Aljas indok, cél, bosszú?forrás főoldal vissza

FXDACC 2016.09.18. 19:50

Köszönöm neked is Öreg Tölgy!

Igen, most írtuk meg az ügyészségnek a levelet. Úgy tudom, hogy közvád esetén a rendőrségnek át kellett volna tennie az ügyészségre, de semmilyen értesítést nem kaptunk sehonnan, ellenben az elkövető azóta is vígan éli világát. Egyértelmű, hogy összefonódások vannak a háttérben.

A kérdésem még az lenne, hogy valószínűsíthetően mit kaphat ezért az elkövető? Én nagyon szeretném a sitten látni. Tudtommal egyéb is van a számláján, mivel 5 évre visszamenőleg több fénykép készült róla a rendőrség adatbázisa számára.

Öreg Tölgy 2016.09.18. 19:32

Ügyész, panasz.

FXDACC 2016.09.18. 19:26

...illetőleg sem elfogatóparancsot, sem körözést nme adtak ki ellene. Anyja apja rendőr...

Öreg Tölgy 2016.09.18. 19:25

A magánvádast nem is, mert ez bizony közvádas, hivatalból üldözendő bűncselekmény.

FXDACC 2016.09.18. 19:24

Kedves ObudaFan!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Ököllel arcon ütötte az idős hölgyet, úgy, hogy első alkalommal nem találta el, másodszori próbálkozásra pedig eltalálta, zúzódása keletkezett, amiről látlelet készült. Ráadásul késő este történt, ittas volt az illető, ami úgy tudom, hogy szintén súlyosbító tényező. Sajnos nem fogták el a helyszínen, tanúkat sem hallgatták ki, és hónapok óta nem viszik be a magánvádas feljelentés ellenére, pedig többször is találkoztak vele a rendőrök, és tudják is, hogy hol lakik, csak éppen "sosincs otthon, és nem veszi át az idézést"...

ObudaFan 2016.09.18. 15:11

Két minősítésre is jó esély van:

Emellett azt sem árt megnézni, hogy hová ütött, mert pl. a fejre ököllel mért ütés az súlyos testi sértés kísérlete.

FXDACC 2016.09.18. 14:21

Kedves jogászok!

Ha valaki bosszúból azért, mert szabálysértés miatt kihívtuk rá a rendőröket, előre megfontolt szándékkal (előre bejelentette, hogy meg fogja ütni) ököllel megüti egy idős, hölgy hozzátartozómat (könnyű testi sértés, zúzódás), az minősülhet aljas indokból, vagy aljas célból elkövetett könnyű testi sértésnek? A sértett koránál fogva védekezésre korlátozottan képes személy, ráadásul térdműtét előtt állt (néhány nappal), így talán ez is beleszámíthat (fogyatékosságánál fogva védekezésre képtelen személy)? Mire számíthat az illető. Korábban is volt dolga a rendőrséggel, több évre visszamenőleg szerepel a rendőrség fényképes adatbázisában.

Köszönöm szépen!