gyanúsított vallomás megtagadásforrás főoldal vissza

elfmage999 2015.03.25. 22:51

Lényegesen könnyebb lenne ha tudnánk hogy mivel gyanúsítanak, mennyire van bizonyítva, stb.

Legjobb szerintem:

Elmész amikor hívnak, kifejted, hogy együtt szeretnél működni, tegyék fel a kérdéseket (ne te mesélj, a konkrét kérdéseket tegyék fel!).Amire nem tudsz azonnal válaszolni (triviális dolgokra érdemes), arra célszerű azt mondani, hogy jelen pillanatban nem kívánsz válaszolni. (nem a válaszadást tagadod meg, hanem csak most nem nyilatkozol; nem kell terelni, hogy nem emlékszel meg tsai mert később meg össze vissza beszélőnek fogsz tűnni)

Jegyzőkönyved lesz amiben ott lesznek a kérdések amiket feltettek, és az adott válaszaid.Lehet készülni, gondolkodni hogy mit is akarnak belőle kihozni, bár a gyanúsítással ezt azért már meg is nevezik.

Viszont várhatóan már megvan hogy mivel akarnak vádolni, ezért gyanúsítanak. Szóval nagy tétje valószínűleg nincs már a dolognak.

Ha meg mindenképpen ki akarnak szedni belőled valamit akkor úgyis lesz folytatólagos kihallgatás, de arra lesz új időpont.

kovacsg44 2015.03.25. 20:16

Be. 179. § (4). bek alapján:"A gyanúsított kihallgatásáról a nyomozó hatóság olyan időben köteles intézkedni, hogy a terhelt megfelelő időt és lehetőséget kapjon a védekezésre való felkészülésre [43. § (2) bek. c) pont]."

Folytatva a néhánnyal lentebbi kérdésemet, vallomás megtagadásánál hivatkozhatok a fenti pontra, hogy a nyomozót se bosszantsam fel?

Szívatásból (hogy nem vallok) őrizetbe vehet, vagy ennek milyen feltételei vannak?

Ügyvédet ne javasoljatok, erre most nincs lehetőségem.

Köszönöm a válaszokat!

folyami géb 2015.03.25. 11:38

Gratuálok az ismerősödnek. A rendőrség azt valószínüleg nem látja, hogy a BV bevonulást lekéste, azt azonban máris sikerült elérnie, hogy a feltételes szabadság lehetősége számára - ha volt is - most ugrott.

Ha pl. ez a 32 hónap úgy jött ki, hogy 4 év (48 hó) kétharmados feltételessel, akkor máris hozzá lehet számolni plusz 1 év 4 hónapot.

A börtön nem általános iskola, hogy "családi okokból" lehessen szórakozni vele.

lajcsó 2015.03.25. 09:08

Akár szóban teszel vallomást akár írásban, mindenképpen vedd igénybe ügyvéd közreműködését. Mert ha laikusként vágsz bele, könnyen magad alatt vághatod el a fát!

zsolesz7706 2015.03.25. 07:16

Sziasztok!A kérdésem az lenne?Egyik ismerősömnek tegnap be kellet volna vonulnia börtönbe 32 hónapra Pálhalmára.Ezt nem tette meg családi okok miatt szüksége lenne még 2-3 napra hogy úgy vonulhasson be hogy ne maradjon a családja fedél nélkül.Ergo nem akar megszökni a büntetése alól.A fő gond az az hogy ma mennie kellene a rendőrségre egy kihallgatásra ahol szintén gyanúsított de fél be menni.A kérdés az az igazából hogy a rendőrség látja azt már hogy az emberünknek tegnap be kellett volna vonulnia már a Bv-be?

Kovács_Béla_Sándor 2015.03.25. 06:59

Azt nem te határozod meg, mikor hallgassanak ki, de vallomást bármikor tehetsz akkor is, ha előzőleg megtagadtad.

kovacsg44 2015.03.25. 01:34

Sziasztok!

Kérdésem az, hogy gyanúsítottként idéztek kihallgatásra. Időt akarok nyerni, hogy felépítsem a védekezésemet és vallomásomat, ezért arra gondoltam hogy megtagadom a vallomástételt, miután tudtomra hozták hogy miről is van szó. Ilyenkor mi történik ezután? Kérhetek új időpontot a kihallgatásomra vagy írásban beadhatom az álláspontomat az üggyel kapcsolatban?

Köszi a válaszokat!