milyen ügyben hoztak ítéletet? Érdekelne pár részlet, de ha nem akarod leírni, azt is megértem..

bigger 2005.05.04. 10:02

Akkor bocs, hogy összekevertelek vele.Elég gyorsan működik ilyenkor a postájuk!:-)

Szar ügy ez a 1,5 év én a fél évtől is parázok. De nálam ez még "csak" 1 fok.

Mennyi idő telt el az első fok és a másod fok között?Kitartást az illetőnek! Együttérzek!

Textilhal 2005.05.04. 09:29

Gyors válaszok...

(Megjegyzés: nem rólam van szó, hanem egy hozzám közel álló személyről.)

bigger 2005.05.04. 09:03

Szia Textilhal!

Először is sajnálom, hogy ilyen ítéleted van.kérdésem: Ezt mind ki kell töltened vagy voltál már előzetesben? És milyen típusú? Börtön? Fogház? Fegyház?

Mennyi idő mulva érkezett a behívó?

pixel 2005.05.04. 00:09

Szerinted mikor fognak várni, ha már menni akarsz menjél, legfeljebb hazaküldenek.:)De ha később mégy be nüntetés további nélkül bevisznek.

Textilhal 2005.05.03. 19:19

Üdvözlet!

A helyzet és a kérdésem a következő:

Másodfokon jogerősen kiszabott 2 év letöltendő szabadságvesztés. Megérkezett a behívó, mikor kell bemenni.Ügyvéd halasztást kért, júliusig meg is adták.

Köteles az illető kihasználni a halasztást, vagy bemehet a megadott időpontban?

Köszi előre is!