Túrázás = Ovvadászatforrás főoldal vissza

Rexor 2015.09.18. 08:49

Az is kegyetlenség, amikor engedéllyel és pénzzel kitömött kocavadászok úgy lövik meg az állatot, hogy napokig szenved mielőtt kimúlna. Hogy őszinte legyek én a vadászatot kizárólag hivatásos erdészeknek engedélyezném.

Siegelinde 2015.09.17. 22:54

Én azt is szempontnak tartanám, hogy - függetlenül attól, hogy engedélyezve van-e, vagy sem - a csapdával (pl. csapóvassal) való vadászatnál órákig, napokig kínlódik az állat a csapdában. Kegyetlenség. Erre is gondolhatna a barátod.

Peacemaker 2015.09.17. 19:23

Igen, egyébként a tanár nagyon értett az állatrendszertanhoz. Ott volt az esze, bár ezt néha erősen megkérdőjeleztük. :) De a tudásához nem fért kétség. Nem volt hazudós sem.

Egyjogász 2015.09.17. 17:25

Gyakorlott túrázóként mondhatom, Magyaroszágon nincs olyan terület, ahonnan pár óra járóföldre ne lenne valamilyen lakott terület, ahol lehet valamilyen kaját venni. Egy túrázó meg egy hosszabb túrára egy-két napi hideg élelem nélkül nem nagyon indul el.

Úgyhogy ezzel a "kivonultam a civilizációból" szöveggel nem fogja a barátod megúszni, ha elkapják orvvadászat közben...:)))

bokros 2015.09.17. 16:39

Igen és vadászat kezdete elött a biztonsági körzetben beírni ( egyéni vadászatok nyilvántartása, közismerten beírókönyv) vadászat után kiírni. De csak a saját vadásztársaságának a területén. Ha nem területes tag, akkor meg csak kísérővel vadászhat. És beírni legkorábban napnyugta elött 2 órával, kiírni legkésőbb napkelte után 2 órával

Tehát a túra útvonala beírókönyv-erdő-beírókönyv-erdő-beírókönyv- erdő stb. és akkor hol is akart éhen halni, amikor a beíró könyv a lakott településen van?

Tanár úr legalább ahhoz értett amit tanított?

Nekem is volt egy tanárom, aki azt mondta, hogy Hitler megírta a "Fejem" a Mein Kopf című könyvét, de én akkor annyira röhögtem, hogy következő tanévben ( 8.-ban lettek gondjaim)

Rexor 2015.09.17. 08:58

Bea: nem tudom, hogy horgásztál e valaha, de ha abból akarsz jóllakni, amit fogsz, addig simán éhen halhatsz :). Balatonon bácsik van, hogy egy napot is elüldögélnek, anélkül hogy fognának valamit.

Bea1 2015.09.17. 07:09

hurrááá!!! akkor ha bizonyítani tudom, hogy nagyon éhes vagyok, mondjuk jó hangosan korog a pocim,horgászengedély sem kell sehova???

bokros 2015.09.16. 20:25

Hát csak hogy a fősulin a tanárod ilyeneket mondott.Ott a National Forestben, vadász szezon idején, ha váltottál licenst, akkor az általad jelzettek elképzelhető és ott délen és középnyugaton már vannak vaddisznók is.

Hazai viszonyok közepette viszont a történet fogalmilag kizárt

Peacemaker 2015.09.16. 19:21

Arkansas? nem :)

500g na ezt is jó tudni. Köszönöm

@RexorHónapokig nem, de az Ország északi részénél a határnál igencsak nagy területet lehet bejárni. Nagyon szép terület amúgy, volt szerencsém megismerni. Ajánlani tudom másnak is!

Én nem készülök, mert nem nekem való, csak közvetítek.

Kovács_Béla_Sándor 2015.09.16. 19:16

Csigát, sáskát, bogarat, no meg gombát, bogyókat, gyümölcsöket ehet.

bokros 2015.09.16. 18:01

és erdei túrázás alkalmával nem kell megfeledkezni arról sem, hogy a balta feje az 500g-ot nem haladhatja meg.

Peacemaker, te hol jártál főiskolára? Arkansasban?

Rexor 2015.09.16. 14:00

Igen, a magyar erdőségekben hónapokig lehet bolyongani, anélkül, hogy lakott területre tévedjen az ember :)

Peacemaker 2015.09.16. 13:59

Amikor főiskolán tanultam a tanárom gyakran mesélt túrázási tapasztalatairól.Nyulat vadászott és vaddisznót is evett, mert nem volt élelme egy idő után neki sem.Az élelmiszerboltot én is preferálom, azonban nem találtam még erdőben egyet sem :)

lewho 2015.09.16. 13:58

A vadak nem uratlan "dolgok". Az állam tulajdonában vannak. Orvvadászat mellett még a lopás is jáccik.

Rexor 2015.09.16. 13:53

Érdekes én nagyon szeretek túrázni, de valahogy nem éreztem még rá kényszert hogy vadásznom kelljen. Ennek oka, hogy az őskor óta vannak mostanában olyan barlangok, amelyeket élelmiszerboltoknak neveznek.

Peacemaker 2015.09.16. 13:47

Igen köszönöm ezt mi is megtaláltuk, de ez elég "fekete vagy fehér" dolog ami a törvényt illeti.

A válasz akkor az, hogy ne menjen túrázni, vagy mehet de akkor éhezzen ha elfogy az élelem.Gondolom azért ilyen a törvény, hogy ne mondhassa senki azt, hogy Ő csak élelmet visz a családnak, és ezáltal megússza az orvvadászat bűnét.

Ez szívás!

Rexor 2015.09.16. 13:07

Aki

a) vadászterületen vadászatra való jogosultság nélkül, illetve idegen vadászterületen vadászként engedély nélkül vad elejtésére vagy elfogására irányuló tevékenységet végez,

b) külön jogszabályban meghatározott, a vadfaj valamennyi egyedére kiterjedő vadászati tilalmi idő hatálya alá eső vadfaj egyedét ejti vagy fogja el,

c) külön jogszabályban meghatározott tiltott vadászati eszközzel, tiltott vadászati módon vagy kíméleti területen vad, illetve fokozottan védett vagy védett gerinces állat elejtésére vagy elfogására irányuló tevékenységet végez,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Peacemaker 2015.09.16. 13:01

Tisztelt Jogi Fórum!

Barátom hosszabb időre (több hónap) kíván kilépni a civilizációból és túrázni. Nagyon szereti a természetet. Élelmet nyilván nem tud magával vinni elég időre így rá fog kényszerülni arra, hogy vadásszon állatokra (őzre, mókusra, madarakra stb). Habár hiába szereti valaki az éllatokat enni csak kell.Nem puskával, mert az nincs neki hanem csapdával. Nem trófeaszerzés a célja, hanem az életben maradás.Nem védett területen, nem Nemzeti parkban.

Én nem találtam arra kitételt, hogy ilyenkor ez orvvadászatnak számít-e vagy nem?Ha annak akkor mit csináljon az illető? Ne menjen túrázni, vagy éhezzen? Csak nem halhat éhen az ember!

Érdekes lehet, az is ha valaki elmegy túrázni "csak" 1 hétre de elveszíti az élelmet például és kénytelen levadászni valamit. Az is orvvadászat?

Köszönöm