internetes csalás - egyesitett bűnügyforrás főoldal vissza

Kelvin (törölt felhasználó) 2014.12.16. 23:35

Több rendőrkapitányságon indult büntetőeljárás ugyanazon személy ellen. A cselekmény azonos jellege, időbeli egybeesése stb. miatt a nyomozásokat összevonják, egyesítik, és az elsőként eljáró rendőrség folytatja le az eljárást. Annak nincs akadálya, hogy valamelyik bűncselekmény elkövetését elismeri, valamelyiket pedig nem.

Dzsetro 2014.12.16. 23:25

Egyébként bocsánat: az egyesített bűntény fogalmát nem értem.A terheltet mikor elsőnek kihallgatták, már az összes károsultat felkeresték.

Dzsetro 2014.12.16. 23:10

Tehát ez azt jelenti, hogy bűnös? (a hatóság szemében)

Dr. Jégember 2014.12.16. 22:16

Nem igazán értem a kérdést, de az egyesítéshez gondolom van annyi bizonyíték a hatóság kezében, hogy a terhelt beismerő vallomása már nem szükséges.

Dr. Jégember

Dzsetro 2014.12.16. 20:53

Üdvözletem!Adott két bűntény.Internetes csalás: az egyikben a terhelt beismeri, hogy ő követte el, épp a vádemelés küszöbén áll. Adott egy másik, ahol azonban nem ismeri el a bűncselekményt, abban az ügyben még ezután lesz vádemelés (folyik a nyomozás)Kérdésem a következő: Mit jelent a második esetben kiküldött levélben ez: "többrendbeli csalás vétsége miatt XY ellen folyamatban lévő EGYESITETT bűnügyben...stb."? Az előző levélben az egyesitett szó nem volt jelen. Ez érthető arra, hogy a két bűnesetet végül összevonták, vagy arra is értelmezhető, hogy ebben az ügyben a károsultakat már felkeresték, és az összes kapitányságon lévő feljelentést egyesitették?Remélem érthető, hogy két különböző ügyről van szó (mind a kettőben több a károsult, de az egyikben elismerte a gyanúsitott a bűnősségét, amásikban viszont nem)Válaszukat előre is köszönöm!