szembesítés után előzetes letartóztatásforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2015.01.15. 21:39

Nem kell azon a rendőrségnek töprengeni. Még csak az indítványt sem ők teszik.

trustme 2015.01.15. 21:05

KBS nem jól fogalmaztam meg a mondandóm.ObudaFan, igen az őrizetbe vételre gondoltam először, majd az előzetesre. Csak mert 1. van már egy ugyanilyen ügy ami vádemelés alatt áll, 2. az első kihallgatáson is egy hajszálon múlott a dolog, sokáig tanakodtak, hogy mi legyen.

ObudaFan 2015.01.15. 19:42

A rendőrség őrizetbe vehet, aztán a bíróság rendelheti el az előzetest. Semmi nem zárja ki azt, hogy ez éppen egy szembesítést követően történjen, de azért ha rendben megjelensz, akkor nem túl valószínű.

Kovács_Béla_Sándor 2015.01.15. 17:52

Ne viccelődj! Kapitányságon nem emelnek vádat, és előzetes letartóztatást sem rendelnek el.

trustme 2015.01.15. 16:03

Tisztelt jogi fórum!Olyan kérdésem lenne, (végig E/1. személyben beszélek, így könnyebb)ha szembesítésre kerül sor, utána előzetes letartóztatásba lehet-e helyezni a gyanúsítottat?közvetlen utána gondolom.Elkövettem egy csalást, amiért vádat emelnek ellenem, beismertem. Majd egy másik kapitányságon ismét vádat akarnak emelni egy szintén csalás ügyben. Az előzetes letartóztatás nem történt meg, eddig, mert egy másik fél is gyanúba keveredett (ám ő nem gyanúsított), ezért kell a szembesítés. Ha mindez lezajlik, rögtön utána engem mint gyanúsítottat letartóztathatnak-e? (teszem hozzá egy hajszálon múlt az első kihallgatáson is, hogy ez nem történt meg)Vagy ennek az iratait még át kell küldeni az ügyészségre? 3 hét van a vádemelésig.Köszönöm !