SPAR lopásforrás főoldal vissza

Sumi99 2016.03.20. 14:16

Kedves Fórumozók,

most csütörtökön egy barátommal elmentem egy SPAR-ba. Felmerült bennünk, hogy ingyen kivigyünk két Monster energiaitalt (vagyis lopjunk), így azokat beraktuk egy táskába.Beálltunk a kasszához (nagy volt a sor), és úgy döntöttem, nem kockáztatok, kiraktam az energiaitalokat (ismétlem, kasszánál még nem voltunk).

A kasszánál ezután kifizettünk 2db Pöttyös túró rudit, és amikor kimentünk volna a boltból, egy biztonsági őr megkért, hogy fáradjunk vele. Azt mondta, látta, hogy kivettem (!) az energiaitalokat a táskámból, ezért vagyok it. Kipakoltatta a táskát, persze semmi nem volt benne csak a saját cuccaink. Ezután elkérte a személyit és a lakcím kártyát, írt egy feljelentést, majd aláíratta velem.Végül fizetéssel zárult a dolog, a 2db Monsterért 800 ft-ot fizettünk.

Kérdésem az lenne, hogy a történtek lopásnak minősülnek-e? Nem csak onnantól az, hogy a kasszától fizetés nélkül távozunk?Illetve ha mégis lopásnak minősül, milyen büntetésre számíthatok (első alkalom, korábban semmilyen bűncselekmény nem történt)?

Köszönettel,Ádám