Szakdolgozatforrás főoldal vissza

Nick Name 2005.03.22. 14:53

Istenem, én anno 15 éve a korlátozott beszámíthatóságról írtam a szakdolimat...:)

Na röviden:

elmeállapot megfigyelése - a bizonyítási eszközökhöz tartozik, a szakértői eljárás keretén belül (Be 107.§),

ideiglenes kényszergyógykezelés - egy kényszerintézkedési forma (Be 140.§),

kényszergyógykezelés - büntető anyagi jogi intézkedés (Btk 74.§).

végrehajtás során bekövetkező kóros elmeállapot - (Bv.tvr. /1979. évi 1. tvr./ 31.§).

A részletszabályokat pedig az Általad írt miniszteri rendeletekben találod.

jaguar 2005.03.22. 00:39

Sziasztok!

Szakdolgozatot írok "A beszámítási képesség és kizáró okai a büntetőjogban" címmel.A konzulensem sajnos nagyon ráment a végrehajtásra,pedig ez nemigazán lett volna a dolgozatom része, és megadott pár dolgot,amit még bele kellene írnom a dolgozatomba, viszont segítségre lenne ehhez szükségem.Írnom kell még az elmeállapot megfigyeléséről, az ideiglenes kényszergyógykezelésről, a kényszergyógykezelésről, valamint a végrehajtás során bekövetkező kóros elmeállapotról.Ugyan kaptam segítséget, hogy milyen jogszabályokat keressek(Be, Bvtvr,6/1996 IM r, 5/1998 IM r), mégis totális káosz lett a fejemben, hogy pontosan, hogy is lehetne címekhez társítani a jogszabályokat.Belekeveredtem abba, hogy hogyan is viszonyulnak egymáshoz ezek a szabályok.Például a végrehajtás során bekövetkező kóros elmeállapothoz sem tudom, hogy melyik megadott jogszabályból, mi tartozik pontosan ide.Nagyon szépen megkérem azt, aki képben van büntetőeljárás,és végrehajtás ezen vonatkozásaival, az segítsen nekem eligazodni!Előre is köszönöm a segítséget!

Jaguar

julius 2005.03.14. 12:56

Ajánlom figyelmedbe Dr. Fenyvesi Csaba Phd. ügyvéd úr Phd. értekezését, amely hasonló címet visel: Védőügyvéd a büntetőeljárásban (vagy ehheu hasonlót). Valamelyik kiadó könyv formájában is kiadta, kb. 6-7 ezer Ft körül van az ára, de bármelyik komolyabb könyvtárban fellelhető.

Maverick23 2005.03.13. 17:38

Sziasztok! Szakdolgozatot írok "Védő a büntető eljárásban" címmel.Tudna valaki egy-két jó idézetet mondani ügyvédektől vagy ügyvédekről?Előre is köszi!Hello