Enyhefókú ittas vezetésforrás főoldal vissza

karogo 2016.07.19. 16:30

Ó légyszi kímélj meg az "az a szabály, be kő tartani" hozzáállástól...Szerintem nagyon fontos különbséget tenni a vezetésre alkalmatlan állapot, és az között, hogy van valamennyi alkoholmaradvány a vérében. Az előbbi mérlegelésénél igenis számít, hogy autópályán vagy földúton történt.Amikor vezetésre alkalmas állapotban volt a vezető, akkor a jogalkotó egy társadalomra nem veszélyes, esetleg véletlen is elkövethető "cselekményt" aránytalanul súlyos bűntetéssel súlyt (jogosítvány elvétele, bűncselekménnyé nyilvánítás...)

Szeritnem ha cselekmény és a bűntetés látványosan nem áll arányban egymással az a jogibztonság követelményével eléggé ellentétes, ennek szól a károgásom.

Véleményem 2016.07.19. 12:04

karogo

Ez elég károgó egy hozzászólás volt.Attól még bűncselekmény az érték, hogy földúton volt. Semmilyen mérlegelési lehetősége nincs az intézkedő rendőrnek. Ennek több oka is van. De elsősorban jogalkalmazó a rendőr és azt teszi amit a jogalkató megkövetel. A későbbiekben majd mérlegel a bíró a helyzetre tekintettel. Nem az intézkedő rendőrön múlik mások ittassága.

karogo 2016.07.16. 07:08

Szerintem nem csak hogy rohadt a rendszer, hogy normális, társadalomra nem veszélyes állampolgárokat bűnözőként vegzálnak, ellehetetlenítenek (joggosítvány elvétele?), hanem az intézkedő rendőrnek személyesen is a k. anyját, hogy nem tud(nem akar) egy kicsit mérlegelni, hogy vajon az "elkövetett" cselekmény mennyire veszélyes és mennyire emberi

red007 2016.06.21. 15:54

Szia!

Megkérdezhetem hol tart az ügy? Segített az ittvasvezetés.hu-nál indított akció? :)

amálka74 2016.04.26. 21:23

Segítséget szeretnék kérni még február 10-én volt nem lakott területen lakatlan földúton utánam jött a rendőr igazoltatott alkohol szonda 0.56mgl később 0.74mgl jogosítványt elvették .A rendőrség lezárta az ügyet mindent elismertem rendőrség átadta az ügyészségnek ,azóta nem tudok semmit kérem aki tus segítsen mikorra várható ítélet? Meddig tart egy ilyen ügy? már mindjárt 3 hónapja történt és még nem tudunk semmit köszönöm szépen