Gyanúsítás elleni panaszforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2017.10.11. 11:04

Ebben a szakaszban panasz a jogorvoslati lehetőség. És nem az ügy érdemi elbírálására szolgál.

A gyanúsítottnak módja lesz a nyomozás során (és esetleg később is) nyilatkozni, indítványokat tenni. Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy nem ő az elkövető, akkor nyilván meg fogják szüntetni vele szemben az eljárást. Sőt, valószínűleg már akkor is, ha úgy tűnik, nem lehet bizonyítani, hogy ő volt.

A hiszti meg kontraproduktív.

SDKS 2017.10.11. 10:28

Tisztelt Sándor!

Akor miféle jogbiztonság az, mikor az ember igazolni tudja, hogy külföldön tartózkodott a kérdéses cselekmény közben, ráadásul ez egy vaterás ügy, az illetőnek nincs is oda regisztrációja?

Piszlicsácsé ügy, de ha valakinek az állása függ tőle az már komolyabb sajnos.

Kovács_Béla_Sándor 2017.10.11. 09:21

Sehogy.

SDKS 2017.10.11. 08:55

Üdvözlet a Tisztelt fórumozóknak. A következő probléma nem engem, hanem egy ismerősömet érint. Ártatlanul gyanúsítja a rendőrség egy ügyben, és a gyanúsítás elleni panaszát elutasították. Még csak nem is tartózkodott Magyarországon a cselekmény elkövetésekor. Nagyon nem mindegy, hogy mi lesz az ügy vége, mert védett állományban dolgozik az egyik BM alá rendelt helyen.

A kérdésem, hogyan lehet megfellebbezni az elutasított panaszt?

Internetes bűncselekményről van szó.

Kovács_Béla_Sándor 2015.02.04. 13:24

Én nem értem. Ha a fennmaradó részben megrovást kapott, és ez ellen fellebbezett, akkor hogy lett ebből vádemelés?

Agent Cooper 2015.02.04. 13:21

Kedves Csapajev!

A vonatkozó iratok ismerete nélkül inkább csak tippelni lehet, de jogszerű lehet a vád. És van még egy rossz hírem. A cselekményt a bíróság is minősítheti a vádtól eltérően.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Csapajev 2015.02.03. 16:48

Ügyfelemet egy büntető eljárás keretében a több tényállásban meggyanúsították, ami ellen panasszal élt. A panasznak az eljáró hatóság részben helyt adott, a gyanúsítás alól kivont tényállást, majd a fennmaradó ügyben megrovásban részesítte. Ez ellen fellebezett és vádban ismét szerepel a panasz alapján törölt tényállás.Jogszerű-e a vád jelen esetben, illetve milyen jogorvoslati lehetősége van?