hivatalos személy elleni erőszakforrás főoldal vissza

ObudaFan 2016.07.13. 06:55

A hivatalos személy elleni erőszakot az követi el, aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt

A te történetedben egyik sem valósult meg.

mégegyhülye 2016.07.11. 23:19

Öreg Tölgy, Dr.Attika!

Feltételeztem, én hülye, hogy aki a vonal túlsó végén felemeli kagylót egy "kétségbeesett" segélykérőnek, az már hivatalos személy, közszolgálatot lát el, továbbá miután beazonosította a hívó tartózkodási helyét, akkor a területileg illetékes rendőrséghez továbbítja a hívást, ahol szintén egy hivatalos személlyel kerül kontaktusba a védelemért folyamodó védtelen kis emberke. Emberke maga háborgott, hogy a vonal túloldalán az alpári őrjöngése kapcsán szabálysértést emlegetni merészelt neki a (nyilván) nem hivatalos, és (nyilván) nem közfeladatot ellátó személy. De mindegy. Lehet, hogy ezt nem pont hivatalos személy elleni erőszaknak nevezi a jog, de elnézést, hogy mertem feltételezni a magam hülye felfogásában, hogy nincs rendjén. Ha én az utcán így beszélnék valakivel, vagy a boltban így nekiesnék az eladónak, valószínűleg kihívná rám valaki a rendőrséget, vagy kivágnának az utcára, mint macskát.... Bocs, hogy laikus vagyok. Ha nem lennék az, nem írnék ide. Remélem, ezt a többi hülye is fel tudja fogni.Ja tudom, csak kérdezzen a gyerek, különben hülye marad...

Öreg Tölgy 2016.07.08. 15:02

Vagy az, hogy kérdezze meg az ügyvédjét, ahogy te szoktad.

Dr.Attika 2016.07.08. 12:37

Ebből a "mégegyhülye" semmit nem értett meg. Egyszerűbb lett volna a "NEM" válasz.

Öreg Tölgy 2016.07.08. 05:52

Hivatalos személy elleni erőszakhoz minimum két dolog kell (a részleteket most hagyjuk): hivatalos személy és erőszak. Amint látom, itt egyik sem volt. Az ordibálás nem erőszak, a hivatalos személy meg még ott sem volt, amikor ezt a magatartást kifejtette az illető.

mégegyhülye 2016.07.07. 18:07

Hivatalos személy elleni erőszaknak, vagy valami hasonlónak minősül-e az, ha egy rendőri segítséget kérő személy nyomdafestéket nem tűrő hangon követelőzik , szitkozódik, ordibál, mert szerinte nem elég gyors a rendőr érkezése. Mindezt a rendőrség kiérkezéséig többször megismétli. Nem von maga után automatikus feljelentést a rendőrség részéről?Egyébként pedig indokolatlanul is hívogatja rendszeresen a rendőrséget, hogy őt megtámadták, miközben ő támad meg folyton mást, és a védekező személyt így akarja bajba keverni, magát pedig áldozat ként feltüntetni.