marijuana hasznalataforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2014.12.18. 06:50

A 4-ben foglalt következtetés téves.

Dr. Jégember 2014.12.18. 05:08

ad.1.)A THC hatóanyag-tartalom eleve 6x csekélyebb a marihuana esetében, mint a szintén kender alapanyagú hasisnál.

ad.2.)"Kezdő versenyzők" nem tisztán, hanem dohánnyal keverve szívják a dzsangát, ami a THC koncentrációt tovább csökkenti.

ad.3.)A THC kinyerésének éppen az a lényege, hogy melegíteni kell a cuccot (ezért égetik), mert a aktív hatóanyag így távozik belőle. Minél magasabb a hőmérséklet, annál jobb THC/égéstermék arányt lehet elérni. Kb. 200-on már kezd aktiválódni a THC (ekkor kisebb az égéstermék aránya), egy cigi kb. 600 C-on ég.

ad.4.)Miután beszívta a FORRÓ (THC tartalmú) füstöt, azt ameddig akarja, vagy tudja lenn tartja a tüdőben, ahol a THC a tüdő vérerein keresztül felszívódik. Értelemszerű, hogy kilégzésre már a lehűlt, de legalábbis hidegebb füst kerül amiből a THC már távozott.

ad.5)A kilégzéssel és újra levegőbe kerülésével a füst tovább veszít a hőmérsékletéből, oxigénnel elegyedik ezért újra belégzése -annak ellenére, hogy jellegzetes szaga még erősen érezhető, de mivel abban hatóanyag már nincs- nem vált ki hatást.

Na szóval én nem vagyok sem orvos, sem vegyész szakértő, de a fenti érvek fizikai-kémiai-biológiai tényeken alapulnak. A téma iü. szakértői biztosan sokkal egzaktabb választ tudnának adni.

Dr. Jégember

groszfater@gmail.com 2014.12.16. 10:38

Ne dilizz, többen állítják, megáll a védekezésed,csak a "hűtőgépszerelő" állítja az ellenkezőjét.De az Ő motiváltsága "érthető"

kerdezo420 2014.12.16. 04:12

Köszönöm a valaszokat es en is ùgy gondolom h nem veszik be, de erdekelne h esetleg van e rá lehetőség h át adják az angol rendőrségnek az ügyet ,mert itt csak valami piti pénzbírság van rá vagy nem mehetek haza 3 évig...?

groszfater@gmail.com 2014.12.15. 17:50

" Ennyi erővel az elkobzott drog megsemmisítését (égetését) végző összes rendőr és ügyész be lenne tépve .)

Ja-ja, mert az úgy csinálják, kimennek a hátsókertbemeggyújtják mint a falevelet és vasvillával mindig dobnak rá egy kicsit és a füstből jó-nagyokat slukkolnak...

Kovács_Béla_Sándor 2014.12.15. 16:35

Ad notam: a más cigarettájának a füstjétől nem kerül az ember tüdejébe sem nikotin, sem kátrány. Már csak azt nem értem, hogy akkor mire fel ez a sok nemdohányzók érdekében született tiltás.

Dr. Jégember 2014.12.15. 16:30

Hajdanában danában voltam valami droggal kapcsolatos okosításon és ott kategorikusan kijelentette az előadást tartó szakértő, hogy a "más által elszívott spangli füstjétől nem lesz THC az az adott emberben." Ennyi erővel az elkobzott drog megsemmisítését (égetését) végző összes rendőr és ügyész be lenne tépve .)

Nem emlékszem már pontosan hol és mikor volt, de megpróbálok utánajárni, ha meglesz felteszem ide.

Dr. Jégember

bokros 2014.12.13. 19:55

Ilyen nálam is volt, nem az én védencemnek jött be, de valahol a VI. rendűnek igen.Szakértő nem cáfolta.

Kovács_Béla_Sándor 2014.12.13. 06:58

Láttam már nyomozás megszüntetését emiatt. A hatóanyag a szervezetbe a füsttel kerül be. Hogyan másképp egy cigarettából? (A mókás süti más eset.)

Dr. Jégember 2014.12.13. 06:24

Elkeserítelek: azt sehol nem fogják "bevenni", hogy a te szervezetedben azért van THC, mert melletted valaki szívott és annak a füstjét lélegezted be.

Egyszerű kémia: a THC a cuccban van a mit elszív a sok marha, nem annak a füstjében. Sok "okos" próbálkozott már ezzel és rendre bele is tört a bicskája. Vegyész és orvosszakértő 1 tized másodperc alatt lesöpri ezt a baromságot. Szóval a védekezésed biztos nem áll meg.

Egyébként a drogokkal kapcsolatos álláspontomat nem kívánom itt újra kifejteni.............

Dr. Jégember

bokros 2014.12.12. 20:33

Nem megerősített információk szerint az ügyészség nem emelt vádat, amikor az elkövető német drogambulanciás kezelésről hozott hiteles igazolást.Kétségtelen tény ugyanakkor, hogy sehol sincs előírva a hazai intézmény igénybe vétele.Én a történetet az ügyben eljárt német tolmácstól hallottam, de a valóságalapjáról nem tudtam meggyőződni

Kovács_Béla_Sándor 2014.12.11. 16:55

Még az is lehet, hogy megáll a védekezésed.

kerdezo420 2014.12.11. 15:17

Sziasztok! Nem rég igazoltattak a rendőrök pár haverommal együtt amikor hazafele tartottunk kocsival. A sofőrnél találtak fél gramm füvet es meg a kocsiba egy keveset. Mindannyiunkat bevittek drogtesztre es mindenkinek pozitív lett thc-ra, bár én végig tagadtam h fogyasztottam volna es nálam nem is találltak semmit a zsebembe és arra hivatkoztam h azert lehet pozitív mert egy kocsiba ültünk amikor a többiek szivtak. Tudom h álltalában ilyenkor 6hónap terelés van de én angliában élek. Az lenne a kérdésem h iylenkor milyen lehetőségeim vannak? Én nem fogok tudni haza utazni bármit intézni ezzel. Előre is köszönöm a segítséget