Garázdaság bűntett...milyen büntetésre számíthatok?forrás főoldal vissza

Burn Out 2016.12.12. 10:53

inkább most bemásolom Neked a btk vonatkozó részét:

50. § (1) A pénzbüntetést úgy kell kiszabni, hogy – figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára – meg kell állapítani a pénzbüntetés napi tételeinek számát, és – az elkövető vagyoni, jövedelmi, személyi viszonyaihoz és életviteléhez mérten – az egynapi tételnek megfelelő összeget.

(3) A pénzbüntetés legkisebb mértéke harminc, legnagyobb mértéke ötszáznegyven napi tétel. Egynapi tétel összegét legalább ezer, legfeljebb ötszázezer forintban kell meghatározni.

(4) A bíróság ítéletében – az elkövető vagyoni, jövedelmi viszonyaira tekintettel – rendelkezhet úgy, hogy az elkövető a pénzbüntetést legfeljebb két éven belül havi részletekben fizetheti meg.

51. § (1) Ha az elítélt a pénzbüntetést nem fizeti meg, illetve részletfizetés engedélyezése esetén egyhavi részlet megfizetését elmulasztja, a pénzbüntetést vagy annak meg nem fizetett részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

David0718 2016.12.12. 10:18

Megtörtént a kihallgatás és garázdaság vétségével vádolnak amit a biroságon fognak kivizsgálni.mint kiderült a tulaj adta a pofont én ezt nem tudtam viszont a nyomozo azt mondja hogy eegy év felfügesztett vagy pénzbirság várhato.ilyen esetekben mekkora a pénzbirság mértéke?

David0718 2016.12.11. 19:21

Köszönöm Szépen válaszát! Bizok benne hogy nem lesz nagy baj ebböl és nem kapok nagyobb pénzbirságot. Felajánlottam hogy megtéritem de nem fogadta el mondván nem foglalkozik ezzel. Egyébként nagyon korrekt föként h nem tett semmit ellenünk. Valoszinüleg ö lesz a tanu is mert ha jol emlékszem felvették az adatait.

Burn Out 2016.12.11. 19:11

a korábbi ittas vezetés nem számít. először legyél túl a kihallgatáson, aztán majd többet tudsz, hogy mivel gyanúsítanak stb. legyél együttműködő: beismerés, okozott kár megtérítése stb.

David0718 2016.12.11. 19:01

Hogy valamelyest lenyugodjak vagy épp tisztába legyek a következményekkel.

Burn Out 2016.12.11. 18:56

hova ez a nagy sietség, hogy ennyire sürgős? mi múlik rajta?

David0718 2016.12.11. 18:20

Üdv!Sürgösen szeretnék informáciot kapni!!Kérdésem az lenne,hogy tegnap hajnalban egy buliban voltunk végetért a buli és haverommal egy kordont megfogtunk és 20méterrel arrébb vittünk közben egyszer az árokba mecsuszott ahogyan léptük át. Kijöttekva biztonságiak aztán a rendörség ott állt nemmessze tölünk miután kaptunk egy egy pofont a biztonságiaktol odajöttek a rendörök felvették az adatok. Másnap reggel hivtak a kapitányságrol hogy garázdaság végett eljárás indul és holnap reggel lesz a kihalgatás. Amit tudni kell még a történetröl hogy a tulaj nem kiván semmit lépni az ügyben, telefonon is felkerestem elnézést kértem. Felajánéottam h megtéritem aa kárt azt mondta semmi szügség rá és hogy csak a rendörség kapta fel az egészet. Amit még tudni kell rolam h majd két éve volt egy ittas vezetésem ami már lejárt pénzbirságot ledolgoztam azota már a vezetésnél tartok.mire számithatok az ügyben?

Öreg Tölgy 2016.09.28. 19:08

A legesélyesebb felfüggesztett szabadságvesztés.

Duel66 2016.09.28. 18:51

Üdv!

Hetekkel ez előtt egy szórakozó helyen erősen ittas állapotban leütöttem egy korábban engem veréssel megfenyegető embert egy sörös üveggel. Eléggé elszállt az agyam (tudom, nem kellett volna, de már késő bánat). 3 ütés volt szemből egy fejre és kettő vállra, az utolsónál tört el az üveg a váll csonton, a srác nem is védekezett úgy meglepődött rajta, 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek, hála istennek komolyan nem sérült meg ( a fején egy púp és a vállán egy kb 2centis vágás, amit varrni kellett)könnyű testi sértésért ő nem jelentett fel, viszont garázdaságért hivatalból feljelentettek. Így, hogy sörös üveggel mentem neki, valószínű felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett lesz a vége. Mindent felvett a kamera, "gyönyörűen" látszik az akció és szemtanúk is vannak. Jövőhéten kell mennem kihallgatásra, de úgy döntöttem beismerő vallomást teszek, mert ezen nincs mit tagadni és vállalom érte a felelősséget.( Azóta egyébként már kibékültünk, de ez már mit sem számít) A kérdésem az, hogy ezért milyen büntetésre számíthatok? (büntetlen előélettel) A válaszokat előre is köszi!