Végrehajtás, adós külföldön élforrás főoldal vissza

Blackywhite 2017.04.10. 20:22

pappcse

Dehogynem szoktak, főleg ha nem találja otthon az adóst. Fel kell hívni vagy el kell menni az irodába időpontot egyeztetni amikor kijöhet. Ha a mostoha testvérnek semmi ingósága nincs a lakásban, akkor a helyszíni eljáráskor ezt jegyzőkönyveztetni kell a végrehajtóval és kész. Elvinni olyat úgysem fog ami a tiéd.

pandre 2017.04.01. 06:36

Sajnos tényleg a végrehajtó irta, elnézést mert levelemben rosszul fogalmaztam, ez egy jegyzőkönyv helyszíni eljárásról. Benne van az is, hogy akár a lezárt lakást fel is nyitathatja lakatossal a foglalás érdekében.

pappcs 2017.03.31. 21:03

Gyanús ez nekem... biztos bírósági végrehajtó írta azt a levelet?... azok nem nagyon szoktak levelezőlapokat dobálni a postaládákba, ellentétben ezekkel a vérszívó patkány behajtócégekkel... Utóbbival szóba se szabad állni.

pandre 2017.03.31. 19:23

Kedves Fórumozok, segítséget szeretnék kérni, ma kaptam illetve nem én a mostoha testvérem egy postaládába bedobott lapot amiből kiderült kinn volt a végrehajtó és az ingatlan zárva volt ezért a mostohatestvérem jelenjen meg jövő hét elején a végrehajtó irodájában különben foglal ingóságot , ingatlant.Az ingatlanban jelenleg csak én lakom neki nincs itt semmilyen ingósága benne. Az ingatlan valóban közös tulajdonunk, az ő részén rajta van édesanyánk haszonélvezeti joga. Én őt elérni nem tudom, a címét nem ismerem, csak annyit Angliában él ugyanis nekem is tartozott és mikor kértem a pénzem, dühösen nekem támadt, azóta nem beszélünk, de a pénzem anyukámon keresztül szerencsére megkaptam.Elvileg édesanyám is itt lakik ő a haszonélvező, de ő jelenleg kint van nála Angliában. Mostohatestvéremmel nem lehet beszélni se, nem hajlandó tudomásul venni megint mibe sodort bele. Amikor meg tudtam volna venni a részét részletre nem ment bele, és másik testvérünknek se adta el, de nem is csinál semmit, 7-8 éve nem is járt erre. Elvileg kijelentkezett, nincs magyarországi lakcíme.Tervezem hogy bemegyek a végrehajtóhoz illetve írok egy papírt hogy nem lakik itt és nincs itt ingósága, sajnos osztatlan közös ingatlan, igy nem sok esélyem van elkerülni a végrehajtást. Kisebb értékú, külterületi ingatlanról van szó. Közfoglalkoztatottként esélyem sincs megvenni a részét. Mit tudnék ebben a helyzetben kezdeni, hogy a lehető legjobban tudjak belőle kikerülni? Főleg hogy ne foglalják le a házban lévő tulajdonom?