Bódult állapotban való vezetés.forrás főoldal vissza

Mr. Pinkman 2016.03.18. 19:45

Tisztelt Szakértők, Fórumozók!

Az alábbi történet megírására azért került sor, mert több kérdés is felmerült bennem. Kérem, hogy aki tud, szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa, és ha érdemben tud segíteni, az kérem, válaszoljon a kérdéseimre!

Egy ismerősöm 2015 október elején személygépkocsijával balesetet szenvedett (neki ment egy tűzcsapnak). Állítása szerint szerencsétlenségére mögötte rendőrök közlekedtek, kik a baleset miatt meg is álltak. A szokásos procedúra után elvitték a rendőrségre, ahol drog tesztet végeztek rajt. A teszt pozitív lett (amfetamin és marihuána). Ezután házkutatást végeztek nála, ahol lefoglalták a laptopját, 2 mobiltelefont, és 2 db külső memóriát. Erről az intézkedésről házkutatási parancsot nem mutattak, valamint a lefoglalt eszközökről nem kapott semmiféle jegyzőkönyvet.Az ügy eddigi állása szerint 2015 december elején arról kapott tájékoztatást, hogy bódult állapotban való vezetése miatt a nyomozás lezártáig a jogosítványát bevonták. Majd 2016 február végén arról kapott értesítést, hogy valamikor befáradhat a kapitányságra a lefoglalt elektronikai eszközökért, valamint, hogy nyomozást indítottak ellene bódult állapotban való vezetés miatt. A levél kézhez vétele utáni héten ismerősöm befáradt a rendőrségre, ahol vissza szolgáltatták részére a lefoglalt eszközöket, majd közölték vele, hogy az eszközök tartalmát lemásolták, ezért nincs szükségük a továbbiakban rájuk. Hozzátenném, hogy a lefoglalt eszközökön több illegális adat is van. (lopott hitelkártya adatok, kábítószer-receptek, stb...)

A kérdéseim a következők:

A kérdéseim azért merültek fel, mert az ismerősöm a leírtakat adta elő nekem, és felmerül bennem a kérdés, hogy mi lehet ebből a történetből az igaz ill. a hamis állítás?

Köszönöm, hogy megtiszteltek azzal, hogy a történetet és a feltett kérdéseket elolvasták. Előre is külön köszönöm azoknak, akik időt szakítottak a kérdéseim megválaszolására!