terhelő vallomásforrás főoldal vissza

Giudittas 2015.11.16. 10:11

Szeretném megérdeklődni mik az esélyei az ismerősömnek az alábbiak alapján?Ügyészi indítványozásra +3 hónapra akarják meghosszabbítani az előzetes letartóztatását az alábbi bizonyítékok alapján:

Válaszukat előre is köszönöm!

Giudittas 2015.11.02. 16:25

Először is köszönöm szépen a segítséget!De,megvan a csecsemő.Én az alapján írtam,kérdeztem,amit én tudok az ügyről és amilyen információt kaptam az ügyvédtől.Ezeket a kifejezéseket ő használta és nem én találtam ki.Mivel nem vagyok ügyvéd így nem tudhatom,hogy mik a pontos kifejezések és mi az eljárás.A férfira az előzetes tárgyalásig az egy éves vádiratban az ügyvédje nem talált semmilyen terhelő dolgot,ezért mertem megkérdezni ezeket.A terhelt tagadja,hogy bármilyen módon részese lett volna a gyilkosságnak.Állítása szerint dolgozott,amit a munkatársak alátámasztanak,de mivel nem bejelentett munkahelyről van szó így "nyoma" sajnos nincsen tudomásom szerint.A nő tudomásom szerint jelenleg is házi őrizetben van.

Kovács_Béla_Sándor 2015.10.29. 14:46

„gyorsított eljárás keretében?”Emberölési ügyben?! Miről beszélsz?

Kovács_Béla_Sándor 2015.10.29. 14:44

„hogy tényleges bizonyíték hiányában”Mert egy terhelő vallomás nem bizonyíték, ugye? És nyilván a hulla sincs meg, ugye? Továbbá bombabiztos alibije is van az ismerősödnek - a nem is létező - hulla meggyilkolásának időpontjára, ugye?

Lőrik Ügyvédi Iroda 2015.10.29. 13:55

Tisztelt Giudittas!

Az előzetes letartóztatás elrendelésének egyrészről van egy általános oka, másrészről több különös oka. Az általános oka, vagy feltétele az, hogy szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja álljon fent a terhelttel szemben. Egy tanúvallomás is eredményezhet megalapozott gyanút, hiszen a tanúvallomás is bizonyíték. Az hogy később ezt a vallomást milyen egyéb körülmények támasztják alá, az az eljárás során derül ki a hatóságok bizonyíték beszerző tevékenységének eredményeként.

Az előzetes letartóztatásról, a vádlott jogairól valamint az emberölésről bővebben:http://lorik.hu/…rtoztatas-2/

http://lorik.hu/…oeljarasban/

http://lorik.hu/emberoles/

A bűncselekmény elkövetésének a bizonyítását természetesen nagymértékben hátráltatja az idő múlása, azonban nem zárja ki azt. A bizonyítékokat végső soron az ügydöntő bíróság fogja mérlegelni.

Természetesen, ha a nyomozás során az egyéb bizonyítékok gyengítik a megalapozott gyanút, akkor van lehetőség enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, vagy akár annak teljes mellőzésére.

Giudittas 2015.10.28. 18:08

Segítséget szeretnék kérni egy elég kényes,de fontos ügyben.Folyamatban levő ügyről van szó.Egy ismerősömet előzetes letartóztatásba helyezték egy terhelő vallomás alapján gyilkossági váddal.Az exbarátnő vallomása szerint első körben azzal vádolta meg,hogy együtt követték el,2 nappal később azzal,hogy tudott róla majd a jelenlegi álláspont az az,hogy felbújtás.Első körben 30 napos az előzetes.Kérdésem az lenne,hogy tényleges bizonyíték hiányában egy terhelő vallomás alapján mennyi ideig tartható bent valaki gyorsított eljárás keretében?Az ügy kb. egy éve történt.Mennyi az esély arra,hogy bizonyítani lehet a bűncselekmény elkövetését?A nő beismerő vallomást tett az ügyben.Segítséget előre is köszönöm!