verekedés...forrás főoldal vissza

cortezinez 2016.01.08. 11:45

Voltunk a szembesítésen, az illető a verést elismerte, de a fogva tartást nem, így a szembesítés eredménytelen volt.Most 3 munkanapon belül kell átvenni az iratokat, és utána elküldik az ügyészségnek, akik vádat fognak emelni.A rendőr azt mondta, valami biztos lesz belőle, de meglátjuk..Ennyi.

capisca 2016.01.06. 13:59

Lehet-e tudni, mivel nekünk ez al első rendőrségi ügyünk, nem igazán értek semmihez, nem is akarok...hogy ebből lesz-e valami?

Ha rendőrség elég bizonyítékot gyűjtött és megalapozottnak tartja, akkor vádemelési javaslattal megküldi az ügyet az ügyészségnek.Ügyészség majd dönt vádat emel vagy sem. Ha igen megy bíróságra, ott meg dönt, amit dönt a bíró.

Mármint ilyen ügyben milyen ítéletek szoktak lenni?

Mindenféle. Felmentő ítélettől kezdve végrehajtandó szabadságvesztésig sokféle lehet.

cortezinez 2016.01.06. 12:27

Szeretnék körbeérdeklődni, kb mire számíthatunk...A kedves szomszédaink, igen zajos, és verekedős életmódot folytatnak.A feleség, kitalálta hogy a párom zaklatja, fel is jelentette, le is zajlott az ügy, és természetesen bizonyíték hiányában és alaptalan vádak miatt az ügyet ejtették, mivel nem volt megalapozott.Ám, viszont a kedves férj, ez miatt amit a feleség állított, a páromat megütötte többször, az arcán.A párom nem ütött vissza, a feje sebes lett, és a felső ajka teljesen szétszakadt, varrták, és a hátát is beütötte, így több hétig feküdt itthon.Igen hosszú ideje zajlik az ügy.Meghallgatások, kihallgatások voltak, és lesz még szembesítés is.Az előző életüket nem ismerjük, nem tudjuk a férfinak volt-e már rendőrségi ügye.Viszont a vádak most súlyos testi sértés, 8 napon belül, vagy 8 napon túl gyógyoló ( ezt igazságügyi vizsgája ki)mivel a saját lakásában történt, és rázárta az ajtót, így van még személyes szabadság korlátozása is.Lehet-e tudni, mivel nekünk ez al első rendőrségi ügyünk, nem igazán értek semmihez, nem is akarok...hogy ebből lesz-e valami?Mármint ilyen ügyben milyen ítéletek szoktak lenni?Csak kap valami ejnye-bejnyét, vagy tényleg komolyan a nyakára lépnek már végre...

Igaz a felesége nem jelenti fel, de rendszeresen kirakják a lakásból, verik, kergetik, stb...Szóval lenne miért utána nézni.