Mit jelent a polgári jogi igény? Sűrgős!forrás főoldal vissza

Agent Cooper 2015.04.08. 22:40

A magánfél (a polgári jogi igényt érvényesítő sértett) a terhelttel szemben azt a polgári jogi igényt érvényesítheti, amely a vád tárgyává tett cselekmény következtében keletkezett. (Be. 54. §)

folyami géb 2015.04.08. 22:14

Viszont a válasz helyes.

MACSKAJANCSI 2015.04.08. 21:04

én nem vagyok szakértő, de véleményem szerint, a polgári jogi igény arra vonatkozhat, hogy a büntetőeljárásban értékelendő cselekmény elkövetése során keletkezett kár miatt polgári jogi igénye keletkezhet a sértettnek.például ilyen lehet a kár, amellyel az elkövető megkárosította a csalás során.ha van kár érdemes élni a polgári jogi igénnyel, mert akkor nem kell külön keresetet indítani, hanem a büntetőeljárás keretében vizsgálják.azért kérdezte a rendőrségi szakember, mert neki jegyzőkönyvbe kell venni a kérdést és az arra adott választ is.ha keletkezett kár én mindenképpen élnék a polgári jogi igényérvényesítés lehetőségével..de hangsúlyozom, én nem vagyok szakember, csak laikus vagyok, így csak magánvéleményemet osztom meg.

Kincses 2015.04.08. 20:54

Tisztelt szakértők!Kérdésem: egy internetes csaló ellen (61 rendbeli telefon eladás-szolgáltatás nélkül...) a rendőrség írásban kér tanúvallomást. Az egyik kérdés: Szeretne-e polgárjogi igénnyel élni?Ez pontosan mit jelen?Köszönöm a válaszokat!Kincses