Magánindítvány utóéleteforrás főoldal vissza

Krigi 2015.11.10. 09:40

Folyami Géb köszönöm a választ, így már tisztábban látok az ügyben! (Sokszor úgy viselkedik a gyanúsított, mintha tudna egy-két dologról és direkt provokáló magatartást tanúsítana. Ezt akkor felfogom a véletlen egybeesésnek.)

folyami géb 2015.11.09. 16:27

Amikor megtetted a feljelentést, azzal egyúttal magánindítványt is előterjesztettél az addig történtek miatt. Utána nyilván történt még valami, és csak erre az időszakra kért a hatóság újabb magánindítványt, az ugyanis előre, bianco nem adható.

A magánindítványt szerintem rosszul értelmezed: külön aról senki, soha nem értesíti az érintettet. O.F. arra céloz, hogy mivel az ilyen eljárás csak magánindítvány alapján folyhat, ha a feljelentett az eljárásról tudomást szerez, akkor tudhatja azt is, hogy van magánindítvány, amit csak a sértett tehetett.

Krigi 2015.11.09. 14:57

Köszönöm a választ ObudaFan!

A nyomozás zaklatás miatt van folyamatban, a "folytatólagosan elkövetett zaklatás" miatt kérték a magánindítványt az utolsó két hónapra visszamenőleg.

Magánindítványnál ha jól értelmezem, nem automatikusan szerez róla tudomást aki ellen meg lett indítva? Magyarul: majd egyszer?

ObudaFan 2015.11.09. 13:02
Krigi 2015.11.09. 09:58

Tisztelt Szakértő(k)!

11 hónapja tart egy nyomozás a feljelentettel szemben. A rendőrség 10. hónapban kérte a magánindítványomat. Eddig közvádas bűncselekménynek volt fogalmazva a büntetőeljárás, most átfordul(t) magánvádas üggyé.

Én úgy tudom, hogy az eltelt idő alatt még egyetlen kihallgatáson sem volt a feljelentett személy, majd lesz... ilyen milyen esetben lehetséges?Annyi információm van, hogy gyanúsítottként rövid időn belül ki lesz hallgatva és szembesítés is lesz.

3. A szembesítésen kötelező kérdéseket feltennem a gyanúsítottnak? Illetve válaszolnom? Hivatkozhatok-e arra, hogy a nyomozati anyagban minden benne van?

Nem szeretnék lesüllyedni az ő szintjére és balhét sem akarom, hogy rendezzen a rendőrségen!

Válaszokat előre is megköszönöm,

üdv. Krigi