Ittas halálos vezetésforrás főoldal vissza

erikanővér 2005.04.27. 21:15

Minden válaszát nagyon köszönöm.Erikanővér

Nick Name 2005.04.27. 14:51

Szívesen.

Válaszában két különböző dologról kérdez. Az enyhébb végrehajtási fokozat az ítéletben meghatározottnál enyhébb fokozatot jelent, tehát börtön esetében fogházat. Az EVSZ pedig egy ezeken kívül eső, enyhébb végrehajtási rezsim.

Engedélyezését a következők zárják ki: ha

Az EVSZ az alábbi kedvezményekkel jár:

Egyébként mind az enyhébb fokozat, mind az EVSZ alkalmazására csak a BV Intézet tehet előterjesztést.

erikanővér 2005.04.26. 21:20

Köszönöm gyors válaszát. A börtön büntetéséből mennyit kell letöltenie ahoz , hogy kérhesse az átminősítését fogházba? És az EVSZ milyen kedvezményeket von maga után?

Válaszát előre is köszönöm. Erikanővér

Nick Name 2005.04.26. 07:44

Csak akkor, ha ennek lehetőségét a bíróság már az ítéletben engedélyezte, utólag nem. Akkor maradnak a szokásos törvényes kedvezmények, azaz börtönben háromnegyed után, fogházban kétharmad után mehet feltételesen szabadlábra. Viszont azt elérheti, hogy börtön fokozatból (ami a bűncselekmény alapján az ítéletben lehet), a jó magaviselet alapján áttegyék fogházba, és akkor ugye kétharmad után mehet.

erikanővér 2005.04.25. 22:39

Férjem jelenleg börtön büntetését tölti , ittes vezetésből eredő halálos kimenetelű balaset miatt már egy éve. Eddig semmijen " összetűzése" nem volt a törvénnyel büntetlen előéletű volt.Már két ízben volt itthon jutalon szabadságon, és egyszer 15 napig BF-en.Csak dicséretei vannak, és jól viselkedik odabent is, mint ahogy idekint is nagyon jó ember volt.Sőt amunkahelye sem engedte , hogy leszámoljon hanem fizetettlen szabadságra külte.Azt szeretném megtudni, hogy a büntetőjogban van e lehetőség a kiszabott büntetés felezésére?És ha igen ezt kinek kell indítványozni?Illetve milyen börtön kedvezmények vannak még?Előre is köszönöm. Erikanővér