Személyes adattal való visszaélésforrás főoldal vissza

efi99 2017.01.23. 20:31

Egyelőre csak pendíts meg a dolgot az ipsének, hogy lehet, hogy felvételt készítettél, de lehet, hogy nem.Had egye a fene. Te meg élvezd.

Burn Out 2017.01.23. 20:14

akkor is jól megszívod :D

Burn Out 2017.01.23. 19:52

inkább menj a játszótérre homokozni... ha nyilvánosságra hozod a hangfelvételt, jól megszívod :D

elfmage999 2015.12.21. 10:23

Nem vagyok ügyvéd, de azért reagálok :)

Egyrészt nem bíróság, hanem rendőrség, mivel az fog nyomozni ha feljelentést tesz.

Másrészt én úgy érzem hogy hiányzik a jelentős érdeksérelem ami feltétel a személyes adattal visszaélés bűntetthez.

Egy képmáshoz való jog miatti per mehet esetleg, de ha bizonyítanak valamit a képmással, akkor könnyen a két jog egymásnak feszül és azt is lehet bukni.Melyik jog az erősebb a képmáshoz való személyiségi jog vagy a valóság bizonyításához való jog; és ebben az esetben valószínű hogy az utóbbi lesz az erősebb.

Én csak javaslom, hogy gondolkodjanak rajta még egy sort mielőtt bármi lépnek, mert ez mindenhez kevés egyenlőre.

Eronka 2015.12.16. 17:37

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kérdésem az lenne,hogy egy birtokvédelmi eljárásban a tudtunk és hozzájárulásunk nélkül lefotózták a férjemet az udvarunkon és az autónkat is és ezt beadták a helyi önkormányzatnak Ön szerint ez kimeríti a személyiségi jogok megsértését amivel élni szeretnénk,és ez megállja e a helyét a bíróságon.

Válaszát előre is köszönöm

cica122 2015.09.26. 19:31

Már több oldalt töröltettem, de mindig újabbat és újabbat csináltak. Úgyhogy inkább a feljelentést választottam.

Szomorú örökös 2015.09.26. 18:30

cica122

Az ilyen FB oldalt lehet jelenteni és törlik.Velem kapcsolatban is csináltak egyet, már régen törölték.

cica122 2015.09.26. 16:42

A következőkben szeretném a tanácsotokat kérni: Érdeklődni szeretnék, hogy milyen bűncselekmény (vagy bűncselekmények) valósul meg akkor, ha valaki rólam évek óta mocskolódó, perverz, rasszista, politikai beállítottságomra utaló bejegyzéseket tesz közzé az interneten, különböző fórumokon, saját nevemet, néha e-mail címemet feltüntetve? Pár hónapja egy hamis facebook oldalt is készített az illető, ahol a saját nevemet, arcképemet használta fel, és egy blogot tett közzé azt a látszatot keltve, mintha azt én írtam volna. A blogban antiszemita, szélsőjobboldali bejegyzéseket írogat rendszeresen a nevemben.

Kelvin (törölt felhasználó) 2015.09.13. 13:36

A munkaügyi bíróságnak mi köze az egészhez? Azt meg inkább hagyjuk, hogy "feljelentést tett" a Munkaügyi Bíróságon...

ObudaFan 2015.09.13. 12:16

Nem mondom, hogy világos, amit írsz, de ha bizonyítani kell, hogy ki írta a feljelentést, akkor majd megnézi az aláírást írásszakértő.

macika19 2015.09.09. 21:37

Tisztelt ügyvédúr!

A problémám a következő.A volt férjem élettársa feljelentést tett a gyámhatóságon a volt férjem lánya ellen az én nevemben. Ez a nő bizonyos körülmény hatására közölte is, hogy fel fogja jelenteni a lányt. Most tagadja.A feljelentést megtettem a rendőrségen, ismeretlen tettes ellen. Most kezdik a vizsgálatot.A levél írógéppel íródott, kézírás nincsen. A ex-em felismerte az élettársa stílusát a levélben.Olyan körülményeket tartalmaz a levél amit én nem ismerhetek, vagyis a mai napig sem ismerek.Tett egy másik feljelentést a munkaügyi bíróságon is.Az ex-em szerint a levelek stílusa egyezik. Az ex-em tudja, hogy van írógépe az élettársának, de nem találja.Kérdésem, hogy, hogyan tudjuk bizonyítani, hogy nem én tettem a feljelentést? Vizsgálják-e a két levél stilus egyezését?

ObudaFan 2015.09.08. 21:26

Az elévülés tekintetében valószínűleg igazad van, de azt a bíróság hivatalból nem fogja megállapítani, neked kell elindítani a pert a végrehajtás megszüntetése iránt. A személyes adataid kezelése vonatkozásában meg nincs, igazad, nem történt bűncselekmény.

kisokos45 2015.09.07. 16:07

Tisztelt Ügyvéd Urak/Hölgyek2002-2004 február között volt négy parkolásom mely nem lett rendezve. 2009 augusztusban a társaság ügyvédjén keresztül beadta végrehajtásra, melynek a bíróság helyt adott. 2012 áprilisában a VH az eredeti címen nem talált meg mert elköltöztem, 2014 novemberben sikerült az címemet megtalálni és küldött egy levelet miszerint fizessem be a rajta lévő összeget. Írtam a bíróságnak egy levelet decemberben hogy ez elévült követelés. 2015 júliusában meg is érkezett a válasz hogy a kérelmező nem válaszolt a megkeresésre így az adós kérelméhez nem járul hozzá. Kereset úján próbálhatom meg az igazamat elérni. A baj az hogy a bíróság öt év után járult hozzá a végrehajtáshoz, pedig 2006 óta egy év az elévülés. A másik dolog az hogy elévülés után a személyes adataimat hogy lehet felhasználni? Ez állítólag kimeríti a személyes adattal való visszaélést mely BTK-s törvény. Ez meg jelent ügyvédektől is 2009-ben egy internetes újságban mely azóta is megtalálható. Segítséget kérek mi a jogi megközelítése a problémámnak?Tisztelettel

olmer 2015.06.14. 22:20

VéleményemIgazad van, nem akartam megkérdőjelezni az ügy komolyságát. :) Mindenesetre amíg a hatóság intézkedik, addig a Facebook a "közösség erejével" (sokan jelentenek valamit) el tudja intézni, hogy a rágalmazó profilja le legyen tiltva.

Véleményem 2015.06.13. 22:30

olmer

A hatóság kideríti ha akarja..., azt hogy milyen módon az rájuk van bízva. Az, hogy kinek mi a komoly ügy és milyen módszereket használnak ilyen téren széles a skála...

olmer 2015.06.11. 08:29

Kedves ObudaFan, ha nem ismert az elkövető, akkor a rendőrség hogyan deríti ki, hogy ki az? A Facebook-hoz kell fordulnia, majd az ISP-hez. Megteszi-e ezt? Bár itt elég komolynak mondható az ügy, ha az illető feltett képeket, meg írogatott is más nevében.Ilyenkor egyébként azt is lehet tenni, hogy sok ismerőst személyesen megkérni, hogy blokkolja az illetőt, mert a Facebook rendszere figyeli, hogy mikor történik tömeges bejelentés egy profillal kapcsolatban. Ezután blokkolják, törlik.

ObudaFan 2015.06.04. 15:04

Feljelentést tehetsz a bíróságon rágalmazás miatt. Nyilván nagyon nagy büntetést nem fog kapni, a körülményekhez képest próbára bocsátástól a pénzbüntetésig.És a lakóhelye szerint illetékes törvényszéken indíthatsz kártérítési pert is.

julia51 2015.06.03. 15:49

Kedves ügyvédek!!

Kérdésem az lenne,hogy milyen büntetést kaphat az a személy aki a nevemmel és fotóimmal létrehozott egy facebook profilt,és a nevemben írogatott nős embereknek hogy viszonyunk van és gyerekem van tőle!!továbbá hogy a fényképeimet átszerkeztette,csúnya torz fotókra és feltöltött más eltorzult fotókat is amik engem ábrázolnak szerinte!!Minden adatot és írást lementettem,amiben többször rágalmaz és sérteget!Olyan emberekkel hoz hírbe,akivel soha nem volt a köszönő viszonyunknál több,myíg ő azt állítja hogy én azokkal életm és azoktól van kapott gyerekem!!Egy ismeretlen gyerek fotóit is küldözgeti,akiről nem tudjuk kihez tartozik!!Sajnos elég sok ember előtt megszégyenített nyilvánosan!!! :((Kártérítési pert indíthatok ellene?És mit kaphat ő ezért??Köszönettel,Júlia

ObudaFan 2015.05.27. 07:01

Azért ennek a bűncselekménynek az elkövetéséhez a jelentős érdeksérelem okozása szükséges, ami itt vitatható. Ezért a helyedben küzdenék a felmentésért.

Bublik 2015.05.26. 09:56

Tavaly barátnőm párhuzamosan járt velem és egy másik pasival. Ezt megtudtam és a pasi átküldött nekem emailen egy képet amin barátnőm topless ül az ő lakásában.

Elkeseredésemben a barátnőm legjobb barátnőmnek irtam Facebookon elmesélve neki mi történt és átküldtem az emlitett képet.

Az ügy most ott tart, hogy ki fognak hallgatni és vádemelésre kerül sor. Kérdéseim:

Mire számithatok a biróságon? megróvás, pénzbüntetés (mennyi?)közmunka?

Előre is köszönöm válaszaitokat, időtöket: Bublik