Csalas osszegenek vegrehajtasa a sertettenforrás főoldal vissza

MrMendosa 2015.01.28. 22:34

Koszonom a valaszokat!

Kovács_Béla_Sándor 2015.01.26. 09:08

Ezért ennyit írni? (És olvasni, persze...)

Mit törődsz velük?

Agent Cooper 2015.01.26. 08:52

Tisztelt MrMendosa!

A másik topicban már részben kapott választ, a további kérdéseire:Nem Önnek kell perelnie, hanem Önt kell perelni az igény érvényesítéséhez.Amennyiben nem érvényesítik bírósági úton a követelést, abban az esetben öt év elteltével elévül (tehát semmit nem kell töröltetni).

Tisztelettel: Agent Cooper

MrMendosa 2015.01.23. 16:59

Tisztelt Forumozok!

Buntetougyekben jaratos jogasz vagy ugyved segitseget szeretnem kerni az alabbi ugyben.

Nevemben, adataimat felhasznalva 8-9 evvel ezelott csalast kovettek el. Gepjarmu hitelt szerzodest kotottek illetve egy gepjarmuvet vasaroltak meg egy hasznaltauto kereskedesbol. Ekozben en kulfoldre koltoztem (a szerzodes meg akkor kelt amikor oMo-n eltem), es csak jo par honap utan derult ki a felszoltito levelek miatt, hogy ez tortent. Felvettem a bankkal a kapcsolatot es jeleztem, hogy en nem kotottem illetve nem vasaroltam semmit.Ez ugyben megtettem a rendorsegen a feljelentest is azzal a szemellyel szemben akirol gyanitottam, hogy a nevemben a csalast elkovette. A rendorseg a nyomozast egy-ket ev alatt felfuggesztette, mert az elkoveto kilete nem volt megallapithato. A rendorseg altal kirendelt irasszakerto viszont megallapitotta, hogy nem en irtam ala a papirokat ez ugyben. Ezt a hatarozatot azonnal elkuldtem a banknak illetve az azota megbizott behajto cegnek is, mivel a kovetelest a bank tovabbadta ennek a bizonyos cegnek.Egeszen eddig nem is hallottam feloluk semmit, gondoltam is reszemrol es reszukrol is az ugy lezarva.Ugy egy honappal ezelott kaptam egy levelet a behajto cegtol, hogy ha hajlando vagyok x osszeget megfizetni a tartozasombol akkor a tobbit reszt nem kell megfizetnem.Emailben ismetelten jeleztem nekik, hogy "a szerzodest nem en kotottem, nem igenyeltem semmilyen hitelt es nem szereztem tulajdonjogot semmilyen gepjarmu felett. A nevemben csalast kovettek el."Mellekelten csatoltam ismetelten a rendorsegi hatarozatot.Erre az behajto ceg jogasza a kovetkezot valaszolta:

"A Rendőrkapitányság a határozatával nem azt állapította meg, hogy a szerződést nem Ön kötötte, ill. írta alá, hanem csupán azt, hogy az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható, és emiatt felfüggesztették a nyomozást. Fentiek alapján elegendő ok és indok hiányában behajto cegnek nem áll módjában a követelést törölni. Ahhoz, hogy a szerződést és az az alapján fennálló tartozást lezárjuk, írásszakértői véleményen alapuló jogerős bírósági ítéletre van szükség, amely kimondja, hogy az aláírás nem Öntől származik."

Ezutan az en valaszom a kovetkezo volt:"A Rendőrkapitányság 02010/6957/2008/bü. sz. határozatában , mely valoszinuleg elkerulte az On figyelmet idezem "az eljaras az igazsagugyi iras es okmanyszakerto velemenyeben ugy nyilatkozott, hogy az ugyben szereplo okiratok eredeti peldanyain szereplo (EN) nevleirasok vitatott grafikai anyagait nem (EN) nevtulajdonos irta ala", tehat egy ujabb irasszakertoi velemeny igenylese okafogyotta valik. Illetve ezuton megallapithato , hogy a szerzodest nem en Kotottem hiszen nem En irtam ala.Illetve tajekoztatom megegyszer, hogy a szerzodes alairasakor soha nem voltam jelen es nem igenyeltem a bizonyos banktol semmifele hitelt.Ezen ugybol kifolyolag mar rengeteg hatrany ert anyagilag es erkolcsileg egyarant, ezuton tajekoztatom, hogy megtesszuk a megfelelo jogi lepeseket a behajto ceg fele.Kernem a behajtas megszunteteset."Azota(1-2honap) megint semmilyen ertesitest illetve valaszt nem kaptam toluk.

Kerdeseim a kovetkezok:

A rendorseg altal kirendelt irasszakerto egyszer mar megallapitotta, hogy nem en irtam ala a dokumentumokat es a rendorseg sem tudott mit kezdeni az uggyel, mert nem megallapithato az elkoveto kilete sajnos.

a szerzodes 2007es vagy 2008as ha jol emlekszem

Mas forumokon valaki javasolta, hogy jelentsen fel a kamaranal a behajto ceget zaklatas miatt, ez lehetseges mod elerni valamit az ez ugyben?

Valaszokat es a segitseget elore is koszonom!