Rendszám nélküli autó vontatásaforrás főoldal vissza

Szomorú örökös 2017.03.16. 06:27

Fagin

Szerintem rendszámfelismerő kamera nincs, max. egy kamera, amely egy rendszámfelismerő szoftverrel tudja elemezni a képeket. Ilyen pedig max. a rendőrségnek van, egy faluban egy biztonsági cég által üzemeltetett térfigyelő kamera tuti nem ilyen.

Fagin 2017.03.15. 19:03

Egy kis faluban volt a vontatás, és az egyik kereszteződésben van 2 db kamera - a helyi újság szerint "nemrég telepítették a közbiztonság miatt, amit egy helyi biztonsági cég 24 órában figyel..."Nem igazán hiszek ebben, de már hallottam, hogy vannak rendszám felismerő kamerák, amik a biztosítást és a forgalmit nézik...Nem szoktam aggódni, csak jobb tájékozódni - ha már baj van, jobb fél perc alatt előállni egy ismerőssel, akinek a kocsiját vontattam, mert lerobbant az út szélén és mire segítséget hívott, még a rendszámát is ellopták - amit persze utólag megtaláltunk az árokban :)

A másik, hogy ha én vontatok valakit (mert egy vadidegen megkér az út szélén), honnan kell tudnom, hogy az autóján van-e biztosítás, stb, és ha szabályt szegett, egyáltalán kell-e ismernem...

alfateam 2017.03.15. 16:39

Fagin!

http://kamera.kozut.hu/…/clients.php

Nézd meg, hogy jártál-e ezeken a helyeken, ha igen biztos lesz bünti.

alfateam 2017.03.15. 16:28

Húúúú! Wers ! ugye nem fáj ?!

drbjozsef 2017.03.15. 16:27

Tulajdonkeppen nem őt büntetik meg, hanem aki a vontatott autóban ült : ő nem vehetett volna részt azzal a gépkocsival a forgalomban. És nem csak forgalomból kivonás lehet a büntetés, hanem egy szép kerek többszámjegyű összegis. Viszont az igaz, hogy a szabálytalan autón nem volt rendszám, szóval legfeljebb rajta keresztül találhatják meg, ha nagyon akarják.

wers 2017.03.15. 16:21

Ha kap is büntetést, akkor az a vontatott kocsi lenne (de miért is?). Újra kivonják a forgalonból? Na az nem fog menni.Az kb., mint ha kétszer akasztanának valakit. De a kedvencem még mindig, ha valakit eltiltanak a gépjármű vezetéstől, miközben arra engedélyt még soha sem szerzett.

drbjozsef 2017.03.15. 15:58

Egyebkent szerintem muszaki vagy rendszam, vagy biztositas nelkuli autot is csak treleren lehetett volna szallitani. Ugyhogy ha buntetik, ugyis buntetik, ha nem, nem. Minek elore izgulni ezen?

Ha a kerdes az, hogy _lehet_-e baja a dologbol, akkor a valasz igen, lehet. Csekely esellyel.

drbjozsef 2017.03.15. 15:55

Mivel rendszam nelkuli volt a vontatott auto, nyilvan nem az a problemaja, hogy fizetos uton lefenykepeztek a VONTATOTT autot, es annak rendszama alapjan buntetnek meg a fizetos uton, mikozben a vontató autora ki volt fizetve az utdij.

Altalaban kerdezi, hogy buntetik-e a vontato auto vezetojet, ha egy rendszam nelkuli autot vontat.

Az mondjuk igaz, hogy a kerdes akademikus, es feleselegesen stresszeli rajta magat. Igen kicsi az eselye, hogy lefenykepeztek igy, es utolag buntetnek (meg a VEDAK alatt sem hinnem, hogy gond lenne), es ha esetleg megis, eleg akkor idegeskedni, ha egyaltalan.

Ha vontatni lehet rendszam (es muszaki es biztositas) nelkuli autot, akkor ugyse buntetik meg, mert utolag senki sem bizonyitja, hogy akkor amugy muszakilag renben volt-e az auto, vagy sem.

Ha muszaki nelkul vontatni sem lehet, akkor meg ugyis mindegy, mert megbuntetik, ha lefenykepeztek. De ennek minimalis az eselye.

Vadsuhanc 2017.03.15. 15:37

„Ha felvett a kamera...” ( Felvett ? )Hol vontattad ? ( autópálya ? stb. )Kérdésed feltételes és kiegészítésre szorul legalább a fenti kérdésekre vonatkozólag.

alfateam 2017.03.15. 14:09

„A közúti közlekedésről szóló törvény egyértelműen kimondja, hogy a közúti közlekedésben csak olyan gépjárművel lehet részt venni, amelyik rendelkezik a közlekedéshez szükséges engedélyekkel. Azaz csak olyan autó vehet részt a közlekedésben, mely rendelkezik az időszakos műszaki vizsgával, és az üzembentartója rendelkezik érvényes kötelező biztosítás szerződéssel. Bármelyik hiánya a közlekedésből való kizárást vonja maga után.”

Fagin 2017.03.15. 12:08

A kreszdoktorban nem találtam semmit, ami azt illeti, más fórumokon sem... Írnak a vontatás általános szabályairól (súly, kötélhosszúság), de a büntetésekre nem térnek ki.

Az világos, hogy rendszám nélküli jármű nem közlekedhet, de vontatásnál nem egészen ez az eset áll fen, illetőleg azt sem írják, kinek a felelőssége.

Dr.Attika 2017.03.13. 20:24

http://www.kreszdoktor.hu/…ontatasa.php

Fagin 2017.03.13. 20:04

Bennem sem merült fel, hogy ez gond lehet, csak miután jobban átgondoltam:Vontatókötéllel húztam - a kerekein gurult - így részt vett a forgalomban...Nincs rajta műszaki...

wers 2017.03.13. 19:26

Ha vontattad, gyanitom nem lesz gond.

Fagin 2017.03.13. 19:09

Tiszteletem!

Ismerősöm vett egy rendszám nélküli, forgalomból kivont autót, amit segítettem neki hazavontatni... Ha felvett közúti kamera, milyen büntetésre számíthatok / számíthatunk?