Szeszesital fogyasztása közterületenforrás főoldal vissza

pappcs 2017.01.20. 18:28

Képviselő úr, fogyasztott szeszes italt az elmúlt 24 órában?Micsodaaa? az elmúlt 24 percben is fogyasztottam szekszes italt! :D

fekete mamba 2017.01.19. 16:02

Szerintem nem az italfogyasztás a lényeg, annak önmagában nem is lenne szabad szabálysértésnek lennie, lévén önmagában nem veszélyes a társadalomra. A hangoskodás, és odavizelés viszont önmagában is szabálysértés.

FXDACC 2016.09.18. 21:06

Még azt szeretném megérdeklődni, hogy a rendőr/közterület-felügyelő jogosult e elkobozni a sört, és azt bevizsgáltatni? Köszönöm szépen!

FXDACC 2016.09.18. 21:01

Kedves jogászok!

Kerületemben rendelet tiltja a közterületen történő alkoholfogyasztást, ennek ellenére sem a közterület-felügyelet, sem a rendőrség nem jár, mondván: nem bizonyítható, hogy a sörös dobozban alkoholos ital van, tovább azt állítják, amíg nem a szemük láttára húzza meg a "flaskát", az számukra nem "fogyasztás". Ebben az esetben olyan emberekről van szó, akik évek óta napi 5-10 órákat képesek piálni egy közért előtt, hangoskodás és egyéb nem kívánatos körülmény (pl odavizelés) kíséretében.

A fenti állítások többször elhangzottak a közterület-felügyelet diszpécsere által is, és gondoltam kivizsgáltatom az esetet a hangfelvételek alapján, azt a tájékoztatást kaptam (e-mailben), hogy a közterület-felügyelet (XI. ker.) a telefonos hívásokat nem rögzíti. Második kérdésem az, hogy van e törvényi kötelezettségük a telefonos hívásokat rögzíteni?

Mit tehetnék?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

A rendelet vonatkozó részlete:

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete

2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete

a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

8. Szeszesital fogyasztással kapcsolatos szabályok megszegése

8. §

(1) Az a természetes személy, aki

százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott cselekmény miatt a közterület-felügyelő ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki.