Bírósági csekkek vs folyamatban levőforrás főoldal vissza

Amon 2015.10.04. 17:43

Köszönöm a választ ,Tisztelt Bea 1 és folyami géb!

Ez aztán egy igazán kellemetlen helyzet,valahogy megpróbálom megoldani. Még egyszer köszönöm!

Bea1 2015.10.04. 12:33

a neked, a családod címére érkező leveleket meg havi 1700 ft-ért átirányítják oda, ahova kéred.

folyami géb 2015.10.04. 12:28

Bőségesen elegendő. A pénzbüntetés meg nem fizetett részét időközben már bizonyosan átváltoztatták szabadságvesztésre, úgyhogy, ha elkapak, nem is kell előzetes, egyből visznek letölteni. Más kérdés, ha kifizeted, akkor kiengednek, bár ezt bentről elég nehéz intézni.

A közokirat-hamisítás kapcsán a körözés biztos, az előzetes nem.

Viszont mindkettőt megelőzheted, ha a pénzbüntetést befizeted, a folyamatban lévő ügyben meg bejelentesz egy tartózkodási helyet vagy értesítési címet.

Amon 2015.10.03. 21:41

Tisztelt ügyvédek!

Szeretnék tájékoztatást kapni a következőkkel kapcsolatban:

Problémáim fő oka hogy nem vagyok a lakcímemen már majd féléve,családi okok miatt.Lényeg hogy már kaptam részletfizetést egy 200ezer ftos bírság esetében,melyből csak két részletet fizettem be,még márciusban,késedelem esetén ugye egyben leülendő ha jól tudom.Emellett intellektuális okirathamisítás büntettében gyanusított vagyok mint társtettes,viszont mivel nem vagyok otthon és abszolút semmit sem tudok mi a helyzet a postáimmal vagy bármi mással,gondolok itt idézésre stb,így elérhetetlen vagyok a hatóságok számára.Hozzáteszem nem direkt hanem egyszerűen nem mehetek haza mert a családommal összevesztem.Szóval e két probléma gondolom már elegendő ahhoz hogy körözzenek vagy stb? Amennyiben így van az automatikusan előzetes,vagy hasonlók?Eddig nem törődtem ezekkel a gondokkal de mostmár idegesít és szeretnék valahogy ebből kikászálódni.Választ ha kapnék,igen hálás lennék!