kábítószer országba való behozatalaforrás főoldal vissza

Ocsi6 2016.09.21. 18:12

Üdvözlöm!köszönöm az eddigi valaszokat! Ismet ezzel kapcsolatban szeretnek irni! Tehat a teny hogy egy ismerosom egy dealerrel el egyutt a helyzet mint irtam a oovetkezo nem tid tole megszabadulni,folyamatos terrorba van es megfigyeles alatt hogy nehogy tegyen ellene valamit, a kerdes a kovetkező lenne fel attol a hölgy, hogy ot is megfogjak gyanusitani akarmi tortenne es hogy mivel egyutt elnek bunreszesnek mondanak es ugyan olyan mervu buntetest kapnamint az "elettarsa! Mit lehetne ezellen tenni?hogy jol jojjon kia dolgokbol ne legyen baja ebbol!?koszonom a valaszat

Öreg Tölgy 2016.09.01. 20:36

Sejtettük, de tényleg az a helyzet: nem lehet egyszerre dugni is, meg szűznek is maradni.

A telefontanú ne hivatalos eljárás. Vagy reagál rá a rendőrség, vagy nem. Ha írásban (vagy szóban, jegyzőkönyvbe) teszel feljelentést, akkor arról határozatot kell hozni, ami ellen jogorvoslatnak van helye, Az adataid zárt kezelését kérheted.

Ocsi6 2016.09.01. 20:15

Koszonom a valaszt,de annyi a problema hogy teljesen szeretnek kimaradni mindenfele intezkedesbol esinkognítoban szeretnek maradni teljesen!!

ObudaFan 2016.09.01. 15:15

Hát tegyél írásban feljelentést.

Ocsi6 2016.09.01. 09:01

Jó napot kívánok!Nekem is segitsegre lenne szükségem!Lenne egy olyan problémám, hogy van egy hölgy ismerősöm akinek kabítoszerkereskedő az élettársa, a hölgy állandó rettegésben van a parja miatt zsarolja fenyegeti üti, segítsegemet kerte ezzel kapcsolatban, hogy szabaduljon meg tőle! Én segítségképp feljelentettem a parjat a telefontanun keresztül elmondtam minden egyes apro részletet, a rendőrség nem tett semmit ki se ment! Ezekutan mi a teendo hogyan es hol jelentsem az ügyet, hogy történjen is intézkedés ezzel kapcsolatban? A hölgynek milyen gondja lehet ebből ha a lakasban talalnak nagy mennyiségű kabítoszert, es ott tartozkodik!?köszönöm a választ!

kaab 2016.08.29. 12:28

Köszönöm a választ!!!

Öreg Tölgy 2016.08.28. 18:37

Nyilván azt senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy elítélnek-e vagy sem, és hogy ha igen, akkor mit kapsz. Abból kiindulva, hogy védőt rendeltek ki, felteszem, legalább 5 éves büntetési tételű cselekménnyel gyanúsítanak. Ezt követően el kell döntened, hogy ettől tartasz jobban, vagy a pénztárcád félted. Előbbi esetben hatalmazz meg gyorsan egy védőt. Felmentés esetén egyébként egy bizonyos határig megtéríti a bíróság a meghatalmazott védő munkadíját, de az nyilván nem éri el azt az összeget, ami egy valóban tenni képes ügyvéd díja.

Itt egyébként még nem tartunk, a nyomozást bármikor meg is lehet szüntetni, így például a te védekezésed is ellenőrizni kell.

kaab 2016.08.25. 14:04

Jó napot kívánok!Egy kis segítséget szeretnék kérni az ügyemmel kapcsolatban.Tavaly nyáron, az akkori párom megkért, hogy hadd küldjön egy könyvet az ismerőse ha jól emlékszem spanyol országból a címemre, mivel ő elutazik és nem tudja másképp megoldani, de nagy szüksége van a könyvre a szakdolgozatához. Én ebbe akkor beleegyeztem. A könyv végül nem érkezett meg, közben szakítottunk is, nem is beszéltünk, nem is érdekelt mi lett a könyvével. Egy hónapja megkeresett a Budapesti reptéri rendőrség, hogy szeretnének majd velem beszélni, adjam meg a címemet ahol értesíteni tudnak.. Lényeg a lényeg, múlt hét pénteken újból kerestek, hogy hol tudnám átvenni az idézést (az ügyről semmit nem mondtak), én pedig jeleztem, hogy hétfőn visszamegyek akkor emiatt magyar országra itthonról (kárpátalján élek) és átveszem. Megkértek, hogy akkor menjek be ez ügyben a kapitányságra. Bementem, és fél órán belül kihallgatáson találtam magam, mint gyanúsított, 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel járó drog behozatal és birtoklás vádjával... A kirendelt ügyvédem nem jelent meg, így hallgattak ki. Elmondtam, hogy nem rendeltem semmit, nem is tudtam róla, és hogy az exem kért meg, hogy hadd küldjön a címemre egy könyvet (4 mesekönyvbe rejtettek 280 gramm kokaintartalmú masszát, Mr. Kitti névre címezve). Az illetőről minden általam ismert információt átadtam, ezek után rabosítottak, drogtesztet végeztettek és házkutatást tartottak az albérletemben. A nyomozó ezután a megkeresésemre annyit mondott, hogy keresik exemet, majd ha lezárult az ügy vagy szükségük van még rám értesítenek (a tanúvallomásom másolatáért úgy kellett vissza bemennem, mert nem adta ide előzetes kérésem ellenére a nyomozónő). Mire számítsak ezek után? A nyakamba varrják az egész ügyet, és leülhetem más helyett az 5 évet, holott nem követtem el semmit???? A kirendelt ügyvédem burkoltan közölte, hogy ő semmit nem tesz kirendeltként, mert neki nem éri meg... Ha ki is bírom fizetni a munkadíját, ártatlanul ki fogja azt nekem valaha is megtéríteni? Exem külföldi, azt se tudom hol tartózkodik tavaly októbere óta (akkor érkezett a csomag az idézés szerint), és ha meg is találják, nem fogja magára vállalni amit csinált... Mihez kezdjek?